Vanliga frågor
Vad är rejta.se?
Rejta.se är Sveriges nya sajt för omdömen. Här kan du både läsa och skriva omdömen om företag i hela Sverige. För att du lätt ska kunna hitta företag kan du söka efter både företagsnamn, telefonnummer och med vanliga sökord.
När publiceras mitt omdöme?
När du har klickat på «Skicka omdöme» godkänner du att omdömet kan komma att publiceras på rejta.se och våra partners. Vanligtvis inom ett par minuter. Nya godkända omdömen publiceras löpande.
Kan vem som helst skriva ett omdöme?
Ja, vem som helst som vill skriva ett omdöme om ett företag eller en tjänst kan göra det. Följer ditt omdöme våra riktlinjer kommer ditt omdöme att publiceras.
Kan jag vara anonym?
Det går bra att vara helt anonym. Du kan också ange ett alias eller såklart använda ditt riktiga namn. Om du vill samla all din omdömen under en egen profil kan du logga in via ditt Facebook konto. Detta gör du enkelt genom att klicka på logga in uppe i högra hörnet.
Kan jag lägga till HTML-länkar och bilder i mitt omdöme?
Nej, ditt omdöme får bara innehålla vanlig text.
Kan jag anmäla ett omdöme?
Ja, sök upp det omdöme du vill anmäla och klicka på länken «Anmäl omdöme».
Kan jag skriva flera omdömen om samma företag?
Ja, du får skriva flera omdömen om ett företag men endast ett omdöme åt gången. Omdömet ska tillföra något nytt från tidigare omdöme. Vi är restriktiva till omdömen då vi ser att samma person har lämnat omdömen på företaget tidigare.
Kan jag ändra eller ta bort mitt omdöme?
Nej, du kan inte göra ändringar i dina publicerade omdömen. Däremot kan du alltid skriva ett nytt omdöme.
När du skriver ditt omdöme — besvara gärna dessa frågor
- Hur upplevde jag företaget /tjänsten?
- Vad var bra och vad var dåligt?
- Hur upplevde jag företaget i jämförelse till andra företag i samma bransch?
- Var tjänsten/företaget prisvärt?
- Var service bra eller dålig?
Riktlinjer
- Ditt omdöme måste baseras på dina egna, självupplevda erfarenheter av företaget och vara sant, ärligt, fullständigt och motiverat.
- Det inte är tillåtet att skriva negativa omdömen om andra företag för att skada. Vi är restriktiva med negativa omdömen där det finns risk för personligt utpekande.
- Du får inte föreställa en annan person eller företagsrepresentant eller på annat sätt avge osanna uppgifter som fullständiga personnamn eller personnummer.
- Du får skriva omdömen så länge innehållet inte är olagligt, stötande, hotande, kränkande, uttrycker hat eller gör intrång på information som är skyddad av upphovsrätten.
- Det inte är tillåtet att göra reklam, publicera länkar till konkurrerade verksamhet, massposta omdömen eller erbjuda tjänster.
Rejta förbehåller sig rätten att utan föregående varning avlägsna omdömen som har kommit till Rejtas kännedom och som enligt Rejtas bedömning står i strid med svensk lag, villkoren för användning av den aktuella tjänsten eller som kan utgöra grund för ansvar för eller kritik mot Rejta.
Läs också våra allmänna villkor.