Omdömen om Rejta.se
2012-05-16
Jag har bara använt rejta över dagen, men jag är nöjd. Jag har kunnat se små som stora företag och fått en chans som konsument att påverka, vilket jag tycker är något stort för varje enskild individ. Ännu har jag mest bara kollat runt, gjort några få "rejtningar" men avvaktar för att se mig omkring. Jag ger Rejta.se några + i kanten. Sidan verkar realistisk, ärlig och oändlig. Gött!
Tack! Vi uppskattar ditt omdöme. Det är ni som användare som gör den bra.
2012-05-04
Fd rejtare
Jag vill bara säga så här till alla handverkare/företagare som har att säga någotom våra omdöme inkl rejta, Om man är seriös företagare då får man bra omdöme om man jobbar på ryktye och mycket rekomendationer . År man sämst av alla och kan tillhöra nästa program för tex fuskbygge så kan jag säga så det är rätt att Ni ska rensas från marknaden,helt är ni duktiga så stanar Ni på rejta och eniro för då bryr Ni er inte om omdömen. Rejta plockar bort mycket på dåliga omdöme och vill inte bli av med kunder som betalar för annonser på eniro,och det är faktum Det är fusk och inget annat Det har jag precis diskuterat med kundtjänsten och rfedaktionen på Rejta. Dem är så oseriösa att dem vill inte alls lämna något nam på den ansvarige som administrerar publiseringen av dem. Dem gömer sig backom noreplay.se/ mailet och vill inte ta ansvor för det dem säger eller står. Har skrivit omdöme om en företagare och dem publiserar min ömdome sen när han ringer eller mailar dem och vissar sin missnöje . Då plockar dem bort mina omdöme. Sådana företagare ska bort från eriro,rejta dem ska gå i konkurs allihopa. och då kanske stänger man när även oseriös Rejta med sina omdöme men först bort med alla oseriosa företagare,inkompetenta utan behörighet.Varför Rejta och Eniro kollar inte upp dem först om dem verkligen har sina behörigheter ,istället vem som helst kan komma på eniro ochrejta, och dem sälger annonser om företaget som inte lever upp till det dem lovar. Det gör er okså oseriösa. Nu är jag fan
Hej,
Anledningen till att vi tagit bort vissa av dina omdömen är att du exempelvis skrivit 4 negativa omdömen om samma VVS firma. Detta är inte ok enligt våra riktlinjer, därav står endast ett av dina omdömen kvar. Det finns ingen koppling mellan en köpt annons på Eniros företagssök och omdömen på Rejta.se.
2012-05-03
stig fröling
Jag är skitförbannad på rejta,,o tycker skiten skiten skall skrotas omgående,, Jag har ett litet företag som gör golvarbeten, jag får så gott som alla mina arbeten via rekommendation,,jag har minsta lilla annonsen som kan köpas hos eniro, endast för att gamla kunder skall första att jag fortfarande verkar o för att personer som känner till mig skall kunna hitta mitt telefon nr,
Häromdan ringde säljare från eniro för förnyelse på min lilla annons, då upptäckte jag att en person skrivit en skit taskig kommentar om mig och mitt företag,, då jag kontaktade rejta angående att jag inte överhuvudtaget vill att någon kommenterar mitt företag var dessa helt oförstående till detta,,eftersom rejta ägs av eniro blir kontentan följande: jag betalar eniro dyra pengar för en skitannons, deras dotterbolag rejta handhåller med plats där knäppskallar kan svartmåla mig och mitt företag,,detta är helt åt helvete,,jag har på stående fot sagt upp min annons hos eniro o kommer inte så länge rejta agerar som de gör köpa någon ny,,
Hej Stig,
På Rejta tillåts konsumenter att skriva omdömen om företag, positiva som negativa. Alla företag kan enkelt svara på sina omdömen och på så vis ge feedback till både Rejtas användare och till den specifika kunden som lämnat omdömet. Ditt företag har övervägande positiva omdömen, men det näst intill omöjligt att alltid ha 100% nöjda kunder.
2012-05-03
Jag började skriva omdömen pga. bloggerfy. Jag har skrivit 6 stycken men 2 av dem kunde inte skickas. Varför?
Under gårdagen hade vi ett litet problem med en uppdatering. Det är sådant som händer ibland. Vi hoppas att vi löst problemet och att allt funkar som det ska nu. Hoppas du har överseende. Tack för att du Rejtar!!
2012-05-01
Patrik K
att det finns en sida som denna, där man kan ge konstruktiv kritik till företag. Tror och hoppas detta gynnar alla i förlängningen oavsett om man är konsument eller företagare.
2012-04-29
CB
Skulle kolla upp en flyttfirma. Fick bra tips pluss att företaget hade svarat bra.
2012-04-28
I love it! The idea of a cooperate with Bloggerfy is great.
2012-04-24
Har skrivit ett flertal omdömen om ett slakteri som varit uppe i tingsrätten OCH BLIVIT DÖMDA för vanvård o svartslakt. Detta skånska slakteris ägare är nu även föremål för djurförbud av åklagaren. Nu vill jag varna för att de tar emot hästar som sällskapshästar på livstid men som istället går rakt in i slakten fastän det finns kontrakt med de förra ägarna att detta inte får ske. Slakteriet har även varit uppe i TV4:s program "Uppdrag Granskning" så det är inga osanningar som ska fram. Det är ett mkt OSERIÖST företag o vi är ett flertal som skrivit in omdömen om företaget, även de som blivit hotade till livet av ägarna (polisanmält & radioprogram finns om detta) har skrivit omdömen. Varje gång är det bortplockat o inte får vi mail om att de plockas bort. Nu undrar jag hur vi ska göra för att varna folk från detta slakteri? Ska vi skicka med domen från tingsrätten för att få in ett omdöme i Rejta?
Hej Maria!
Syftet med rejta.se är inte att skriva den typen av "varningar"
om företag, även om din tanke är god. Texten du skrev beskriver bara dina åsikter om företaget, ingen egen
upplevelse av tjänsten, eller att du skulle ha varit i kontakt med företaget ifråga.
2012-04-20
Hasse
Rejta är urdåliga skrivit flera mail och bett om kontakt med några av deras chefer men aldrig fått något svar.
Har försökt få bort vårt företag härifrån eftersom en konkurrent skriver dåliga omdömen om oss hela tiden.
Värdelös sajt!
2012-04-19
kakan
Dåligt: man låter företag skriva positiva omdömen om sig själva, men man publicerar inte inlägg som påpekar detta.
Vad kan göras bättre: allt. mycket oseriös sida som inte fyller någon funktion alls eftersom man inte kan lita på vad som skrivs.
Hej kakan!
Texten du skrivit är inget omdöme, utan mer en åsikt om rejtas omdömestjänst, därför valde vi att ta bort det. Inget i texten beskriver en egen upplevelse av företagets tjänster, eller att du skulle ha varit i kontakt med företaget ifråga.
Med vänlig hälsning Rejta.se redaktionen
2012-04-14
Johnny
Som rubriken lyder.
Rejta raderar bort omdöme.
Beklagligt samt en oseriös sida.
Hej Johnny! Tack för att du använder rejta.se
Tyvärr kan man inte rejta sitt egen företag, vilket vi ser att du har försökt göra. För att visa att vi är seriösa så raderar vi förstås "egna rejtningar" av denna typ. Hoppas att du förstår. Ha en fortsatt bra dag. Med vänlig hälsning Rejta.se-redaktionen
2012-04-04
kim
Det är hyfsat tråkigt som seriös företagare med mycket hårt arbete bakom sina goda omdömen att se hur Rejta gång på gång trots att det påtalats här ser mellan fingrarna när företag skriver mängder med omdömen om sig själva. Hela poängen med denna sida förstörs när ni inte bryr er om er egen trovärdighet. Alla omdömen som lämnas bör lämnas med ett unikt telefonnummer, och sms-kontroll genomföras samt personlig intervju ifall fusk misstänks. Trovärdigheten för Rejta ökar ju hårdare ni blir mot fuskarna. Påtalade detta problem redan för ett år sen men tyvärr har ni inte gjort ett dugg eftersom ni inte tycks se problemet med att era kunder vilseleds.
2012-03-07
Prinsgården
Hej
Vi från Prinsgården vandrarhem i Mora tycker att Rejta.se är en mycket bra omdömes sida både för oss som företagare samt för våra gäster.
Men nu när vi skulle länka rejta till våran hemsida så hittar vi inte Prinsgården vi har mailat och försökt få tag på någon som kan ge svar på vad som har hänt utan resultat där utav så försöker vi få svar här igenom.
Tack på för hand önskar Prinsgården
Hej,
Kul att ni gillar och använder vår sajt. Vi har varit i kontakt med er och ni finns nu återigen med på sajten.
Vänlig hälsning
2012-02-24
Therése
Gång efter gång har jag upplevt att kritiska omdömen jag har lagt in om företag har plockats bort. I samtliga fall har det varit efter att någon person på företaget i fråga har upptäckt mitt omdöme och försökt bemöta det. I samband med att detta händer får jag också veta att mina omdömen plötsligt (ofta efter att ha legat ute i flera veckor) "strider mot Rejtas riktlinjer" och därmed ska tas bort utan vidare förklaring. När jag ställt en direkt fråga till Rejta om exakt vilka riktlinjer jag går emot får jag ingen förklaring utan bara ett kort svar om att Rejta har rätt att ta bort omdömen hur de vill.
Jag kan inte tolka det här som annat än att Rejta är köpt av företagen och frågan är om det ens är meningsfullt att skriva vad man tycker här, eftersom allt ändå verkar censueras till företagens bästa. Jag verkar vara långt ifrån den enda med denna erfarenhet av Rejta.
