Omdömen om Eniro AB
2012-05-05
Ja vad ska man säga? Eniro är till hjälp när man behöver det, har inget att klaga över egentligen.
2012-05-02
Eva
Blev uppringd av en tjej på min mobil som ringde från Eniro. Jag ska direkt att jag inte vill köpa något ( jag har ett eget företag ).
Då kontrar hon direkt med att hon INTE ville sälja något utan bara "ville kontrollera mina uppgifter".
Jag sa till henne att jag inte hade något som hon behövde kontrollera och hon fortsatte att tjata om att jag behövde olika tjänster som hon erbjöd.
Jag fortsatte att säga -Nej jag är inte intresserad men det spelade ingen roll vad jag än sa! Tills lut blev jag riktigt arg och sa att nu får du väl ge dej iaf men det spelade ingen roll vad jag sa!
Till slut var jag tvungen att lägga på eftersom hon inte tog någon som helst notis om att jag sa NEJ! Hon var som ett kasettband som hade hakat upp sig! Döm om min förvåning när SAMMA tjej ringer igen efter 2 dagar! Och börjar om IGEN!!! Jag fågade om hon hade svårt att förstå och att nu vill jag inte annonsera överhuvudtaget mer hos er men hon fortsatte att rabbla samma sak igen så det slutade med att jag la på luren -IGEN!
Med dessa "försäljar" fasoner får ni inga kunder utan de tappar ni istället - mej t.ex!
Hej Eva, så här ska det självklart inte gå till. Jag vill att vi rättar till detta internt. Kan du maila mig så att jag får dina kontaktuppgifter? jenny.palmblad@eniro.com Vänligen, Jenny
2012-04-28
missnöjd
Blev uppringd av en säljare på eniro för en annonsplats hos dom men jag tyckte inta jag hade behov av en annons där
Konstigt nog kommer det hem en orderbekräftelse
va fan tänkte jag jag har ju inte tackat JA till något
ringde då upp eniro på ett telenr som stod på bekräftelsen och fick prata med en trevlig kille där som beklagade det inträffade och han sa att han plockade bort orden så det inte skulle komma någon faktura
men vafasiken tror ni händer det kommer en faktura ändå
Ringer då upp eniro och dom hävdar att jag måste betala för den annonsen...alltså den trevliga killen jag pratade med struntade i att ta bort ordern
trodde i min enfald att eniro var ett seriöst företag.
största felet var väl att man inte tog namnet på den killen man ringde till när bekreftelsen kom
men som sagt man trodde man kunde lita på ett företag som eniro
vh missnöjd kund
Hej,
självklart ska du kunna lita på Eniro! Har du möjlighet att maila in detaljerna till mig så ska jag se till att detta hanteras. Du når mig på jenny.palmblad@eniro.com. Vänligen, Jenny
2012-04-26
jonas
Eniros kartor är kanon bra
äv när man ska ha telefon nummer till företag eller privat.
2012-04-26
menni
Letar efter ett speciellt gravidsmycke, en Bola, och skulle vilja gå till en affär för att känna och klämma lite. När jag söker via Google så hittar jag bara nätbutiker. Men hör och häpnad, jag testade att söka på eniro.se och fick träff på en butik i närheten där jag jobbar. Blev glatt överraskad att man kan söka efter produkter på eniro.
2012-04-23
Roger Persson
Mitt städföretag har sett att 7 besökare per mpnad slussas in till min hemsida.
Eniro har varit smart som tvingar oss företagare att betala 3595 ifjol och 3995 kr i år för att vara med.
Slår man ut kostnaden per år så kostar varje besökare till min hemsida 40 kr.
Sen eftersom jag frågar alla så inser man att man inte alls tjänar på att ligga med.
Hitta.se kan man ligga under ett 20 tal branscher som jag gör & det är bättre.
Satsa 15-20000 kr/år på en SEO optimerad hemsida istället.
Alla Googlar idag nästan , iallafall 95% av alla.
Städfirman i Umeå
Hej! Du har mycket större möjligheter att bli kategoriserad och sökbar för den pengen du betalar. Jag ber om ursäkt för att det har blivit fel. Om du kontaktar vår kundtjänst på 020-615 615 så hjälper de dig så att det blir rätt åtminstone under den tid du har kvar. Sen vill jag att du ska veta att det är kostnadsfritt att vara sökbar enbart på sitt namn, nummer, adress hos oss. Hoppas att vi inte tappar dig helt. Vänligen, Jenny
2012-04-22
Bo
Jmfr Hitta.se som verkligen hittar! Jag har fått dåliga träffa förut på Eniro. Nu letade jag efter närmaste biltvätt i mitt område, men fick inte träff på ställen som jag vet finns. Ställen som HittaSe hittar direkt utan krångel. Jag blir tyvärr på dåligt humör varje gång jag försök hitta via Eniro!
Det är otroligt trist att höra att vi inte klarade att vinna denna match. Vill fixa till informationen på vår sajt - vilken verkstad, adress, var det som du gick bet på? Vänligen, Jenny
2012-04-13
Peter
Dem ringde en från eniro komcernen (proff tror jag) för nån vecka sen och skulle kolla uppgifter. Jag ville inte göra det då det luktade fusk i det hela. vad händer sen.? gissa. Bekräftelse på nåt man alldrig beställt för ca 5 tkr + moms. Jag skickade bestridan och så annulerade dem det. men då ringer en annan eniro kille inom några dagars period och uppger sig vara eniro igen.hmm.?? ville inte ens prata med han utan bad han och hälsa vidare att dem får bestämma sig vilka det är som är riktiga eniro. det kan inte vara så att alla är eniro. och gissa nu igen . ja då kom en bekräftelse på 1995+moms från han. för vadå ??? Jag har inte beställt nåt igen. Så vad håller dem på med ? Måste bestrida det också. Jag är såå trött på dem nu och kommer alldrig vilja ha nåt hos dem igen trots att jag har haft annonser hos dem i flera år.. riktiga skojare och bluf-faktura-företag har det blivit nu istället. komer vara stam kund hos polisen snart med mina anmälningar på eniro.(undrar om det är många eniro kvar) Går med det här till tv nu istället så får jag hoppas att det hjälper nåt. Folk ska ju bli varnade för skojar företag som man trodde var seriösa. kanske nytt tv program ;"katalog skojar fällor" eller "luren ringer = dyra avtal" oavsätt om du vill eller ej. JÄTTE besviken på eniro . som attan....tummen ner !!!
Hej! Det här var mycket tråkig läsning. Kan jag få direktkontakt med dig? Jag vill omedelbart få detta åtgärdat internt. Vore tacksam om du kan maila in detaljerna på jenny.palmblad@eniro.com. Vänligen, Jenny
2012-04-11
Sune
Kul att "gamla" Eniro förnyat sig så fint. iPad-appen är kanon, ser fram emot fler innovationer från Enirogänget!
2012-03-30
Gelki
Jag är marknadsrådgivare åt ett dussintal företagare med begränsade möjligheter att köpa annonser mm. Alla företagare bör ha uppsökningsplikt att ta reda på innan man betalar om man man väljer rätt. Jag har analyserat både Eniro och Hitta.se och kommit fram till att om du har en mf budget runt 20.000/år så ska du överhuvudtaget inte välja någon sökkatalog. Lägg istället 500 kr i 40 veckor på adwords. Detta kommer att ge dig bättre lyft än vad du anar. Dessutom så använder eniro googles index. Hitta.se använder inte googles index, utan används endast som tele, företag, adress, kart söktjänst. D.v.s kunden vet redan på förhand vad han vill söka på. Detta kan naturligvis ändras på när som. Så mitt råd om du har grunduppgifter på någon av sökkatalogerna, behåll dessa de är gratis. Dessa ska vara gratis annars försvinner ju katalogtjänstens fundament. Och satsa på google.
Hej!
Tycker egentligen att diskussionen är lite för komplex för att hanteras via detta forum, men låt mig åtminstone svara dig på dina synpunkter:
Du har missuppfattat att vi använder Googles index. Lätt hänt.
Vår prestanda när det gäller att generera leads för våra kunder är mycket god, även i förhållande till Google. Det syns inte minst via kundernas månadsrapporter. Där redovisas ett kartotek av leads; varav några t ex är utställda offertförfrågningar eller bokningar av bord på restaurang/rum på hotell som kan göras direkt från sajten. Sen är det naturligtvis så att värdet på leads varierar mellan olika branscher och sökföretagstjänster. Därför är det extra intressant att notera att undersökningar visar att leads från användare på vår sajt värderas högt av tillfrågade kunder då våra användare ofta är i "köpläge" när de söker hos oss. Och det är guld värt!
Sen ska vi självklart bli än bättre. Vårt mål är att göra företag sökbara på alla produkter och tjänster som de säljer. Vi har kommit långt i vissa segment, och vi jobbar oförtrutet på, men visst är det en utmaning.
Väl mött,
Jenny Palmblad
2012-03-27
Sökaren
Denna cd som sist tillverkades 2010 har jag hört ska vara bra men omöjlig att få tag på men om någon därute har en sådan , är jag intresserad och betalar för mig. Jag tycker Eniro är trevliga och hjälpsamma. Maila mig på sakrahem.tryggia@gmail.com
2012-03-27
Håkan
Denna sida är inte komplett. Flera företag saknas. Dessutom söker man inte här. Man söker på HITTA:SE där finns allt man vill ha.
Dessutom finner man det bolag man söker på nätet. Därmed får man fram allt man vill veta om det bolaget.
Eniro finns enligt min uppfattnimng bara för att lura av folk och företag pengar. LÄGG NER eniro.
vore mycket bättre tycker jag.
Hej! Om du har tid att återkoppla vilken sida du upplever saknar komplett information får du gärna maila in den till mig på jenny.palmblad@eniro.com, så ser vi till att korrigera felet. Vänligen, Jenny
2012-03-09
Roy Blom
Hej
Jag har blivit på såld någon produkt från Proff
Dom lyckades få det att låt som om det var Eniro som ringde
Jag har ett annons hos er och trode att det var förlängning av den
Mycket olygligt för hela eran verksamhet
Hälsning Roy Blom
2012-03-08
Luckan
Apparna är bra, dagens nya uppdatering till iPhone är toppen!!
2012-03-05
Lilla jag
Nu har jag varit i kontakt med telefonförsäljare från eniro så många gånger att jag säkert kan säga att du har stor chans att luras av dem på något sätta. Det finns många andra sätt att synas på nätet och i tryck - Använd de sätten!!!
Hej, jag är mycket ledsen över att du känner dig illa behandlad av Eniro. Jag vill gärna säkerställa att detta inte fortsätter. Via denna länk http://eniro.com/sv/Kontakt/Kundkontakt/Eniro-varnar-for-bluffsamtal-och-bluffakturor/ finns lite info som kan intressera dig. Därefter ber jag dig att ringa in till vår kundservice och berätta vad som har hänt och be dem föra in en notering om detta. OK? Vänligen, Jenny
2012-03-05
Jag är mycket missnöjd med Eniro. Företaget har skickat ut felaktiga fakturor på tjänster jag och kyrkan jag jobbar i har tackat NEJ till. Detta har jag varit med om två gånger under de senaste tre åren. Jag upplever att Eniro agerar som ett bluff-faktura-företag.
Hej! Jag kollade med vår kundservice och förstod att ni haft en lång dialog, men att den är avslutad nu och att ert avtal i framtiden inte kommer att förnyas. Vänligen, Jenny
2012-03-03
Säljaren är väldigt oseriös då de inte informerar att de har flera olika bolag med olika Eniro+namn och vilken del det gäller. Blivit lurad att anonsera i flera bolag.
Hej! Tack för att du skrev in om detta. Det börjar ringa några varningsklockor och jag undrar om du har blivit kontaktad av företag som utger sig för att vara Eniro. Har du möjlighet att förse mig med mer information mailledes: jenny.palmblad@eniro.com? Vänligen, Jenny
2012-02-29
xman
eniro lurade alla i 2012 s katalog
den var helt ofullständig.
registret över privatpersoner raderades bort men de informerade eniro inte om. Dom flesta slängde katalogen som är värdelös.
2012-02-29
Anders
Eniro är oseriösa på alla sätt och vis. Finns i princip inget mervärde i att betala för deras tjänster. Satsa på Google och Facebook företagare. Där får ni valuta för pengarna!
Hej,
som börsnoterat företag lyder Eniro under många och starka regleringar som syftar till att utestänga oseriösa företag. Sen kan man som företagare självklart ha olika meningar var och hur man vill synas på nätet. I dag är eniro.se Nordens största sökmotor framförallt tack vare våra kunder. Vänligen, Jenny
2012-01-31
Jim
Ni har verkligen lyckats göra er lika oumbärliga på nätet som ni var i papperskatalogen förr. Produktsökfunktionen gav ett enormt lyft. För produkt/företagssökningar är ju Eniro mångdubbelt relevantare än t.ex. Google. Tack för att ni gör vardagen så mycket lättare!
2012-01-30
Gordon
Det är mycket intressant att se alla som har samma erfarenhet som jag själv. Vi är ett mindre företag med 35 anställda och senaste halvåret har jag själv blivit kontaktade min 5 ggr samt vår assisten min 5 ggr. Så har det varit de senaste 3 åren med viss ökning i år. Samma visa varje gång. Koll av grunduppgifter. Vi har sagt upp allting sedan flera år men telesäljaren från Eniro hävdar att vi har ett abbonemang. När man upprepade gånger hävdar att så ej är fallet ger de till sist upp. Och ringer istället någon annan hos oss! Det hela är nu ett skämt vid fikabordet. Synd på ett tidigare så bra varumärke.
En reflektion kring några av inläggen är att de troligen är skrivna av Eniro själva.
Blir intressant att se om detta inlägg får se dagens ljus eftersom denna sajt ägs av Eniro
Hej!
Jag ber om ursäkt för att du inte har fått svar tidigare från oss. Det du berättar låter självklart inte bra. Vore tacksam för en chans att rätta till detta. Har du möjlighet att maila in direkt till mig med din berättelse, och inkludera vilka org nr det gäller, så ska jag ta detta vidare till vår kundombudsman på Eniro. Vänligen, Jenny /jenny.palmblad@eniro.com
2011-11-18
Patrik Ekman
Säg aldrig "Ja" till något företag som säljer internet/katalogprodukter, inte ens Eniro. Stort & känt företag, trodde man kunde lita på dom. Man lär sig den hårda vägen = DYRT!!!
Hej,
innan du ger upp... har du pratat med vår kundtjänst på Eniro? Vi är måna om att våra kunder inte ska känna sig lurade! Det känns inte bra. Vore toppen om du kan kontakta dem på 020-615 615. Vänligen, Jenny
2011-11-14
Dave Williamson
Sedan vi köpt en restaurang för 5 månader sedan, har jag försökt helt fruktlöst att ändra grunduppgifter i Eniro's söktjänst. Vad som kan vara så svårt kan jag inte förstå. Det enda de är intresserade av är att sälja annonspaket men någon ändring i grunduppgifter kan de tydligen inte göra trots löften om annat. Med Hitta.se var det inget som helst problem och uppgifterna har sedan länge varit helt korrekta. De (Hitta) får 5 stjärnor för en kanonbra och dessutom gratis service. Eniro får en stjärna och det bara för att en rating på noll stjärnor inte går att tilldela!
2011-11-09
Nöjd
Seriösa, proffsiga och riktigt bra portfölj! Ser fram emot blir produkter och tjänster från er.
2011-11-09
Robert S
Eniro är bluff företag!! Eniro har inte uppfyllt sin del av överenskommelsen samt att de fakturerat ett högre belopp än det vi överenskommit.
Jag har vid flera tillfällen sökt Eniro utan att de återkopplat till mig.
2011-11-03
PJJ
börjar bli kanon nu, hoppas ni fortsätter att pedagogiskt lyfta fram vad man kan göra.
Mäta sträckor, hitta bilar, få offerter, boka saker och ting samt leta produkter lokalt. Bra portfolio.
Var lyhörda vad er kunder söker och hur dom vill synas.
Lycka till
2011-10-28
Kalle Andersson
Sämst på det mesta. Använd bättre tjänster. Stor tumme ner!!!!
2011-10-27
Arg, igen!
Har haft ärenden med Eniro tidigare gällande bluff-fakturor, som så många andra småföretagare tydligen. Det verkar ju inte bli bättre av omdömena att döma... Märkligt, dålig stil och rent skit skulle jag vilja säga. Nu är nästa grej Eniro deals. Det vore ju bra om de kunde höra av sig som utlovat för att göra klart en deal, utan att jag ska ringa och fråga. När de sen hör av sig i sista sekund som om inget konstigt hänt, och dessutom påstår att mitt samtal när jag undrade var de tagit vägen (??) inte har ägt rum enligt deras tydligen felfria logg blir jag ju rent av förbannad. Igen. Vad är det för skit med Eniro, varför ska det vara så svårt att bedriva en trevlig verksamhet som inte sätter folk i klister och ger oroliga nätter och besvär i företagen??? Fan, skärp er nu!
2011-10-25
ofrivillig kund
efter att i flera år ha haft samma nummer som en del bostadsrättsföreningar(åtminstone på eniro), så ngn ggn i veckan/ månaden ringer allt från advokater till rörmokare och frågar mig om diverse saker. Jag har skickat mejl till eniro om detta med fullständiga uppgifter om vem jag är och kontaktuppgifter till mig. vad händer från eniros sida...... INGENTING. sen att jag dessutom har skyddat nummer, så numret som står på eniro skall inte finnas i deras register. oj oj oj vad kul och duktiga ni är eniro. jag tänker inte kontakta er ombudsman, jag har inte blivit behandlad fel på ngt vis, felet är att jag inte skall bli behandlad alls.
2011-10-20
Kränkt kund
Försäljaren har lurat oss, sålde en annons som vi aldrig fått, chefen bestämmer en tid att tillsammans med säljaren besöka oss och lösa problemet.
Vid avtalat tid dyker upp en säljare som var helt okänd för oss. Vi fick inget meddelande att de fick förhinder och inte ens ett samtal efteråt. Chefen ET och anstälda P nonchalerat, diskriminerat och kränkt mig både som kund och person. Total orespekt som visar företagskulturen hos er. Mycet dåligt!!!!!!!!!!!!!
Hej!
Så ska det så klart inte gå till. Jag vet tyvärr inte vad som kan ha gått snett. Kontakta gärna vår kundombudsman så kan du få mer hjälp:
kundombudsman@eniro.com
2011-10-12
Eniro påstår att jag inte har svarat i telefonen när de har sökt mig, och har då skickat en "bekräftelse" på en beställning jag inte har gjort, men påföljande faktura. HELT SJUKT. Inte ett DUGG bättre än alla andra telefonföretag som skickar bluff-fakturor. Jag har bestridit fakturan/icke-beställningen, men de hänvisar till nåt finstilt i deras avtalsvillkor... Att TVINGA kvar sina kunder är Eniros nya affärsidé. Och fast man bestrider så ska de skicka fakturan till inkasso. Är det lagligt??? ALDRIG MER ENIRO för MIN del, kan jag säga.
Hej!
Hör gärna av dig till vår kundombudsman så får du ett längre svar: kundombudsman@eniro.com
2011-10-09
PJ
att ni börjat med Eniro deals. Jag förstår att ni fortfarande lär er om vad kunder eftersöker.
Verkar som teknik och materbjudande går hem. Jag tycker ni lyckas bra i Danmark med dealsen och tror även att Norge och Sverige också kommer gå bra med olika deals.
Har ni deals i Polen också?
Hej!
Kul att du gillar våra deals!
I dag har vi tyvärr inte deals i Polen.
2011-10-07
P A
Ska Eniro agera storebror för dem som tror detta är en sandlåda? Ska Eniro läsa varje enskilt inlägg och inget ansvar ligger på oss användare? Sen kan företag besvara.. peka inte enbart på Eniro, vi har alla ett ansvar! Inte minst företagare. Jag hade inkommit själv. Rekommenderar mobil.Eniro.se.
2011-09-14
Roger Ahlman
Hur kan Eniro ha en öppen anslagtavla där folk kan och tillåts skriva utan någon som helst kontroll. Många omdöme gränsar ju till förtal, där företagen inte getts möjlighet att försvara/förklara sig. Hur kan man i alla lägen förutsätta att kunden har rätt...???
Hej Roger! Vi på Eniro tycker att användarnas och kundernas omdömen är viktiga och det var bakgrunden till att rejta.se startade. Det är viktigt för oss att ta till oss kritik och hela tiden arbeta på att bli bättre. Vi försöker svara på omdömen här på rejta.se så mycket vi hinner. Mvh Erika, eniro.se
2011-08-31
Aina
När man söker efter ett nummer ska man ange företag eller privatperson. Vill man då byta från företag till privat så måste man skriva in sökordet igen.
