Eniro AB

Omdömen om Eniro AB

2012-05-15

Morgan

Blufföretag

Ni misslyckades idag. Blev uppringd och säljaren ville bara kontrollera att våra grunduppgifter var likadana som förra året. Sättet han sa det på gjorde att det lät som att vi hade en affärsförbindelse sedan tidigare. Nej tack sa jag med tydlig stämma men han knappt lägga på luren innan han ringde upp igen. Eftersom han försökte få det till att vi hade medverkat i förra årets katalog frågade jag vad det kostade. 1900 kr får jag tills svar. opponerar mig med att vi tog bort våra uppgifter förra året eftersom vi inte ville betala en krona till Eniro. Då tände säljaren till och blev väldigt otrevlig... sorry Eniro, ni är ett blufföretag.

2012-05-16

Hej Morgan! Jag ber om ursäkt för denna hantering. Det är viktigt för oss att ta tag i dylika problem när vi får kännedom om dem. Har du därför möjlighet att maila mig på Jenny.palmblad@eniro.com vore jag mycket tacksam. Vänligen, Jenny

2012-05-05

Jessica B Jessica B

Jättebra!

Himlans bra tycker jag ! :-)

2012-05-05

Monica B Monica B

ok

Ja vad ska man säga? Eniro är till hjälp när man behöver det, har inget att klaga över egentligen.

2012-05-02

Eva

Oseriöst

Blev uppringd av en tjej på min mobil som ringde från Eniro. Jag ska direkt att jag inte vill köpa något ( jag har ett eget företag ).
Då kontrar hon direkt med att hon INTE ville sälja något utan bara "ville kontrollera mina uppgifter".
Jag sa till henne att jag inte hade något som hon behövde kontrollera och hon fortsatte att tjata om att jag behövde olika tjänster som hon erbjöd.
Jag fortsatte att säga -Nej jag är inte intresserad men det spelade ingen roll vad jag än sa! Tills lut blev jag riktigt arg och sa att nu får du väl ge dej iaf men det spelade ingen roll vad jag sa!
Till slut var jag tvungen att lägga på eftersom hon inte tog någon som helst notis om att jag sa NEJ! Hon var som ett kasettband som hade hakat upp sig! Döm om min förvåning när SAMMA tjej ringer igen efter 2 dagar! Och börjar om IGEN!!! Jag fågade om hon hade svårt att förstå och att nu vill jag inte annonsera överhuvudtaget mer hos er men hon fortsatte att rabbla samma sak igen så det slutade med att jag la på luren -IGEN!
Med dessa "försäljar" fasoner får ni inga kunder utan de tappar ni istället - mej t.ex!

2012-05-03

Hej Eva, så här ska det självklart inte gå till. Jag vill att vi rättar till detta internt. Kan du maila mig så att jag får dina kontaktuppgifter? jenny.palmblad@eniro.com Vänligen, Jenny

2012-04-28

missnöjd

Missnöjd kund

Blev uppringd av en säljare på eniro för en annonsplats hos dom men jag tyckte inta jag hade behov av en annons där
Konstigt nog kommer det hem en orderbekräftelse
va fan tänkte jag jag har ju inte tackat JA till något
ringde då upp eniro på ett telenr som stod på bekräftelsen och fick prata med en trevlig kille där som beklagade det inträffade och han sa att han plockade bort orden så det inte skulle komma någon faktura
men vafasiken tror ni händer det kommer en faktura ändå
Ringer då upp eniro och dom hävdar att jag måste betala för den annonsen...alltså den trevliga killen jag pratade med struntade i att ta bort ordern
trodde i min enfald att eniro var ett seriöst företag.
största felet var väl att man inte tog namnet på den killen man ringde till när bekreftelsen kom
men som sagt man trodde man kunde lita på ett företag som eniro
vh missnöjd kund

2012-04-30

Hej,
självklart ska du kunna lita på Eniro! Har du möjlighet att maila in detaljerna till mig så ska jag se till att detta hanteras. Du når mig på jenny.palmblad@eniro.com. Vänligen, Jenny

2012-04-26

jonas

Använder Eniro på jobbet

Eniros kartor är kanon bra
äv när man ska ha telefon nummer till företag eller privat.

2012-04-26

menni

Glatt överraskad

Letar efter ett speciellt gravidsmycke, en Bola, och skulle vilja gå till en affär för att känna och klämma lite. När jag söker via Google så hittar jag bara nätbutiker. Men hör och häpnad, jag testade att söka på eniro.se och fick träff på en butik i närheten där jag jobbar. Blev glatt överraskad att man kan söka efter produkter på eniro.

Roger Persson

Inte alls bra längre

Mitt städföretag har sett att 7 besökare per mpnad slussas in till min hemsida.

Eniro har varit smart som tvingar oss företagare att betala 3595 ifjol och 3995 kr i år för att vara med.

Slår man ut kostnaden per år så kostar varje besökare till min hemsida 40 kr.

Sen eftersom jag frågar alla så inser man att man inte alls tjänar på att ligga med.

Hitta.se kan man ligga under ett 20 tal branscher som jag gör & det är bättre.

Satsa 15-20000 kr/år på en SEO optimerad hemsida istället.