Nu har jag också förstått att Rejta hör till Eniro och mina erfarenheter som företagskund där är att Eniro är ett av Sveriges absolut sämsta företag vad gäller kundbemötande, så att Rejta gör samma sak är egentligen inte överraskande.
Hej "Therése",
Har tittat lite närmare på de omdömen du lämnat, och de omdömen vi valt att ta bort är dubbletter. Man kan bara rejta ett företag vid ett tillfälle. Tack för att du använder rejta.se
2012-02-21
O
Varför tar ni bara bort mina meddelande?
Är ni köpta eller rädda?
Jag har lagt in 2 olika meddelande om ett företag som vill framstå som seriöst.
På nätet har företaget massor av klagomål men i stället för att lösa grundproblemet försöker de dölja och försvara sina fel.
Hej "O",
Vi har tittat närmare på de omdömen du lämnat, men som vi valt att ta bort.
Texten du skrev beskriver bara dina åsikter om företaget, ingen egen
upplevelse av tjänsten, det framgår inte att du själv skulle ha varit i kontakt med företaget ifråga.
2012-02-12
Besviken f.d kund
Kom inte och skyll på tekniken, när ni tar bort hela företag på grund av deras dåliga kritik!
Tro bara inte att vi konsumenter är så dumma att vi går på en sådan nit, vem som helst kan väl räkna ut hur sådant går till...
Hej "Besviken f.d. kund" och Knut!
Vi kan inte ta bort företag från rejta.se. Vi har funktionalitet för att blockera användare från att lämna omdömen till företag, men vi kan inte ta bort dem.
Ett företag som vi blockerat visas fortfarande på rejta.se, men utan möjlighet att lämna omdöme.
Det företagsdata vi visar kommer från Eniro och vi har (som tidigare nämnts) haft lite strul på sistone i dataöverföringarna och då har vissa företag helt enkelt temporärt inte varit sökbara på sajten. Det är förstås jättedåligt, men vi jobbar stenhårt på att styra upp det hela.
Technogarden ger 3 träffar när jag söker på det. Är det fortfarande någon träff du saknar? Skicka ett mail till omdome@rejta.se så ska vi titta närmare på saken!
Gällande möjligheten att kunna köpa sig fri från omdömen, så gäller fortfarande att "nej, det går inte". Om någon anmäler ett omdöme och kan visa på att det inte stämmer, så försöker vi få kontakt med omdömesskrivaren för att höra dennes version. Det hela slutar ibland med att vi tyvärr blir tvungna att ta bort omdömet, men i de allra flesta fall låter vi omdömen stå kvar.
2012-02-07
Knut
Får ett företag för mycket dåliga betyg, med all rätt, så helt plötsligt försvinner företaget från Rejta.se. Men företaget ligger kvar med adress och telefonnummer på Eniro.se.
En del företag verkar kunna köpa sig fria från dåliga betyg? Då faller hela idén med Rejta.se och det är lika bra att sajten läggs ned.
2012-02-06
Ann
Rejta godkänner och raderar omdömen godtyckligt, även om sig själva. Har tidigare skrivit omdöme om denna tjänst och hur den fungerar, men jag gissar att eftersom mitt omdöme var likt detta så raderades det illa kvickt. Jag tycker att om man startar en tjänst som rejtar andra företag, så måste givetvis också kunna bli rejtade själva. Med anledning av detta upplever jag tjänsten som mycket oseriös.
2012-02-05
Ozzy
hur kommer det sig att företag försvinner från rejta när man skall läömna omdöme
Hej Ozzy!
Tyvärr har vi haft lite tekniskt strul med dataöverföringen från Eniro den senaste veckan. Vi jobbar stenhårt på att lösa det och så fort det funkar igen så kommer ditt omdöme att synas (det är publicerat och godkänt).
Tack för att du använder oss!
2012-01-05
Stephan
Får mail att mitt omdöme tas bort för reklam för konkurrerande verksamhet?
Hur de läste in det har jag ingen aning om, men om man inte kan skriva att ett företag är bättre än ett annat företag, vad ska man då jämföra med?
T.ex att Willys är billigare än Ica Maxi men Ica har bredare sortiment, de är väl knappast reklam för konkurrerande verksamhet?
Så ni får väl rejta själva framöver, men det kanske ni gör redan.
Hej Stephan!
Våra moderatorer har fått instruktionen att vara kritiska så fort konkurrerande verksamhet nämns, även om det i detta fall delvis stämmer som du säger och är mer av en jämförelse. Dock kommer vi inte att publicera ditt omdöme, då du även antyder att konkurrenterna skulle syssla med kriminell verksamhet. Detta är ett brott mot våra riktlinjer.
Vi kunde nog ha varit tydligare i motiveringen till varför vi inte publicerade ditt omdöme och det ber vi om ursäkt för, men jag hoppas att det inte hindrar dig från att använda Rejta i framtiden!
2012-01-03
Stylist
Jag anser inte detta vara en seriös sajt för fem öre! Folk kan lägga in hur många omdömen som helst och i olika namn. Sen vill jag veta varför ni inte lägger in det jag har skrivit?!
Hej Stylist!
Här på rejta.se tillåter vi, mycket riktigt, omdömesskrivaren att vara anonym. Anledningen till att dina omdömen om ditt företag inte har lagts upp är att de inte är just omdömen, utan mer att tolka som företagssvar. Använd knappen "Företaget svarar" bredvid det omdöme du vill svara på, så publicerar vi det som ett företagssvar istället!
2011-12-28
Albert
Jag fick nu ett personligt mail från rejta med en förklaring varför de har tagit bort mina tidigare inlägg. Mycket bra!
2011-12-23
A
Urbedrövligt att man inte kan varna andra kunder för företag som har satt i system att så fort det går dåligt, att gå i konkurs för att sedan starta nya företag med samma "tvivelaktiga" affärsmetoder/koncept. Enligt ett svar nedan så måste tjänsten utvärderas och inte företaget. Om tidigare företag försvinner och de startar nytt hur ska nya kunder då kunna varnas av samma skojare? Ena nuvarande kritik jag kan ge är att de har genomfört ett mediokert arbete, till överpris och att arbetet drog ut på tiden. Det är bara toppen på isberget av den kritik man skulle kunna ge.
Skulle någon av er seriöst kunna lita på företagsansvariga till ett nytt företag som sen tidigare har haft flera konkurser bakom sig, personliga ärenden hos kronofogdemyndigheten, en av ansvariga suttit i fängelse för grova ekobrott, anmälda för bedrägeri, ärenden hos konsumentverket, haft notis på råd och röns svarta lista och att de har haft flera tidningsnotiser om sig? Har varit i kontakt med ett sådant företag och det är ingen lätt information att få fram på förhand. Har nu försökt varna men kommentarer tas bort trots att jag har länkat bevis. Att hänvisa till deras tidigare bolag i kommentarerna för andra av deras bolag går inte heller trots att man med lite detektivarbete kan se de klara likheterna i bla företagsnamn och notiser om dem på internet.
Rejta behöver seriöst se över sin publiceringspolicy samt att ni har personal som kan se över ärenden kring ett sådant företag jag har nämn
2011-12-23
Albert
Rejta har två gånger tagit bort mitt omdöme om en bilverkstad. I tidigare inlägg om Rejta så svarar de att de mailar personen vars inlägg de har tagit bort och förklarar varför. De har aldrig mailat mig om detta. Jag kan inte begripa varför de har tagit bort mina inlägg så en förklaring skulle vara på sin plats. Snälla, maila mig och förklara. Gör ni inte det så är ni definitivt oseriösa.
Hej Albert!
Jag hittar tyvärr inte det första omdömet du skrev, men efter att ha sökt på din epostadress och ditt IP-nummer i våra system så hittar jag enbart publicerade omdömen. Ett kommer jag dock att avpublicera, eftersom det är snarlikt det su skrev precis innan.
Martin på rejta
2011-12-20
Peter Nilsson
Nu undrar jag över sanningshalten i Rejtas rejtningar, när ni gallrar bland era egna omdömen.
Ni svarar inte på mail och går inte att få tag i på något sätt. Mina goda kunder har fått sina kommentarer borttagna, men ni låter negativa kommentarer med veka sanningshalter ligga kvar.
Skärp er.
2011-12-20
Peter Nilsson
Detta företag är ren bluff och båg. Jag har i dagarna pratat med ett flertal av mina kunder som påstår sig ha skrivit goda omdömen till mitt företag. SAMTLIGA är borttagna från REJTA.
Det verkar som om Rejta bara vill godkänna DÅLIGA kommentarer. Vem vill ha DÅLIG reklam? Vem bestämmer vilka kommentarer som skall visas och vilka som INTE skall visas?
Efter att en kund påpekade att hans kommentar försvunnit från Rejta, undersökte jag med ett flertal nöjda kunder som sagt att dom skall rejta oss och samtliga av deras kommentarer är borta.
Ateljé Marie Fotostudio AB, Göteborg
Hej Peter!
När jag ser över de omdömen som givits för Ateljé Marie Fotostudio AB, så är samtliga inkomna omdömen sedan 2009 publicerade utom ett, som kommer från samma IP-adress som de inkomna företagssvaren har. Detta omdöme är borttaget.
Det är tråkigt att höra att du haft problem att få tag på oss. Om du har omdömen som du vet om och som du saknar, så hör av dig till omdome@rejta.se, så svarar vi så snart vi kan!
2011-12-13
Mia
Jag har skrivit en mängd dåliga omdömen om bla skojarföretag som köper guld. Samtliga har tagits bort efter någon halvtimme. Ett av företagen har sida upp och sida ned med 5 solar; bara lovord, inte ett enda negativt omdöme. Jag mailade Rejta och ifrågasatte detta, men de bara slog ifrån sig att företagen kan köpa sig fria. Jag skrev mycket sakliga omdömen, så de kan inte ha tagits bort för att de var olämpliga. Så alltså är Rejta ingen tjänst du kan lita på. Förresten tas väl detta omdöme också bort.