Sen tycker jag att katalogen är eländig om det nu är Eniro som ger ut den. Det är så många företag som inte är med så det är ingen ide att använda den. Tacka vet jag förr, då var alla med och man hittade allt. Inte heller på nätet är allt med, ibland får man söka på andra ställen än Eniro för att hitta det man vill. Suck, säger jag bara. Eniro kommer att göra sig själv överflödiga till slut.
Hej Aina! Du kan välja att söka på startfliken på eniro.se och då skickar vi sökningen till den flik som bedöms mest relevant. Blir det ändå fel ser du att det står en siffra på den andra fliken så att du kan klicka över dit. Söker du t.ex. efter "Johan Larsson" och är ute efter ett företag med det namnet visas personer-fliken men du ser också träffar på Företag. Upptäcker du företag som inte finns med - tipsa oss gärna på eniro.se/kontakt. Mvh Erika , eniro.se
2011-08-23
Företagare
Fick en bluffaktura på en påstådd order som aldrig lagts. Bestred den påstådda ordern men fick avslag. Kommer polisanmäla och uppmuntrar andra som varit utsatta för bedrägeri att göra detsamma.
Hej, Vi beklagar det som inträffat och hoppas att ditt ärende nu har blivit löst. Kontakta gärna vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com för att stämma av. Mvh Erika, eniro.se
2011-08-19
Har läst många inlägg här och förstår inte varför alla klagar så. De erbjuder jättebra tjänster som inte kostar oss användare någonting. Håller även med han som skrev att vi ska gynna svenska företag i stället för amerikanska Google och norska Hitta. Kämpa på Eniro!
Hej, Kul att höra att du gillar tjänsterna! Vi är alltid glada för all feedback! Mvh Erika, eniro.se
2011-08-19
Anders
Mobilsöket är kanon, nätsidan likaså på att hitta de företag som söker produkten man söker!
Hej Anders! Det var kul att höra att du är nöjd med våra mobila tjänster. Vi prioriterar den mobila utvecklingen och tittar hela tiden på att bli bättre även där. Mvh Erika, eniro.se
2011-08-12
Fredrik
Jaha, så var det dags igen för Eniro att ringa upp och påstå att vi förra året köpte listningar och annonser som vi inte hade. Samtalet följdes i vanlig ordning av en orderbekräftelse på något jag inte beställt. En förbättring iofs mot förra året då man skippade bekräftelsen och skickade den påhittade fakturan direkt.
Hur sover ni på nätterna, ni som jobbar på ett sånt skurkföretag?
Hej Fredrik! Det låter som att det blivit ett missförstånd. Vi hoppas att det nu är utrett och hänvisar till vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com om du har något du behöver ha svar på. Vänluga hälsningar Erika, eniro.se
2011-08-09
Realisten
Själv har jag ett ärende hos tingsrätten tack vare Eniro på grund av en betalningsanmärkning för en felaktig faktura... vilken soppa. Jag vet inte hur mitt förtroende för dom skall kunna komma tillbaka. Deras tjänster e rätt bra.. problemet är att dom blåser dig på kostnaderna. Det blir ju ingen investering man gör direkt vilket är synd, ja fattar inte hur deras chefer tänker egentligen, för skojeriet går nog långt upp i ledningen. Annars skulle dom ju sätta stopp för dom där "hot shot" säljarna och kicka dom ?
Hej, Vi beklagar verkligen att du råkat ut för felaktig faktura. Har du varit i kontakt med vår kundombudsman? Om inte så uppskattar vi att du kontaktar kundombudsman@eniro.com för att få en lösning på problemet. Mvh, Erika, eniro.se
2011-08-01
Magnus
2 minuter kostade 75 kronor på 118118.
Hej Magnus, Tråkigt att höra att du tycker att det blev dyrt att ringa 118 118. Vi försöker kommunicera ut våra priser så tydligt som möjligt för att det inte ska bli några missförstånd. Hoppas att du fick svar på det du ville! Mvh Erika, eniro.se
2011-07-10
Sven Åke Reinarsson
Tack Eniro för att ni lyckats öka min försäljning under det gångna året.
Ni har den i särklass bästa sökmöjligheten för att säljare och köpare ska hitta varandra.
Lycka till!!
Hej Åke, Riktigt kul att höra att du är nöjd med våra tjänster! Lycka till med affärerna framöver! Vänliga hälsningar Erika, eniro.se
2011-07-07
Fia
Jag lämnade tidigare riktigt dåligt omdöme för Eniro efter ett märkligt förfarande med en faktura som jag inte beställt. Självklart ska det inte hända så, och det verkar tyvärr som det händer lite för ofta, hoppas de löser detta snabbt. Men däremot får Eniro desto bättre betyg av mig i hur de behandlade ärendet när jag tog kontakt med deras kundombudsman. Snabbt svar, bra kontakt via telefon och inte mail, vilket underlättade avsevärt. Hon letade på källan till problemet och löste det genom att makulera den mystiska fakturan. Toppen Eniro, för det! Hoppas nu bara att ni löser detta konstiga med alla fakturor som inte är beställda så framtida kunder slipper kontakta kundombudsmannen, utan kan istället vara nöjda!
Hej Fia! Kul att höra att du fått bra service via vår kundombudsman och att ditt ärende blivit löst. Vår ambition är självklart att den typen av problem inte ska uppstå igen.
2011-06-29
mille
kul att företaget utvecklas och servicen blir bättre! Jobba på Erika.
Bästa hälsningar
Hej Mille! Tack för snälla ord! Vi strävar hela tiden efter att bli bättre både vad gäller service och i att utveckla nya produkter och tjänster. Hoppas att du följer oss också framöver! Mvh Erika, eniro.se
2011-06-22
Tommy
Har även jag råkat ut för ett "paketerbjudande" som sedan inte går att ångra, precis som andra har skrivit om tidigare. Eniro som är så pass stort ska kunna sköta sånt här bättre. Akta er för detta företag!
Hej, Det går alltid att ångra köpet och säga upp annonseringen. Läs gärna våra villkor. De finns samlade här: http://www.eniro.se/kund/avtalsvillkor/avtalsvillkor.html Mvh Erika, eniro.se
2011-06-21
Snort
Går ju inte att söka normalt längre. Kommer ju bara till företag hela tiden.
Lägger ner skiten nu.
2011-06-15
Jamshed
Vad roligt att det så många som har varit med om detta, Jag tycker att vi alla ska gå ut med detta till media och avslöja Eniros sätt att tjäna pengar. Meddela mig hjärna om någon vill medverka i detta. Nu har jag fått nog av oseriösa företag trotts storleken, hade större förväntningar än så om Eniro faktiskt.
För ett halv sedan så såg jag att de hade ett erbjudande om att vara med Eniro sajten i tio dagar utan att betala. "Grattis" MEN jag skickade uppgifterna men det tåg tre fyra månader till jag fick ett samtal av eniros säljare där hon rekommenderade om att vara med "top tio bla bla bla. så jag sa tydligt att jag inte är intresserad. NEJ NEJ NEJ, men fick ändå ett bekräftelse att jag har beställd då kontaktade jag henne genast så sa hon att det är ok och hon ska fixa detta Men fick ändå en faktur och sen en påminnelse. Då fick jag nog och ringde faktura avdelningen så berättade jag fallet så ber de mig skriva detta och skicka?
Fattar ingenting?
Stor besvikelse för Eniro
Hej, Tack för dina synpunkter! Vi håller på och se över våra rutiner för att se vad som har gått fel. Hoppas att du har kunnat reda ut ditt ärende. Vi beklagar att du har stött på problem. Mvh Erika, eniro.se
2011-06-11
Fia
Fick för ett par månader sedan erbjudande om tjänst för mitt företag (internet och katalog) men tackade nej eftersom företaget ligger vilande. Jag fick ändå en faktura... Kundtjänst sa att jag måste skriva ett brev eftersom ångerrätten gått ut. Jag påpekade att det inte har med ångerrätt att göra eftersom jag inte beställt något. Men måste tydligen ändå skriva brev. Han skulle skicka mail till mig med vad min "uppsägning av tjänst" ska innehålla, men självklart gjorde han inte det. Anser att jag inte ska behöva lägga ner tid på detta eftersom det är Eniro som sullat från början och lagt in en beställning fast jag klart och tydligt tackade nej. Tyvärr så verkar jag ju inte vara ensam om detta. Läser man tidigare omdömen här så är det pinsamt illa. Nån måtta får det väl vara på ett stort och seriöst (?) företag! Säger vi nej så betyder det.. just det: NEJ! Sluta sätt oss i klistret med fakturor och inkassokrav på tjänster vi så tydligt sagt NEJ till. Makulera mera!
Hej Fia, Ledsen för sent svar. Hoppas att ditt ärende har löst sig vid det här laget. Vi ser hela tiden över våra rutiner för att undvika att situationer som den här uppstår så vi tackar för dina synpunkter. Vänliga hälsningar Erika, eniro.se
2011-05-25
Johnny
Har efter kontakt med säljare upprepade gånger fått s.k bekräftelser och fakturor i brevlådan trots att jag uttryckligen bett dem ta bort alla uppgifter om mitt företag.Har lagt ner timmar på detta i telefonsamtal. Till slut ringde en kille upp som fått uppgiften att "återställa" kundernas förtroende. Jag bad även honom ta bort alla uppgifter om oss. Idag ringde en kund och meddelade att han sökt oss via nummerupplysningen och fått helt fel nummer. När jag söker efter mitt företag på deras hemsida ser jag att han har alldeles rätt. Numret går till ett fastighetsbolag..Jag är så less. Snälla jag vill ALDRIG ha med er att göra igen..
Hej Johnny! Vi är jätteledsna att höra att du har haft såna problem. Hoppas att vi kan reda ut detta. Mejla gärna till vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com och beskriv det du sagt ovan så ska vi göra allt för att rätta till felen. Mvh Erika, eniro.se
2011-05-25
Ankan
Verkligen imponerad hur fint ni transformerat företaget till ett fräscht och modern sökföretag i frontlinjen online och mobilt. Produktsök fungerar väldigt bra och iPhone-appen likaså. Extra trevligt också med alla smålanseringar som t.ex. Eniro Deals nyligen.
Hej! Kul att höra att du gillar det vi gör! Vi strävar alltid efter att bli bättre och allas åsikter är värdefulla - tack! Erika, eniro.se
2011-05-15
Frisör i Vetlanda
Har fått en faktura från Din Del (som ägs av Eniro) på medverkan i deras tjänster på nätet och i katalog. Har inte beställt detta och har till och med tidigare skickat brev till dem om att jag inte vill medverka och vill heller inte ha kontakt med deras säljare. Trots det skickar de ut en faktura på 4156 kr. När fakturan bestrids får vi en kreditfaktura på samma belopp. Någon vecka senare kommer det ett inkassokrav på samma belopp.
Jag kommer att skicka fakturor till Eniro som motsvarar mina kostnader för att reda ut deras problem. Om dessa inte betalas kan man även skicka inkassokrav... Japp, det behöver inte vara ett inkassoföretag som gör detta utan det kan du som näringsidkare också göra. Lägg på den lagstadgade inkassoavgiften på betalningspåminnelsen och skriv att det är ett inkassokrav stället för påminnelse. Påminnelse måste dock skickas ut innan.
Det här företaget har extremt fula metoder så tveka inte att ge tillbaka.
Hej, Tråkigt att höra att du har fått felaktiga fakturor. Välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com för att reda ut detta.
2011-05-05
Therése
Vid varje kontakt jag har haft med Eniro slutar det med att jag som kund blir illa bemött och extremt otrevligt behandlad. Jag har hittills som företagskund haft kontakt med 4-5 olika säljare med samma resultat: jag känner mig lurad som kund, vissa säljare mer eller mindre idiotförklarar mig och en säljare från Proff har t o m medvetet försökt lura mig att betala för en annons jag inte beställt, genom att ljuga i säljsamtalet, som vilket blufföretag som helst. Eftersom det här händer vid varje kontakt verkar det vara Eniros regel att behandla betalande kunder som skit. Trots att jag alltid ber om billigare alternativ får jag snäsiga otydliga svar tillbaka, inget går att speca, inget går att få skriftligt utan man förväntas bara säga ja på telefon till något man knappt vet vad det är. När jag som kund ifrågasätter erbjudandet bemöts jag bara som att jag är jobbig som inte bara tackar ja utan att ställa några motfrågor. Sveriges sämsta kundvård helt klart!!!
Hej Therése. Vi är uppriktigt ledsna att du har upplevt det så problematiskt att vara i kontakt med oss. Naturligtvis ska det inte vara så du beskriver. Vi tar till oss kritiken och vi jobbar ständigt på att bli bättre. Kontakta gärna vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com om du vill ha hjälp att reda ut något.
2011-05-03
André
Jag har haft samarbte med eniro i många år som företagare. Deras kundservice har blivit sämre och sämre enligt mig under de senaste åren. Det verkar att dem öka i storlek men inte i kundservicen.
Tack för dina synpunkter. Vi rekryterar ständigt nya personer till kundservice, men det är många som vill komma i kontakt med oss och det är ett tufft jobb att hålla svarstiderna nere. Det är dock ett fokuserat område som vi jobbar hårt på varje dag att bli snabbare och bättre.
2011-04-18
HKB
Riktiga maffia metoder. Även om man säger nej och inte vill vara med så får man faktura. Sen säger man till igen och får då som svar att man är för sen. Alla kan väl beställa tjänster åt eniro så kan vi skicka fogden på den sen.
Hej, Det är tråkigt att höra att du haft problem i din kontakt med oss. Självklart försöker vi inte lura någon, men ibland kan det bli fel. Vi har många kunder och saker kan hamna mellan stolarna. Det är svårt att svara specifikt i ditt fall när vi inte vet vilken produkt det gäller. Du är välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com.
2011-04-14
Ajo
Helt sjukt hur ett företag kan leva med tanke på hur deras säljare beter sig... Skickar ut faktura och bekräftelse trots att man sagt att man vill ha förslag. Sen hör man att telefonsäljarna tjänar runt 40 000:- / mån... Nej tack de lönerna vill inte jag betala.
Hej, Vi beklagar att du har haft problem i kontakten med vår säljare. Hoppas att problemet har löst sig. Annars är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com
Mvh Erika, eniro.se
2011-04-09
A
För det första så kommer det ibland upp nol träffar på ett vanligt sökord och provar man sedan igen efter 15 minuter får man, vad som är rimligt, flera tusen träffar på detta ordet.
Bläddrar man sedan i dessa så kan sida 2 eller 3 innehålla länkar till allt möjligt som inte allas har något med sökordet att göra.
För det andra, när man sökt på ett ord och vill söka andra nyheter med ett annat ord, så gör man som i ALLA ANDRA SÖKMOTORER, knappar in ordet och trycker på ENTER.
Men inte hos Eniro Nyhetssök, för då söker man inte längre nyheter, men företag, trots att JAG SOM BESÖKARE är ute efter nyheter.
Va tror ni på Eniro att ni vinner på sånt, annat än mycket missnöjda kunder?
Hej A, Tråkigt att höra att du upplever nyhetssöket som dåligt. Vi samarbetar med en extern leverantör av nyhetssöket och vi får stämma av med dem när det blir problem. Kan du ge ett exempel på vad du sökt på är det jättebra - det hjälper oss att bli bättre.
Erika, eniro.se
2011-04-06
Missnöjd kund
Är minst sagt missnöjd med tjänsten sponsrade länkar. Har blivit överfakturerad och fått rätt och har nu inget förtroende för tjänsten alls.
Kan inte säga upp avtalet då jag måste betala en offantlig summa först. Detta avtal hade jag tydligen ingått i genom att betala den första fakturan som är på ca 1% av det avtalade beloppet. Har ej fått någon info om detta från telefonsäljaren. Har heller aldrig fått villkoren där detta är dokumenterat skickade till mig.
Hej! Vi skickar alltid ut avtal tillsammans med orderbekräftelsen till kunder som köper sponsrade länkar. Det är svårt för oss att uttala oss om ett enskilt fall men vi beklagar att du blivit missnöjd. Kontakta oss gärna om du har några andra frågor eller kommentarer på 08-55331520.
2011-03-23
Benjamin
När man söker olika personer o säljare på företaget så svarar dom inte!!! Dålig stil!
Hej Benjamin! Tråkigt att du inte fått tag på oss. Vi strävar alltid efter att svara så snabbt som möjligt. Jag vet inte vad ditt ärende gäller men ring gärna vår växel 08-55331500 eller vår kundservice för Företag 020-615 615, eller Kundservice Privat 020-88 12 00.
Erika
2011-03-15
Regiondata AB
Ville ändra/samordna företagets telefonnummer så att de ligger under samma företag. Hitta fixade deetta galant utan problem. Eniro ville sälja en tjänst, jag bad om en offert. När offerten anlände så såg det ut som en beställning, varpå jag direkt svarade att jag inte på något sätt har beställt en tjänst utav dom. Får svar att det var noterat. Jag fick nu en faktura och ska kontakta Eniro och be dom ta bort all information de har om mig och företaget. Ett enda stort bluff-företag.
Hej, Vad tråkigt att höra att du fått faktura utan att ha beställt något. Kanske hade den redan skickats ut när du ringde oss. Om du har frågor. Kontakta gärna vår kundservice för företag på 020-615 615 eller vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com
Erika, Eniro
2011-03-10
KL
duger online, inte förstahandsvalet, men lägg ner telefonkatalogen.. För guds skull
2011-03-08
Lennart
Tvivelaktiga försäljningsmetoder. En försäljare talade med en person här på företaget, Personen ifråga ville veta vem han hade att göra med eftersom det finns så många oseriösa företag i branchen. De kom överens om att försäljaren (Eniro) skulle skicka ett prisförslag och uppgift om vad som ingår. Inget avtal ingicks.
Sen kom fakturan som hänvisar till en bekräftelse av en affärsuppgörelse som aldrig ägt rum! Uruselt.- Nu kämpar vi med att få Eniro att backa från kravet.
2011-03-07
Småföretagare
Rena bondfångerifasoner! VARNING!!
Säljaren ringer upp, frågar om någon uppgift har ändrats mm. Ska maila över lite besöksstatistik mm innan vi går vidare. Mailet kommer, sk noreply med bekräftelse mm samt 8000kr att betala. säljaren går ej att få tag i, dessutom uppgett fel tel nr. Sen följer en följetång med telefonköer mm för att få rättelse, och det är jag som måste bestrida detta inom 10dagar, fast inget är beställt eller överrenskommet.
detta är nu 3:e gången med olika säljare, och jag kommer nu att avstå annonsering där och lägga pengarna på andra. Rek starkt detta till alla tills de ändrar sitt bluffsäljande
2011-03-03
Jag driver ett litet företag och fick helt plötsligt en bekräftelse om att jag hade beställt tjänster av dom. Vilket jag inte hade gjort.
Efter telefonsamtal och mailskickande så får jag till slut tag på en person som tar tillbaka min påhittade beställning men detta kändes som det var endast för att jag hotade med att polisanmäla dom som dom tog tillbaka beställningen.
2011-02-23
Inga-Maj
Jag tycker att kartan var bättre förr, för ett drygt år sedan fungerade det bättre
2011-02-23
Ante
Utöver annons i telekatalogen, kom plötsligt faktura på annons på eniro.se, fast jag inte beställt. När jag inte betalade kom inkasso. Riktiga skojare på Eniro.
Var kan man anmäla sådant?
2011-02-19
Hans
Jag är verkligen helnöjd med att vara kund hos Eniro. Alltid bra bemötande och vilket lyft de senaste uppdateringarna är! De nya tjänsterna, mobilapparna och den nya fräscha designen lär säkra Eniro position som det enda seriösa katalogalternativet en lång tid framöver.
Helt obegripligt med de negativa omdömena man kan läsa nedan. Vi kan inte mena samma företag! Lite misstänker jag att det är konkurrenterna som försöker baktala Eniro. Det har ju varit mycket skriverier om oseriösa internetsökföretag som försöker få det att se ut som att de är Eniro (t.ex. var det väl något som kallade sig Yellow någonting och gränsade till kriminell verksamhet. Även mer etablerade företag som hitta.se har ju gjort sig kända för märkliga knep att sno åt sig kunder (de förlorade även nyligen för andra gången en rättegång då deras marknadsföring faktiskt t.o.m. varit olaglig).
Eniro är helt fantastiskt på att skapa kundrelationer och vi företagare ska vara glada att det finns och ständigt utvecklas.