Alla Googlar idag nästan , iallafall 95% av alla.

Städfirman i Umeå

2012-04-23

Hej! Du har mycket större möjligheter att bli kategoriserad och sökbar för den pengen du betalar. Jag ber om ursäkt för att det har blivit fel. Om du kontaktar vår kundtjänst på 020-615 615 så hjälper de dig så att det blir rätt åtminstone under den tid du har kvar. Sen vill jag att du ska veta att det är kostnadsfritt att vara sökbar enbart på sitt namn, nummer, adress hos oss. Hoppas att vi inte tappar dig helt. Vänligen, Jenny

2012-04-22

Bo

Dålig sökfunktion

Jmfr Hitta.se som verkligen hittar! Jag har fått dåliga träffa förut på Eniro. Nu letade jag efter närmaste biltvätt i mitt område, men fick inte träff på ställen som jag vet finns. Ställen som HittaSe hittar direkt utan krångel. Jag blir tyvärr på dåligt humör varje gång jag försök hitta via Eniro!

2012-04-23

Det är otroligt trist att höra att vi inte klarade att vinna denna match. Vill fixa till informationen på vår sajt - vilken verkstad, adress, var det som du gick bet på? Vänligen, Jenny

2012-04-13

Peter

Varning för eniro !!! Läs det här !

Dem ringde en från eniro komcernen (proff tror jag) för nån vecka sen och skulle kolla uppgifter. Jag ville inte göra det då det luktade fusk i det hela. vad händer sen.? gissa. Bekräftelse på nåt man alldrig beställt för ca 5 tkr + moms. Jag skickade bestridan och så annulerade dem det. men då ringer en annan eniro kille inom några dagars period och uppger sig vara eniro igen.hmm.?? ville inte ens prata med han utan bad han och hälsa vidare att dem får bestämma sig vilka det är som är riktiga eniro. det kan inte vara så att alla är eniro. och gissa nu igen . ja då kom en bekräftelse på 1995+moms från han. för vadå ??? Jag har inte beställt nåt igen. Så vad håller dem på med ? Måste bestrida det också. Jag är såå trött på dem nu och kommer alldrig vilja ha nåt hos dem igen trots att jag har haft annonser hos dem i flera år.. riktiga skojare och bluf-faktura-företag har det blivit nu istället. komer vara stam kund hos polisen snart med mina anmälningar på eniro.(undrar om det är många eniro kvar) Går med det här till tv nu istället så får jag hoppas att det hjälper nåt. Folk ska ju bli varnade för skojar företag som man trodde var seriösa. kanske nytt tv program ;"katalog skojar fällor" eller "luren ringer = dyra avtal" oavsätt om du vill eller ej. JÄTTE besviken på eniro . som attan....tummen ner !!!

2012-04-23

Hej! Det här var mycket tråkig läsning. Kan jag få direktkontakt med dig? Jag vill omedelbart få detta åtgärdat internt. Vore tacksam om du kan maila in detaljerna på jenny.palmblad@eniro.com. Vänligen, Jenny

2012-04-11

Sune

Innovativt katalogföretag

Kul att "gamla" Eniro förnyat sig så fint. iPad-appen är kanon, ser fram emot fler innovationer från Enirogänget!

2012-03-30

Gelki

Gnäll inte på Eniro

Jag är marknadsrådgivare åt ett dussintal företagare med begränsade möjligheter att köpa annonser mm. Alla företagare bör ha uppsökningsplikt att ta reda på innan man betalar om man man väljer rätt. Jag har analyserat både Eniro och Hitta.se och kommit fram till att om du har en mf budget runt 20.000/år så ska du överhuvudtaget inte välja någon sökkatalog. Lägg istället 500 kr i 40 veckor på adwords. Detta kommer att ge dig bättre lyft än vad du anar. Dessutom så använder eniro googles index. Hitta.se använder inte googles index, utan används endast som tele, företag, adress, kart söktjänst. D.v.s kunden vet redan på förhand vad han vill söka på. Detta kan naturligvis ändras på när som. Så mitt råd om du har grunduppgifter på någon av sökkatalogerna, behåll dessa de är gratis. Dessa ska vara gratis annars försvinner ju katalogtjänstens fundament. Och satsa på google.

2012-04-02

Hej!
Tycker egentligen att diskussionen är lite för komplex för att hanteras via detta forum, men låt mig åtminstone svara dig på dina synpunkter:
Du har missuppfattat att vi använder Googles index. Lätt hänt.
Vår prestanda när det gäller att generera leads för våra kunder är mycket god, även i förhållande till Google. Det syns inte minst via kundernas månadsrapporter. Där redovisas ett kartotek av leads; varav några t ex är utställda offertförfrågningar eller bokningar av bord på restaurang/rum på hotell som kan göras direkt från sajten. Sen är det naturligtvis så att värdet på leads varierar mellan olika branscher och sökföretagstjänster. Därför är det extra intressant att notera att undersökningar visar att leads från användare på vår sajt värderas högt av tillfrågade kunder då våra användare ofta är i "köpläge" när de söker hos oss. Och det är guld värt!
Sen ska vi självklart bli än bättre. Vårt mål är att göra företag sökbara på alla produkter och tjänster som de säljer. Vi har kommit långt i vissa segment, och vi jobbar oförtrutet på, men visst är det en utmaning.
Väl mött,
Jenny Palmblad