Hej Mia!
Att dina omdömen togs bort beror dels på att vi bedömde det som att de inte beskriver tjänsten som sådan utan mer är varnande information; dels anklagade ett av dem företaget för bedrägeri, vilket också går emot våra riktlinjer.
Företag kan INTE köpa sig fria från omdömen på rejta.se. Vem som helst kan klicka på länken "Anmäl" i anslutning till varje omdöme och då lusläser vi omdömet en gång till. Även om företag hör av sig till oss så är vi noga med att vi måste kunna hänvisa till att ett omdöme bryter mot våra riktlinjer för att kunna ta bort det. Om omdömet inte bryter mot våra regler så låter vi det stå kvar, oavsett vem eller vilka det är som klagar.
Martin på Rejta red.
2011-11-16
Mycket irriterad
Fattar inte hur ni kan bedriva denna verksamhet på en så oseriös nivå. Ni inbjuder ju till pajkastning och mer eller mindre förtal. Kunderna som söker info på rejta.se bör ju tydligt visas ert eget betyg för att kunna bilda sig själva en uppfattning om informationen ni förmedlar är trovärdig eller inte.
2011-11-12
Hobbyjuristen
I det fall en privatperson skulle framställas negativt via denna hemsida, så är det min åsikt att ni är åtalbara för det som skrivs, oavsett sanningshalten. Ni kanske bör ta bort möjligheten att kommentera personer med personnamn hos företag i recensionerna.
Hej Hobbyjuristen!
Vi tar bort omdömen där negativ kritik antingen kan härledas till en enskild person eller där personnamn nämns. Men om du har hittat ett omdöme där vi har missat, så vill vi gärna veta vilket!
Klicka på "Anmäl omdöme" bredvid omdömet eller skicka ett tips till omdome@rejta.se, så blir vi glada!
Tack på förhand!
Rejtaredaktionen
2011-11-03
Ulla Danielsson
Dåliga är att ni raderar inlägg och detta fast man hållit sig till era allmänna villkor.
Har under den tid som ni hållit på sett detta ett flertal ggr.
Eniro köper jag aldrig mer annonsering hos.
Skamligt
Hej Ulla!
Du får gärna förtydliga vilka omdömen du menar. I de fall vi är tvungna att ta bort ett omdöme så motiverar vi det i ett email till användaren, förutsatt att en emailadress är ifylld.
Skicka ett exempel eller två till omdome@rejta.se, så ska vi förklara hur vi menar!
Martin på Rejta
2011-10-20
Eniro Kund
Hur kan ni som dotterbolag till Eniro, ett bolag som lever på betalande annonsörer, få bedriva er skämtverksamhet?? Vem på Eniro anser att det är ett smart drag att få in fler annonsörer när deras dotterbolag fungerar som en dyngspridare där anonyma får sprida vilka lögner man vill? Där konkurrenter obehindrat kan skriva vad som helst för att misskreditera??
Hej och tack för dina synpunkter! Internet presenterar en mängd information för användaren. Nästan alla användare söker på olika sätt. För att förenkla och hjälpa användaren att enkelt hitta det den söker så behövs vissa funktioner adderas. Att läsa omdömen, andras referenser, kring det användaren söker hjälper dem i deras köpbeslut och är en funktion som har efterlyst. Idag finns ett flertal sajter och tjänster som erbjuder omdömes tjänst. Att visa omdömen ökar värdet för användarna och därav även företagen. Det blir enklare att ta ett köpbeslut vilket leder till fler affärer. Tack för att du använder Rejta! /Rejta.se-redaktionen.
2011-10-13
123
Varför tar ni bort omdömen? finns ett företag jag sagt vad jag tyckte om och säkert 10st andra och nu finns det inga omdömen alls..??
ska rejta vara seriöst eller bara på skämt? verkar som folk enkelt kan manipulera sidan..
2011-09-29
Peter
Tycker att rejta ska göra som de uppmanar andra företag. Följa kritiken i deras inlägg. Rejta har i ett antal inlägg kritiserats för olika saker. Men trots det händer inget som visar på att de själva förbättrar sig. Varför tror då de att andra ska göra det? Tycker att Rejta borde fixa sitt egna "bo" innan de ger råd till andra! Klart besviken. O tydligen de flesta som skriver här... snitt på 2.1 säger allt om deras sida o hur saker hanteras.
2011-09-27
Jonas
Så du menar att företaget bättre kan bemöta kritiken och förstå den om ni tar bort den? Jag har verkligen försökt se på detta med välvilliga ögon, men hur jag än vrider och vänder på det framstår din/er hållning som helt hopplös.
Det du skriver, fast med andra ord, är att rejta inte kommer att undersöka någon form av sanningshalt i några omdömen, men släppa fram positiva och ta bort negativa. Riskerar inte det att snedvrida betygsättningen lite? Så att det samlade betyget är mycket bättre än det egentligen borde vara, och i förlängningen att er sajt/funktions hela syfte upphör att fungera? Jag tycker det och det är lätt förbryllande att Eniro vill associeras med en sida som denna. Eller ska det tolkas som att Eniro inte heller har något intresse för att resultatet ska spegla verkligheten sålänge det genererar trafik och reklamintäkter till företaget och dess sajter?
2011-09-26
Man kan inte ta bort sina egna omdömen
Hej Anonym! Du kan alltid gå in och klicka på "anmäl omdöme", skriva ett meddelande till oss att du ångrar ditt omdöme så tar vi givetvis bort det åt dig. Tack för dina synpunkter och för att du använder Rejta! /Rejta.se-redaktionen.
2011-09-22
Gunvor Brink
Kanon tjänst kan man se vilka företag som inte sköter sig kanske inte helt fel fritt men helt ärligt är man inte iblandad i något skit av nånting kan man inte få dåliga omdömen så är det ju bara aldrig fått ett dåligt omdöme någonsin. Ta hand om era kunde får ni inte dåliga omdöme, sluta gnäll och gör ett bra jobb istället.
2011-09-21
Jonas
Dåligt: Jag recenserade ett uppenbart blufföretag (118 218) som skickat fakturor på saker jag inte beställt med den korta med koncisa uppmaningen att sluta skicka bluffakturor och att företaget var oseriöst. Helt i stil med de fem positiva inläggen som låg där om att det var en jättebra och billig nummerupplysning och att den var toppen för gamla människor. Helt onyanserade positiva inlägg i mina ögon. Får ett mail om att mitt inlägg kommer tas bort och att jag inte uppfyllt kraven på inlägg. Det känns som att man som supportperson kanske ska googla 118 218 och inse att förutom företagets egen hemsida så handlar alla andra sökresultat på Googles förstasida om vilken bluff företaget är.
Vad kan bli bättre? Allt. Anställ personer med egen hjärna och se till att ni gör en rimlighetsbedömning av de inlägg som skapas. Vill ni stå på konsumentens sida så sluta prata om det och agera därefter. I sin nuvarande form är detta en sajt för fånar som jag hoppas sjunker som en sten i sökranking.
Hej Jonas!
Det stämmer, som du säger, att vi varit aningen generösare gällande positiva omdömens innehåll. Detta för att vi tycker att man som företag bör kunna bemöta åtminstone den negativa kritiken och även förstå den för att kunna förbättra sig. Självklart ska ju även positiva omdömen ha substans och vara vettiga och det är något vi verkligen tar till oss och ska bättra oss i.
Vad gäller research om omdömen, så skulle det vara superspännande att faktiskt gräva i vart och ett av alla de tusentals omdömen som kommer in till oss varje vecka. Tyvärr är inte möjligt, utan vi hinner bara riktigt djupdyka i de omdömen som anmäls genom vår anmäla-omdömet-funktion.
Tack för dina synpunkter!
2011-09-14
Johan
Rejta ger ingen bild på företag hur med sköter sig verkligen inte, då dåliga omdömen tar bort och dem bättre är kvar även hos rejta själva så att lägg ner omgående. Synd bra tanke. Jag personligen har använt rejta flera gånger för att testa om det verkligen var så och det stämmer till 100% DÅLIGA TAS bort och bra är kvar. SÅ ATT MAN VET INTE VILKET FÖRETAG SOM ÄR BRA EGENTLIGEN. EN GRUPP PÅ FACEBOCK KOMMER ATT SKAPAS DÄR VI KOMMER ATT BOJKOTTA REJTA.SE
Hej Johan!
Eftersom du inte har lämnat någon mailadress, så kan jag tyvärr inte djupdyka i varför vi har valt att inte publicera dina omdömen.
Det stämmer inte att omdömen tas bort bara för att de är kritiska mot ett företag. Men ett omdöme måste uppfylla vissa kriterier för att få publiceras.
Till exempel publiceras inte ett omdöme som bara säger "Dåligt företag" och ger en etta i betyg, eftersom det inte talar om VAD som är fel med företaget.
Vidare får ett omdöme inte innehålla någon information som kan kopplas till enskild människa, eftersom lagen säger att det då kan vara förtal.
Återkom gärna med vilka omdömen du testat att lämna, så ska vi försöka förklara hur vi tänker! Snabbaste sättet att komma i kontakt med oss är genom att gå till http://www.rejta.se/kontakt och där fylla i formuläret.
/Martin på rejta.se
2011-09-13
Dan Svensson
Kul med en betygssida, där företag med dålia omdömen kan välja att bedömningen inte ska visas. Det betyder att alla företag på denna sida som man inte kan ge ett omdöme på är rent av usla.
Och en betygssida där enbart bra omdömen blir kvar, tappar ju helt sin funktion. Lägg ner!
