Kategori: Ideella föreningar, samhällstjänster Museer Restauranger
Läs mer på Lägg till Rejta på din hemsidaOmdömen om Nostalgicum
2011-07-27
AM
Museet bjöd på en tur nedför minnenas aveny med sin 50/60-talsutställning. Britt-Marie i cafeet tog väl hand om oss och servade på cappuccino och hembakta, nygräddade hallongrottor.
2011-07-27
Var där och lunchade en bit paj. Supergott :)
2011-04-03
Roger Andreasson
Vi var några stycken som åkte till Nostalgicum i Göteborg. Härligt att det finns såna platser ännu. Nostalgin överöste oss och de yngre tyckte det var roligt. Sen fikade vi vuxna tog smörgåsar som var nog bland det göttaste på länge och ungarna tog bakelser. Gå och se utställningen som handlar om 50 o 60 talet.
2011-04-03
evalilla
24 mars besökte vi Nostalgicums visafton.
Där spelade gruppen Janssons Frestelse som
startade på 1960 talet. Gruppen är nystartad och höll måttet. Så gjorde också Nostalgicum som
arrangör. Alla biljetter var sålda,stämningen var högt i tak....man serverade Janssons frestelse och
goda smörgåsar. Sätt in Nostalgicums viskvällar en gång per månad i kalendern.
Riktigt kul.
Evalena,gunnel och Solveig från Linnestaden
2010-11-09
Therese
Nostalgicum är ett ganska nytt museum i gamlestan som alla borde besöka!..En tidsmaskin som för dig tillbaka till 50-60-talet och ger dig som besökare en skön retrokänsla.Särskilt när man som besökare får känna på sakerna och smaka på violpastillerna som ligger framme. Här kan du även njuta av kafffe och radiokaka för ett vettigt pris, samtidigt som du väljer en skön klassiker på jukeboxen som får tiden att stå stilla. Museet känns som en behövlig oas i vår egen tid.Missa inte.
2010-06-30
Linnéa
En riktigt bra och intressant utställning om både 50 och 60-talet för både unga & gamla som håller vad den lovar! Enket att hitta & fint café med godsaker. Åk dit & upplev nostalgin!
2010-05-15
Lopploella
separatutställningen håller vad den lovar.
under femtiotalet vackert naket.
under 1960..............................
gå och se utställningen
du får den permanenta på köpet
2010-04-22
Sven R
Det är till Byfogdegatan 2 i Gamlestaden som Du skall bege Dig om Du vill uppleva de så betydande 50 och 60 talen - under denna tid var vi, som idag är eller snart är pensionärer, den tuffa ungdomen, som njöt av livet. Vi var den tidens sjukt coola typer.
Från den Svenska synden som är en utställning i museets välarrangerade expo, känner man igen sig och man ler igenkännande, det är från den tiden som man gjorde allt som stod i ens makt för att se tillräckligt gammal ut för att komma in på en barnförbjuden film.
Efter att ha avnjutit den Svenska synden tillsammans med en fika i kaffet, fick mitt besök ett lyft upp till en nivå som gav mig många minnen, och igenkännande leenden från den tiden jag var ung. Jag gick nämnligen en trappa upp, jag var nu tillbaka i den miljö som jag befann mig i under min ungdomstid. Jag säger bara det, gå och se den på Nostalgicum. Berätta för dina barn att så bodde man förr och så var man klädd på den tiden. Jag blev glad av besöket på Nostalgicum!
2010-04-18
lopploella
födelsedagsfest,läckra bakelser och guidning
kul,bra
Björn
Ett mycket fint museum som jag gärna besöker igen. Kul att de vidgar och börjar med separatutställningar, just nu om synden. Gott fika har de också
Mycket rolig och trevliga utställningar om 50-60-talet
Eva
Åh, vilken härlig, underbar nostalgitripp man får på Nostalgicum! Intressant och omfattande utställning om 50 och 60-talet. Gick lycklig därifrån och kommer garanterat tillbaka!
Vi fick tips av goda vänner om att gå och se museet Nostalgicum. Lite tveksamma då vi inte är direkt museum folk, gick vi dit. Det blev en härlig upplevelse med guidning och go fika. Jag har aldrig varit mycket för att besök museum men detta rekommenderar vi min dotter och jag. Det är verkligen en upplevelse och något helt annat än man förväntar sig.
Tack för informativ och trevlig guidning samt goa smörgåsar.
Anna och Maria