Sökaren

Eniro Gula sidorna CD

Denna cd som sist tillverkades 2010 har jag hört ska vara bra men omöjlig att få tag på men om någon därute har en sådan , är jag intresserad och betalar för mig. Jag tycker Eniro är trevliga och hjälpsamma. Maila mig på sakrahem.tryggia@gmail.com

Håkan

Hela eniro är urvattnat och dåligt

Denna sida är inte komplett. Flera företag saknas. Dessutom söker man inte här. Man söker på HITTA:SE där finns allt man vill ha.
Dessutom finner man det bolag man söker på nätet. Därmed får man fram allt man vill veta om det bolaget.

Eniro finns enligt min uppfattnimng bara för att lura av folk och företag pengar. LÄGG NER eniro.
vore mycket bättre tycker jag.

2012-03-27

Hej! Om du har tid att återkoppla vilken sida du upplever saknar komplett information får du gärna maila in den till mig på jenny.palmblad@eniro.com, så ser vi till att korrigera felet. Vänligen, Jenny

2012-03-09

Roy Blom

proff

Hej
Jag har blivit på såld någon produkt från Proff
Dom lyckades få det att låt som om det var Eniro som ringde
Jag har ett annons hos er och trode att det var förlängning av den
Mycket olygligt för hela eran verksamhet
Hälsning Roy Blom

2012-03-08

Luckan

Apparna!!

Apparna är bra, dagens nya uppdatering till iPhone är toppen!!

2012-03-05

Lilla jag

Luridrejare!

Nu har jag varit i kontakt med telefonförsäljare från eniro så många gånger att jag säkert kan säga att du har stor chans att luras av dem på något sätta. Det finns många andra sätt att synas på nätet och i tryck - Använd de sätten!!!

2012-03-07

Hej, jag är mycket ledsen över att du känner dig illa behandlad av Eniro. Jag vill gärna säkerställa att detta inte fortsätter. Via denna länk http://eniro.com/sv/Kontakt/Kundkontakt/Eniro-varnar-for-bluffsamtal-och-bluffakturor/ finns lite info som kan intressera dig. Därefter ber jag dig att ringa in till vår kundservice och berätta vad som har hänt och be dem föra in en notering om detta. OK? Vänligen, Jenny

2012-03-05

David B David B

Eniro skickar ut bluff-fakturor

Jag är mycket missnöjd med Eniro. Företaget har skickat ut felaktiga fakturor på tjänster jag och kyrkan jag jobbar i har tackat NEJ till. Detta har jag varit med om två gånger under de senaste tre åren. Jag upplever att Eniro agerar som ett bluff-faktura-företag.

2012-03-09

Hej! Jag kollade med vår kundservice och förstod att ni haft en lång dialog, men att den är avslutad nu och att ert avtal i framtiden inte kommer att förnyas. Vänligen, Jenny

2012-03-03

Oseriösa säljare

Säljaren är väldigt oseriös då de inte informerar att de har flera olika bolag med olika Eniro+namn och vilken del det gäller. Blivit lurad att anonsera i flera bolag.

2012-03-07

Hej! Tack för att du skrev in om detta. Det börjar ringa några varningsklockor och jag undrar om du har blivit kontaktad av företag som utger sig för att vara Eniro. Har du möjlighet att förse mig med mer information mailledes: jenny.palmblad@eniro.com? Vänligen, Jenny

xman

eniro

eniro lurade alla i 2012 s katalog
den var helt ofullständig.
registret över privatpersoner raderades bort men de informerade eniro inte om. Dom flesta slängde katalogen som är värdelös.

Oseriösa

Eniro är oseriösa på alla sätt och vis. Finns i princip inget mervärde i att betala för deras tjänster. Satsa på Google och Facebook företagare. Där får ni valuta för pengarna!

Hej,
som börsnoterat företag lyder Eniro under många och starka regleringar som syftar till att utestänga oseriösa företag. Sen kan man som företagare självklart ha olika meningar var och hur man vill synas på nätet. I dag är eniro.se Nordens största sökmotor framförallt tack vare våra kunder. Vänligen, Jenny

Morten

Mycket för pengarna

Mitt företag syns på ett vettigt sätt och Eniros uppföljning när de redovisar sök på mitt företag visar att de ändrat attityd och numera förstår sitt värde av att sköta sig gentimot kunderna.

Tack för de orden.
Vänligen,
Jenny

2012-02-13

Luckan

Apparna!!

Era appar är ju riktigt bra, fortsätt så!!

Kul att höra! Du kan se fram emot flera app-nyheter framöver. Vänligen, Jenny

2012-01-31

Jim

Oumbärlig

Ni har verkligen lyckats göra er lika oumbärliga på nätet som ni var i papperskatalogen förr. Produktsökfunktionen gav ett enormt lyft. För produkt/företagssökningar är ju Eniro mångdubbelt relevantare än t.ex. Google. Tack för att ni gör vardagen så mycket lättare!