2011-02-18
Mice
...att folk som skriver bra saker glömer bort att man ska betygsätta med stjärnorna med.
2011-02-12
Anders
Till Eniros ledning, LÄS vad folk tycker om er och ta till er av kritiken. Hur kan ni låta ett så stort företag gå under? För det är vad som kommer hända om Ni fortsätter på samma spår. Själv är jag drabbad som många andra företagare. Den röda tråden är ju SÅ TYDLIG!! Det är ju vi företagare som har problem med er och ger er kritik. De som är positiva är ju användare av er tjänst men slipper betala notan. Själv har jag lagt hundratusentals kronor på Eniro och ALDRIG fått vad jag betalt för. I vissa fall har det tagit månader att fixa till småsaker som varit felaktiga på mina införanden. Jag skulle faktiskt kunna skriva en hel avhandling på alla turer med Eniro och era kundansvariga säljare. Mitt företag har också många inlägg på rejta och vi läser dom dagligen för att få feedback från våra kunder. Man blir bara ledsen när man ser vart Ni är på väg...
2011-02-11
Företagare
Fick en faktura av Eniro för att vara med i telefonkatalogen. Dubbel så dyr som förra gången och uppgifterna stämde inte. Kontaktade dem genom deras formulär på hemsidan (som det stod i bekräftelsen att man kunde göra) och sade att vi inte vill ha detta. Idag kom inkassokravet.
2011-02-06
Malmö
Kartorna verkar inte fungera som dom ska.. Fixa, vore toppen
2011-01-20
Mycket oseriöst! Eniro skickade ordererkännande och faktura till företagets gamla adress som ändrades för 16 mån sedan. När breven slutligen hittat fram till rätt adress så sa vi omedelbart upp avtalet eftersom verksamheten upphört. På grund av att de skickat fel så hann tiden för uppsägning gå ut och de kräver betalning för uppgifter om en verksamhet som inte finns längre. En av Eniros konkurrenter som vi också köpt tjänster av ringde upp och ville stämma av uppgifterna som i hade i deras register. De fick då veta att vi upphört med verksamheten och vi la samarbetet på is tills det blir dags att starta nya verksamheten. Kommer däremot aldrig att vara kund hos Eniro igen om de behandlar sina kunder på detta viset!
2011-01-14
Nick
Eniro är oerhört oorganiserade. Säljarna är aldrig tillgängliga och de ringer inte tillbaka oavsett hur många meddelande man lämnar. Har du fått en faktura som är fel så ligger du inte bra till.
2011-01-06
Roine
Har annoserat på gula sidorna under ett antal år men det är bara problem hela tiden, eniro kräver 20% av annonskostnaden utan att man fått se ett korrektur, när sen allt blir fel,kan man varken få tillbaka pengar eller bli kompenserad, istället hotas med inkasso od. Hade man kunnat ge minus i betyg hade vi gjort detta.
2011-01-01
Men här verkar det tydligen vara ett eller fem i betyg. Rådet till Eniro är att spela in avtal med kunden om man kommer till en deal. Bra för kund och bra för företaget..alla nöjda.
Peter
Har under mina 4 år som liten företagare varit i tvist med Eniro minst 10 ggr. Deras säljare ringer upp och pratar om deras tjänster och sedan skickar dem en faktura på det fast att man inte har beställt. Det går vidare till inkasso och där bestrider jag fakturan. Det går aldrig att få tag på en fakturaavdelning på Eniro heller eftersom att det inte finns något telefon till dem enligt kundtjänst. Under dessa år har Eniro dessutom lagt upp oss på två kundnummer och fakturerat dubbelt. Jag trodde inte det här om Eniro och jag förstår verkligen varför dem går med förlust om dem har den här kundservicen.
Hasse
Helt sjukt oseriöst säljande.
Värre än de stora callcenter som finns.
Sluddrar om att man allaredan har uppgifter och avtal hos dom.
Sedan dimper det ner en faktura på en tusenlapp.
Vem faan vill ha ett sånt företag som stöd för sin verksamhet.
Eniro är ute.
Misstänker att många positiva rejt är samma skumma taktik
Robert
Eniro räddade bokstavligt talat mitt liv förra veckan!
Tack Eniro för era tjänster och bra service.
2010-12-24
JG
Vad kan man säga. +++++ På deras tjänster och det trrevliga bemötande mna alltid får. VÄRLDSKLASS
2010-12-22
Småföretagare i Stockholm
Trots ett tydligt NEJ TACK kom en bekräftelse...Sedan ett inkasso. Maffiametoder.
Bojkotta detta företag som jävlas med småföretagare. Om du ändå låter dig luras av en väldigt trevlig säljare så ska du veta att detta trevliga tillmötesgående sätt och all service upphör när du betalt den svindyra fakturan. Då behandlas man som luft och får inte hjälp med någonting, även när uppgifterna inte stämmer. Detta är det värsta företag jag varit i kontakt med.
2010-12-16
TL
Blev uppringd av en säljare för Eniro angående abbonemang, sade efter ett tags samtal ifrån allt.
Det kom sen hem en bekräftelse på ett avtal, eftersom inget avtal fanns slängde jag denna. Fick sen en faktura från Eniro på beloppet av abbonamanget som inte har beställts. När jag sen ringde in för att ifrågasätta allt säger de att jag har fått en bekräftelse och inte svarat vilket då ska vara samma sak som att bekräfta avtalet.
Kommer att bestrida detta sjävklart men att eniro kör med dessa "skumma trix" trodde jag inte.
2010-12-14
CH
Har ringt till er många gånger och frågat efter nummer/adresser till både privatpersoner och företag. Ni frågar alltid om man vill ha numret i ett SMS och så kopplas man efter två signaler så kommer en röst in och säger: Numret stämmer inte, Abonenten har upphört etc.
Uppdaterar ni någonsin eran databas mot skatteverket, telefonkataloger etc? Svårt att tro eftersom man får betala för gammal och värdelös information.
2010-12-14
Dåligt.
Går inte att radera uppgifter via deras mejlfunktion "kontakta oss."
Jag har mejlat ett flertal gånger och inte ens fått ett svar och inga uppgifter har heller tagits bort. Det finns heller ingen möjlighet att ta bort uppgifterna via egen uppdatering av uppgifter vilket finns hos konkurrenterna.
Ringa och stå i telefonkö är ett krav eftersom kundservice via mejl inte verkar prioriteras. Samma dåliga tjänst som innan men i ny skepnad.
2010-11-30
Zeratul
Haha, läste nedan. En företagare som inte kan lägga 3000:- på att finnas med på Sveriges största söksajt måste vara helt väck. Jag säger som så att du kan ju du ta och hänga upp en jävla banderoll utanför din butik så vi kunder får tag på dig.
2010-11-19
Bengt
Karttjänsten är hopplös att anväda. Svårt att få i den skala man vill ha, men framför allt svårt att printa ut. Att inget händer när man klickar på "skriv ut" har inte hänt mig de senaste tio åren, minst.
2010-11-14
Gustav
Varför så negativa till Eniro? De har ju alldeles utmärkta sökmotorer och tjänster och det är väl trevligt att någon står upp mot amerikanska jättar som Google som försöker ta över totalt.
I vilket annat land som helst hade man varit stolt över en sådan egen fin produkt som Eniro. Titta bara på Eniros nya köpsökmotor och de nya apparna. De har ju verkligen utvecklat katalogkonceptet!
Istället så försöker man alltså smutskasta Eniro och gynna norska Hitta.se eller amerikanska Google?
4000 personer sysselsätts i Norden av Eniro. Detta är väl jättebra? Eniro ägs dessutom framförallt av svenska pensionsfonder och den här smutskastningskampanjen av Eniro som ju drivits i medierna senaste året (av egenintresse eftersom Eniro är en konkurrent om annonspengar) har ju redan kostat flera miljarder i minskat värde på våra egna pensioner. Är detta positivt?
Nej, var glada över att vi fortfarande har ett svenskägt katalogföretag i Sverige och tänk efter om ni verkligen önskar ett Googlemonopol.
2010-11-12
Rekord i inkompetens?
Eniro har ställt en box på Sergels torg.
När man söker på eniro eller box och sergels torg får man ingen träff.
Ridå.
2010-11-10
OL
Lansera inte en ny sida när det finns oräkneliga buggar på sidan. Sökfunktionen fungerar mycket dåligt, som tidigare skrev söker du på privatpersoner kommer företag upp. Kartfunktionen går inte att använda. När du trycker på skriv ut så ändras storleken på kartan och det går inte att göra något åt det när man väl är där. Varför gå ifrån en produkt som fungerade, det gick att flytta och zooma på utskiftsfönstret innan ni bytte. Har tyvärr fått använda Hitta.se kartfunktion nu. Skärpning!!
2010-11-05
BESVIKEN!
Nu är de fan sista gången jag använder NÅN tjänst mer av eniro.
- Sökningarna på deras sida blir alltid fel.
- De skit dyrt att vara med + att de blir dyrare ju längre du vill vara med. Borde det inte vara tvärtom?
- Deras SMS tjänst "Svar på allt" Får man alltid fel svar på, (om man ens får något svar, men pengar ska dom dra)
- Säljarna är otrevliga och man kan ju undra vad dom tar in för slags ÅF till företaget. Pratade med en kille som satt på nått kontor i västerås, SKANDAL! Jag kunde mer om företaget än vad den personen kunde.
2010-10-28
Detta är den sämsta skepnad som eniro.se har funnits i under alla dessa år. Sökningarna är ett skämt. Söker jag på ett 'efternamn' (alltså privatperson), så får jag upp 'efter namn' som förslag, plus olika företagssidor som absolut inte har med saken att göra. Väldigt frustrerande och helt undermåligt.
2010-10-26
Aerosol
På eniros blogg stod det i somras att bytet till nya utsiktsbilder skulle ta en månad, snart har det gått ett halvår.
Varför kunde Ni inte behållit de gamla bilderna tills de nya var klara att publiceras??
2010-10-26
+ Den nya loggan är tilltalande.
Bra och en väldigt bred sökmotor. Bra kartor
- popup fönsterna vid kartan känns inte så strukturerade, även alla alternativ som kommer upp när man söker känns lite rörigt. Förstasidan känns lite tom alldeles för vit. Försöka att ändra det.
Tycker om det nya alternativet ni har tagit, även marknadsföringen har varit bra. Se bara till att strukturera upp sidan och dess alternativ. Samt göra sidan mer varm och tilltalande.
2010-10-23
Peter
Eniro, kanonlätt att söka efter produkter.
Tack
2010-10-19
/Nett
Först får man att man ska vänta en minut i telefonkö, vilket i verkligheten visar sig vara 40 min! Man hinner reta upp sig när hela ens lunchrast går åt...
När man fått en tidigare makulerad faktura, kommer det sen en ny med påminnelseavgift för nåt titeltillägg från 2008. Det framgick inte att det kostade extra att ha varsin titel inlagd i katalogen. (vem bryr sig om det?) Jag bara fyllde i alla uppgifter. Så första kundservicemedarbetaren, sa sig makulera fakturan och ta bort titlarna och nu ska vi ändå betala!!! Är det inte Eniro som har gjort fel nu?! Tänker aldrig gå in och använda mig av Eniro! Bojkott! Verkligt dålig "service"!!!!!
2010-10-17
PP
Tycker nya Eniro har blivit ganska bra. Klart att man fortfarande kan få lite knepiga sökträffar men istället för att gnälla så finns det en oj oj funktion som går att använda för att tipsa Eniro....
Ni är på rätt väg...jag kommer fortsätta enira mig fram hos er.
Är inte företagare men konsument...ni företagare har ett val....vill ni inte synas smidigt och lokalt för konsumenten så strunta i det.
2010-10-10
42000 förra året blir 47000 detta året. Samma material och samma funktioner. Vilket företag har denna ökning ??? Så har det vart länge 500kr upp/år.
Den "nya sidan" helt vansinnigt dålig. Söker man på ett företagsnam en Eniro så kommer en massa byggföretag bensinstationer etc med. Söker man ett nummer till ett företag så ska fa.inte mer än detta visas. Jag ser detta som egenföretagare som ett sätt att tappa kunder, då konkurerande bolag visas under i sökningen, trots att man skriver sitt eget företagsnamn.
2010-10-07
småsparare
Hur går det med låneförhandlingarna?
2010-10-06
Caroline
i mitt arbete brukar jag använda eniro för att kolla gatuvy. nu när den nya sidan är klar och jag trycker på kartans position så visar den två-tre kvarter därifrån plus attden lilla bilden/karta i vänster hörn kan jag inte zomma med så jag har ingen anning vart jag är på gatuvykartan. otroligt ofta hänger sig eniros hemsida så att alla flikar jag har uppe låser sig. sedan sitter jag och väntar på att utsiktsvyn ska komma tillbaka, vart tog den vägen? eniro har på några månader blivit väldigt dåligt vilket gör att jag får använda hitta.se istället..
2010-10-01
Nöjd
... En söksajt som verkligen uppfyller alla kriterier som vi vill ha! Enkelhet, relevans och massa häftiga funktioner. Hitta.se får verkligen se upp nu!
Snyggt!
2010-09-30
Cujo
Nya sidan och designen är helt suverän! Tack Eniro!
2010-09-30
På deras nya site är ju sökningen helt sjukt dålig!! Söker du på konstiga saker som Bulle, Napoleon eller Katastrof, så får du helt sjukt konstiga resultat, helt irrellevanta. Dessvärre gäller inte detta bara konstiga sökord! :S
Hej!
Vi håller fortfarande på att trimma in sökmotorn, så det finns en risk att det kan bli lite skakigt de kommande dagarna.
Att du får konstiga träffar beror på att vi i första hand söker efter företag, produkter och tjänster med just ditt sökord. Resultaten kommer från de sökord och infomration som företagen själva lämnar till oss samt deras hemsidor. En sökning på Bulle ger alltså träffar på dvd:n En bulle i ugnen och företag med ordet bulle i namnet.
Vårt mål är att vara bäst på lokalt sök. När du vet vad du ska köpa ? då hittar du det på eniro.se. De sökningar du har gjort känns lite vaga, prova igen med mer specifika sökord.
2010-09-28
Eniro ändrar hela tiden förutsättningarna under året, dvs man får som annonsör inte det som man betalat för.
T ex inför sökmotor som hänvisar inte till annonser som man betalat för, utan till icke-annonsörer på nätet? Idiotisk. I övrigt dyrt och okunniga säljare.
Nummerupplysningen är också dålig, då det är olika priser beroende på vad den som ringer upp har för abonnemnag.
2010-09-22
Att vara med på eniro.se kostade mitt företag i fjol 900:-
I år höjde de plötsligt priset till 3 000:-
På hitta.se är det gratis...
Gissa vilket vi väljer.
2010-09-14
Johanna
Har haft kontakt med en säljare om vårt införande på eniro.se och i katalogen under 3 månaders tid. Fel uppgifter har lagts upp varje gång och när jag faxar tillbaka för att rätta blir det fel igen. Vi får en faktura som jag säger till min säljare att jag inte kommer betala förens det blir rätt uppgifter, han säger att han drar tillbaka den. Får påminnelse, säger till säljaren igen som lovar att den är stoppad, sen kommer delgivning från Kronofogden som innebär att vi får en betalningsanmärkning!! Vi har inte ens godkännt uppgifterna och de är fortfarande fel. Jag förstår inte hur ett företag kan jobba på det här viset, jag kommer aldrig mer att annonsera på eniro igen!
2010-09-09
FD kund hos Eniro
Eniro är inte kloka och de börjar mer och mer likna andra bluffbolag på katalogsidan.
För ca 6 månader sedan ringer de mig och vill uppdatera mina uppgifter jag har lärt mig att detta egentligen betyder förnya min beställning.
Jag sa nej ändå kom de en faktura. (bestred)
De ringde igen för en vecka sedan jag sa NEJ så tydligt det går idag kom det en bekräftelse på att ja tackat ja!!!! Fyy faan.
2010-09-01
Vi har fått väldigt bra genomslag genom vår profilsida hos er tackar!!
2010-08-18
TO
Eniro är det ledande sökföretaget på den nordiska mediemarknaden. Inte i Sverige längre. Finns andra bättre katalogtjänster på nätet som dessutom har betydligt högre användarfrekvens
2010-08-04
Besviken
Har bestridit deras faktura två ggr. Handläggaren ringer inte ens upp och frågar vad som hänt? Helt otroligt hur man kan behandla kunder på detta sätt. Utan de svara det finns ett avtal men är det ok att en fältsäljare ger vilseledande info? Men börjar man inte undra på reklamations avd när man får fakturan reklamerad två ggr? Ringer man inte kunden och frågar vad är det som hänt vad har gått fel? Vi alla som har annonser på Eniro är generellt egna företagare vet att om vi skulle behandla våra kunder som betalar stora fakturor på likande sätt vet att vi inte får tillbaka den kunden. Jag tycker det är mycket sorgligt att handläggare inte ringer och ifrågasätter vågar man inte ha kundvård? När man ringer och söker personen så har den inte ens en telefon att kopplas till är inte det lite anmärkningsvärt att en handläggare med så stort ansvar inte har en telefon att kopplas till eller en gemensam anknytnig att svara på. Kan bara önska Eniro lycka till
2010-08-02
Sliparn
Mitt företag blev uppringt av en enirosäljare som ville sälja annonsplats. Någon stor annonsering var inte aktuellt, men att finnas med på gula sidorna kom vi överens om att man ändå borde vara, så hon gjorde ett "kanonpris" för mej, 2995 +m, skulle hon kunna släppa det för. Men efter att jag fått fakturen så ringde jag och sade upp avtalet. några veckor senare så ringer en annan enirosäljare upp och erbjuder samma paket för "listpriset" 995 +m? Vissa enirosäljare sitter alltså och skinnar kundererna. Har dom inget fungerande system som förhindrar att säljarna överdebiterar?
2010-08-02
RA
När man väl hajar katalogen så är den kalas! Borde användas mera...
2010-07-29
John
Seriöst bättre kan ni, era tjänster för Android måste vara ett skämt?
2010-07-18
Kontaktad av en säljare som övertalade oss att ha en A4 färgannons på dindel.
Vi berättade att pengarna inte räckte. Han påstod att vi skulle kunna dela betalningen i tre. Annonsen skulle publiceras bland restaurangerna.
Annonsen kom i stället i sista sidan.
Att det skulle delas i tre delar innebörde i praktiken att två tredje delar skulle betalas under samma period då den ursprungliga betalningen skulle ske och att en tredje del skulle betalas senare. Alltså, under den period då man skulle betala allt, fick man betala nästan allt ändå.
Vi var noggranna med att berätta att vi annars inte kunde betala. Eftersom vi ej kunde betala och de inte respekterade det överenskommet, skickade de oss till inkasso. Vilket var det vi ville undvika när vi i början tackade nej till annonsen.
Annonsen hamnade inte heller bland restaurangerna, utom i sista sidan av katalogen.
Trodde aldrig att en så stor firma som eniro skulle hålla med sånt, men nu vet vi.
2010-06-23
Grym integration med hemnets objekt på enirokartan. Spöar hemnet sajten rejält. Onödigt många klick för att se bilder på objektet dock.
2010-06-18
Fick en faktura på tjänster jag inte beställt... Inte förens efter MASSA bråk gav dom sig... Inte särskillt proffsigt...
2010-06-09
Kass
26 minuter telefonkö bara för att få prata med någon som inte kan hjälpa en.. kasst
2010-05-24
HL
Efter bytt teleleverantör, försvann jag från eniro. Skickade mail och fick svar att jag skulle bli införd igen, men två veckeor senare var jag inte inlagd. Ringer 118.118 och får felaktigt nr till dom, skulle bli kopplad men blev bortkopplad. Fick ringa om kom fram fick besked att Telia har annulerat abonnemanget och min nya telefonlev inte har anmält detta till Enior (konstigt både Hitta.se och 118100) har fått uppgifterna. Fick nästan tvinga på mig att få in uppgifterna Eniro krävde att operatören skall kontaka eniro). MYCKET DÅLIGT
Hej HL
Vet inte varför dina uppgifter inte har blivit korrekta. Skicka mig ett mail på kundombudsman@eniro.com så lovar jag att se till att dina uppgifter blir sökbara igen på Eniros tjänster. Hälsningar, Eniro Kundombudsman.
2010-05-18
Jf
Skickar fakturor även fast man per telefon 2 gånger avbeställt deras tjänst.
Hej Joakim
Att du har fått fakturor på något du inte beställt är inte acceptabelt. Vi vill enbart erbjuda annonsering till företag enligt deras önskemål och behov. Mail mig så ska jag se över vad som hänt. kundombudsman@eniro.com. Hälsningar Catharina, Eniros kundombudsman.