Hej Dan!
På rejta.se kan ett företag inte själva välja vilka omdömen som ska vara kvar eller tas bort. Om ett omdöme anmäls som olämpligt (av antingen företaget självt eller en privatperson), så tittar vi naturligtvis närmare på omdömet och väljer då, i vissa fall, att ta bort det efter utredning. Men oftast låter vi faktiskt omdömet ligga kvar.
Att vissa företag inte går att rejta har olika orsaker. Oftast beroende på att företaget är en s.k. enskild firma som bara kan kopplas till en person och då blir ett omdöme kopplat till person och inte företag.
Ett företag kan alltså inte köpa sig fritt från omdömen eller kräva att obekväma omdömen tas bort!
Tack för dina synpunkter och för att du använder Rejta!
Martin på Rejta
2011-09-12
Lars-Ove
Jag skulle sälja en hel del guld, och tittade runt via internet på olika alternativ. Noterade då att ett av de som annonserar mest ligger runt 15% lägre per gram i ersättning. Jag gav dem naturligtvis en 1:a för i mitt fall skulle jag förlorat runt femton hundra kronor om jag använt dem. Min kommentar raderas med motiveringen att jag inte använt tjänsten.....Eftersom alla som köper guld erbjuder samma tjänst är det ju priset som man kan jämföra, och de kanske helst innan man skickar iväg sitt guld. Jag förstår inte hur Rejta kan ta bort denna kommentar då andra potentiella kunder borde ha mycket intresse av det.
2011-09-09
Magnus
...men i praktiken fungerar det inte så bra som det skulle kunna göra. Läser man kommentarerna här om Rejta så inser man ju snabbt att det är många negativa recensioner som försvinner pga. ovårdat språk - därav kan ju det totala betyget bli missvisande (t.ex. om Företag A får en 4'a och 3 1'or, men ettorna använder för ovårdat språk enligt Rejta, då syns ju bara 4'an och folk tror att Företag A är toppen).
Det andra problemet är att en del träffar som syns via Google är totalt missvisande. T.ex. kan man söka på ett företagsnamn och se 5 stjärnor och 20 recensioner på Rejta i Google's sökresultat - "vilket kanonföretag!" tänker man. Bara det att om man besvärar sig med att gå in på Rejtasidan, så kan det visa sig att det inte finns en enda recension om företaget ifråga, och inga stjärnor heller... något går alltså snett mellan Rejta och Google.
Slutsats: Ta Rejta's betyg med en (stor) nypa salt!
Hej Magnus!
Du har helt rätt i att det är problematiskt att vi inte kan publicera alla omdömen, men vi publicerar så många vi kan. Våra riktlinjer är egentligen inte så konstiga - tyvärr är det inte bara ovårdat språk som gör att vi måste refusera rejtningar, så fort ett personnamn eller annan koppling till en enskild person kan göras så måste vi ta bort rejtningen. Vidare tar vi även bort rejtningar där man inte kan utläsa VARFÖR ett företag är dåligt. Konstruktiv kritik är alltid lättare att som läsare ta till sig och lättare för företaget i fråga att bemöta och (viktigast av allt) förbättra.
Det andra problemet du nämner ligger i kommunikationen mellan oss och Google. Vi hade en bugg som taggade upp några felaktiga rejtningsvärden i våras och cachningen på Google håller kvar dem längre än vad vi önskat, dessvärre. Vi håller på att åtgärda felet och vi hoppas att det kommer att stå rätt även hos Google snarast!
Tack för dina synpunkter och för att du använder Rejta!
Rejtared.
2011-09-02
Martin
Rejta är en sajt som bör läggas ned, den ger ingen verklig bild. Sedan följs ej de regler som de själva satt upp.
2011-09-01
Förvånad
Mitt tidigare inlägg togs bort utan förklaring. Nu ger jag 5 solar så kanske det får stanna kvar.
Jag vill bidra till debatten om att inlägg tas bort genom att fråga varför inläggen om Scoop som finns i googles cachade sida är borttagna idag. Jämför:
och
Hej "Förvånad"
Antalet solar spelar ingen roll för huruvida ett omdöme får vara kvar eller inte, det är innehållet i omdömet som styr det. Gällande fallet du nämner, så har vi sett över det en gång till och efter en lång diskussion på redaktionen beslutat att ompublicera det.
Vi tar inte bort omdömen bara för att de kritiserar företag, vad du som konsument tycker motiverar ju hela vår existens. Dock tar vi bort omdömen som bryter mot våra riktlinjer eller mot lagen.
Tack för att ni använder Rejta.se!
Rejtared.
2011-08-29
mussepigg
Roligt att läsa alla inlägg och utdelningen av solar antingen en sol eller 5 solar. tycker själv Rejta.se är en bra ide. MEN inlägg tas bort och allt negativt (ca 7inlägg)om ett företag togs bort och bara de possetiva är kvar (ca 2 inlägg). Vilket är ett skämt, rejta suger
Hej "Mussepigg"
Vi tar ibland bort omdömen på Rejta då de inte stämmer överens med våra riktlinjer. Detta oberoende av antal stjärnor. Ett exempel på detta kan vara när en och samma person skriver exempelvis 8 omdömen om ett och samma företag, vi tar då bort 7 av dessa och lämnar kvar det första. Hör gärna av dig till oss om du är intresserad vad som hänt med just det specifika företaget du nämner.
2011-08-11
Sajten känns riktigt fräsch och tydlig. Nu är det lätt att hitta och lämna omdömen om företag.
2011-07-25
Peter
Hysteriskt dåligt att sätta upp en sida där folk kan smutskasta företag som sedan inte kan försvara sig pga bristande service. Jag har som företag besvarat ett inlägg på Rejta, när jag klickade skicka så såg allt ut att ha gått vägen. Svaret kom dock aldrig upp, det är något irriterande att lägga dyrbar tid på att besvara en kund och sedan bli av med allt man skrev. Jag har sökt Rejta två gånger via deras mailformulär... utan någon som helst respons. Riktigt ironiskt att en sån här typ av site misslyckas så fatalt.
Hej Peter
På Rejta.se kan användare lämna både ris och ros om företag även om en övervägande andel av omdömena är positiva. Får man ett negativt omdöme är det alltid bra att bemöta kritiken genom att använda funktionen företaget svarar. Till skillnad från vanliga omdömen förhandsgranskar vi alla företagssvar innan publicering, detta innebär att det att der inte publiceras direkt. Under semestertider kan det även ta lite längre tid för oss att svara alla som skriver till oss genom vårt mejlformulär.
Tusen tack för att du använder Rejta.se
2011-07-20
Magnus
Gjorde just en felaktigt inlägg på rejta.se Kontaktade kundtjänst och fick ett snabbt, korrekt och vänligt bemötande. Jag kommer definitivt använda rejta i framtiden.
2011-07-15
Raffe
Rejta kan läggas ned, det är tydligen bara vissa åsikter som tas in? Har skrivit in flertalet gånger men inte en enda har kommit in. Som sagt var: lägg ner rejta
2011-07-13
Jimmy Isaksson
Har anmält insändare som vi vet är lögnaktiga men rejta.se bryr sig inte om detta. Svarar inte ens på mejlen vi skickar. Oseriöst!!!
2011-07-12
Peter
Jag tycker inte att jag gav en felaktig kommentar om ett företag. Men Eniro´s Rejta.se tog bort min kommentar. Är det för att jag bara gav en sol i betyg?
Ska det inte spegla verkligheten eller vill ni ha så många nöjda kunder som möjligt så att dom kan köpa annonsplats på Eniro?
Om ni tycker det är fel på texten så får ni gärna berätta varför det är fel och inte bara hänvisa till en luddig text som ligger under Rejtas allmänna villkor.
:-\
Hej Peter,
Rejta.se ägs och drivs av Eniro Initiatives. Hur vi hanterar omdömen på Rejta.se har ingen koppling till om man är kund hos Eniro eller inte, alla företag behandlas lika. Vi arbetar alltid efter våra riktlinjer. I ditt omdöme som vi valde att ta bort gjordes bla. antagande och anklagelser om grov kriminell verksamhet. Vänligen Gustav på Rejta.se
2011-07-08
Fredrik
Mitt omdöme togs bort kvickt utan förklaring trots att jag lämnat mina mailuppgifter. Jag vill gärna få en chans att ändra om något i innehållet ansågs vara olämpligt formulerat. Skicka då gärna hela min text tillbaks i mailet och markera det som är olämpligt så jag kan få omformulera mig.
Hej Fredrik, tack för att du använder Rejta.se flitigt!
Vad jag kan se så har vi endast valt att ta bort ett av dina omdömen. Detta pga. att du nämnt en rad personer vid namn i ditt omdöme. Rejta.se är mycket restriktiva mot detta.
Vänligen Gustav på Rejta.se
2011-07-08
EJH
Tack för att ni är ett seriöst företag som månar om att de inlägg som skrivs ska vara riktiga, och att inte vilken idiot som helst får skriva vad som helst! Tack för bra kontakt och väldigt trevligt bemötande! Fortsätt så!
2011-06-30
Andreas
Det verkar som att ni har sluttat att ljuga på google om betyg och liknande på sökresultat på google.
Det är trevligt tycker jag :)
2011-06-21
Jon Frans
Helt plötsligt var 10 positiva omdömen borta utan att vi som bolag blivit kontaktade av rejta! Dessutom verkar det som om konkurrenter kan ge negativ kritik utan att omdömet valideras överhuvudtaget... Men ger en trea i betyg då jag tycker tjänsten som sådan är bra i övrigt.
2011-06-20
Sina
Jag har rejtat ICS Nordic AB i västerås men tydligen så kan ägaren bara ringa och klaga så tas dem bort Dålig Stil ...