2012-01-30

Gordon

Eniro Oseriöst Bluff

Det är mycket intressant att se alla som har samma erfarenhet som jag själv. Vi är ett mindre företag med 35 anställda och senaste halvåret har jag själv blivit kontaktade min 5 ggr samt vår assisten min 5 ggr. Så har det varit de senaste 3 åren med viss ökning i år. Samma visa varje gång. Koll av grunduppgifter. Vi har sagt upp allting sedan flera år men telesäljaren från Eniro hävdar att vi har ett abbonemang. När man upprepade gånger hävdar att så ej är fallet ger de till sist upp. Och ringer istället någon annan hos oss! Det hela är nu ett skämt vid fikabordet. Synd på ett tidigare så bra varumärke.

En reflektion kring några av inläggen är att de troligen är skrivna av Eniro själva.

Blir intressant att se om detta inlägg får se dagens ljus eftersom denna sajt ägs av Eniro

Hej!
Jag ber om ursäkt för att du inte har fått svar tidigare från oss. Det du berättar låter självklart inte bra. Vore tacksam för en chans att rätta till detta. Har du möjlighet att maila in direkt till mig med din berättelse, och inkludera vilka org nr det gäller, så ska jag ta detta vidare till vår kundombudsman på Eniro. Vänligen, Jenny /jenny.palmblad@eniro.com

2011-11-18

Patrik Ekman

Eniro, det var sista gången!

Säg aldrig "Ja" till något företag som säljer internet/katalogprodukter, inte ens Eniro. Stort & känt företag, trodde man kunde lita på dom. Man lär sig den hårda vägen = DYRT!!!

Hej,
innan du ger upp... har du pratat med vår kundtjänst på Eniro? Vi är måna om att våra kunder inte ska känna sig lurade! Det känns inte bra. Vore toppen om du kan kontakta dem på 020-615 615. Vänligen, Jenny

2011-11-14

Dave Williamson

Fruktansvärt dåligt

Sedan vi köpt en restaurang för 5 månader sedan, har jag försökt helt fruktlöst att ändra grunduppgifter i Eniro's söktjänst. Vad som kan vara så svårt kan jag inte förstå. Det enda de är intresserade av är att sälja annonspaket men någon ändring i grunduppgifter kan de tydligen inte göra trots löften om annat. Med Hitta.se var det inget som helst problem och uppgifterna har sedan länge varit helt korrekta. De (Hitta) får 5 stjärnor för en kanonbra och dessutom gratis service. Eniro får en stjärna och det bara för att en rating på noll stjärnor inte går att tilldela!

2011-11-11

Pelle

Grattis

till samarbetet med Goggle i Sverige.

2011-11-09

Nöjd

Kanon

Seriösa, proffsiga och riktigt bra portfölj! Ser fram emot blir produkter och tjänster från er.

2011-11-09

Robert S

Aldrig mer eniro!

Eniro är bluff företag!! Eniro har inte uppfyllt sin del av överenskommelsen samt att de fakturerat ett högre belopp än det vi överenskommit.
Jag har vid flera tillfällen sökt Eniro utan att de återkopplat till mig.

2011-11-03

PJJ

Onlinetjänsterna

börjar bli kanon nu, hoppas ni fortsätter att pedagogiskt lyfta fram vad man kan göra.

Mäta sträckor, hitta bilar, få offerter, boka saker och ting samt leta produkter lokalt. Bra portfolio.

Var lyhörda vad er kunder söker och hur dom vill synas.

Lycka till

2011-10-28

Kalle Andersson

Eniro sämst

Sämst på det mesta. Använd bättre tjänster. Stor tumme ner!!!!

2011-10-27

Arg, igen!

Galen på Eniro, igen!

Har haft ärenden med Eniro tidigare gällande bluff-fakturor, som så många andra småföretagare tydligen. Det verkar ju inte bli bättre av omdömena att döma... Märkligt, dålig stil och rent skit skulle jag vilja säga. Nu är nästa grej Eniro deals. Det vore ju bra om de kunde höra av sig som utlovat för att göra klart en deal, utan att jag ska ringa och fråga. När de sen hör av sig i sista sekund som om inget konstigt hänt, och dessutom påstår att mitt samtal när jag undrade var de tagit vägen (??) inte har ägt rum enligt deras tydligen felfria logg blir jag ju rent av förbannad. Igen. Vad är det för skit med Eniro, varför ska det vara så svårt att bedriva en trevlig verksamhet som inte sätter folk i klister och ger oroliga nätter och besvär i företagen??? Fan, skärp er nu!

2011-10-25

ofrivillig kund

eniro suger

efter att i flera år ha haft samma nummer som en del bostadsrättsföreningar(åtminstone på eniro), så ngn ggn i veckan/ månaden ringer allt från advokater till rörmokare och frågar mig om diverse saker. Jag har skickat mejl till eniro om detta med fullständiga uppgifter om vem jag är och kontaktuppgifter till mig. vad händer från eniros sida...... INGENTING. sen att jag dessutom har skyddat nummer, så numret som står på eniro skall inte finnas i deras register. oj oj oj vad kul och duktiga ni är eniro. jag tänker inte kontakta er ombudsman, jag har inte blivit behandlad fel på ngt vis, felet är att jag inte skall bli behandlad alls.