2010-04-30
Richardsson
Har iefterhand upptäkt att vi fick en faktura i november på något vi avbokade i mars. Sistnämnda afkturan kom utan underlag och bekräftelse! Eniro använder sig av samma fula metoder som alla andra katalogföretag.
De har dessutom slagit ihop katalog och nätinförande och kommer med "Paketpriser" som är betydligt högre än tidigare.
Det mest allvarliga är ändå att de inte har något gratisinförande vilket innebär att varken katalog eller nättjänst är helteckande då de inte får med alla företag. Hur ska de då kunna "Svara på allting" på 118 118???????
Hej Richardsson
Hoppas du har fått hjälp med fakturan då fått trots att du har avbokat. Ska självklart inte vara så. När det gäller kostnadsfria införanden så har Eniro det. Att finnas sökbar på www.eniro.se och 118 118 på företagsnamn är kostnadsfritt. Så ...118 118 kan fortfarande svara på "nästan" allt. Hälsningar, Eniro kundombudsman
2010-04-27
Fredrik
Oseriöst att publicera omdömen från anonyma uppgiftslämnare.
2010-04-06
gunnar
Använder eniros tjänster dagligen, bra tycker jag
2010-04-06
Mats
Instämmer med nedastående kommentarer kring otrevliga säljare, tveksamma säljmetoder, fakturor som är otydliga, en kundtjänst som är omöjlig att komma i kontakt med. Förvånande att ett bolag med så fint yttre är så ruttet internt. Förvånande att Inkasso vill jobba med er - det sätter ju dem i ruskigt dålig dager. Ungefär som att jobba med maffian. Genom era arbetsmetoder suger ni musten och den positiva andan ur vanligt vettigt folk som har ett jobb att sköta. Oerhört tacksam för att ni slutat ringa mig. Men det kanske har att göra med att jag ger er samma bemötande som ni ger mig.
2010-03-31
magz
Självklart att jag har kontaktat kundservice och skickade två brev också. Jag begärde kopia på kvitton av försändelsen av bekräftelsen och ljudfilen om ordern men inte fått något. Bara ett hotbrev till (efter drygt 3 månader!) om att Eniro efter noga övervägande bla bla bla kommer fordran skickas till inkassobolag om jag inte betalar. Det är under all kritik! Jag har varken godkänt eller undertecknat någon avtalssvillkor som jag har aldrig sett!
2010-03-23
jonas
Jag kontaktade eniro för ca fyra v sedan för att UPPDATERA det uppgifter som adress, telefonnr och få lite uppgifter på vad det KOSTAR att annonsera hos dem. Nu tre veckor senare dimper det in tre fakturor á 1995kr på BESTÄLLNINGAR som jag inte gjort.
Nåväl tänkte jag och ringer Eniros kundtjänst och ber snällt och vänligt att vi makulerar dessa då vi inte har löst alla tekniska bitar med adresserna, kontaktpersoner och telefonnummer. För det kan ju inte vara några problem? Men det var det jag blir bemött som om jag var pestsmittad, och får veta att dom inte hjälper mig med reklamationer utan jag blir förpassad till ett internetformulär. Sagt och gjort jag börjar fylla i formuläret och bifogar fakturor. Klickar på skicka och väntar mig ett kvitto på att ärendet är mottaget men icke. Jag har heller inte mottagit några skriftliga bekräftelser som jag också efterfrågar nu 1½ vecka senare.
2010-03-22
Jonas
Ringde för ca. tre veckor sedan för att korrigera lite uppgifter, få prisförlag på annonsering. Nu tre veckor senare dimper tre fakturor á 1995. Nåväl tänkte jag och ringer och säger att det måste röra sig om ett missförstånd, jag har trotts allt inte beställt något. Kundtjänst bemötte mig som om jag vore förståndshandikappad och leprasmittad. Efter detta vart jag förpassad till deras webbformulär som inte ens skickar ett motagetkvitto när man sänder in ärenden.
Nu ska jag ringa Svensk Handels för att se vad de har att säga om dessa tjuvar.
Nu när jag försöker skriva detta får jag "Något gick fel" och jag får börja om och skriva det!
2010-03-21
Carolina
Tycker inte bara Eniros tjänster passar mitt företag perfekt. Vet faktiskt inte vad jag hade gjort utan.
Har inte samma uppfattning av nedan skribenter med kundservice. Den fungerar som den skall. Mitt företag hade ett problem med vår info. Läste DNs artiklar. Läste om ombudsman och krävde det och blev då relativt omgående kontaktat om en Eniro ombundsman. Varpå ombudsmannen ringde upp. Verkligen inget bondfångeri.
2010-03-21
Carolina
2010-03-20
Efter kundundersökning visar det sig att vår antikhandel får 20% av sina kunder genom att annonsera på Eniro. Mycket tillbaka på investering. Toppen!
2010-03-18
Som företagare har vi använt oss av Eniro, alltid måste man skicka in ändringar gällande annons. Räcker inte med en gång, utan flera ggr. Ändå lyckas Eniro aldrig att göra rätt. Trött på att behöva kontrollera att de lägger ut rätt uppgifter på webben, är det inte fel adress utlagt är det något annat... Suck!
2010-03-18
Cecilia
Något har hänt på Eniro de senaste åren. Säljkåren har gått kurs i hur man bondfångar genom att ge skyhöga offerter och sätta tidspress på stressade egenföretagare. Funkar det ändå inte kan man börja ge rabatt. Vad sägs om ...20%. Dåligt Eniro! För intresserade läs DNs artiklar från september -09 om skojjeriet på Eniro.
2010-03-17
Henrik
Jag har i flera år annonserat både i katalog och på senare år även på internet. Mitt företag är helt beroende av den intäktsström som genereras utifrån Eniro. Förvisso, jag betalar dyra pengar, närmare 100000 per år, men jag tillbaka det med åtminstone en kund per dag.
Obs. Cateringföretag.
2010-03-14
missnöjd finansiär
Tog tidigt i höstas kontakt med Eniro för jag ville bli sökbar på min titel och erbjöds ett paket för x kr som jag betalade. Nu ett halvår senare är jag fortfarande inte sökbar på titeln och har fått reda på att med det paket jag erbjödits inte ens kan bli sökbar på titel. Reklamerade detta skriftligt för 4 månader sen eftersom jag anser att jag blivit vilseledd av säljaren och erbjudits/betalat för en tjänst som inte motsvarar mitt önskemål. Häromdagen (dvs 4 mån senare) fick jag ett svar där jag erbjuds ett avdrag för att införandet av den felaktiga tjänsten blivit lite fördröjd i starten. Det fanns ingen antydan om att man alls noterat att jag reklamerat en felaktig tjänst. Jag blir bara trött...Några tusen fattigare är jag fortfarande inte sökbar som sjukgymnast och jag kommer naturligtvis aldrig att anlita Eniro igen. Företag med ett sånt bemötande av sina finasiärer brukar tack och lov per automatik saneras från marknaden.
2010-02-25
K.L
Kundtjänsten är en katastrof. Svarar inte på e-post, långa väntetider.
2010-02-19
Försökte få en prisuppgift på vad det skulle kosta att finnas sökbar på bransch + 2 ytterligare sökord på eniro.se. Jag kunde inte få detta utan var tvungen att ge all min företagsinfo till dem först, inte lätt att göra eftersom firman inte är uppstartad än. Jag skulle lägga upp en budget för firman och tänkte ha eniro som samarbetspartner - så blir det dock icke.
2010-02-18
Efter flera år med Eniro har jag nu via en stor enkätstudie utvärderat resultatet. Utfallet var inte bara mager utan rent utsagt pinsamt dåligt, i praktiken obefintligt. Mitt företag har de senaste tre åren spenderat omkring 200 0000 kronor på en fullständigt onödig medverkan på eniro.se. Mitt råd... Fly medan ni har pengarna kvar och investera i marknadsföring med MÄTBARA RESULTAT!!!
2010-02-18
Hanz
Det blir inte sämre. Kundservicen är under all kritik. Betalar över 10 000 kr ändå syns jag bättre på Hitta.se där jag inte betalar något. Kommer aldrig lägga en krona till hos Eniro.
2010-02-15
Mikael Andersson
Tycker att ni iom sjökorten och en hel del andra tjänster lyft er kontra hitta.se. Ni har även tagit ett stort kliv rent utseendemässigt och gränssnittet har även det förbättrats. Rock on!
2010-02-08
funderaren
varför får man bara upp eniro på gustav III.....när man vill ha adr till ett kontor som inte är i stockholm?
2010-02-07
D
Säljarna som ringer ljuger en rakt i ansiktet. Den ena påstår att man måste betala extra för att få vara med på nätet. Tre dagar senare ringer en annan säljare och säger nej, det ingår redan i ditt pris. Här har jag betalat extra i tre år pga. första säljarens ljug!! Hur kan man bedriva en verksamhet på detta sättet??
Får ett par år sedan delade Eniro upp sin säljkår, en för katalog och en för Internet. För att förenkla för alla kunder har Eniro från och med 1 januari 2010 endast en säljkår för Gula Sidorna och eniro.se. Eniro ska erbjuda annonsering enligt kundens önskemål och behov. Hälsningar, Eniro Kundsombudsman
2010-02-03
irreterad
ett värdelöst företag som har folk som säjer men absolut ingen support!!
2010-01-31
Irriterad
Låter privat personer göra bedömningar på företag, bra som dåliga utan att de får reda på det. Denna funktion kan vara förödande om det får ligga kvar utan att det kommenteras. Eftersom ni tar bra betalt tycker vi inte det är orimligt att ni lägger in en funktion att företaget blir informerat omgående vid en bedömning så att detta kan omenteras.
2010-01-19
Lilly
Jag är nöjd med Eniro och det är genom Gula Sidorna som jag får helt klart flest kunder (jobbar som frisör). Jag har haft turen och haft bra och trevlig säljare och lägger hela min budget på Eniro
2010-01-15
HC
I höstas gick jag ur eniro och annonserar i stället hos hitta.se.
Hos hitta svarar ex.vis kundservice direkt.
Efter att ett antal år ha retat upp mig på oseriösa försäljare och urusel kundservice och oanmälda prisökningar gick jag helt enkelt ur.
Det är bara en tidsfråga när eniro är utkonkurerat.
2010-01-12
Lotta
Den otroligt låga nivån på Eniro Sverige AB service som jag har blivit bemött med är mycket förvånansvärd. Ett så stort företag som betecknar sig själv som ledande inom sitt område måste ha tappat något på vägen, för inte kan de ha nått en sådan storlek på den usla hanteringen av sina kunder. Mitt omdöme baserar sig på att jag trots försök till kontakt per e-post och fax har inte min kontakt,avbeställning och uppsägning av kontrakt hörsammats. Om kunden efterlever sina krav gentemot beställaren men motparten fullständigt ignorerar densamma, vad säger det om företaget?
2010-01-04
RO
Vi blev lurade av en av försäljarna på Eniro att han var den enda kontakten vi skulle ha med Eniro numera och att våra befintliga uppgifter skulle ingå i paketet han sålde oss. Några veckor senare ringer en ny försäljare från Eniro upp och vill ha 4000:- till för införandet på nätet, som jag förklarade för säljare nr 1 var det enda som var av vikt för oss. Det slutade med att vi fick en tjänst vi ej är nöjda med till onödiga pengar.
Säljarna pratade skit om varandra och jag fick uppfattningen att dessa säljare inte är ett dugg bättre än de hemska telefonförsäljare som ringer om kvällarna. Jag har som företag tyvärr tappat förtroendet helt för Eniro.
2010-01-03
BLÅST SMÅFÖRETAGARE
Eniros säljare lockade mej att ha kvar annonsen på gula sidorna med att jag nu också skulle vara sökbar på nätet. Att Eniro glömde lägga ut mitt företag på nätet var inte ersättningsbart, det hade jag fått som MERVÄRDE och det ersätts inte (enligt ENIRO). Alla jag pratat med på Eniro har haft samma åsikt-att detta var för jäv..gt men det var bara ord, ingenting man kunde lita på
2009-12-29
argsin
alldrig mera eniro,man får inte all information av dom när dom ringer,så prata inte eller bestämm alldrig något i tel varning.ja blev lurad på 2500 som jag måste betala,fast ja hade 10 dagar kvar till sista betalnings dagen ,dom sa bara tyver du måste betala fast ja inte hade fått den informationen ja frågade om,så alldrig mer för mig eller för mina bekanta o information för mina kunder kommer åckså efterssom jag är frisör tänck va mycket folk man träffar (alldrig mera eniro)
2009-12-22
Peter
De ringer och jag avvisar telefonsamtalet. Skicka info per post säger jag. Ett par dagar senare ringer en annan och får samma besked. Lika förbenat kommer en orderkräftelse på 2730 kr + moms. Affärsmoralen har i alla år varit obefintlig i detta företag. Årets värtsing
2009-12-21
Wille
Eniro har en ökad ambition att svara på allt, men efter att ha använt webbsök i 10 år, ser jag att träffsäkerheten blir bara sämre och sämre. Det står kvar uppgifter till abonemang som upphört (Geschwornergården Falun), uppdatering på adresser från Lantmäteriet verkar inte ske (Bysjövägen 100, Borlänge), hittar man inte uppgifter på Eniro så måste man dubbelkolla på hitta.se (LK rör i Rättvik).
Koncentrera er på att göra sakerna bra innan ni fokuserar på att göra mer. Skärpning!
2009-12-20
Emma
rejta saknar helt trovärdighet och är ful, om företag fortfarande kan köpa bort möjligheten till konsumentomdömen är det riktigt tragiskt och går emot hela idén bakom konsumentmakt på nätet, har tidigare inte heller fått publicera kritik på Eniro, så vi får väl se om det här dyker upp. Då kanske det kan få bli en tvåa.
Tycker att Eniro behöver plugga på mer om vad kommunikation innebär 2010 på nätet, det känns så hopplöst omodernt så pass att jag tom måste avreagera mig lite här ;)
2009-12-18
Välldigt besviken
Eniro har börjat med samma teknik som andra katalogförsäljare de vill säga bluff. Vilseledande vid samtal de kan bla ringa några månader efter en avbeställning och påstå att de bara ska uppdatera uppgifter men vad de igentligen gör är att binda upp en ett år till. De skickar fakturor man inte blir klok på och lite väl många så man ständigt måste kontakta deras kundtjänst och då löser det sig till slut!
Nä nu har jag fått nog av alla katalogföretag inkl Eniro skäms på er.
2009-12-15
magz
Eniro lurade oss med en bluff faktura. De påstår att de har skickat en bekräftelse om en telefonbeställning och den returnerades inte tillbaka till de. Vi har ej beställt något tjäns av Eniro! Varför kan de inte helt enkelt annulera en faktura när en kund protesterar? Är det så lönsamt att hålla på med det här?
Har du fått en faktura som inte är enligt era önskemål ska ni kontakta Eniros kundservice. Eniro vill ha långsiktiga relationer med sin kunder så att skicka en "bluff faktura" är inget som företaget sysslar med.
Hälsningar, Catharina Wallin. Eniro kundombudsman.
2009-12-11
Kalle
Er tjänst rejta.se är dålig och orättvis. Anonyma personer kan gnälla öppet på företag. Trodde Eniro sysslade med seriös sökverksamhet.
Fördelen med rejta.se är ju att du som företagare har möjlighet att svara på klagomålen. Bra ställe att fånga upp ris och ros precis som vi på Eniro gör för ta del av eventuella klagomål och kunna svara på det och hitta förbättringsområden.
Catharina Wallin, Eniro kundombudsman
2009-12-07
Oscar
De nya kartorna är riktigt grymma! Gatvyn klår Hittas dito med råge!
2009-12-07
Tommy
Efter flera fruktlösa försök under några timmar att nå Eniros "Kundtjänst" gav jag upp :(
Eniros kundservice har under vissa timmar väldigt många som ringer till dem. De Eniro har gjort är att förlängt öppetiderna så nu har kundservice öppet mellan 07-19. Prova att ring innan 10 eller efter 15. Då är det färre som ringer.
Hälsningar
Catharina, Eniro kundsombudsman
2009-12-06
Missnöjd
Hur kan ert stort företag som detta inte ha ett fungerande kontakt formulär, och när man ringer till kundtjänst så ber de inte ens om ursäkt för detta, utan ett svar att vi vet att den inte fungerar. Skicka brev.
Otrevliga också, men ta bort formuläret om ni vet att det inte fungerar, det skulle spara mycket tid att slippa sitta i kö till er.
2009-11-20
Magnus
Jobbar med att dagligen bestrida bluffakturor från oseriösa företag. Tyvärr har jag märkat att Eniro många gånger har värre försäljningsmetoder än övriga fakturaskojare. Eniro använder sig av otillåten negativ avtalsbildning.
Eniro har fantastiska tjänster som har hög användning. Här har kunder möjlighet att annonsera enligt deras önskemål och behov. Eniro vill ju självklart ha nöjda kunder så att erbjuda något som kunden inte önskar eller beställt är inte acceptabelt. Kontakta kundservice om något inte stämmer så hjälper de till så det blir enligt era önskemål.
Hälsningar, Catharina Wallin
2009-11-13
Eniro är värre än Bluffförtagen på katalogerna. Skickar fakturor i parti och minut utan beställning.
2009-11-10
Jonas
Eniro har länge varit ett respektlöst företag med för dålig konkurrens. Detta, plus att de har trott sig vara oövervinnerliga blev deras fall.
2009-10-29
Eniro är ett väldigt kundovänligt företag. De svarar inte på email och de svarar aldrig i telefonen! De måste ha stora problem.
2009-10-29
CB
En säljare ringer upp och presenterar sig som att han ringer från Eniro. Han påtalar att vi har information på webben idag och nu har han ett specialerbjudande. Det låter bra men när "korrekturet" kommer så är det Emfas.com vi ska betala för... dvs man betalar för Eniro.se och sedan ska man luras att betala några gånger till för att finnas med på alla nya sajter de hittar på! Ta betalt för era annonser istället och försök ha kompletta uppgifter i databasen, jag är trött på att betala för att finnas med på hemsidor där mina kunder ändå inte söker efter oss.
2009-10-28
Der Kaizer
Samma taktik som blufföretagen. Skickar fakturor utan att man beställt något!
2009-10-16
Rolf
Har försökt ändra uppgifter via mail men inte fått ändringarna införda. Har nu försökt komma fram ett tiotal ggr utan att komma till telefonkön ens. Idag kom jag på plats nummer ett och hoppades få problemet ur världen, vad händer? ingen svarar!!! ligger först i kön i 15minuter!!! utan att´någon svarar. SÅ IN I HELVETE DÅLIGT!
2009-10-09
Företagare
Har efter flera år gett upp försöken att få reda på vilka kriterier som ger hög placering, vad man betalar för och hur sökstatistiken ser ut. Vidare gäller att förra årets annons förnyas automatiskt om man inte säger upp den - vad är det för bondfångerifasoner? Skäms!
2009-10-07
GL
Eniros säljare har lurat mig (mitt företag) och fört mig totalt bakom ljuset. Har fått en faktura på en tjänst som jag tackat nej till. Trots flera brev med överklaganden så meddelar Eniro att fakturan skickas till inkasso om jag inte betalar. Dom borde skämmas.
2009-10-06
Christer
Går inte att hitta en leverantör så som viasat för att sätta ett bra betyg på. Vidare är det svårt att hitta ex. telia, tele2, koneo mm.
2009-10-04
GH
Nu har jag skrivit till er kontaktmail 4 ggr och begärt att ni ska ta bort mitt företag eftersom det är avvecklat. Varför händer inget? Jag har ju inte betalt och vill inte vara med! Ska man behöva ta till rättsliga åtgärder för missbrukning av annonsering? Jag har försökt ringa till 020-615615 ca. 30 ggr men en telefonsvarare säger bara: det är många som ringer just nu, försök igen senare - sen slänger ni på luren!!
2009-10-02
Mackan
Söktjänsten har blivit betydligt sämre.
Speciellt när man söker på person.
Den avancerade personsökningen är borttagen.
Man får istället massor med felaktiga träffar
2009-10-02
JW
Jag blev sommaren 2009 uppenbart förledd av Eniro på 7 500 kr. Först sade en säljare att jag kunde vara med bara på internet men det visade sig sedan att han hade sålt "sökord" vilket krävde att man även annonserade på annat sätt. Sedan fick jag en beställningsbekräftelse mejlad, utan att jag hade godkänt den på telefon. När jag överklagade (hanteringen tog sex veckor) fick jag avslag. Det stod att säljaren inte såg "någon som helst anledning till missförstånd". När jag ringde säljaren kom han inte ens ihåg samtalet men baserade sitt påstående på att inga ändringar gjorts från tidigare år i beställningen som vi inte ens gått igenom. Jag kommer ihåg samtalet mycket väl.