Hej Sina
Tack för att du använder Rejta.se
Anledningen till att ditt första omdöme på ICS togs bort var det språkvalet du valt att använda. Vi kunde inte meddela dig detta då vi inte hade någon korrekt mejladress. Andra omdömet togs bort då det till en början sågs som en dubblett. Vi har lagt in det igen. Jag vill även förtydliga att företag inte kan påverka vad som skrivs om dem genom att kontakt oss. Vi utgår alltid från vara riktlinjer för omdömen.
Vänligen
Gustav på Rejta
2011-06-08
Henrik
Detta är en oseriös företag , man ger omdömen till ett företag som man tycker inte är bra så blir ens omdömen borttagen :S
Hej Henrik,
Jag hittade faktiskt ett omdöme som av okänd anledning inte låg som publicerat. Vi har självklart åtgärdat detta. Tack för att du använder Rejta.se
Gustav på Rejta
2011-06-02
Nöjd!
Jag gillar Rejta.se skarpt. Appen är grym när man är ute och reser i Sverige.
2011-06-01
Jag tycker att den nya designen på rejta är riktigt schysst! Mycket tydligare och enklare, och inte så plottrig som tidigare. Bra jobbat! Jag hoppas fler börjar använda rejta, eftersom det är klockrent då man ska ta ett beslut om något. Jag valde t.ex. en annan installatör av bergvärme efter att den jag tänkt välja fått dåliga omdömen här på rejta.
2011-05-27
TN
Har försökt göra inlägg flera gånger men står alltid att det är tekniskt fel... flera månader??
Om detta lyckas så är det första på länge!
Hej "TN"
Detta är ett återkommande problem som har dykt upp senaste månaden. Troligtvis så uppstår problemet när du försöker skriva omdömet på ett och samma företag. Därav funkade det att skriva omdömet om Rejta. Vi har identifierat problemet och hoppas kunna lösa det under nästkommande vecka. Tusen tack för att du använder Rejta!
2011-05-22
R
Jag skrev ett omdöme där jag var missnöjd med MPJ bilverkstad och ville varna andra. Det är borta nu och ersatt av 2 positiva recensioner. Man blir så trött. Jag skulle verkligen vilja veta vad som var fel med den recensionen?
Hej R,
Tack att du använder Rejta! Anledningen till att dina omdömen försvann var att du skev flera identiska omdömen på MPJ bilverkstad. Vårt system reagerade på detta och vi har sedan missat att lägga ut ett av dina omdömen. Vi har nu åtgärdat detta och ditt omdöme ligger publicerat på MPJ bilverkstad.
2011-04-29
Sid
Håller med Johan till punkt och pricka!
Rejtas sida suger!!
Har själv prövat att "rejta" ett annat företag i dag, men efter 5-10 försök fått detta irriterande "något gick fel, men försök igen.."!
Nu när jag skriver detta funderar jag samtidigt om detta går att skicka? Förmodligen inte, men jag gör ett försök...
2011-04-23
Per
En skitsida som tar bort dåliga betyg och väljer att låta de bra betygen stå kvar. Vad är det för mening att lita på siffrorna här när de blir manipulerade???
Hej Per,
Vi är glada att du använder Rejta. Jag har hittat två omdömen som vi valt att ta bort. Det första är lämnat 2007. Detta var innan Rejta lanserades och är skrivet på Eniro. Om du fortfarande använder samma frisör eller fortfarande tycker samma sak, skriv gärna ett nytt omdöme på Rejta. Det andra omdömet använder väldigt ovårdat språk och är därav borttaget i enlighet med våra riktlinjer för omdömen. Lär gärna igenom dessa innan du Rejtar.
Vänligen Rejta
2011-04-21
Hej
Jag undrar om företag kan ta bort dåliga omdömen från deras sida om de vill??
Jag rejtade ett företag med en stjärna pga. dålig support och lite annat men nu finns den inte kvar längre?
Jag har gjort en ny nu och hoppas att den håller..
Vad är meningen med att rejta om företag bara kan ta bort dåliga?? då har ju alla bara bra.. helt onödig sida och kan lika gärna läggas ner i så fall, fyller inget syfte alls.
Hej,
Tack för att du använder Rejta.se. Företag kan självklart inte ta bort omdömen. Vi plockar enbart bort omdömen om de på något sätt bryter mot våra riktlinjer. Besök gärna vår blogg på blogg.rejta.se där vi skrivit lite mer om hur vi handskas med omdömen.
PS: Jag hittade bara ett ytterligare omdöme som är lämnat med din e-post och det är publicerat.
Vänligen Gustav på Rejta.se
2011-04-13
Larry
Har rejtat ett företag men har sett att denna tagits bort utan vidare kommentar eller meddelande från rejta.se, något som enligt min mening ser oerhört illa ut. Usch. Detta bevisar att rejta.se är korrumperat och styrt av marknadskrafter.
Hej Larry,
Vi ska normalt skicka ut ett meddelande när vi tar bort omdömen, detta kräver så klart att rätt epostadress är lämnad. Jag har inte lyckats spåra ditt omdöme så tyvärr kan jag inte se vad anledningen var. Vänligen Gustav på Rejta
2011-03-26
Johan
Jag försökte lägga omdöme men fick 3ggr i rad det intetsägande felet "Något gick fel, försök igen". Men så klart fungerade det inte...
2011-03-23
Bra idé men dåligt genomtänkt - alla kan ju "rejta" så vad hindrar det att företag smutskastar varandra? Bara en tanke. Och nu när jag skrev ett långt inlägg under fem minuter på ett ställe och tryckte Skicka fick jag bara ett felmeddelande och allt jag skrev försvann. Värdelöst, sånt får bara inte hända - välkommen till 2011 liksom! Sådana fel gör ju att man inte direkt blir sugen på att komma tillbaka.
2011-03-22
Jag tycker att det är fel att presentera några resultat innan det kommit in några st, typ 5-10 st. Jag hoppas att ni tar detta inlägg på högsta allvar då småföretag kan få otur annars att få ett första negativt inlägg som kanske sätter sina spår...
Hej, tack för dina synpunkter. Vi har laborerat en del kring detta tidigare men upplevde att de lösningar vi provade inte gav önskat resultat. Vi har en del idéer kring detta som vi hoppas kunna realisera senare. Vi rankar idag inte företag i träfflistan som har färren en tre omdömen. Ett tips kan vara att uppmuntra sina kunder att skriva omdömen. Mvh Rejta
2011-03-17
Varför?
Varför väljer ni på rejta.se att vara oseriösa?
Alla dessa missnöjda människor som ni kunde göra nöjda. Vore så enkelt att förbjuda alla som skriver här att vara anonyma, detta skulle ju göra att de som vågar att stå för sina seriösa åsikt skulle komma till tals. Eller varför inte ge företagen som blir kommenterade en möjlighet att kompensera en missnöjd kund. Genom att ge företaget identiteterna eller iallafall deras mailadress så skulle de drabbade företagen ha en chans att göra rätt för sig. Ni borde i vilket fall ha en tidsbegränsning på hur länge kommentarerna finns kvar. Tyvärr finns det inte ett enda företag som bara har nöjda kunder, det borde ni veta. Genom att inte göra något åt detta, så löser ni aldrig några problem för de som är missnöjda. Det enda ni bidrar till är ett sjukt stort gnällforum.
2011-03-14
kim
Vissa företags tillåts skriva mängder av positiva omdömen om sig själva, uppenbarligen finns det ingen som helst kontroll av ip-adresser m.m.
Andra företag köper sig fria från negativa omdömen. Fortsätt såhär så har ni snart kört ert varumärke helt i botten!
Hej Kim,
Vi anstränger oss en hel del för att identifiera den typ av användning som du pratar om. Detta medför också att vi faktiskt är tvungna att ta dra tillbaka en hel del omdömen på rejta. IP-adresser är en av de variabler vi tittar på. Rapportera gärna denna typ av omdömen/företag till oss via abusefunktionen eller via vårt mailformulär så kommer vi kika extra på dessa. Det går inte att köpa bort omdömen på Rejta.
2011-03-13
josef
Det verkar mest vara en massa företag som inte fattar sociala medier och internets grunder i allmänhet som yttrar sig i dessa kommentarer. Försök att fatta! Rejta är en bra sida som tillåter konsumenter skriva och risa och rosa företag. Var glada att folk överhuvudtaget bryr sig så mycket att de faktiskt skriver något. Tack för enkelt
2011-03-13
VILL VETA OCH POLISANMÄLÄ
Eniro bör skicka ib-adress av de som skriver om företagen till det företag det skrivs om. Varför. Det är företag som systematisk svartlistas av vissa personer i Rejta.
2011-03-12
AB
Blev kontaktad av en Enirosäljare idag som vill sälja annonser, mitt företag kan Eniro glömma så länge denna sidan finns.
Riktig skitsida där folk hur lätt som helst kan skriva dåligt om ett företag utan att det egentligen stämmer....
2011-03-09
MAJKEN
SIDAN ÄR TILL PSYKOPATER, ELAKA OCH AVUNDSJUKA MÄNNISKOR VARS ENDA UPPGIFT ÄR ATT SKADA FÖRETAGET. SIDAN ANVÄNDS OCKSÅ FÖR ATT SKADA FÖRETAGET AV ANDRA OSERIÖSA FÖRETAG NÄR DET ÄR OLIKA UPPHANDLINGAR OSV. REJTA BORDE LÄSA SINA EGNA VILLKOR VAD SOM FÅR SKRIVAS.
2011-02-28
Per
Döp om detta till "Missnöjda kunders forum för inbördes självömkan". Hur många nöjda kunder tar sig tid att sätta sej och "Rejta" företagen dom jobbar med!? Enda gången en någon tar sig tid att leta upp någon här är ju för att smutskasta. Om ett företag har 100 kunder varav 97 nöjda, så är det vara de 3 missnöjda som skriver här. Tänk om företagen skulle få möjlighet att "Rejta" sina kunder, det skulle vara en rolig syn! =) Lägg ner skiten!