2011-10-20

Kränkt kund

Kränkning och diskriminering av kund

Försäljaren har lurat oss, sålde en annons som vi aldrig fått, chefen bestämmer en tid att tillsammans med säljaren besöka oss och lösa problemet.
Vid avtalat tid dyker upp en säljare som var helt okänd för oss. Vi fick inget meddelande att de fick förhinder och inte ens ett samtal efteråt. Chefen ET och anstälda P nonchalerat, diskriminerat och kränkt mig både som kund och person. Total orespekt som visar företagskulturen hos er. Mycet dåligt!!!!!!!!!!!!!

Hej!
Så ska det så klart inte gå till. Jag vet tyvärr inte vad som kan ha gått snett. Kontakta gärna vår kundombudsman så kan du få mer hjälp:
kundombudsman@eniro.com

2011-10-12

Kick K Kick K

VARNING FÖR ENIRO!!!

Eniro påstår att jag inte har svarat i telefonen när de har sökt mig, och har då skickat en "bekräftelse" på en beställning jag inte har gjort, men påföljande faktura. HELT SJUKT. Inte ett DUGG bättre än alla andra telefonföretag som skickar bluff-fakturor. Jag har bestridit fakturan/icke-beställningen, men de hänvisar till nåt finstilt i deras avtalsvillkor... Att TVINGA kvar sina kunder är Eniros nya affärsidé. Och fast man bestrider så ska de skicka fakturan till inkasso. Är det lagligt??? ALDRIG MER ENIRO för MIN del, kan jag säga.

Hej!
Hör gärna av dig till vår kundombudsman så får du ett längre svar: kundombudsman@eniro.com

2011-10-09

PJ

Strålande

att ni börjat med Eniro deals. Jag förstår att ni fortfarande lär er om vad kunder eftersöker.

Verkar som teknik och materbjudande går hem. Jag tycker ni lyckas bra i Danmark med dealsen och tror även att Norge och Sverige också kommer gå bra med olika deals.

Har ni deals i Polen också?

Hej!
Kul att du gillar våra deals!
I dag har vi tyvärr inte deals i Polen.

2011-10-07

P A

Att: Roger

Ska Eniro agera storebror för dem som tror detta är en sandlåda? Ska Eniro läsa varje enskilt inlägg och inget ansvar ligger på oss användare? Sen kan företag besvara.. peka inte enbart på Eniro, vi har alla ett ansvar! Inte minst företagare. Jag hade inkommit själv. Rekommenderar mobil.Eniro.se.

2011-09-14

Roger Ahlman

Omdömen

Hur kan Eniro ha en öppen anslagtavla där folk kan och tillåts skriva utan någon som helst kontroll. Många omdöme gränsar ju till förtal, där företagen inte getts möjlighet att försvara/förklara sig. Hur kan man i alla lägen förutsätta att kunden har rätt...???

2011-09-16

Hej Roger! Vi på Eniro tycker att användarnas och kundernas omdömen är viktiga och det var bakgrunden till att rejta.se startade. Det är viktigt för oss att ta till oss kritik och hela tiden arbeta på att bli bättre. Vi försöker svara på omdömen här på rejta.se så mycket vi hinner. Mvh Erika, eniro.se

2011-08-31

Aina

Förbättring tack !

När man söker efter ett nummer ska man ange företag eller privatperson. Vill man då byta från företag till privat så måste man skriva in sökordet igen.
Sen tycker jag att katalogen är eländig om det nu är Eniro som ger ut den. Det är så många företag som inte är med så det är ingen ide att använda den. Tacka vet jag förr, då var alla med och man hittade allt. Inte heller på nätet är allt med, ibland får man söka på andra ställen än Eniro för att hitta det man vill. Suck, säger jag bara. Eniro kommer att göra sig själv överflödiga till slut.

2011-09-20

Hej Aina! Du kan välja att söka på startfliken på eniro.se och då skickar vi sökningen till den flik som bedöms mest relevant. Blir det ändå fel ser du att det står en siffra på den andra fliken så att du kan klicka över dit. Söker du t.ex. efter "Johan Larsson" och är ute efter ett företag med det namnet visas personer-fliken men du ser också träffar på Företag. Upptäcker du företag som inte finns med - tipsa oss gärna på eniro.se/kontakt. Mvh Erika , eniro.se

2011-08-23

Företagare

Bedrägeri

Fick en bluffaktura på en påstådd order som aldrig lagts. Bestred den påstådda ordern men fick avslag. Kommer polisanmäla och uppmuntrar andra som varit utsatta för bedrägeri att göra detsamma.

2011-09-20

Hej, Vi beklagar det som inträffat och hoppas att ditt ärende nu har blivit löst. Kontakta gärna vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com för att stämma av. Mvh Erika, eniro.se

2011-08-19

Varför klagar alla på Eniro?

Har läst många inlägg här och förstår inte varför alla klagar så. De erbjuder jättebra tjänster som inte kostar oss användare någonting. Håller även med han som skrev att vi ska gynna svenska företag i stället för amerikanska Google och norska Hitta. Kämpa på Eniro!