Det hände ytterligare några helt sanslösa saker i denna härva som jag dock inte har tecken kvar att förklara.
Hur som helst: jag betalade Eniro eftersom jag inte hade tid att överklaga igen. Men jag kommer aldrig mer att annonsera hos Eniro och aldrig mer att ringa 118 118, tillsammans med massor av bekanta jag varnat.
2009-09-30
R
Oseriösare pirat företag har jag aldrig förut kommit i kontakt med. Jag rekomenderar alla företagare att låta bli att anonsera på Eniro. Det finns betydligt billigare alternativ som dessutom har en mycket ödmjukare inställning till sina kunder. VARNING handla inte av detta företag...Från föredetta kund som lagt ner närmare 250-300´000:-/år på Eniro
2009-09-29
GH
Jag har sedan över ett år tillbaks avvecklat mitt företag. Ändå står det fortfarande med på Eniros söksida på internet. Jag har bett om att inte få vara med och jag betalar dessutom inget. Hur kan det komma sig att det fortfarande finns med??? Min fru som har ett företag som är verksamt skulle för samma tjänst betala 995:-???? Jag betalar 0:- och är ändå med. SKÄRP ER ENIRO! P.s jag har försökt ringa 020-615615 men kommer aldrig fram, jag har mailat men ingenting händer. Eniro är bedrövligt!
2009-09-25
Irriterad
Mitt klagobrev till Eniro i sommras:
To: kopochsalj@eniro.com
Sent: Thursday, July 09, 2009 10:05 PM
Subject: missnöjd
Hej
Ville prova Eniro "Köp och Sälj" så jag lade in en annons i dag och betalade 160kr ( 120kr mer än på blocket) . Den har fortfarande ännu inte blivit publicerad 2 dagar senare (på blocket brukar det högst ta en timme).
Dåligt! Dessutom så när jag skulle betala så kunde jag inte betala med hemtelefonen (hemligt nummer), och som grädde på mosen så kunde jag inte betala med mobilen då jag har kontantkort!!??. Det blev min sambo som fick betala från sin mobil..... :o(
Har ni hört talas om Visa kort?
Blir nog tyvärr att fortsätta med blocket igen.
Synd, hade hoppats på en jämbördig konkurrent men icke...
Vänliga hälsningar/
C
2009-09-23
Besviken
Vår annons skulle träda i kraft för snart en månad sedan, men fungerar ännu inte. Hela fakturan är dock betald och avtalet har därmed sedan länge börjat rulla. När man väl kommer fram till kundtjänsten (efter att vid ett flertal tillfällen av telefonsvararen blivit ombedd att återkomma, varpå samtalet bryts) kan de inte göra något åt det hela, de vill ha skriftliga reklamationer. Varför ha en kundtjänst överhuvudtaget, hade det inte räckt med postadressen i Solna då, månne? Personen som svarar på kundtjänsten intar vid samtalet också en personlig försvarsställning och höjer rösten. Jag är medveten om att det kan vara otacksamt att bemöta missnöjda kunder (vilket är anledningen till att folk också kontaktar en kundtjänst - vad ska man med Eniros kundtjänst till om ens annons är korrekt?) om man inte har befogenheter att göra något åt saken. Vore det inte bättre om man som kund fick prata med en person som kan ändra i annonsen direkt? Ert nuvarande system är irrationellt för båda parter.
2009-09-22
Sven
Dåliga säljare,dyrt - bojkotta Eniro!
2009-09-22
Christina
Blev för en stund sedan uppringd av en av Eniros säljare (Mattias eller Markus). Jag var med i Eniro förra året men eftersom det blev så dyrt tyckte jag att jag hoppar över det här året för att klara vintern i mitt lilla företag. Jag sa att: om det går åt skogen så kan jag vara med nästa år igen (jag sa detta på ett trevligt sätt). Hör och häpna, då säger Eniro säljaren: Då hoppas jag verkligen det går åt skogen! och så slängde han luren i örat! JAG HAR ALDRIG VARIT MED OM DESS LIKE FRÅN EN SÄLJARE. Vill gärna ha en förklaring från Eniro på detta sätt att uppträda. Man bestämmer väl själv om man vill köpa en vara eller inte. Jag har tidigare jobbat på stora internationella företag och aldrig att man blev behandlad på detta viset. Som liten småföretagare har jag nu bestämt mig en gång för alla: ALDRIG MER ENIRIO! Tack och hej!
2009-09-19
Valle
När vi försökte lägga upp kontaktuppgifter på företaget så upptäckte vi att det inte gick direkt. Med ett mail bad vi om hjälp. En säljare kontaktade mig och hon ville ha 995 kr/år och företagskontor för att lägga upp uppgifterna.
Senare vid ett nytt samtal med kundtjänst på Eniro lyckades vi få uppgifterna på deras databas, GRATIS!!
Väldigt dålig säljpolitik, Eniro!!! Första punkten i en säljares syfte ska vara att skapa förtroende. Det får man inte med sådana oseriösa säljare.
2009-09-17
Pia
För dyrt för oss småföretagare att synas i Eniro, nästan 6.000:- för en minitext av adress och tel.nr + rubrik, skandal!
2009-09-08
sven
Eniro framstår som ett monopol företag där prissättning och konkurrens är inte spelar roll. De skickar fakturor på produkter som vi ej kommit överens om . Säljare är inte anträffbara . Köparen får utforma annonsen själv i ett idiotiskt system .
Vad betalar man för ?
2009-09-04
en besvike
Del 2 av 2
Nu händer de igen .... Så glad man blir (ironisk)
Nn finns vi inte med på taggarna (länkarna) så i sverige och specifikt på den ort jag arb på )....
så söker man bara på företags namnet så kommer vi upp . *L Men söker du på länkarna i min branch så finns jag inte med i huvud taget i hela sverige och i min ort ....Är detta bra så säg .Sen försöker jag prata med säljar ingen ringer upp fast detta är så viktigt för oss iallafall ... Än idag har ingen säljar ringt mig..försättning följer tyvärr
2009-09-04
besviken
Tråkigt att man ska behövas skriva här. Detta är inte första gången som dom klantar till de. förra gången La dom in mina konkurenter på mitt namn .Så när man sökte specifikt på mitt företags namn så kom alla konkutenter upp på mitt namn.. Inte bra alls sen fick jag ex antal timmar telefon kontakt för att fixa detta .eniro säljaren säger att de är så att .till slut efter mycket om och kring och stor envis het från mig så tog dom bort konkurenterna. OBS detta har på gott tyvärr i några år. Så tråkigt .. del 1 av 2
2009-08-25
Småföretag
Fullständigt obegripligt att förstå vad som ingår i Eniros erbjudanden. Det ringer den ena försäjlaren efter den andra och försöker pracka på en annons, fetstil, länk ... . Tyvärr missade jag att stoppa i tid, och jag är alltför rädd för deras jurister. Egentligen syd att dom skall vara så oseriösa - Telefon och kontaktdatabaser behövs ju. Men aldrig mer Eniro.
2009-08-07
Robert
Efter att ha skickat in ett omdöme om ett företag och väntat i över 2 veckor har det inte kommit in ännu. Har mailat en förfrågan till kundtjänst angående detta och inte heller fått ett svar därifrån. PÅ 1 VECKA !!!!
Jobbar det ingen där ?
Har ringt 2 gånger och frågat vad som händer. Ingen vet och ingen kan svara. Man blir bara runtkopplad. Sista gången tog tjejen i andra änden mitt nr och lovade höra av sig. Dum som man var så gick man på det. Men det klart...det kostar ju inget att rejta så då får man väl heller ingen service.
2009-05-16
Kattis
Har fått jättebra service av Eniro, tycker att ni som jobbar där gör ett jättebra jobb!
2009-05-11
Hitta.se
kan inte ringa numret från min telefon. Ringer jag till deras växel vet de inte hur jag ska göra och inte försöker de att hjälpa mig heller. Skandal!
2009-03-20
fredrika
Eniro är bra att ha för att om man inte kan telefon numret så kan man skriva vad personen heter sen så hittar man telefon numret
2009-02-07
Peter
Tycker Eniro är helt ok. Kanon att man samlat allt på ett ställe och kan hitta info enkelt meddetsamma. Mycket bättre än hitta.se som inte har lika mycket info
2009-01-22
Janne
Tycker Eniro är väldigt otydliga i sina erbjudanden till oss som företagskund vilket gör att man ofta känner sig lurad.
Själva tjänsten att söka funger dock hyfsat OK.
2009-01-21
Grå
Gula sidorna funkar, men söktjänsten har blivit sämre sedan det blev supersök. :(
2009-01-13
Rolf
Undrar hur Eniro Gulasidorna:s söksträngar fungerar egentligen?
Anledningen till min undran är följande:
Nu senast idag på morgonen, skrev jag in snickeriarbeten och Älvkarleby.
Får då upp två företag, varav ett ligger uppe i Malmberget och ett i Piteå.
Det är lite skillnad mot Älvkarleby som ligger i norra Uppland!
Det är inte första gången heller som jag råkar ut för detta.
Ett exempel är när jag för ett år sedan skulle söka upp nummret till en Teliabutik i Gävle.
Jag skrev in Telia och ort Gävle och får då upp träffar från hela Gästrikland!
Om man ska söka ett företag som ingår i en stor kedja med verksamhet på flera orter, ska man inte kunna skriva in namnet och orten utan att få upp samtliga orter?
Börjar överväga att sluta använda mig av Eniro Gulasidorna och leta på sidor som fungerar bättre.
2009-01-13
Andreas...
Har flera gånger försökt skriva (negativt) omdöme om ett större försäkringsbolag.
Det går inte? Får inte svar från eniro om varför?
Så varför all denna reklam om en tjänst som inte fungerar?
2009-01-07
ingrid
Tar väldigt lång tid på sig för att uppdatera nya adresser etc. Har sedan sommaren 08, i 6 mån, försökt stå med att även jag bor på min makes och min gemensamma adress, men förgäves... Min dotter flyttade för 2 månader sedan, men inte enligt Eniro! Skärpning!!!
2009-01-06
Tack
Eniro är dåligt uppdaterade på privatpersoner. Det spelar ingen roll om jag söker privatpersoner via namn eller nummer flertalet saknas i ert register. Dessa personer har jag kunnat finna genom andra nummerupplysningar.
2008-12-31
Ok
Jag har ofta nytta av Eniro.se - kartorna är bäst. Många telefonnummer finns dock inte, vilket är sämre. Vissa adresser hittas inte alls...
2008-12-29
som sök av företag är Gula sidorna på gränsen till usla, man måste som företagare prenumerera på en "reklamplats" vilket gör att små/special företag inte köper tjänsten och då inte finns med,så ser man Eniros reklam att dom har adressen till ALLA... ge oss dom då!!
2008-12-27
Mary L
Eniro är bra eftersom det går att söka på de fakta man har, vilket ibland är långt ifrån alla.
Emellertid är det något jag länge saknat hos de privatpersoner som finns med, nämligen mailadress. Det vore perfekt om man kunde söka på en mailadress och få upp telefonnumret eller på ett telefonnumer och få upp mailadressen.
Mailadress är ju något som anges vid tecknande av telefonabonnemang, så all data finns nog redan tillgänglig för att komplettera sidan med denna service.
Om Eniro väljer att göra dethär, kommer söktjänsten bli så bra den någonsin kan vara!
2008-12-24
Siv Rekur
Det verkar ju funka riktigt bra!
2008-12-23
Najs-Ungen
Eniro är ett bra företag!!! dem har väldigt rolig reklam!!!!!!
2008-12-23
LW
Mycket bra sida på Internet när man skall söka information
2008-12-20
upprörd
Klart överprisade tjänster för företag, massor med felaktigheter i katalogupplysningar samt kartor och dessutom seg kundservice med responstider runt ca en vecka. Dåligt
2008-12-19
S. Berger
Jag har sökt ett antal privatpersoner på Eniro och jag har inte hittat dessa. Man jag hittade dem Hitta. Ni är inte alls så bra som ni tror...
2008-12-08
Urkel
Här hittar man ju inte ens sig själv. Värdelöst!Gjort 6 sökningar på personer som finns idag. Men Eniro hittar dom inte. Hur kass är inte det. Inte mycket hjälp man får här när det gäller privatpersoner.
2008-12-02
Anne
Eniro hjälper mig med frågor och svar.
Deras kartor visor så att jag alltid rätt väg tar.
Här kan man både köpa och sälja.
Ibland kan det vara svårt att välja.
Har jag numret till någon tappat bort.
Eniros svar kommer både snabbt och kort.
Utan deras hjälp skulle många sig inte klara.
Detta måste bästa sökmotorn av alla vara!!!!
2008-12-02
Hamed
Hej,
Jag är jätte tacksam för denna Eniro-tjänst. Den använder jag ett par gånger i veckan. Jag skulle vilja att den kompletteras med ytterligare tjänster enligt följande
1.Att kunna optimera vägbeskrivningen för att kunna undvika trängselskatt tullar
2.Att också skriva vilken max-hastighet som gäller för varje väg/gata i vägbeskrivningen
3.Att skicka vägbeskrivningen med SMS till mobilen
4.Visa om det finns ett köpcentrum, ica och dylikt i närheten av en viss adress
5.Visa om det finns sportshall, simningshall, naturområde, park och dylikt i närheten av en viss adress
6.Visa info om hur befolkningen ser ut nära en viss adress, t.ex. andel män, kvinnor, barn, vilka åldrar, mm, och också bostadspriserna där, t.ex. de senast sålda eller så som mäklarna har, men deras kartor har inte Eniros kvalite och möjligheter, ex.vis att kunna se flygfoto och utsikt
7.Visa också om det finns bostadsannonser till salu i närhrten av en viss adress
2008-12-01
Caroline
Jag blir så glad att det är så enkelt och går så fort att hitta det man letar efter på Eniro! Stort som smått- allt finns samlat på en plats och gör att jag får tid över till annat. Tacksam för en fantastisk tjänst!
Pelle
Jag tycker att Eniro.se är den bästa sökmoton på nätet för här kann jag både hitta företag, privatpersoner och mycke om det mästa.
LE
Dålig på att rätta till felaktiga och saknade uppgifter
Stamkund
Eniro har det mesta, något för de allra flesta. Kanske en gammal sak som du vill sälja, om du vill köpa något är det bara att vraka och välja. Du kanske känner dig villse, ring 118100 så de dig ett nummer kan tillse. På Eniro kan man uträtta väldigt mycket, de har i alla fall mitt samtycke.
Kaj
Hitta.se försöker värva kunder med bland annat telefonsamtal. Vid ett sådant tillfälle så satt jag vid datorn och sökte någotvia Eniro, kommer inte ihåg vad, samtidigt som personen på hitta.se gjorde detsamma fast via hitta.se. Jag fick upp mitt sökresultat men hitta.se personen lyckades inte. Ursäkten var att hitta.se inte är så utbrett, ännu! Slutsatsen för min del är att jag knappast "köper" en icke färdig tjänst. Vänligen
Viktor R!
(Omdömet avser Eniro Gula Sidorna AB)
Eniro är en bra sida!!!!!
Mimmi
(Omdömet avser Eniro Gula Sidorna AB)
ENIRO - ni kan allt... som nyinflyttad är ja nu mera malmöbö... kommer tidigare från värmlandsgränsen. hur skulle ja hittat utan er.....?
noReklam
Eniro är tillsammans med en mängd andra företag ett ruskigt irriterande inslag i mitt TV-tittande. Regelmässigt avbryter man spännande filmer för att föra fram ett löjeväckande budskap om företagets förträfflighet. Är kompetensen i DETTA företaget verkligen inte störra än att man låter sig representeras av en urlöjligt liten figur i gul sparkdräkt ?!
VL
Jag vill ge eniro.se fem stjärnor för deras tjänst "omdömen". Jag är tacksam för chansen att kunna få skriva några positiva ord om ett företag som enligt mig absolut förtjänar beröm.
Jan Yfver
Förut använda jag Google. Nu Supersök Förut använda jag telefonkatalogen. Nu eniro.se Förut använde jag blocket. Nu eniro köp & sälj Det spelar ingen roll vad eller vem jag vill söka efter eller vad jag vill köpa eller sälja . Jag finner det på Eniros internet site. Tack för det Eniro
Andree
Om jag letar efter en kompis på eniro är det jättelätt att hitta honom/henne, det är bara att skriva in namn och stad så kan man hitta dom...
Johan
Tycker att eniro är det bästa företaget på internet som man kan hitta nummer, personer och företag på. Och era reklamer är så himmla bra, skrattar varje gång. När någon frågar mig vilken söksida dem ska välja när dom ska hitta ett nummer, säger jag, att eniro hittar ni allt på.
Christian
(Omdömet avser Eniro Gula Sidorna AB)
Som komplement till Eniros utmärkta söktjänst på nätet och i telefon är och förblir papperskatalogen oersättlig. Den är lokal och lättöverskådlig. Den är lättillgänglig även för äldre och det går att anteckna egna omdömen. Det går knappast åt mer papper än för tillverkning av några dagstidningar för att producera den och den räcker i ett helt år.
Smulan
Man får reda på allt på ett nafs,en kanongrej för en tjej
ibbe
om det är något ni behöver eller något som fattas så är det bara att vända sig till eniro de kan hjälpa dig med allt och de tar inte tid jag tycker att det är världens snabbaste och godaste sida.
2008-11-21
Olle
Tänkte skriva ett inlägg om Svenska Bil´s anläggning vid Globen, Men ack nej det gick inte att hitta någon stans att skriva. Är det kanske så att företag som är rädda för att visa upp att de är inkomenta kan blockera möjligheten att få kritik via er? Om någon undrar vad jag skulle skriva på Svenska bil så var det det här: Det krävs 4 personer för att misslyckas beställa rätt Dubbdäck till en Opel Vivaro på datorn? Sen blev vi lovade att de skulle komma samma vecka. De kom på tordagen veckan efter och sattes fint på bilen som de sa skulle vara klar vid klockan 11 men var klar kl 14. Sen att det inte var dubbdäck påsatt när jag tittade på däcken fast vi beställt det gör ju, att vi måste tillbaka igen när de förhoppningsvis får in det vi beställt först 8dec.
2008-11-21
Elllajten!
Eniro, det bäst snabbsök, jag har inte ens tid att gå ut och ta en "rök", Det kan inte bli bättre än så här, Det anda jag gör är att sitta här och äta bär.
Kusken
Blev stulen på min identitet och ngn skaffade mobil i mitt namn. Efter en veckas påtalande till Eniro om att numret skall plockas bort har fortfarande inget skett. Detta trots att 3 olika personer lovat attdet skulle ordnas. Den tedje sa dessutom att inget var gjort av de tidgare 2 jag talat med. Dessutom får man alltid sitta i en lång telefonkö där tidsanvisningen aldrig stämt. Senast skulle de ta 1 minut innan man blev framkopplad, tog 14 minuter. Skitföretag som borde lägga krutet på kundservicen istället för dyr reklam.
Jessika!
Eniro är NR 1 när dte kommer till att hjälpa människor hitta nummer och adresser! Jag skulle nog våga påstå att om E.T ringt 118118 det första han gjorde, så hade han sluppit genomgå allt han gjorde & fått numret till sina alienbuddies och blivit zappad hem direkt!
Jaydee
Efter att blivit påringd 3 ggr och hon varje gång fått samma svar att jag inte vill ha Eniros tjänster blir hon förbannad och säger att hon kommer plocka bort mitt företag från deras index. Kunde inte blivit lyckligare när det senare kom en bekräftelse på en avbeställning för en beställning jag aldrig gjort och att det skulle kosta 0kr Woot?! snyyygt
Malou
Jättebra tjänst - lätt att hitta telefonnummer och adresser på snabbt och bra sätt! Har också haft kontakt med personal för erbjudande om införande av kontaktuppgifter! Supertrevlig kvinna som ringde!
Mina
Jag tycker att eniro fungerar riktigt bra och det är alltid Eniro jag vänder mig till om jag söker person, företag eller något på internet. Men något jag saknar är att kunna välja land, om jag söker efter en engelsk sida vore det mycket enklare om jag kunde kryssa i -England som land.
