Råvarubutiken / Kiviks lilla Råa

Omdömen om Råvarubutiken / Kiviks lilla Råa

2012-01-31

Armin I Armin I

Jag känner mig blåst

Jag beställde en Zstar juicer. Den funkar inte så bra, man får tvätta filtret flera gånger under användning (1 vättning per 2 glas) och juicen i sig höll inte längre än en timme eller så. Aldrig upplevt detta med någon annan apparat. Jag fick slänga 6 liter clementinjuice. Jag ville reklamera, men dom godkänner inte orsaken. Dom tycker att jag kan sälja den på sälja den på blocket. dom påstår ha varnat för detta, men dom hade bara påpekat, innan köp, per mail, när dom äntligen svarade, att det kan bli jobbigt att pressa den mängden frukt som jag hade med apparaten med Zstar juicer.
Jag fick väldigt dålig mailkontakt innan köp och även nu efter köp. Jag har skickat om sista mailet jag skickade till dom förrigår och hoppas på att få svar. Jag tycker vidare också att 1 timmes telefontid per dag mellan 14 och 15, är patetiskt.
med andra ord - konsumentkontakten suger. Och tydligen är jag inte ensam om att uppleva detta om man läser den andra kommentaren.

Så om du inte vill riskera att bli snuvad, gå till någon annan butik som bryr sig om sina e-kunder!

Svar från Råvarubutiken / Kiviks lilla Råa
2012-02-09

Hej Armin!

För det första vill jag säga att det är tråkigt att du känner dig lurad!
Min upplevelse är dock att jag så gott jag kunnat försökt vägleda dig rätt.
Du kontaktade oss för att du var intresserad av en Omega VERT och jag ringde upp dig så fort jag hörde ditt meddelande för att konsultera med dig innan eventuellt köp.
Sedan gick du på eget bevåg och beställde en Z-Star istället. Jag såg det och kontaktade dig direkt för att avråda dig från att köpa en sådan då jag inte ansåg att den passade dina behov.
Z-Star marknadsförs i första hand som en vetegräsjuicer som även klarar många sorters grönsaker och frukter. Men det är ingen juicer som är anpassad för att pressa många liter juice utan snarare något glas åt gången.
Jag hänvisade dig istället till en annan webshop där de säljer lämpligare maskiner men du bestämmer dig trots det för att ge Z-Star ett försök.
Du kontaktar mig nästan två månader senare och säger att du vill reklamera Z-Star-juicern för att den inte funkar så bra för ditt ändamål. Jag förklarar att vi inte kan reklamera den då det inte är något uppenbart fel på den men försöker möta dig halvvägs genom att erbjuda oss att köpa tillbaka den som begagnad. Men då vi som företag inte kan ge lika mycket för den begagnad som en privatperson rekommenderar jag dig att själv lägga ut den på annons istället.
Jag har faktiskt svårt att se på vilket sätt jag har lurat eller vilselett dig.

Vi kommer framöver att utöka vår telefontid, och givetvis önskar vi att vi kunde ha telefonen öppen hela dagen men det är tyvärr inte möjligt i nuläget då vi inte har resurser till det.

Varma hälsningar,
Henrik

2012-01-24

Daniel

Oprofessionellt så det skriker om det

Beställde en torkugn via hemsidan, fick sedan ringa efter en faktura som när den kom visade sig vara 500 spänn dyrare än vad som stod i min orderbekräftelse, skickade mail där jag bad om förklaring. Mail tycks inte besvaras så jag fick ringa istället, där förklarades att det hade begåtts ett fel på hemsidan av någon nyanställd som hade lagt in en rabatt som ej ska finnas där, man tycker i samtalet att jag borde ha vetat att detta är ett fel, man har i fakturan även beräknat felaktig fraktavgift . Man är ej beredd att förhandla någon form av ersättning. I mina ögon handlar det här om några dagdrömmare som har tagit sig vatten över huvudet med sitt företag. Hade jag kunnat ge noll stjärnor hade jag gjort det men det funkar tydligen ej.

Svar från Råvarubutiken / Kiviks lilla Råa
2012-02-01

Hej Daniel!
Vi tycker själva att det är mycket beklagligt att rabatten som lagts in inte fungerade som den skulle utan "drabbade" många av våra kunder. Men vi måste samtidigt kunna reservera oss för sådana missar. Det framgick klart och tydligt vad priset för torkugnen var på produktsidan, där stod inget om någon rabatt, inte heller någon annanstans har vi skyltat med en rabatt. Jag kan förstå att du blev glad när du såg att priset plötsligt sjunkit med 500kr då du la din beställning men samtidigt känner jag att det är ganska självklart att det blivit något fel. Hur hade du reagerat om det motsatta hänt, om priset gått upp 500kr vid beställning? Hade du lika glatt accepterat det?
Om det bara varit du som blivit drabbad av detta hade det inte varit några problem att "låta det bero", men då det som i detta fallet gäller tusentals kronor så har vi dessvärre inte råd att göra det utan måste fatta ett generellt beslut i hanterandet av det.
Om du i ditt samtal med mig föreslagit någon form av kompensation så hade vi säkert kunnat lösa det! Men att du höll inne med dina åsikter inför mig gjorde det väldigt svårt att se den missbelåtenhet du låtit avspegla här på Rejta.
Du är välkommen att höra av dig till oss om du är missnöjd och vi kan säkert hitta något sätt för att kompensera dig.

Varma hälsningar,
Henrik