2011-09-20

Hej, Kul att höra att du gillar tjänsterna! Vi är alltid glada för all feedback! Mvh Erika, eniro.se

2011-08-19

Kanon

Mobilsöket är kanon, nätsidan likaså på att hitta de företag som söker produkten man söker!

2011-09-20

Hej Anders! Det var kul att höra att du är nöjd med våra mobila tjänster. Vi prioriterar den mobila utvecklingen och tittar hela tiden på att bli bättre även där. Mvh Erika, eniro.se

2011-08-12

Fredrik

Eniros årliga bedrägeriförsök

Jaha, så var det dags igen för Eniro att ringa upp och påstå att vi förra året köpte listningar och annonser som vi inte hade. Samtalet följdes i vanlig ordning av en orderbekräftelse på något jag inte beställt. En förbättring iofs mot förra året då man skippade bekräftelsen och skickade den påhittade fakturan direkt.
Hur sover ni på nätterna, ni som jobbar på ett sånt skurkföretag?

2011-09-20

Hej Fredrik! Det låter som att det blivit ett missförstånd. Vi hoppas att det nu är utrett och hänvisar till vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com om du har något du behöver ha svar på. Vänluga hälsningar Erika, eniro.se

2011-08-09

Realisten

Ja vet inte...

Själv har jag ett ärende hos tingsrätten tack vare Eniro på grund av en betalningsanmärkning för en felaktig faktura... vilken soppa. Jag vet inte hur mitt förtroende för dom skall kunna komma tillbaka. Deras tjänster e rätt bra.. problemet är att dom blåser dig på kostnaderna. Det blir ju ingen investering man gör direkt vilket är synd, ja fattar inte hur deras chefer tänker egentligen, för skojeriet går nog långt upp i ledningen. Annars skulle dom ju sätta stopp för dom där "hot shot" säljarna och kicka dom ?

2011-09-16

Hej, Vi beklagar verkligen att du råkat ut för felaktig faktura. Har du varit i kontakt med vår kundombudsman? Om inte så uppskattar vi att du kontaktar kundombudsman@eniro.com för att få en lösning på problemet. Mvh, Erika, eniro.se

2011-08-01

Magnus

Svindyrt ockerpris

2 minuter kostade 75 kronor på 118118.

2011-09-16

Hej Magnus, Tråkigt att höra att du tycker att det blev dyrt att ringa 118 118. Vi försöker kommunicera ut våra priser så tydligt som möjligt för att det inte ska bli några missförstånd. Hoppas att du fick svar på det du ville! Mvh Erika, eniro.se

2011-07-10

Sven Åke Reinarsson

VD

Tack Eniro för att ni lyckats öka min försäljning under det gångna året.
Ni har den i särklass bästa sökmöjligheten för att säljare och köpare ska hitta varandra.

Lycka till!!

2011-09-16

Hej Åke, Riktigt kul att höra att du är nöjd med våra tjänster! Lycka till med affärerna framöver! Vänliga hälsningar Erika, eniro.se

Fia

Vilande småföretagare, fortsättning

Jag lämnade tidigare riktigt dåligt omdöme för Eniro efter ett märkligt förfarande med en faktura som jag inte beställt. Självklart ska det inte hända så, och det verkar tyvärr som det händer lite för ofta, hoppas de löser detta snabbt. Men däremot får Eniro desto bättre betyg av mig i hur de behandlade ärendet när jag tog kontakt med deras kundombudsman. Snabbt svar, bra kontakt via telefon och inte mail, vilket underlättade avsevärt. Hon letade på källan till problemet och löste det genom att makulera den mystiska fakturan. Toppen Eniro, för det! Hoppas nu bara att ni löser detta konstiga med alla fakturor som inte är beställda så framtida kunder slipper kontakta kundombudsmannen, utan kan istället vara nöjda!

2011-09-16

Hej Fia! Kul att höra att du fått bra service via vår kundombudsman och att ditt ärende blivit löst. Vår ambition är självklart att den typen av problem inte ska uppstå igen.

2011-06-29

mille

blir bättre hela tiden

kul att företaget utvecklas och servicen blir bättre! Jobba på Erika.

Bästa hälsningar

2011-07-07

Hej Mille! Tack för snälla ord! Vi strävar hela tiden efter att bli bättre både vad gäller service och i att utveckla nya produkter och tjänster. Hoppas att du följer oss också framöver! Mvh Erika, eniro.se

2011-06-22

Tommy

Dåligt Eniro

Har även jag råkat ut för ett "paketerbjudande" som sedan inte går att ångra, precis som andra har skrivit om tidigare. Eniro som är så pass stort ska kunna sköta sånt här bättre. Akta er för detta företag!

2011-07-07

Hej, Det går alltid att ångra köpet och säga upp annonseringen. Läs gärna våra villkor. De finns samlade här: http://www.eniro.se/kund/avtalsvillkor/avtalsvillkor.html Mvh Erika, eniro.se

2011-06-21

Snort

Värdelös på sökning !

Går ju inte att söka normalt längre. Kommer ju bara till företag hela tiden.

Lägger ner skiten nu.