Hej Per,
Rejta.se har betydligt fler positiva än negativa omdömen, så den uppfattningen du har stämmer inte riktigt. Ett tips till företag är uppmuntra alla sina kunder att Rejta dem. Man kan till exempel använda funktionen "Länka till Rejta.se" och visa en omdömesbox på sin sajt.
2011-02-08
Jan
Har försökt ge ett omdömme om företaget ITS AB som säljer köksmaskiner, men inget blir publicerat, därför har jag försökt igen, nu får jag inte rejta mer, har skrivit för många omdömmen på detta företag.......men inget är ju publicerat, hur kan det då bli för många.
Hej,
Våra system väger inte in om omdömet är publicerat eller inte när det säger ifrån. Skriver man fler omdömen på samma företag kan det ibland orsaka att samtliga av dessa tillfälligt tas bort från sajten. Vi kikar lite extra på dessa och lägger ut dem igen om de överensstämmer med våra villkor. Det omdömet som du först skrivit på ITS ligger nu där. Tusen tack för att du använder oss/Rejta
2011-02-07
MH
Ni sköter er bra, gillar att kunna skriva omdömen på företag jag varit i kontakt med både positiva & negativa sådana. Att ni inte får 5 stjärnor av mig är för att jag upptäckt att flera av mina omdömen jag gjort under åren är borta fast företaget finns kvar i samma namn. Har ju läst här nedan att ni haft olika problem men tycker ändå det är tråkigt. Ni nobbar mina omdömen ibland så att jag helt enkelt får formulera om omdömet men det är bra, blir mer seriöst tycker jag. Varför finns ej alla företag med på Rejta.se? Ta El-giganten som exempel de hittar jag bara på 2 orter?
Hej MH.
Tack för ditt omdöme! Vårt mål är att vara kompletta och ha alla företag. Det är inte helt lätt och ibland kan det vara så att vi har företaget men att det är registrerat med fel namn. Då hittar man det inte när man söker. När jag söker på "elgiganten" får jag 51 träffar, vet inte om det var ett tillfälltigt fel eller om hade någon förvald ort ifylld eller liknande. Prova gärna igen och Rejta! (http://www.rejta.se/sok/elgiganten)
Allt gott, Rejta
2011-01-30
Företagare
En av de mest oreriösa sidor på nätet, tyvärr!
Betyg försvinner, tillkommer, ändras m.m. och företag kan få dåligt ryckte pga. dåligt betyg som kanske inte alls stämmer!
Vi har ett företagt och har nu kvar 2 ettor i betyg. All alla andra betyg råkade tydligen försvinna! PÅ t.ex. en auktionssida har vi 800+ och 2 minus! Man kan tyvärr itne göra alla kunder till lags även om man vill.
Går inte på något vis lite på de betyg som visas på rejta då de inte säger något.
Ett seriöst företag kan bara ha ettor och en krimminellt företag som har grupptalan emot sig, varit med i TV flertal gånger pga. bedrägeri råkar inte ha något betyg alls som kan varna folk!
Skylla på brister i teknik och mjukvara, men herregud det är ett internetföretag som borde kunna detta. Vi har aldrig haft denna typen av problem och skulle man ha något fel så får man rätta till det och inte bara fortsätta!
Tror någon att Rejtas betyg stämmer?
Inte jag!
2011-01-28
märkligt
Provade iPhone-appen. Blev väldigt besviken. Där kan jag inte se om företagen svarat på mina inlägg. Det känns ärligt talat väldigt oseriöst. Känns som att rejta bara är till för klotter och inte seriös dialog...
2011-01-24
Oseriösa
Hallå!
Nu får det fan räcka. Varför försvinner omdömen på oseriösa företag. Sett 4-5 företag som helt plötsligt gått från 10-20 negativa omdömen till inga alls. Ni är totalt oseriösa. Skyll inte på systemet. Det håller inte. En modern IT-struktur har backuper osv.
2011-01-18
MF
Vet inte riktigt varför men rejta vill ta bort mina omdömen. De svara heller inte på mail där jag frågar varför, det tycker iaf jag är väldigt dåligt.
Hej,
Vi ber om ursäkt för lång svarstid på dina mail. Dina tre omdömen på Sunnersta rör flaggades av våra system. Vi har publicerat ett av dessa.
2011-01-14
ME
Tyvärr verkar det som att denna sida blivit ett forum för företag att smutskasta varandra. Detta är synd då idén med sidan är väldigt bra!
2011-01-04
Aldrig mer tele2
Vad var det för fel på mitt omdöme ang. tele2?
Det försvann lika fort som det kom in.
Annars en bra sida för att risa och rosa.
Hej,
Tack för att du gillar vår sajt! Det var inget fel på ditt omdöme utan snarare ett problem med sajten. Ditt omdöme ligger nu ute.
2011-01-04
Peter
Har tidigare skrivit här och även mail.
Varför har ni tagit bort alla negativa omdöme om Sydpark AB? Det är ett dokumenterat oseriöst företag som lurar folk på pengar. Det fanns 8-9 seriösa omdöme innan och nu finns noll!
Varför? Är de kanske kunder hos Eniro?
Lägg ner er tjänst om den ej fungerar!
Kommer inte omdöme tillbaks så har ni bevisat att det ej är seriöst från er sida.
Hej,
Ibland upplever vi tyvärr problem med våra system som innebär att företag tillfälligt blir av med alla omdömen. Vi arbetar för att lösa detta problem och är tacksamma för din feedback. Sydpark AB har nu fått tillbaka sina omdömen igen.
2011-01-01
Johan
Vem som helst kan skriva negativa betyg till företag. Företaget själva kan skriva positiva betyg. Jag har sett flera företag där det står något företag är bäst och vice verse. Detta är inte någon bra guide om vilket företag som är bra eller dåligt. Jag kan sitta varje vecka och skriva dåligt om ett företag vecka in och ut. Hur tar ni reda på om det är olika personer eller om det stämmer?
Hej Johan,
Vi på Rejta tycker att det är viktigt att det är enkelt att skriva omdömen. Därför har vi valt att inte kräva exempelvis att användaren loggar in för att skriva omdömen. Detta medför självklart att det krävs mer av oss för att identifiera olika former av missbruk och manipulering av tjänsten. Vi jobbar hela tiden med det och har system som ska känna av missbruk t.ex. om en och samma person skriver många omdömen för samma kund. Vi kan inte garantera att systemet känner av allt men stora delar.
Om ett enskilt omdöme stämmer eller inte är en subjektiv fråga och näst intill omöjligt för oss att kontrollera. Det är heller inte något vi har för avsikt att avgöra. Vi tar först och främst hjälp av användarna och tittar först närmare på omdömen som blir anmälda via sajten. Allt som skrivs på Rejta, eller på internet för den delen, är inte alltid sant men fungerar trots allt som vägledning.
Vänligen Rejta-redaktionen
2010-12-27
sökandeKonsument
Har sökt förtvivlat efter seriösa rating-sidor på svenska men inte hittat mycket förrän jag stötte på rejta.se. Skrev beröm för ett litet företag. Allt verkade OK. Skrev ny bedömning, denna gång för Symantec som äger bl a Norton (gissningsvis världens största anti-virus-mjukvara). Har haft en rejält dålig upplevelse men deras support och ville dels varna andra för Symantec dels uppmärksamma företaget på att vi konsumenter lägger märke till bristande support. Jag hade inga problem att söka på Symantec. Det märkliga är att detta multnationella storföretag vars produkt är så vital för varje PC-användare inte hade en enda rating. Noll! Jag skrev i alla fall mina åsikter och såg att mitt inlägg kom in. Ett par dagar efteråt kollade jag om företaget hade svarat. MEN MITT INLÄGG VAR BORTA. Man kan bara gissa att alla andras inlägg om detta mäktiga företag ävenledes raderats. Synd på rejta som jag trodde var seriösa.
Hej,
Tack för att du hör av dig kring detta och för att du använder tjänsten. Att du inte hittade ditt omdöme på Symantec var i själva verket en bugg, då det tillsammans med ett antal omdömen fastnat i vårt system. Detta är nu tack vare dig åtgärdat och ditt omdöme ska vara publicerat. Vi hoppas att också att fler skriver omdömen om företaget. Rejta tar inte bort enskilda omdömen så länge de följer våra riktlinjer. God fortsättning önskar Rejtaredaktionen.
2010-12-16
Seriös Företagare
Perfekt om man vill sabba för seriösa företag inget annat
2010-12-13
Juristi
Rejtas verksamhet går ut på att hjälpa sjuka människor att förtala företagare i Sverige. En verksamhet som strider mot svensk lag och är brottsliga handlingar. Polisanmäl varje gång och ta kontakt med Datainspektionen varje gång det händer så försvinner både Eniro.se och Rejta.se
Hej,
Rejta.se strävar efter att hjälpa konsumenter att hitta bra leverantörer av produkter och tjänster och visar därför topplistor baserade på bra omdömen. På samma sätt som att användare tipsar om en bra upplevelse kan man tipsa om upplevelser som var mindre bra. Mer än hälften av alla omdömen på Rejta.se är positiva. Alla företag ges möjlighet att svara på omdömen. Upplever man att specifika omdömen strider mot våra riktlinjer går det enkelt att anmäla dessa genom att klicka på anmäl länken invid omdömet varvid vi då granskar omdömet.
Vänligen Rejtaredaktionen
2010-11-20
Lurad
Jag skrev två kommentarer om att Elvisning i Sundbyberg inte svarar i telefon. Satte 1:or i betyg, irriterad! Detta var i torsdags. Företaget hade inga andra kommentarar.