Jag lever
Jag tackar eniro för mitt liv..var ensam och plocka svamp i augusti...drabbades av andnöd..(vilket sen visa sej var en infarkt) jag slog 112 två gånger och fick upp att det inte gick ringa nödsamtal!! får plötsligt en snilleblixt...118118 en kvinna svara mej ...jag sa hjälp...la på luren kunde inte tala nästan...sen dröjer det ett tag så ringer mobilen..det var ambulans som fått ett samtal att jag befann mej i skogen..så jag tackar den kvinnan som slog larm och tog mej på allvar..hon räddade mitt liv
Mats
Hur kan man ta så mycket betalt och prestera så lite och tjäna så mycket ett oseriöst företag
Felicia
Eniro är en jättebra söksida, det enda jag tycker är lite synd med er är att vissa kartbilder är lite suddiga(flygfoto)kanske inte erat fel men iallafall
Marie
Man ska kanske inte skriva om det företag som anordnar tävlingen, men jag bara måste. Det spelar ingen roll hur många olika "sökföretag" jag provar, jag återkommer alltid till eniro. Helt enkelt för att jag tycker de har bäst söktjänst, bäst utseende och framför allt man blir aldrig besviken på resultatet.
Virrpannan
Har använt Eniro och internet i snart 10 år och jag måste bara säga att jag aldrig har varit mer imponerad än vad jag är just nu! Hur kunde man egentligen komma på en sådan genial struktur och så många funktioner! Era väg beskrivningar är bäst! Nu kan till och med jag hitta rätt!
T.
Varje gång du måste hitta en person ett nummer eller ja, vad som helst så kan man vända sig till Eniro.se !!! helt suveränt
fokusera
Levererar bra söktjänst baserad på sin kataloginformation, övriga tjänster är inte riktigt mogna, man skulle kunna jämföra dessa tjänster med den förvirrade gul gubben i deras eneverande reklam.
R.E.W.
eniro är det bästa sättet att hitta nr till allt möjligt företag,personer,kartor tycker att detta företaget behöver inte förendra något det är helt perfekt redan nu .
Albin
När någon ringer mig, när jag inte känner igen nummret söker man direkt på eniro. Får du mail från någon du inte känner söker du namnet på eniro. Har du glömt nummret till tryckeriet ringer du eniro. ALLT finns på eniro. helt gratis! Underbart att det fortfarande finns företag som bjuder på sig själva och tänker på kundens bästa! TACK ENIRO
Supernöjd
Jag är väldigt tacksam för eniro´s söktjänster och möjlighet att maila eller sms:a karta och vägbeskrivning. Jag reser mycket i tjänsten, men behöver aldrig ha någon karta tillhands. Även bra att använda sig av vid t.ex. större inbjudningar, eller tillfällen då man har någon annons utlagd och behöver förklara vägen för många. Så mycket enklare att skicka iväg ett sms!
2008-11-17
Anita W
Hittar bättre vad jag söker efter på en av era konkurrenter, hitta.se men det är segt och långsamt att få fram uppgifter även från den sidan. Kanske är det en ny laptop jag behöver?
2008-11-17
Annika
Hur hittar man telefonnumret till Telias support på minsta möjliga antal klick? Nej inte på Telias hemsida som man skulle kunna tro, utan på Eniro!
MackePacke
En mycket bra tävling, ganska rolig reklam och det bästa av allt, en lättnavigerad och intuitiv hemsida med bra funktioner. Det självklara valet för att hitta platser och telefonnummer. Tack vare den här tävlingen är det snart det självklara valet för att hitta information om i stort sett alla Sveriges företag. Det enda jag kan klaga på är att jag försökt skicka in flera omdömen men det har inte funkat, och mailsvaret jag fick hjälpte inte det minsta, och mitt andra mail fick jag inte ens svar på. Därav 4 stjärnor av 5.
Finn
Vist är Eniro bäst som delar ut av sin vinst till några som är gäst, här finns det jag letar efter som mest, detta utan ökonomiska besvär.
JanBanan
Superbra sida men med några svagheter vid vägbeskrivning. Knappar in de olika orterna och får förslag på ort/stad och väljer alt. i rullgardinen nedanför inskrivningsfältet(Båda fälten). Och trycker sedan på sök, varpå jag måste välja ort/stad igen. Har redan gjort detta och försår inte riktigt varför jag måste välja ytterligare en gång. En liten löjlig sak, men så jäkla irriterande. Använder denna funktion flera ggr/v. och är i övrigt mycket nöjd. Mycket glad till funktionen att skicka en kontakt som sms till mobilen. Tack för det Televerket ;)
freddi
Hade det funnits en sida som var lika som eniro utan det läskiga trollet, då hade jag valt den. Men nu är eniro helt enkelt för bra för det, eniro är en av de få sidor jag besöker dagligen och alltid får fram det svar som jag önskat mig innan början på navigationen.
Louise
Jag är helt facinerad av Eniros sökmotor! Jag tänkte gratta en gammal arbetskamrat och det enda jag hade att gå efter var namnen på henne. Det hade gått flera år och jag hade ingen aning om var hon bodde. Var i all sin dar hade hon tagit vägen efter hon slutat jobbet och flyttat från stan? Och inte hade hon något ovanligt efternamn - Eriksson. Förnamnet var ganska vanligt det också. Men jag sökte efter henne på namnet och till min förtjusning kunde jag identifiera henne på de svar jag fick (bland annat hennes födelsedag) Inte nog med att jag kunde gratulera henne utan nu har vi återupptagit kontakten och ringer varandra regelbundet. Tack Eniro för det!
RobiN
Eniro.se är den bästa sidan som finns. Det finns allt på sidan, köp & sälj, kartor, och man kan söka personer och företag. Betydligt bättre än hitta.se. /tack Eniro
gabbe
Jag tycker att Eniro är den bästa sökmotorn, men jag vet att den kan bli ännu bättre. Jag har ett förslag och det är att ni bör lägga ut bilder på företag så att man kan se och känna igen företaget. Det skulle göra eniro till världens bästa sökmotor. Men tack för att ni finns, utan er så skulle vi (invånare i Sverige) inte kunna få kontakt med nära och kära. Tack!
Thomas
Har erfarenheter från utomlands (då främst USA - msn, mapquest,google och och England - viamichelin.co.uk) och måste säga att enrio.se står sig bra i jämförelse. Det skulle dock vara bra om man lyckas få fram vägbeskrivning till viktigare platser i våra nordiska grannländer. Tex. till flygplatsen i Oslo eller Köpenhamn hittar jag inte lätt. Skulle också vara bra med en inställning i eniro GUI för långsammare uppkopplingar som undviker en del mer avancerad rendrering i browsern.
Kim
Det är så bra att ni finns! Utan er skulle vi inte kunna hitta kartor och telefon nummer på internet. Och eran reklam är stört skön! Ni är bäst!!! Eniro Rocks!!!!!!!!!!!!!!
Eniro
Hej! Jag tycker att eniro är super bra, ni har allt! Nästan, jag tycker att ni borde skaffa en sida med bilder... Annars är det perfekt.
Boele
Hej lille gullige Enirogubbe! Ibland ser du så sur ut? Varför gör du det? Är du stressad av för mycket arbete? Var inte det? Le och var glad, du gör ett fantastiskt jobb. Jag blir lika glad varje gång ntastiskt bra få svar på alla frågor jag kan tänka mig. Visst är du bra. Tidsbesparande, kunnig och snabb. Bättre kan man inte önska sig. Så le! Känn dig precis så bra som du är!
sussi
mitt omdöme är fem star för att det finns allt jag behöver veta, dessutom kartor och skicka sms själv till min egen mobil eller barnens om de behöver nåt nummer.Allt är så bra att ni kan sluta med katalogen, skicka en frågan om man vill ha den.I vår trapp ligger alla kataloger kvar för att allt man behöver veta finns på Eniro! kanon bra sök!!!på Allt!!!
se
Inga recept inför julstöket i köket! Men telefonnummret till din väninna som sitter inne på det mumsiga familjereceptet på köttbullar, karta över stans alla cirkelkurser med matlagning eller du kanke kan köpa en kokbok från köp och sälj?! Det är bara att välja hur du själv vill ha det! Det ordnar sig iallafall!
TH
Eniro är bästa sättet att hitta rätt. Jag skriver bara in det jag söker och trycker "enter", visst är det lätt!
favorit
Jag har klart lagt eniro i mina favoriter, så jag snabbt kan nå det eller den jag söker. En suverän sajt.
zielga
Har du tillgång till dator och internet och kan adressen www.eniro.se klarar du dig långt. Här finns det mesta i upplysningsväg. Kartor, vägbeskrivning, adresser, telefonnummer, webadresser, tjänster, köp och sälj och till med upplysning om när personer fyller år! Kan det bli bättre egentligen? Säkert, Eniro står inte still och kommer därför med all säkerhet att fortsätta att utveckla sidan. Tack Eniro för att du finns!
Väntaren
Föredömligt enkelt att söka och sökresultat visas snabbt, men därefter går det på tok för segt. När man väljer en länk i resultatlistan för att se detaljer (Gula Sidorna) tar laddning av detaljsidan allför ofta 10-tals sekunder. Bättring Eniro!
roland
Att "googla" är en självklarhet, och numera "enirar" eller supersöker jag, när man vill hitta någon eller något speciellt nära mig. Slår för det mesta alltid rätt.
Kensei79
Det vore bra om telefonkatalogen inte skickas ut till folk som inte är intresserad av att få den. Det är ett väldigt slöseri med miljöresurser. Jag skulle vilja att det fanns en möjlighet att av beställa telefonkatalogen så att det inte trycktes upp någon för mig. Jag skulle också önska att det informerades om det. I övrigt tycker jag att Eniro är jätte bra.
Coffe
Även om man inte kan hitta vanlig fakta om t.ex. om djur, så är Eniro.se en utav dom bästa sidorna jag någonsin surfat på. Det är lätt att hitta och det är lätt att förstå. 5 stjärnor, helt klart!
chrille
Hade önskatt man kan söka på en adress o få upp alla som bor där (fd Blå boken) använder nu tv Infotorg o Ratsit. Fd ,Medarbetare på "Svefo Collector Gbg " Christer Åkesson
Hjorten
Eniros reklam gör mig glad! De små gula figurerna är ju för söta! Att använda Eniro på nätet funkar ju perfekt. Och man hittar alltid det man söker. Skoj att den också talar om när personen fyller år. Ja Eniro kan man gå in på för att bara bli glad!
Lala
Vad man än behöver hittar man här... Jag sparade en massa pengar genom denna sida. Tack!
ls
Det går snabbt att hitta det man söker och det finns även många alternativ att göra med det man har hittat. Tex. att se bilder på området mm.
Robin
Underbar hjälp att få för vilsna i Sverige, hittade inte till ett hotell men fick experthjälp från Eniro! Tack!
micke
Mycket snygg sida, har alla funktioner som är välbehövliga för att hitta hem till sin älskling.
2008-11-08
J
Eniro har en av Sveriges (och världens!) bästa sajter, med mycket användbart och funktionellt upplägg! Jag saknar dock att vissa företag inte går att hitta trots att de är stora aktörer på svenska marknaden ( typiskt nog när man söker efter dem för att ge ris!). I övrigt mycket bra och sällan några brister! Hoppas "registret" med omdömen om företagen blir kvar som standard! Kanske skulle kunna kopplas till en symbol - typ leende eller grinande smiley istället för stjärnor?! (Endast ett omdöme per företag och ip-avsändare borde hindra missbruk!) Tack!
2008-11-08
jag
ENIRO.SE är bra för att leta företag och personer eller kartor
Björn
Eniro är ett bra sätt att kolla upp okända nummer på på mobilen. Det är lätt och smidigt, inte alls komplicerat. Det är även bra kartor, det går lätt att hitta dit man ska.
Klarakluck
Ville veta hur jag skulle komma från punkt A till B i Uppsala och ungefär hur lång tid det skulle ta mig att gå. Fick tidsangivelsen 19 minuter och på skoj tittade jag på klockan när jag gick och när jag kom fram och till mitt stora nöje hade det tagit precis 19 minuter, bra jobbat Eniro.
oliver
eniro är bra att leta efter telefon nummer och personer och allt helt änkelt. och dom har en super häftig tävling på gång. go go go eniro!
Fraddy
Eniro är bäst, det visar alla test. Eran sök funktion är otrolig, eran reklam är rolig. Man hittar alltid den eller det man söker. Hade länge tvivlat på att man kunde hitta allt på nätet, Eniro bevisar motsatsen. Eran tjänst är så otroligt bra, helt gratis hipp hurra!
erickimana
Det händer ofta att man desperat söker efter en persons adress. Var brukar man hitta den? På eniro förstås. Var brukar hitta företagens adress? På eniro. Man får till och med en vägbeskrivning dit. Man kan till och ringa gratis till företag som erbjuder den tjänsten. Sammanfattningvis skulle jag uppmana till alla som vill hitta adress eller telefonnummer till privata personer och företag, företagens öppettider söker på www.eniro.se
Lojic V.
Var veldigt emot den nya reklam tidigare. Nu har jag så kul med de. Bra investerad reklam. Grattis för det.
2008-11-06
André 12år
Jag satt vid bänken och undra hur det skulle vara att flyga... Läraren kom och jag vaknade ur mina tankar. Det var geografi som skulle vara lektionen innan lunchen. Men skulle hitta en karta över Falun och jag tänkte: -Om man kunde flyga... Du skulle mitt foto ha bidragit till en bra utvärdering. Google användes av de flesta när jag plötsligt kom på att jag skall flyga! I Eniros fantastiska karta skall jag segla över falun, kunna se mitt hus, min trädgård och ja... Tilloch med mitt rum. Jag skulle få den bästa kartan av alla, och när jag flög över sverige slog det mig plötsligt: Eniro skall bli mitt nästa forskningprojekt! Den ljuvliga supersök tjänsten, hela sveriges telefonnummer och nu detta omdömmes tävlingen! Så just nu i denna sekund är jag steget från att skicka iväg min filosofi om Eniro. Ett knapptryck och ni skall få veta ett par sanningens ord. Och inte nog med det... Att jag även har chansen till en laptop! Tack för sveriges livlina, tråden som man kan följa till svaren.
2008-11-06
Camilla s
Jag vet inte om jag behöver rekommen dera något här tänk dig att du söker någon och tänk att det bara är så lätt att bara sätta sig framför datorn gå in på www.eniro.se och så är det bara sätta igång du får en karta och nummer och namn på en sökning man kan också ringa på 118118 så kopplar dom dig till den du söker jag tycker att det är lite mysigt att stta är ock kul med denna tävling "EN BRA SIDA OLIKA TÄVLINGAR HITTAR FOLLK KAN SKRIVA UT KARTOR EN POSSITIV PERSSONAL"
Jimmy
Jag vet inte för vilken gång i ordningen Eniro.se har underlättat tillvaron för mig. Borttappade adresslappar, oklara vägbeskrivningar, personsökningar, hitta lämpliga företag, hitta billiga prylar.... ja listan kan göras lång på vad Eniro.se hjälpt mig med. Dessutom alltid tillgänglig. Oslagbart bra helt enkelt! Det var bara när jag tappade bort bilnyckeln hemma som jag fick leta lite extra själv! :-)
100% kund
Efter att ha varit internetanvändare och mobiltelefonägare under ett antal år så har man provat på en del sökmotorer osv......Jag har kommit fram med att eniro är en av de bästa så jag kommer i fortsättningen att enbart söka via eniro.se eller att ringa 118118 eftersom det känns mera personligt. Ett gott exempel är att när jag skulle söka upp min blivande fru som var på besök hos sin dotter som hade flyttad till en villa i Figeholm så hjälpte eniro mig personligen att gaida mig till rätt adress via telefon utan att jag behövde vare sig en karta eller gps utan allt fungerade perfekt med att enbart berätta för mig vart jag skulle svänga och ta av för att slutligen komma fram på rätt adress. Tack eniro för att ni finns.
sujo
Äntligen kan man få göra sin röst hörd på ett enkelt och bra sätt. Känns väldigt bra. Kul reklam på tv.
2008-11-04
Eniro ni är faktiskt ganska bra. På särskilt reklamen den är lixom kul. Och en sak till. kan ni ta fler utsikts-bilder längs med Vättern. Fortsett så. Ha det bra på Eniro. P.S- gör rolig, rolig reklam
jormalie
Eniro har den bästa kartsökningen i norden! Även HELA sajten är klart bästa av många anra likvärdiga sajter, man behöver inta tänka, hur man går vidare til nästa område inom hemsidan, klart BÄSTA!
Viktoria
enriro är en sök tjänst dels via nätet som fungerar utmärkt! varenda människa skulle kunna ta hjälp av eniro var dag!
Delle
Eniro! Den bästa sök sidan ever! Här blir man aldrig ledsen om inte hittar vad man letar efter! FÖR att här HITTAR MAN ALLT!
blindhund
Eniro är blindhund för oss vilsna sökare. Man förstå att eniro är fader och mor inom adresssökandet. Jag spara mängder med tid och således pengar tack eniro. Fortsätt, vi behöver er. Hälsning Dieter
Rida
Hej Eniro har gjort min vardag mycket enklare då den innehåller en massa privat personer och företag som underlättar för mig när jag söker efter någont eller något företag. Eniro du är bäst, du är den alla gillar mest.
eva
Använder mig av Eniro.se många gånger per dag, både i mitt arbete och privat (även utland) Enkelt att använda och det ska 17 till om man inte hittar det man söker!!! Toppenbra!
Findus
Kartorna på eniro är verkligen bra! Att man kan ställa in dem på flygfoton osv osv, mycket bra! Denna nya grej som kommit "mät sträcka" slår trots det fotokartorna. Jag har länge väntat på denna funktion och undrat när den skulle komma. Eftersom vårt samhälla strävar efter mer klimatanpassade sätt att ta sig fram på i våra städer är det väl ypperligt att man kan använda sig av denna funktion när man antingen ska ta cykeln eller gå någonstans, kanske för att motionera eller för att man tänkte lite extra på miljön. Bra Eniro!
Gunnel
Tänk vad mycket bättre det har blivit med Eniro. För vem skulle vilja göra som förr i tiden och börja bläddra i tjocka telefonkataloger igen?
Henrik H-J
Eniro äger så hårt för att man kan se kartor över hela Sverige. :)
T!M
fördelarna är att sidan har allt en sida ska ha, jag tycker inte man kan begära mer av en sida så att säga, eniro är den bästa sökmotorn. nackdelarna är det finns inga =) mitt betyg är 10/10
Snickers
ENIRO är det bästa dom har tjänster från det mesta, med företag av kvalité blir det familjesuccé.
Natasliah
Eniro är toppen ju, Petro - du måste ju förstå att deras reklamer är gjorde i komiskt syfte, saker de vissar i reklarmern är visseligen saker som faktis händer i världen villket de förstorar upp på ett komiskt sätt, folk kallar varandra "pucko" dagligen utan någon riktigt anledning det betyder ju faktis inte att de faktis menar det, svårt att tro att eniro skulle tycka något alls om dig när du ringar dem, mer än att de kanske var trevligt att du ringde, de har faktis humor när man busringer dem ^_^ ibland undrar man vem det var som busringde vem =p
2008-11-03
Eniro, där hittar man privatpersoner,företag, där kan du köpa, sälja, se kartor, de finns på TV:S reklam. Eniro är BÄSTA söksidan som finns, går inte in på nån annan söksida, de existerar int för mig.
Söker svar
Det mest användbara och tillgängliga sökverktyget. Täcker så mycket mer än bara "gula sidorna". Tillgänligt när som helst och bra uppdaterat och inte att förglömma: Gratis på webben!
superarg
När chefen gav i uppdrag att hitta på ett nytt slagfärdigt uttryck för företaget och det var en lärling som kläckte iden "supersök" så fick inte lärlingen beröm för sin ide utan den där lille figuren tog åt sig allt beröm utan att nämna var han fick iden ifrån. JÄTTEDÅLIGT tycker jag. Äras den som äras bör. Hoppas inte hela Eniro genomsyras av sådant dåligt uppförande utan att alla medarbetare visas uppskattning efter förtjänst.
Rob
Supersök är riktigt bra eftersom de många svaren ger många alternativ, vilka också hjälper en att associera vidare i letandet. En förbättring för att bli en "Super duper sök" är om företagsinterna mobilnummer och kontantkortstelefoner gjordes sökbara. För kontantkort skulle texten kontantkort bli svaret istället för %u201D%u2026 ingen träff%u201D.
tuss
Efter en snabb surf på eniro hittade jag vad jag skulle - nu har jag tid att ta mig en bulle!
DF
När man ringer 118118 är dom alltid lika trevliga. Hittar oftast vad jag söker även med små uppgifter. Nu senast hade jag bara förnamn på ett par som jag sökte. Visste vilken stad, men sedan löste Eniro resten.