2011-06-15

Jamshed

Besvikelse

Vad roligt att det så många som har varit med om detta, Jag tycker att vi alla ska gå ut med detta till media och avslöja Eniros sätt att tjäna pengar. Meddela mig hjärna om någon vill medverka i detta. Nu har jag fått nog av oseriösa företag trotts storleken, hade större förväntningar än så om Eniro faktiskt.
För ett halv sedan så såg jag att de hade ett erbjudande om att vara med Eniro sajten i tio dagar utan att betala. "Grattis" MEN jag skickade uppgifterna men det tåg tre fyra månader till jag fick ett samtal av eniros säljare där hon rekommenderade om att vara med "top tio bla bla bla. så jag sa tydligt att jag inte är intresserad. NEJ NEJ NEJ, men fick ändå ett bekräftelse att jag har beställd då kontaktade jag henne genast så sa hon att det är ok och hon ska fixa detta Men fick ändå en faktur och sen en påminnelse. Då fick jag nog och ringde faktura avdelningen så berättade jag fallet så ber de mig skriva detta och skicka?
Fattar ingenting?
Stor besvikelse för Eniro

2011-07-07

Hej, Tack för dina synpunkter! Vi håller på och se över våra rutiner för att se vad som har gått fel. Hoppas att du har kunnat reda ut ditt ärende. Vi beklagar att du har stött på problem. Mvh Erika, eniro.se

2011-06-11

Fia

Vilande småföretagare

Fick för ett par månader sedan erbjudande om tjänst för mitt företag (internet och katalog) men tackade nej eftersom företaget ligger vilande. Jag fick ändå en faktura... Kundtjänst sa att jag måste skriva ett brev eftersom ångerrätten gått ut. Jag påpekade att det inte har med ångerrätt att göra eftersom jag inte beställt något. Men måste tydligen ändå skriva brev. Han skulle skicka mail till mig med vad min "uppsägning av tjänst" ska innehålla, men självklart gjorde han inte det. Anser att jag inte ska behöva lägga ner tid på detta eftersom det är Eniro som sullat från början och lagt in en beställning fast jag klart och tydligt tackade nej. Tyvärr så verkar jag ju inte vara ensam om detta. Läser man tidigare omdömen här så är det pinsamt illa. Nån måtta får det väl vara på ett stort och seriöst (?) företag! Säger vi nej så betyder det.. just det: NEJ! Sluta sätt oss i klistret med fakturor och inkassokrav på tjänster vi så tydligt sagt NEJ till. Makulera mera!

2011-07-07

Hej Fia, Ledsen för sent svar. Hoppas att ditt ärende har löst sig vid det här laget. Vi ser hela tiden över våra rutiner för att undvika att situationer som den här uppstår så vi tackar för dina synpunkter. Vänliga hälsningar Erika, eniro.se

2011-05-25

Johnny

Besviken!

Har efter kontakt med säljare upprepade gånger fått s.k bekräftelser och fakturor i brevlådan trots att jag uttryckligen bett dem ta bort alla uppgifter om mitt företag.Har lagt ner timmar på detta i telefonsamtal. Till slut ringde en kille upp som fått uppgiften att "återställa" kundernas förtroende. Jag bad även honom ta bort alla uppgifter om oss. Idag ringde en kund och meddelade att han sökt oss via nummerupplysningen och fått helt fel nummer. När jag söker efter mitt företag på deras hemsida ser jag att han har alldeles rätt. Numret går till ett fastighetsbolag..Jag är så less. Snälla jag vill ALDRIG ha med er att göra igen..

2011-05-31

Hej Johnny! Vi är jätteledsna att höra att du har haft såna problem. Hoppas att vi kan reda ut detta. Mejla gärna till vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com och beskriv det du sagt ovan så ska vi göra allt för att rätta till felen. Mvh Erika, eniro.se

2011-05-25

Ankan

Imponerad

Verkligen imponerad hur fint ni transformerat företaget till ett fräscht och modern sökföretag i frontlinjen online och mobilt. Produktsök fungerar väldigt bra och iPhone-appen likaså. Extra trevligt också med alla smålanseringar som t.ex. Eniro Deals nyligen.

2011-05-31

Hej! Kul att höra att du gillar det vi gör! Vi strävar alltid efter att bli bättre och allas åsikter är värdefulla - tack! Erika, eniro.se

2011-05-15

Frisör i Vetlanda

Ruffel & båg

Har fått en faktura från Din Del (som ägs av Eniro) på medverkan i deras tjänster på nätet och i katalog. Har inte beställt detta och har till och med tidigare skickat brev till dem om att jag inte vill medverka och vill heller inte ha kontakt med deras säljare. Trots det skickar de ut en faktura på 4156 kr. När fakturan bestrids får vi en kreditfaktura på samma belopp. Någon vecka senare kommer det ett inkassokrav på samma belopp.

Jag kommer att skicka fakturor till Eniro som motsvarar mina kostnader för att reda ut deras problem. Om dessa inte betalas kan man även skicka inkassokrav... Japp, det behöver inte vara ett inkassoföretag som gör detta utan det kan du som näringsidkare också göra. Lägg på den lagstadgade inkassoavgiften på betalningspåminnelsen och skriv att det är ett inkassokrav stället för påminnelse. Påminnelse måste dock skickas ut innan.