I dag lördag tänkte jag komplettera med en kommentar att det inte heller går att kontakta dem via e-post, trots att de har en hemsida. Och de svarar inte i telefon... jag hade tänkt handla... märkligt!
I dag lördag har Elvisning fortfarande två kommentarer, men det är inte mina kommentarer! Och betyget är ändrat från 1 till 5.
Någon har gått in och tagit bort mina kommentarer och ersatt dem med helt andra kommentarer, dessutom med fabricerade (?) datum. 2009 och 2010.
Vad är detta för bluffsajt?
Vem är Rejta till för? Inte konsumenten!
Den som vill kan titta på Elvisnings annons i dag lördag. Om några dagar lär mitt omdöme vara borta igen, och ersatt med toppbetyg, skrivet av företaget!
Hej,
Jag har letat febrilt för att hitta orsak till varför omdömen var borta från företaget. Att dina omdömen försvann har sin förklaring i att du skrev flera omdömen i kort följd. Våra system varnar då flera omdömen på samma förtag lämnas av samma användare. Det blir ju tyvärr lite missvisande om samma användare ger flera ettor på samma företag eller om ett företag exempelvis skriver en massa positiva omdömen om sig själv och negativa omdömen om konkurrenter. Vi arbetar hela tiden för att bli bättre på att identifiera och hantera denna typ av användning. Ditt omdöme som syftar till Elvisning ligger publicerat.
Nej, det som förbryllar är att befintliga omdömen på företaget inte syntes. Vid t.ex. namnbyte kan företag ibland tappa alla omdömen, vilket inte verkar vara fallet här. Vi får leta vidare. Tack för att du tar dig tid och hör av dig till oss med dina synpunkter, maila oss gärna med idéer om hur vi kan bli bättre via vårt kontaktformulär på www.rejta.se/kontakt
Vänligen Rejta
2010-11-12
nix
Det ni gör är att låta vem som helst skriva t.ex. förtal om en konkurrent. Lägg ner denna tjänst.
Alla företag som drabbas av ert hjärtlösa koncept drar också tillbaka sin annonsering på ENIRO, ni kommer att förlora mer annonsörer på ENIRO än ni drar in här.
Den här sidan söks upp av de som vill förstöra, inte av nöjda kunder. Mycket besviken serös företagare som drabbats av er varumärkesförstöring.
2010-11-08
Omdömen som inte är knutna till faktiska kundkontakter öppnar bara upp för falsk marknadsföring där företagare lämnar positiva omdömen om sig själva. Värdelös tjänst helt enkelt.
2010-11-04
Jeanette
Jag brukar säga att man ska ha så bra produkt att man vågar låta sig bedömas, ta skit och gör det till guld.Ja, om jag känner att bedömningen är saklig och görs av en person som använt våra tjänster, då kan jag ta skiten. Men inte om man blir nedskriven pg a någon bar vill jävlas och vara elak. Vi har rating på andra siter där våra kunder kan skriva omdöme när de bottt hos oss, då vet vi att de varit här.
har för ett par dagar sedan fått ett omdöme som jag är helt övertygad om att det är någon som vill förstöra, jag tror mig t o m veta vem det är. Att försöka få kontakt med ansvarig på rejta är omöjligt, de svarar med "noreply" mail utan namn eller kontaktmail. När man sen ringer och vill ta bort sitt företag från siten så GÅR INTE DET eftersom man enligt lag kan skriva omdömen om alla aktiebolag. Det är en smutsig affärsidé ni sysslar med då ni inte själva kan stå för er idé utan är anonyma, en smutsig affärsidé som kan stjälpa företag som har byggts upp under många år.
2010-10-10
Kolla! Helt anonymt
Hur tänker man när man gör en sådan här tjänst och tillåter helt anonyma kommentarer. Och från iPhone-appen tillåter kommentarer med ofullständig e-postadress? Jag förstår verkligen inte. Det känns so vanvettigt oseriöst.
2010-10-08
Mobilen
Grymt att ni skapat en iphone app! Precis vad som behövs, bättre än sajten!
2010-09-30
Jag gillar sånahär smarta ideer som denhär hemsidan!
Jag gillar inte att ni raderade min kommentar om Coop forum, det var inget som stred mot era villkor eller vad ni kallade det...
Hej,
Kul att du uppskattar vår sajt! Vi tyckte att det lät lite konstigt att ditt omdöme försvann så vi gjorde en lite undersökning och fann att det finns två Coop Forum i vår databas på den ort du lämnat ditt omdömen. Prova att sök Coop Forum i "Vad" och din ort i "Vad" så dyker ditt omdöme upp. Hälsningar Rejtaredaktionen
2010-09-28
Rejta tillät tidigare att man skulle kunna välja att inte vara med på denns oseriösa sida.
Nu är man med tvång med & det är inte bra då anonyma konkurrenter skriver saker som Rejta varken kollar sanningshalten i eller inte.
Hoppas Rejta går samma väg som ENIRO......Down
2010-09-17
Genialt med anonyma omdömen, gillar verkligen rejta.
2010-09-16
En motvilligt listad
Varför tar ni bort min kommentar?
Rejta är en oseriös sida som uppmuntrar oseriösa företagare att skriva negativa saker om sina konkurrenter, helt enkelt genom att man tillåter att en person kan lägga flera rejt från samma ip.
Hej,
Du har helt rätt i att rejta ibland tar bort omdömen. Och det kan bero på just den anledning du nämner. Rent praktiskt tittar vi på flera saker. IP-nummer är en av dessa.
Om vi misstänker att samma användare skriver flera omdömen på ett och samma företag, eller om omdömet på något annat sätt tydligt stider mot våra riktlinjer kan det plockas bort. T ex tillåter vi inte att man rekomenderar konkurrerande verksamhet i omdömet.
Hälsningar Rejtaredaktionen
2010-09-09
Eva
Tidigare räckte det med att ett företag fick ett endaste dåligt betyg för att företaget skulle falla bort från topplistan men nu blir det ett form av snitt betyg på företaget istället. Det enda som jag inte gillar är att man får vara helt anonym och detta ganar konkurennter och folk som är avunsjuka och vill lägga in ett negativt omdöme endast för att jävlas. Mitt företag har blivit utsatt för detta och det är inte kul. Jag erbjöd även "kunden" som var missnöjd pengarna tillbaka men denne hörde inte av sig vilket tyder på att den som skrev inte ens har varit hos mej då det handlar om en del pengar. Omdömet var ej heller seriöst skrivet och innehöll inget att bemöta. Det står i riktlinjerna att omdömen ska vara sakliga och grundade på egna erfarenheter. Tror iofs att de som läser kan genomskåda detta men det är tråkigt iaf.
Hej Eva,
Tack för din feedback. Vi ser såklart att så många som möjligt är inloggade när de skriver omdömen. Det tror vi gör tjänsten bättre för alla. Därför kommer vi att fortsätta att utveckla tjänster speciellt för de användare som är inloggade på Rejta.
Men vi kommer inte att ta bort möjligheten att skriva omdömen anonymt. Det beror på att inloggning alltid är ett hinder för vissa användare.
Omdömen som tydligt strider mot våra riktlinjer tar vi bort så fort som möjligt. Vi testar också sedan en tid ett tredjeparts-system för att bli varse om notorisk nedskrivning och liknande. Dessutom kan alltid företagen svara på omdömen. Hör gärna av dig om du har fler tips eller förslag på hur vi kan bli bättre.
Vänligen rejtaredaktionen
2010-08-31
Sveriges bästa sajt med användargenererat innehåll. Blir bara bättre och bättre, lägg till lite grafik, lite enklare profiler på de som ger omdömen och möjlighet att granska innan publicering och detta blir en killer. Kolla ALLTID rejta INNAN du konsumerar.
2010-08-26
Christian
Hela vitsen med eran sida försvinner ju om folks åsikter blir raderade.
Helt värdelöst...
2010-08-16
Peter
Vad är det för mening med denna tjänst. Ett företag som bevisligen misskött sig och fått 9 omdöme (8 negativa och 1 positivt) har ni nu nollställt.
Oseriöst agerat av er! Vad skall man då använda er tjänst till?
Har hört rykten innan om att man kan köpa bort omdöme genom att nappa på något erbjudande när ni ringer upp. Det verkar vara sant!
Svara ärligt på detta nu, annars kommer jag att lämna vidare till en journalist som är mycket intresserad av att skriva om detta.
Hej,
Om alla omdömen på ett företag försvinner har vi anledning att bli oroliga, då omdömen är det Rejta.se bygger på. Skriv in via vårt kontakt formulär med vilket företag (gärna med länk till företagssidan på rejta) det gäller så kan vi identifiera problemet och förhoppningsvis se till att det inte återupprepas. Vi kan troligen hitta de saknade omdömena för att åter matcha dessa med företaget. Att det skulle gå att köpa bort omdömen på Rejta.se är helt fel. Det finns då inget värde av tjänsten. Rejta.se plockar bort enstaka omdömen som rapporteras in endast om de inte stämmer överens med våra riktlinjer. Skriver en person exempelvis 10 (bra eller dåliga) omdömen om samma företag plockar med största sannolik bort dessa. Vänligen Rejtaredaktionen
2010-08-13
f-bannad igen
Det här är andra gången som Ni tar bort mitt omdöme för ett företag, ingen motivering - jag har inte brustit mot några regler, MEN DET HAR NI!! Bestämmer kan man eller inte rejta ett företag, har ni censur på denna sida, eller inte!!
2010-08-13
f-bannad
Rejta tar bort omdömen för vissa företag och man kan inte följa tråden - ytterst pinsamt - bidrar bara på ett negativt sätt till Er tjänst!