2008-11-01
Kalle
Fortsätt integrera bra och användbara tjänster i kartsöket. Grymt med senaste nyheten att mäta tex löparrundor direkt på kartan!
2008-10-31
Chris
Jag älskar dena sidan den är SUPER bra!!
2008-10-31
Ove
Tycker den är kanonbra, klart ledande söksidan, enkel, effektiv med superbra kartor där man också lätt hittar fram och vad som finns på plats dit man ska. Tyvärr har jag märkt att en konkurrent oftast hittar de telnr som jag inte får fram från Eniro, därför titeln fyra stora A och ett litet. Säker på att ni snart löser det.
ES
Hej Först vill jag tacka er för att ni skapat ett mycket bra verktyg som underlättart sökandet efter företag och privatpersoner. Min favorit är kartsökningen med möjlighet till UTSIKT och FLYGFOTO-funktionerna. Fantastiskt!!, men lite smolk i glädjebägaren dock. Över mitt bostadsområde, Annehem i norra Lund, byggs det febrilt och därför skulle säkert alla boende här uppskatta om ni uppdaterade både Utsiktsbilderna och Flygfotona. Flyfotot är minst 4 år gammalt och många hus i området finns inte med på bild,trist för dem. Utsiktsbilderna är från en något senare tidpunkt men även dessa behöver uppdateras. Vänliga Hälsningar Erland
Belinda
Jag finns med på fyra ställen under Eniro Personer. Av dessa fyra är ett helt rätt. Det är det med mitt mobilnummer som jag använder. Under den fasta telefonnummret hittar man adressen jag hade för över 1½ år sen. De andra två är två mobilnr. som jag aldrig använt. Jag har påpekat detta för Eniros kundtjänst för flera månader sedan. Då fanns inte ens mitt fasta nummer med. Det gör det nu men med fel adress. Väldig förvirrande för de som försökt få tag i mej via Eniro. Många har klagat. Men Eniro har en bra sida också. Kartor och vägbeskrivningar. Rätt nästan jämt.
Rasmus
De har _fruktansvärt_ jobbig reklam, både på TV och skyltar på stan. Död åt de fåniga tomtarna.
2008-10-29
Bra att ni satsar mer på Online - bra med (online verksamheten), det är lättläst och strukturerad. Tycker att ni ska "döpa" killen som är med på reklamen och låta han ha en fast plats på Eniro sidan. Bra utveckling än så länge och ni är på rätt väg.
2008-10-28
Petro
För mig klingar namnet lite negativt. Detta beroende på det sätt företaget valt att framställa sig självt i flera reklamer; den senaste där de bryter mot lagen och inte förstår problemet med det kanske man kan tolerera, men innan det var det en där Tina Törner blev kallad "pucko" för att hon inte visste vilken väg som var snabbast (ok, då vet jag hur Eniro tycker om den som inte redan kan vägen när de ringer upp), och i en annan *hånar* de en PRAO-elev som försöker komma med idéer på ett möte, för att sen sno idén och helt falskt inte berätta vems den var. Jag vill t.ex. inte arbeta på ett företag med en sådan självbild, eller ett företag som inte förstår nackdelarna med att sprida en sådan självbild. Endast Lidl har varit smaklösare på sistone.
2008-07-08
Max Atari
Jag gillar verkligen nya eniro sidan.
2008-05-30
G.Venezia
Gillar eniro skarp, superplus för allt.
2008-05-15
A
Säljare som lovade mer än vad han kunde hålla. Fick dessutom en felaktig faktura efter att jag upprepade gånger påpekat att summan på orderbekräftelsen var fel. Från första kontakten tills nu har det gått 4 månader och det är ännu inte klart. Nästa år blir det absolut inte samma paket som vi köpt detta år.
2008-05-07
Moi
Otroligt rörig sida, för mycket krims krams. Blir bara sämre och sämre gällande alla deras "indelningar" Då föredrar jag hellre Lokaldelen.se Testa och jämför!
2008-04-28
Greger
Jag sms-ade ett företagsnamn till 118118. INget svar kom så efter 3 minuter sms-ade jag samma igen. Efter 4 försök gav jag upp eftersom inga svar kom. Cirka en kvart senare kom 4 svar + ett femte svar med REKLAM för 118118!!! Eniro har höga ambitioner, men klarar inte riktigt av att få allt att fugera.
2008-04-23
Pelle
Först skriver "ggg" att Eniro censurerar omdömen som inte är positiva, sedan skriver "Jeppe" att det är fördjäkligt att man inte får bemöta kritiken. Gissar att "ggg" är en missnöjd användare och att "Jeppe" är en annonsör som fått ett par dåliga omdömen... Så vilket ben ska Eniro stå på? Omdömen är ju helt klart användbara för att få reda på att folk tycker att t.ex. Eniro är ganska bra men blir väl ganska meningslösa om "Jeppe" ska få censurera bort alla som ger honom dåligt betyg men få behålla alla som ger honom 5 stjärnor (gissar att "Jeppe" bara vill censurera de dåliga omdömena, ej de bra!). Omdömen är en kanonbra tjänst och det enda jag önskar är att det fanns fler av dem.
2008-04-05
Usch
Man får söka andra vägar för att hitta nummer och adresser, för Eniro har dem allt mer sällan. Det har blivit riktigt dåligt och det är oftast ett söseri med tid att ens försöka.
2008-03-21
Företagare
Tar betalt för uppgifter som inte finns. Har man otur kan dem plötsligt "råka" trycka på fel knapp (hänt mitt företag 3 gånger) och man försvinner helt från deras hemsida. Inget att annonsera i, utan prova andra marknadskanaler där du får något för pengarna.
2008-03-20
Jeppe
Helt otroligt med en sida där omdömen kan komma var som helst ifrån och man ej har någon chans att bemöta kritiken med ett svar, kritik är en sak, det måste man kunna ta men det är inte alltid den är baserad på sanning och måste självklart kunna bemötas med ett svar, en förklaring eller kanske en ursäkt från berört företag... Gör om detta eller tag bort det!!!
2008-03-12
per stenfe
Dåligt Eniro, att ta betalt för rosa sidorna, tidigare var det gratis. Därför kan man numera inte förvänta sig att katalogen är fullständig.
2008-03-11
Systemet med omdömen funkar inte. Företag som tycker att de får negativa omdömen har rätt att ta bort funktionen, vilket blir orättvist för dem som inte kollar sin status på Eniro hela tiden. Dessutom tolkas tydligen Eniros omdömesregler olika av olika handläggare.
2008-02-11
Nöjd
Bra upplysning, hittade rätt direkt efter många försök på andra ställen
2008-02-11
Lurad
Att två (2) samtal till 118118, på sammanlagt endast drygt 2 min, ska kosta över 40 kr är ren skandal. Och ingenstans blir man upplyst om dessa hutlösa priser. Aldrig mer.
2008-02-07
Co
Ser att flera reagerat på er dåliga service, att ni inte skärper er. Jag kan bara hålla med de föregående inskrivna insändarna. Det är en sak att sälja in och skicka ut faktura, som kommer innan man bara har hunnit göra diverse justeringar. Man får betala dyrt för att vara med på gula sidorna, men man får som sagt var inget tillbaka, när det gäller service. Här har ni tappat en kund på gula sidorna. Har drivit företag i 12 år, men år 2007/2008 tar ni priset på att verkligen ha hittat dålig service.
2008-02-04
ggg
skäms Eniro som censurerar o tar bort allt så fort man skriver ett icke positivt omdöme här om tex en affär el restaurang! om man bara får skriva positiva omdömen så är det ju ingen vits med att ha denna tjänst.
2007-12-21
Missnöjd
Telefonsäljarna lovar i princip vad som helst, för att få en sälj. Att det senare visar sig att det inte gäller och att bevisbördan ligger hos kunden. (omöjligt att bevisa via telefon)
2007-12-17
Missnöjd
De är snabba med att kräva betalning, men när det gäller att ge service tillbaka är de otroligt sega! Jag satt i telefon från kl 8 på morgonen. Först i "kön" och vid 8.30 fortfarande inte kommit fram! Via email är de inte snabbare heller. Jag mailade ändringar för 2 veckor sedan. De är fortfarande inte gjorda!!!
2007-12-10
Slaski
Helt underbar tjänst från Eniro.se! Gratis för försäljaren och täcker alla behov som en sälj annons gör. Tack Eniro för att ni ger oss möjligheten!
2007-12-03
Affärsetik
Ja, vad säger man. Vips bildar Eniro ett dotterbolag och helt plötsligt börjar man ta betalt för det som tidiagre var gratis - dvs länken Mer information under företagets namn. Så enkelt var det att sno en småföretagare på 995 plus moms (passande belopp förresten ...) Man är i fel branschen.
2007-11-12
Sandra
Jag vill köpa internettjänster av Eniro. De har 27 st telefonnr under Eniro katalog över 300 fö, men ingen svarar och receptionen vet inte vem man ska koppla till. Här behövs förbättring.
2007-09-21
Divined
De trevliga flickorna på 118118 samt 118119 borde få lite bullar varje fredag för jag hittar så bra med deras hjälp, vem behöver XPS när det finns Eniros Positiva Snyggingar i luren?
2007-06-23
kjell F
Hej Fick idag syn på tävlingen och började ladda för att skriva. Lite surt när jag fick se att den låg kvar ute efter sista anmälningsdatum. Annars är det bara att ösa beröm över Eniro. Sökfunktionen typ g:a katalogen är bra men att koppla t ex kartan, vägbeskrivning mm är suveränt.
2007-06-22
Janne
Det har aldrig varit så enkelt och effektiv att söka efter personer, företag, platser, kartor eller vad du vill....och roligt är det dessutom. Vad ska man med telefonkatalog när det finns eniro? Jag använder eniro ofta och jag är helnöjd. TACK!
sannaw
Eniro´s hemsida är jätte bra, det är enkelt och man hittar nästan alltid vad man söker. Extra rolig är att jag till och med hittar mig själv. Tycker också att designen på sidan är cool och det är bra färger :)
Birgitta
Jag saknar möjligheten att söka på mindre områden såsom kommun.
Nyfiken
På Eniro.se finns det mesta av det bästa då det gäller information, för både privatpersoner och företag. På nätet, Gula Sidorna, privatpersoner. Söka på kartor, resvägar, handla eller köpa/sälja. Att ha allt detta samlat på en enda sida spar massor av tid. Sök på Eniro och du skall finna :-)
bmc
Eniro är ett begrepp! Alla vet vad det är! Bara bäst.
2007-06-20
Kerstin
Den nya service-sidan på internet är utmärkt. Överskådlig och användbar för "vanliga" användare.
2007-06-19
ChaCha
Mycket bra telefonnummersökning, men om någon ringer från ett anknytningsnummer och man vill veta vem som ringt så hittar inte Eniro alltid numret. Genom att ni kopplar anknytningsnumret till huvudnumret (växelnumret) i er sökmotor så får man i alla fall veta från vilket företag samtal kommit. Och de kanske får sin efterlängtade affär!
2007-06-19
GREMMA
ANVÄDER ER OFTA( HITTA)MEN NI HAR BLIVIT MYCKET BÄTTRE PÅ SENASTE TIDEN
2007-06-18
/Susanne
Jag jobbar som läkarsekreterare och dagligdags är jag inne på Eniro för att leta efter adresser till vårdcentraler och sjukhus,telefonnummer till privatpersoner, adresser till företag m m. Eniro är till stor hjälp i mitt dagliga arbete. Tack för servicen!
2007-06-18
Aileeen
Jag har alltid gillat eniro.se och varit in flera gånger iveckan ibland varje dag, det enda som jag saknar egentligen som man kan hitta i telefonkatalogen de är lättillgängliga telenummer till landstingen. Jag har letat men kan inte komma på vart ni gömt dom om ni har med dom alls här. så 4 av 5 pga att jag saknar landstingsnumren! ;)
T.T
Jag tycker att Eniros hemsida har blivit MYCKET bättre när det gäller att få fram information och jag använder inte längre konkurenterna.
ve
Eniro kartor visar väldigt exakt var en adress är(med pilen) Däremot är hitta.se roligare att använda när man t.ex letar bostad eftersom man får en bild på aktuellt hus
Hanna
Mycket enkel att använda även för mig som närmar sig 60. Tydlig/mångsidig/informativ och lätt att leta det mesta på cyperhimlen.
2007-06-15
Anita
Att hitta på adresser, personer eller övrigt, har aldrig använt något bättre. Anita
2007-06-14
Arto
Eftersom flera av de företag man får upp när man söker efter tjänst eller produkt bara har sin adress och telefonnummer, så är det svårt att bedöma om de verkligen erbjuder den tjänst / produkt jag letar efter. Fler av Eniros kunder borde ha hemsida, där man kan se om de verkligen har den produkt jag letar efter.
mariaa
en tjänst som erbjuder mer än siffror o namn, nämligen kanske en cykel
ÅKG
Aktuell trafikinformation är guld värd när jag planerar min semesterfärd!
Åsa G
Att snabbt få fram länkar till landets alla Kommuner och Landsting är toppen! Denna tjänst använder jag flitigt både i jobbet och privat. Tack, Eniro - så enkelt och smart!
MP
Tanken är god - men alltför ofta visar kartorna fel plats. När kartorna väl stämmer är det en suverän hjälp. En miss är dock att vid utskrift av karta med markering av adress/plats följer inte markeringen med på utskriften.
2007-06-12
Vi som inte har råd med GPS kan lätt och snabbt gå in på eniro och dra ut en karta. Toppen när man ska någonstans man aldrig varit innan. Jag gillar även att man får avstånden. En väl använd sida av mig och min sambo!
2007-06-12
Hatkärlek
Dessa små så otroligt irriterande gubbar, allt de säger och hur de säger det, sätter sig verkligen i mitt huvud.. Så nästa gång jag behöver söka någon information så vet jag precis var jag kan finna den :)
2007-06-11
cissi
varje gång jag behöver veta var något ligger, vilket händer nästan varje dag, går jag in på eniros karttjänst och söker. På detta sätt får jag grym koll på sveriges geografi och vilka vägval jag ska ta!
2007-06-10
Tant
Det är suveränt att man, trots att man börjat se sämre..., kan LÄSA adresser, telefonnummer osv.på Eniro. Detta vet många av oss som är över 40 år är omöjligt i en vanlig telefonkatalog! (Trots "senilglasögon"...)
2007-06-09
Eniro Fan
Eniro - Vi vet var säger allt. Det finns ingenting i hela världen som du inte kan hitta genom eniro. Höga kvalitets satelit bilder och Noggrann info om det man letar efter, riktigt bra vägbeskrivningar... Rekomenderas vart som hemsida!
Toivo
Eniro är mycket bra hjälp till alla oss indvandrare som söker efter någott,det är inte många som reflekterar på att det är så,fast du inte kan stava rätt kan personen söka,eniro tillrätta visar om stavningenär fel *kannon bra*
JL
Priser för företag på Eniro vet jag inget om då jag är en lycklig privatperson som dock använder eniro.se i stort sett dagligen. Man hittar ju verkligen ALLT här! Privatpersoner, företag, länkar till hemsidor, detaljerade kartor mm.mm. Hur många gånger hade jag inte annars tappat bort mig på vägen till något utan deras vägbeskrivning.
Gitte B
Använde förr alltid Hitta.se men aldrig längre. Ni är helt klart bäst i sverige som sökmotor både på nr. kartor. företag som privat. Fortsätt så!! Ha en härlig sommar alla ni som är engagerade i Eniro!!!
2007-06-07
Anders R
Eniros karttjänst är en topptjänst, enkel och felfri med flera tjänster som ex restaurang- eller hotellsök på kartbilden vilket ger mervärden utöver det vanliga. Fortsätt gärna att överraska mig! Har hjälp mig vid flera tillfällen...
2007-06-07
Mansor
Eniro har lyckats mycket bra med sin söktjänst. Den är snabb och hittar det mesta man söker. Vad som kan bli bättre är på Kartordelen. För när man väljer att skriva ut en vägbeskrivning så går det inte att dölja kartan om man så vill. Det finns en ruta för att dölja karta men innan man hinner klicka på den så täcks den av kartan. Tack för en bra tjänst ändå.
2007-06-06
Tommy
Eniro är ojämförligt bästa sökhjälpen både från telefon och dator.
Annika
En självklar startsida på webben! Både privat och på företaget använder jag Eniro för att hitta företag, privatpersoner, kartor och vägbeskrivningar.
Mikael
Jag tycker att det är underbart att även en person helt utan lokalsinne, som mig, faktiskt klarar att hitta till adresser över hela Sverige utan annan hjälp än en adress. Detta är Eniros förtjänst! Underbart!
Tage
Eniro är bra men jag irriterar mig på att det inte finns länkar till alla företag i gula sidorna, utan man får gå utanför o söka på namnet.
Mvh Lasse.
Hej! Det kan verka "fjäsk"att skriva ett positivt omdöme om er när man deltager i en utlottning Men faktum är att jag har blivit imponerad över er bredd !!! -Jag har hittat såväl personer som företag,bra privatannonser och suveräna kartor m.m. m.m. -Ni är i mina ögon ett "Svenskt Google",vilket inte säger lite precis!!!
Eniro.se
Jag tycker att eniro är den mest bästa sidan jag har varit på.Man hittar ju allt.Jag skulle vilja tacka alla som har varit med och gjort denna sida.Pusspuss!!!
2007-06-04
Eniro har allt och lite till. Man får verkligen bra information och tjänster som räddar en i nöden. Information och fakta som täcker allt man behöver och lite mer.
Leif
Vad vore livet utan eniro? Sittandes i sin ensamhet alldeles vilsen! Hittar inga vänner,dom är som bortblåsta. Min mobil har jag tappat. Alla mina nummer med den! Det ända nummer jag har inprogramerat i mitt huvud är 112! Och självklart 118118. Vips så har jag ela världen framfr mig igen! Jippi
MAJO
Har en administrativ position på ett företag, och har mycket hjälp av Eniro. Främst Gula Sidorna. Tack! Ni underlättar mitt dagliga arbete.
en för ro
Man är "en i ro" när man söker genom eniro.
dunis
Länge använde jag Hitta.se, men de små gula, guliga varelser som är ett kännetecken för Eniro idag,fick mig faktiskt att byta min söksajt.Till och med min ring signal idag heter "Vivet var" Jätte skoj.
Lisen
Många gånger har Eniro varit räddaren i nöden! Borttappade adresser, ändrade postnummer, för att inte tala om alla långa mobilnummer som det är omöjligt att hålla i huvudet! Allt man inte kan ha i huvudet, det har Eniro! Tack för det!
Birgitta
På eniro.se hittar man lätt personer och företag, MEN varför måste de ange födelsedatum? Känns inte rätt ur integritetssynpunkt.
2007-06-01
Fossli
Helt OK. Vårat säljar gäng skulle åka från A- B Med två stopp imellan. Knappade in allt och fick en mkt bra vägbeskrivning, med inkluderade stopp. Printade ut och satte i deras händer. Och nu är de tillbaka så att det fungerade jättebra. Resan var på tur och retur 120mil. Tack Eniro detta ska jag använda flera gånger. Ska även lära ut det till andra.
2007-05-31
Sökaren
Jag använder Eiro dagligen för olika ändamål både privat och i mitt arbete. Är välidigt nöjd med det som jag efterfrågar. MEN döm till min förvåning när jag inte på ett lätt sätt kunde hitta landsnummer för telefoni när jag skulle ringa. Så där har Eniro klart ett problem att lösa. Det jag vill ha är följande: Helt enkelt en länk på gula sidorna. Jag sökte till och med på webben med ordet "landsnummer" och fick ingen träff(?). Vore tacksam för om det kunde ordnas.
2007-05-31
MK
All hjälp med att hitta, leta, köpa, sälja får jag från Eniro. Fantastiskt bra gjort Webb sida.
2007-05-30
Henrik
Man kan inte ha vilken webbläsare som helst när man kollar på Eniro. Dåligt. Har dom inte tänkt på att man går till en konkurents hemsida i stället!
2007-05-30
Jag bara älskar eniros kartor och använder alltid vägbeskrivningar när jag ska till något nytt ställe då slipper jag fundera. Eniro visar och ger en skriftlig förklaring på exakt hur jag ska åka. Helt perfekt!
2007-05-29
Christina
Eniro är som en bro mellan sökare och mottagare kan ni tro. Sök vad du vill så hjälper Eniro gärna till både med karta och nummer
2007-05-29
plats
Eniro kartsök är överlägset när jag söker mindre såväl som större orter. Använder tjänsten även i geografiundervisningen.