Rejta plockar endast bort omdömen om de strider mot våra riktlinjer. Om du anser att ditt omdöme inte strider mot dessa kan du höra av dig till oss via vårt kontaktformulär så kan vi kika på ditt omdöme igen. Vänligen Rejtaredaktionen
2010-06-15
jan
Det verkar vara en hel del företag som inte gillar rejta. Kanske inte är så konstigt:) Lite konstigt att det går att rejta rejta. Men det kanske tyder på att tjänsten är rätt öppen vad vet jag. Jag tycker iallafall det är bra att det går att skriva anonymt och enkelt.
2010-06-08
stefan
Otroligt att ett företag som Rejta kan på ett lagligt sätt hjälpa till att smutskasta och såra ett företag utan att företaget eller personen på företaget kan få chans att läsa igenom och kommentera inlägget innan det läggs ut. Till 90% så är det tyvärr bara de missnöjda kunder som skriver inläggen och det sårar företaget.
Skulle jag kommentera inläggen så kommer det mera inlägg och det blir en lång rad med ännu mera negativ kritik som inte går att få bort!
Till sist är det mycket konstigt att många stora företag inte har några inlägg, trots att det är ska finnas inlägg inskickat, har de någon slags deal med rejta!!
2010-06-03
Jocke
Jag köpte en bil på en firma i Uppsala där jag blev lurad. Jag skrev vad som hade hänt och skrev mitt namn. Nu är alla negativa omdömen om denna firma borttagna. Bra att de man "rejtar" verkar kunna få bort vissa omdömen. Inte okej!
Hej Jocke, hör av dig till oss via kontaktformuläret om vilket företag det gäller så kan vi undersöka varför, om det har försvunnit omdömen. Hälsningar Rejtaredaktionen
2010-05-31
Oförstående
Flera omdömen som gäller ett specifikt företag har tagits bort, utan någon som helst förklaring. Inga av dessa omdömen stred mot Rejtas regler. Har sett omdömen som varit betydligt värre som dock fått vara kvar - helt obegripligt. Har varit i kontakt med rejta, fyllt i kontaktformuläret men inga reaktioner - de är helt enkelt inte intresserade av de som omger omdömen, varför ens behöva ha en telefonservice, när ni inte bryr er om era kunder?
Vi plockar endast bort omdömen som strider mot Rejtas riktlinjer och/eller när vi misstänker missbruk av tjänsten. Vi har försökt hitta ditt meddelande i vår inbox utan att lyckats. Det vore jättebra om du kan höra av dig igen så att vi kan kika på ditt fall. Vänligen, Rejtaredaktionen
2010-05-30
Jag har nu försökt att skriva seriösa omdömen om några sajter med väldigt omsorgsfullt valda omdömen till två ställen, och de har brakat samman vi dessa tillfällen. Jag har lagt ned drygt 20 minuter på dessa synpunkter var gång. Va "fn" har ni för sajt?????
Jag är förbannad, det ska inte fungera dpå detta sätt. Hur vill ni fungera?
Ajdå, det var inte bra! Vi hoppas verkligen att det bara var ett tillfälligt problem. Hör gärna av dig till oss med lite mer information så att vi kan felsöka problemet.
2010-05-26
anonoym, det gillar Rejta
Inte många svar från Rejta på den dåliga kritik de själva får. Vid kontakt med Rejta har tipset givits till de som utsatta för dålig kritik (anonymt som vanligt) att de vill att företaget ska svara själva. Det sägs vara den bästa lösningen....... En stilla undran: varför svarar inte Rejta själva på den kritik ni får? Fortfarande pågår verksamheten där jag helt anonymt kan kalla vilket företag som helst för idioter utan att ha någon som helst grund för det. Fortfarande pågår verksamheten där ni inte upplyser läsarna om detta.
2010-05-18
Besviken
Rejta har fel när de påstår att de inte censurerar inlägg. Det finns det mängder av bevis på! Att man tar bort enbart positiva eller enbart negativa omdömen under en viss tidsperiod visar många företagsomdömen på! Jag med många gillar det inte och trots ett antal samtal till rejta.se så har de inte ringt tillbaka utan enbart valt att ignorera det. Men se vill man tala om sanningen så kan man varken ta bort genom censur eller genom att ignorera det från uppretade konsumenter som känner sig lurade. Det borde rejta.se förstå, annars är man bra naiv! Jag med flera har censurerats medan positiva omdömen om samma företag har publicerats - antingen publicerar man alla inlägg eller inga alls, och då förlorar denna sajt sitt värde! Att sedan inte ringa tillbaka när man lovat det från rejtas sida är också dåligt och rent ut sagt ruttet! Endera dagen 5 positiva omdömen - ett negativt och det tas bort, vad är det om inte censur. Finns inget annat att säga att man måste ta itu med det omgående!
Troligen strider ditt omdöme mot Rejtas riktlinjer, vilka finns att läs på www.rejta.se/hjalp
Kontakt oss via vårt kontaktformulär http://www.rejta.se/kontakt så hör vi av oss.
2010-05-17
seriös
En oseriös sajt som aldrig kommer att kunna bli seriös!
2010-05-11
f d kund
Ni censurerar inlägg rörande Selected Office Europe, varför?
Rejta.se censurerar aldrig omdömen. Däremot kan omdömen tas bort om vi skäligen misstänker missbruk av tjänsten, alternativt att de strider mot Rejtas riktlinjer. Hälsningar Rejta.se
2010-05-09
Albin
Första intrycket är ful design.
Annonstyngd sajt med en uttalad ambition att vara oberoende ringer illa i mina öron.
När de dessutom laddar in sidan 10-15 gånger när man klickar in sig via Google tappar jag helt förtroendet för dem. Detta gör sidan både seg och otrevlig för användarna. Det går inte att klicka "Bakåt" utan fliken/fönstreat måste stängas ner för att slippa loop-redirect.
Dom svarar inte ens på kritik inkommen genom den egna tjänsten. Inte OK för en ratingsajt.
2010-05-04
utv.
Rejta.se är en tjänst som är bra för oss konsumenter. Det finns dock en rad områden där man kan bli bättre. - Prioritera de omdömen som faktiskt ger något, mycke av omdömena är en rad typ "bäst", "sämst" osv. dessa ger ingeting för användaren. - Fler parametrar på omdömen, "pris", "service", "produkt". - Vem är det som lämnat omdömet, har denna lämnat andra omdömen? FAcebook login är en bit på väg. Jag kommer fortsätta följa rejta och är säketr på att den kommer bli bättre och bättre
2010-04-29
anonym-OK för rejta
Efter att ha haft kontakt med Rejta kan jag bara konstatera - stor besvikelse. Samma svar rabblas om och om igen. Flexibilitet och förståelse saknas. Hade gärna givit en överstruken stjärna.
2010-04-27
Fredrik
Fullkomligt oseriöst att tillhandahålla en tjänst där man kan förtala och komma med vilka påståenden som helst, utan grund och helt anonymt.
2010-04-24
JF
Jag undrar varför alla oseriösa får möjlighet att förtala företag på webben? Jag har försökt att få bukt med förtal men Rejta vill inte ta sitt ansvar. Har varit i kontakt med dem vid 2 tillfällen båda gångerna lovades det saker som inte hölls. Är väldigt besviken när denna sight faktiskt skapar problem som inte finns.
2010-04-22
P
Går inte att rejta! Lyckoträff om jag lyckas få in detta. Fungerade de första tre gångerna eller nåt, men sen var det stopp. Vet inte hur många gånger jag har försökt men det går bara inte. Fruktansvärt irriterande. Om de vill att man ska rejta är det ju en bra start att göra så det fungerar i alla fall. Till Rejta: Alla har inte pc, så om det är därför er sajt är kass för mig så borde ni göra något åt det. Alltfler skaffar mac-datorer, häng med lite.
2010-04-21
Opera
Blek kopia av reco.se som diskriminerar alla som inte avander IE och windows, da siten inte fungerar som den ska med annat
2010-04-18
nisse
rejta är bra att tillgå för att se om ett företag är bra eller inte. keep it up!
2010-04-14
Upplys läsarna
Här kan man skriva vad som helst utan att ha belägg för det. Man kan skriva att personalen ljuger och är puckon om man vill, kanske för att man som kund inte fått rabatt eller så. Vissa skriver nog här utan att ha en aning om företaget, kanske bara en konkurrent som vill "smutskasta" någon. Jag tror att många skriver ner sina konkurrenter här och det borde ni upplysa om. Vissa höjer även sina egna företag till skyarna troligen.
2010-03-30
bg
Håller med fullständigt med nedanstående inlägg! Ni måste ha bättre kontroll på inläggen.
2010-03-29
missnöjd eniro-kund
Trevligt med en bedömningstjänst på företag. Det finns dock inga garantier alls för att den som skriver har varit kund åt det företag som bedöms. Fritt fram för smutskastning av konkurrenterna eller till och med att ge sig själv toppbetyg, alltså.
Att rejta inte har någon som helst kontroll på hur detta går till är högst beklagligt, och kommer förmodligen leda till flertalet stämningar mot företaget, då man som företagare i princip kan hamna i en situation där surt förvärvade marknadsföringspengar gått till ett resultat av falska anklagelser - som dessutom visas på samma ställe som där kunder söker efter företaget.

Har ringt Eniro som sedan har kopplat mig till Rejta, utan att lyckas. 3 försök med 25-30 signaler varje gång utan att ens komma tillbaka till växeln!
Säger det mesta om detta bolag. Vårt problem är att vi fått ett hämndomdöme från en person som inte ens är kund hos oss som dessutom är snyltparkerare på våra privata P-platser!
Det är besynnerligt att personalen på REJTA inte har bättre insikt på vad en kund är!