Tacksam
Detta är den bästa söksajten på internet, jag kan verkligen varmt rekommendera. Väldigt enkelt och snabbt att söka upp det man letat efter och det finns kartor så man ser var platsen ligger! Jag tackar verkligen eniro för att ni har gjort så jag kunde hitta adressen på en nära vän till mig som jag inte har träffat på ett bra tag. Ni är ett företag som förenar människor med varandra.
Tacksam
vinstlycka
Med eniro hittas allt med ett klick,det tar bara ett litet kick.
2007-05-25
curre
Kunde inte drömma om att få ut sådana kartor till våra idrottshallar som vi besöker varje helg.Vi har inget bussbolag som kör oss,så nu tar vi ut kartor från ENIRO som vi kör efter dem
2007-05-25
Elin
Alltså - har in mitt stilla sinne tänkt att de arbetskamrater som cyklar till jobbet är himla bra - och hade jag bara närmare till jobbet skulle jag göra detsamma! Efter en titt på eniros avståndsmätning idag såg jag att den som bor närmast jobbet är - surprise surprise - jag! Inte alls bra information! ;-) Kanske finns det nu inga ursäkter kvar? Tanken ger eniro 2 stjärnor, kroppen 10!
2007-05-24
Lucas
Min kompis har varit iväg i Kina i ca. 1 år nu, jag har inte haft någon kontakt med honom alls. Jag Tänkte ringa och kolla om han var hemma, men jag hittade inte numret till honom. Då Kom jag på att Eniro Finns på nätet också! Så jag gick in och kollade upp hans telefon nummer. Och Gissa vad! När jag ringde var han hemma!! Han Hade kommit hem 2 dagar innan!! Om det inte varit för Eniro.se hade jag inte vetat om detta!! TACK ENIRO!!! NI ÄGER!!
2007-05-24
mia
Jag tycker eniro är kanon, jag är så otroligt dålig på att hitta till folk...dår går jag bara in på eniro och skriver ut en vägbeskrivning..sen jag börja med det är det aldrig några problem..och när man behöver en adressär det så mycket lättare än att slå i telefonkatalogen.. Och reklamen på teve är så söt och jätte skoj..
2007-05-23
Åke
Eniro vinner helt klart fajten Är den allra bästa sajten
Angelica
Innan jag såg reklam för omdömes-tävlingen på Expressen hade jag inte tänkt på att man kunde skriva omdömen om företag här på Eniro. Det är ju en jättebra idé! Lite som pricerunner, fast större- om folk nu kommer i gång och skriver. Man får en chans att påverka både företag och människor omkring sig, och man kan få bra tips av andra. I går funderade mamma på vilken mattläggare vi skulle använda, och så sa hon plötsligt "Kolla recensionerna på eniro!". Vi hittade ingen mattläggare som recenserats, men däremot hittade jag en ny frisör som jag ska prova eftersom den fått så bra omdömen av så många. Tack för en kul och annorlunda idé!
Angelica
Hos google och yahoo kan man ju skaffa sig en egen mejladress. Har ni funderat på att skaffa en sådan funktion? Det ökar nog besöksantalet.
Angelica
Innan jag såg reklam för omdömes-tävlingen på Expressen hade jag inte tänkt på att man kunde skriva omdömen om företag här på Eniro. Det är ju en jättebra idé! Lite som Pricerunner, fast större- om folk nu kommer i gång och skriver. Man får en chans att påverka både företag och människor omkring sig, och man kan få bra tips av andra. I går funderade mamma på vilken mattläggare vi skulle använda, och så sa hon plötsligt "Kolla recensionerna på eniro!". Vi hittade ingen mattläggare som recenserats, men däremot hittade jag en ny frisör som jag ska prova eftersom den fått så bra omdömen av så många. Tack för en kul och annorlunda idé!
2007-05-21
Besviken
Deras webbtjänst är otrolig lågnsam. Det går snabbare att använda katalogen eller deras konkurrenter.
2007-05-20
huskin
En dag dena veckan så bestämde sig min huse pappa för att vi skulle åka upp till Göteborg för att titta på båtar.Igentligen ville ingen hänga med för att han hittar så dåligt=). Men tack vare Eniro så blev resan riktigt rolig. P:S den gick snabbt också tack vare er=)
2007-05-20
Adam L.W
min vän i nöden, min riddare in i döden. eniro hjälper mig alltid. tack.
2007-05-19
Carina
Varje gång jag ser reklamen blir jag så glad. Era medhjälpare är så gulliga och duktiga. De har gjort det enkelt för mig att hitta det jag vill med glädje och ett gott resultat.
2007-05-18
Månriddare
Ville bara säga att jag tycker att Eniros bildsök är toppen! Upptäckte denna tjänst av en slump när jag satt och surfade på nätet (för det är ju inte det första man tänker på när man när man pratar om Eniro) och nu är jag inne och söker bilder där jätteofta. Jag tycker att Eniro har ett bra och brett utbud av tjänster som man alltid inte tänker på. Fortsätt med detta!
2007-05-18
Ösd kommun
Jobbar i en kommun som ansvarig för uppdateringar av externa katalogen. Har mycket kontakt med Eniro och tycker att det är sååå lättsamt. Snabb och okomplicerad kompetent personal gör mitt jobb väldigt enkelt.
2007-05-16
Saga
Tyckte inte att eniro levde upp till konkurrensernas sökmöjligheter förut men upplever att eniro numera förbättrats och inte är längre så begränsad i sitt sökande och numera använder jag endast eniro.
2007-05-15
lina
Hej, jag en 3 barnsmor från den värmlänska storskogen, vill jubla åt Er hjälpsamma service efter mycket bök & stök var äntligen vår sommar semester bokad, nu återstod att boka hotellrum i Stockholm, och som Ni förstår är min orientering i storstan ej den bästa, men ett tips var att ringa Er och till min stora, stora glädje, er telefonissa bara frågade vart vår semesterresa skulle börja och vips så hade hon tipsat mej om 6 st näraliggande hotell.... Hjärligt Tack, LINA
2007-05-14
Jörgen
Det är så lätt att hitta, så eniro borde slippa. Att göra reklam för sina tjänster, alla ser väl hur dom glänser. Så använd eniro för att leta, på saker och folk så får du veta. Hjälpen du får är oslagbar, sedan är det mer tid över till att koppla av.
2007-05-14
Anki
Jag använder eniro varje dag! Fantastisk site när du söker både företag och privatpersoner! Printa ut kartan och du hittar dessutom platsen du söker direkt!
marcus
eniro har gjort mitt liv enklare. jag ville ha reda på öppettider för en butik i närheten. jag googlade, men man får upp en milliard resultat. Eniro rensar bort allt ovesäntligt och ger mig det jag vill ha direkt. kan det bli bättre? ja, man kan till och med se var alla olika butiker finns, på karta och flygfoto! livet leker med eniro i närheten.
Johanna
så fort jag inte hittar de nummer jag söker efter blir det att snabbt springa till datorn och slå upp det på eniro. Alla nummer jag inte känner igen på telefonen svarar jag oftast inte på utan kollar upp det på eniro istället. så med handen på mitt hjärta tror jag att jag blivit en eniro geek. =)
Claus
Ibland behöver man få tag i någon snabbt och då är Eniro.se en smidig och lättförståelig sida där man finner ett nr eller en adress på nolltid. Man kan hitta nästan allt och jag har aldrig varit med om att det står fel uppgifter någonstans.
AD
Från att ha varit en tjänst misstänkt lik Gula sidorna i telefonkatalogen har Eniro äntlligen blivit en tjänst med tyngd.Ta bara en sådan sak som att med hjälp av flygfoto kunna lokalisera en adress och sedan bara klicka och få fram GPS-koordinaterna. Reser väldigt mycket i jobbet till platser som i 8 fall av 10 saknar adress, men detta är inte längre ett problem. En vidareutveckling av det skulle kunna vara att med ett enkelt knapptryck få koordinaterna tillsänt sig till mobilen!
tobbe
Eniro är ju nästan den bästa sökmotorn, bra kartor, allt på ett ställe, men otroligt långsam
Johan
Jag älskar att kunna surfa till Högevallsbadet utan att bli det minsta blöt. Detta tack vare Eniro på nätet. Johan Nilsson
2007-05-12
Sanny =)
På Eniro hittar man svaret man har letat efter hela dagen. Med nummer av olika slag ,kanske både företag och privat. Och med kartor av både rit och satelit hittar man lätt vägen dit. Hitta.se kan bara dra för det är eniro vi vill ha, för det är dom som är bra!
Fruxo
Eniro har det vi behöver till och med så att det blir över, på eniro kan du hitta allt och lite till
trollet
Helt fantastiskt att i Puerto Escondido, trots kvarglömd adressbok, faktiskt hitta adressen till alla vänner och familj som vill ha vykort
Johan
Det är samma lycka att använda eniro på nätet som för en fiskare att få en haj i "nätet". Eniro använder jag var dag.
Ramiro
Häromdagen behövde jag göra ett samtal till ett litet företag i Uppsala, tog fram gamla hederliga telefon katalogen - från 2006 - desvärre hittade jag ej företaget. Sedan slog mig att använda Eniros gulasidorna på nätet - Simsalabim hittat på en gång! Jätte härligt att man kan hitta rätt och framförallt snabbt.
2007-05-10
Elmedina
Asså , detta företag är såå fruktansvärt bra(: , och vi har tur som har detta företag för vad skulle vi göra om vi inte hade de(: , Det fiinns verkligen ingea ord som förklarar hur mkt detta företag betyder för mej och hur bra det är. Så hade jättebra & jag ÄLSKAR företaget(:
2007-05-10
Kalle 64
Eniro tar vid där de flesta andra har gett upp.
2007-05-09
Susanne
Telefonbok kan kvitta när Eniro någon kan hitta, alltid funnit vad jag sökt utan att spendera ett öre, Eniro är alltid ett steg före!
Mexxan
Bra internet sida, hittar oftas det jag letare efter.
av "Lost"
Jag har än så länge inte sökt, någon person,adress, eller företag som jag inte fått någon upplysning om. Med kartor oxå, "suveränt" när lokalsinnet inte är på topp.
SirBarret
Eniro hittar allt vare sig det är telefon nr eller vägbeskrivning så hittar den rätt.
bellaa
jätte bra sida man hittar nästan alltid det man söker efter, dessutom har ni en jätte bra reklam, ni vet med dom söta gubbarna:)hehe
Ove
Eniro har under en följd av år utvecklat nya användarvänliga tjänster. Det gör Eniro till ledande när det gäller att hitta information om bl.a. företag, privatpersoner, shopping m.m. Tack Eniro!
Jimmy
Fantastiskt bra hjälp för att hitta rätt med hjälp av kartfunktionerna som nu också har satellitvy!
Jag fann !
Att söka på eniro är som att hitta i sin egen ficka, man kan finna allt du söker. Suveränt Eniro. Hitta.?? släng dej i väggen, på eniro jobbar de små proffsen på att finna det du vill finna.
Carlos
Hittar du inte någonstans,eller någon ja gå bara till Eniros sida då säger det klick där har du det ,enkelt ,hurenkelt som helst.
GJ
Företag som inte har omdömmesfunktion, måste vara riktigt dåliga.
Tompa
Den nya utformningen av sidan har gjort den sämre att navigera på. Jag saknar t.ex. den tidigare länkguidens innehåll och framskjutna placering. Även kartorna har blivit svårare att hantera. Det var säkert inte meningen, men fick mig att söka mig till konkurrenter istället. Sidan känns även "segare att ladda" jämfört med tidigare. Missnöjet är framstegens moder... En annan sak också: Det här med omdömen ger inte så mycket för mig som användare, eftersom det inte går att bedöma bedömaren och tillförlitligheten i lämnade omdömen.
BKR
Otroligt bra service! Att kunna ta fram adresser och kartor snabbt och enkelt och alltid ha en chans att hitta och komma i tid! Toppen!
Sara
Eniro, ni är riktigt bra, men ni borde satsa på att bli bäst i Sverige. Er Köp & Sälj avdelning är mycket bra, framförallt att den är kostnadsfri, men ni borde marknadsföra er hårt gentemot Blocket och konkurrera ut dem. Ni är bättre på kartor än Hitta.se, och för att söka fram telefonnummer - finns det ingen konkurrent värd namnet.
aggie
nya sajten och tjänsterna är riktigt trevliga. Karttjänsten och köranvisningarna rockar fett! Gillar också att ni tagit ert ansvar och gjort sajten användbar även för skärmläsare. Mycket bra gjort Eniro!
2007-04-29
m
eniro.se är en rörig och otydlig sida. Borde kunna gå att få mycket bättre
2007-04-04
Sanningssä
eniro har hög svansföring. Märkligt med tanke på hur dåligt det mesta funkar och hur illa omtyckta dom är.
2007-03-26
MrP
Jag vet ingen reklam på nätet som är så tröttsam och feltänkt som eniros med småtomtarna. Tänkte dom man skulle tycka det var roligt?
2007-03-23
Man hittar inte mycket på eniro.se Jag undrar varför Kanske är jag korkad, men ska inte korkade människor lyckas hitta en pizzeria i Västerås?
2007-03-21
Smurfo
Alla är dödströtta på eniros smutsgula smurfer. Ändå envisas dom. Reklamsnutt efter reklamsnutt. Värst är det i radio. Så amatörmässigt att man baxnar.
2007-03-21
Elias
Gulasidorna är helt i en klass för sig själv hitta.se kan slänga sig i väggen. Telefonkatalogen har jag hemma men gulasidorna har så många bra nytto tjänster som inte hitta.se en kommer i närheten av dom har bara en blek 2 klassens kopia. Omdömes funktionen är suverrän där kan jag kolla vad andra tycker om företaget som jag ska handla av och göra en bedömning i förhand om jag ska använda ljust det företaget. Jag har slutat handla hos företag som tagit bort omdömes funktionen dom har säkert något att dölja för sina kunder.
es.orine
eniro.se var dålig innan, nu är den ännu sämre
Andreas
Har försökt ändra min adress 5ggr att jag ringt Eniros kundtjänst, trots detta vägrar Eniro ändra min adressen till den korrekta.
Tomas
Varför försöker säljarna luras varenda år??? Sparar alltid mejl och fax för att kunna bevisa verkligheten. Måste även kolla vad som läggs ut. Allttid fel
2007-03-19
De har en usel sida som det inte går att hitta någonting på längre! Dessutom blir jag förbannad varje gång jag få deras papperskatalog som jag lioksom sägert 80% av alla andra inte öppnar. Spara Skogen!!!
Jari
varför hittar man inte en så enkel sak som burger king i motala på eniro men på hitta.se så får man fram adress o tel samt karta på en knapptryckning
2007-03-18
SQL-tomten
Man får verkligen lära sej tricksen när man ska sms-a till 118118. Exakt vilken söksträng man ska skriva för att få den träff man önskar. Nästan att man måste veta svaret för att kunna ställa frågan. Dåligt, eniro, dåligt.
2007-02-28
Missnöjd
Verkligen oseriöst att Eniro har omdömessystem på webben så att vem som helst kan lämna omdöme. Se själv här så illa det slår mot Eniro. För ett litet företag kan det vara en katastrof om någon person eller konkurrent bestämmer sig för att lämna omdöme utan verklig anledning. Slopa funktionen omgående Eniro så får ni kanske fler kunder.
2007-02-20
jp
Det ser flådigt ut, allt på eniro.se. Funkar dock irriterande dåligt. Svåranvänt och massor med fel inträffar hels tiden så man får börja om
2007-02-16
Eniro inför omdömesfunktion, men tål själva inte kritik. Vissa negativa omdömen publiceras inte på den här sidan, troligen av rädsla för alltför dåligt genomsnittsbetyg. Det är dålig stil, Eniro. Ha ryggrad nog att publicera detta! Även om ni anser att jag har fel!!! Om nån skriver saker om ABB som ABB tycker är fel, tar ni bort det också då? Är det verkligen lika för alla på denna omdömesfunktion? Eller skaffar ni er fördelar för att det är ni som administrerar funktionen?
2007-02-15
Kurt
Hej! Enligt min åsikt är Eniro inte särskilt mån om annat än snygg fasad. Dålig service och rörig sida med funktioner som ofta fallerar. Mer yta än innehåll.
2007-02-07
ivan
Eniros söktjänst är bra. Desvärre är dom väldigt dåliga på att uppdatera adresserna för privatpersoner.
2007-01-25
J
Eniro är otroligt dyra med sina infosidor och klickkostnader för företag. Det finns ingen chans att få tillbaka dessa pengar för små företag inom ett års annonsering. Eniro kanske borde se över sina kostnader och istället förbättra tjänsten med bättre funktionalitet och priser?
2007-01-19
Missnöjd
Den gammla var 100ggr bättre och enklare. Den här funkar dåligt och speciellt kartan har försämras totalt! Den hittade dåligt nu och den där nya pluppen satt sig fel och blä.
Förra designen var guld och jag gillade eniro då, nu lär jag skaffa nån ny sida att kolla upp adresser på.
2006-12-19
Stella
Jag gillar omdömesfunktion. Bra jobbat!
2006-12-12
Konrad
Jag ställde den 24 november en fråga via e-brev till eniros kundtjänst. Idag, 12 dec, fick jag svar.
2006-12-12
omdömet
Egentligen är det ett slöseri med tid att skriva detta eftersom Eniro förmodligen snart kommer dra tillbaka omdömesfunktionen. Anledningen till att dom inte gjort det ännu är att så oerhört få människor känner till denna funktion, men när fler personer gör det så kommer polisanmälningarna hagla tätt för att få ut de IP-numren som står bakom omdömerna för att se at det inte är en konkurent som ligger bakom. Eller när företag inte längre betalar eniro för att få stå med i deras media. Själv fick jag rådet av eniro att "fylla i" några egna omdömen om mitt företag. Det är med stor spänning jag följer detta projekt, förmodligen Eniros absolut sämst genomtänkta projekt. Lycka till Eniro....
2006-12-06
Johan
Jag tycker att det är bra att man kan äntligen skriver om företag på Eniro.se. Jag använder mycket denna funktionen själv när jag väljer företag.
2006-11-23
Z
Hur kan man skriva som "s" att det finns "absolut inget att klaga på"? Hur mycket betalt fick du av Eniro för att skriva det?
Eniro gör ju inget annat än FEL
2006-11-17
Konsum
För mindre företag är det kostnadseffektivare att sätta upp lappar på Konsum än att använda Eniro
2006-11-07
s
vi har fått så många nya kunder via eniro.
2006-10-31
Birgitta
Vi har ett familjeföretag som har funnits med på Gula Sidorna i snart 37 år och vi är mycket väl medvetna om att de pengarna är väl investerade. Glöm inte bort oss nöjda kunder när ni läser all kritik här bland omdömena.
2006-10-21
Ola
Påstår att man både ligger med i katalogen och på nätet - vilket är rent skitsnack från deras säljare. När man sen försöker få kontakt med någon ansvarig så återkommer dem inte. Tydligen är dem för stora för att bry sig om sina kunder.
2006-10-20
Olof
Karttorna laddas ibland extremt långsamt när man zoomar. Trycker man på "reload" händer ibland ingenting, ibland hoppar det tillbaka till den första kartbild man hade. Man skulle nästan hinna hyra ett flygplan och åka iväg o titta själv hur det ser ut i stället...
Lika illa med fler andra funktioner. Dåligt o långsamt
2006-10-20
C
Tack för er tjänst där man få hjälp att hitta oseriösa förtag innan man själv råkar ut för ett. Tyvärr visste jag inte om den tjänsten innan jag själv gick på en mina, men förhoppningsvis kan det hjälpa andra! Företagen får sig också en knäpp på näsan om de håller vad de lovar. SUPER!

Ni misslyckades idag. Blev uppringd och säljaren ville bara kontrollera att våra grunduppgifter var likadana som förra året. Sättet han sa det på gjorde att det lät som att vi hade en affärsförbindelse sedan tidigare. Nej tack sa jag med tydlig stämma men han knappt lägga på luren innan han ringde upp igen. Eftersom han försökte få det till att vi hade medverkat i förra årets katalog frågade jag vad det kostade. 1900 kr får jag tills svar. opponerar mig med att vi tog bort våra uppgifter förra året eftersom vi inte ville betala en krona till Eniro. Då tände säljaren till och blev väldigt otrevlig... sorry Eniro, ni är ett blufföretag.
Hej Morgan! Jag ber om ursäkt för denna hantering. Det är viktigt för oss att ta tag i dylika problem när vi får kännedom om dem. Har du därför möjlighet att maila mig på Jenny.palmblad@eniro.com vore jag mycket tacksam. Vänligen, Jenny