Det här företaget har extremt fula metoder så tveka inte att ge tillbaka.

2011-05-18

Hej, Tråkigt att höra att du har fått felaktiga fakturor. Välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com för att reda ut detta.

2011-05-05

Therése

Extremt otrevliga säljare och oseriösa metoder

Vid varje kontakt jag har haft med Eniro slutar det med att jag som kund blir illa bemött och extremt otrevligt behandlad. Jag har hittills som företagskund haft kontakt med 4-5 olika säljare med samma resultat: jag känner mig lurad som kund, vissa säljare mer eller mindre idiotförklarar mig och en säljare från Proff har t o m medvetet försökt lura mig att betala för en annons jag inte beställt, genom att ljuga i säljsamtalet, som vilket blufföretag som helst. Eftersom det här händer vid varje kontakt verkar det vara Eniros regel att behandla betalande kunder som skit. Trots att jag alltid ber om billigare alternativ får jag snäsiga otydliga svar tillbaka, inget går att speca, inget går att få skriftligt utan man förväntas bara säga ja på telefon till något man knappt vet vad det är. När jag som kund ifrågasätter erbjudandet bemöts jag bara som att jag är jobbig som inte bara tackar ja utan att ställa några motfrågor. Sveriges sämsta kundvård helt klart!!!

2011-05-09

Hej Therése. Vi är uppriktigt ledsna att du har upplevt det så problematiskt att vara i kontakt med oss. Naturligtvis ska det inte vara så du beskriver. Vi tar till oss kritiken och vi jobbar ständigt på att bli bättre. Kontakta gärna vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com om du vill ha hjälp att reda ut något.

2011-05-03

André

oproffsigt företag

Jag har haft samarbte med eniro i många år som företagare. Deras kundservice har blivit sämre och sämre enligt mig under de senaste åren. Det verkar att dem öka i storlek men inte i kundservicen.

2011-05-09

Tack för dina synpunkter. Vi rekryterar ständigt nya personer till kundservice, men det är många som vill komma i kontakt med oss och det är ett tufft jobb att hålla svarstiderna nere. Det är dock ett fokuserat område som vi jobbar hårt på varje dag att bli snabbare och bättre.

2011-04-18

HKB

Missnöjd

Riktiga maffia metoder. Även om man säger nej och inte vill vara med så får man faktura. Sen säger man till igen och får då som svar att man är för sen. Alla kan väl beställa tjänster åt eniro så kan vi skicka fogden på den sen.

2011-04-26

Hej, Det är tråkigt att höra att du haft problem i din kontakt med oss. Självklart försöker vi inte lura någon, men ibland kan det bli fel. Vi har många kunder och saker kan hamna mellan stolarna. Det är svårt att svara specifikt i ditt fall när vi inte vet vilken produkt det gäller. Du är välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com.

2011-04-14

Ajo

oseriöst

Helt sjukt hur ett företag kan leva med tanke på hur deras säljare beter sig... Skickar ut faktura och bekräftelse trots att man sagt att man vill ha förslag. Sen hör man att telefonsäljarna tjänar runt 40 000:- / mån... Nej tack de lönerna vill inte jag betala.

2011-04-26

Hej, Vi beklagar att du har haft problem i kontakten med vår säljare. Hoppas att problemet har löst sig. Annars är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com
Mvh Erika, eniro.se

2011-04-09

A

Nyhetssök rent elände

För det första så kommer det ibland upp nol träffar på ett vanligt sökord och provar man sedan igen efter 15 minuter får man, vad som är rimligt, flera tusen träffar på detta ordet.
Bläddrar man sedan i dessa så kan sida 2 eller 3 innehålla länkar till allt möjligt som inte allas har något med sökordet att göra.

För det andra, när man sökt på ett ord och vill söka andra nyheter med ett annat ord, så gör man som i ALLA ANDRA SÖKMOTORER, knappar in ordet och trycker på ENTER.
Men inte hos Eniro Nyhetssök, för då söker man inte längre nyheter, men företag, trots att JAG SOM BESÖKARE är ute efter nyheter.
Va tror ni på Eniro att ni vinner på sånt, annat än mycket missnöjda kunder?

2011-04-12

Hej A, Tråkigt att höra att du upplever nyhetssöket som dåligt. Vi samarbetar med en extern leverantör av nyhetssöket och vi får stämma av med dem när det blir problem. Kan du ge ett exempel på vad du sökt på är det jättebra - det hjälper oss att bli bättre.
Erika, eniro.se

2011-04-06

Missnöjd kund

Varning för Eniros sponsrade länkar!

Är minst sagt missnöjd med tjänsten sponsrade länkar. Har blivit överfakturerad och fått rätt och har nu inget förtroende för tjänsten alls.

Kan inte säga upp avtalet då jag måste betala en offantlig summa först. Detta avtal hade jag tydligen ingått i genom att betala den första fakturan som är på ca 1% av det avtalade beloppet. Har ej fått någon info om detta från telefonsäljaren. Har heller aldrig fått villkoren där detta är dokumenterat skickade till mig.

2011-04-12

Hej! Vi skickar alltid ut avtal tillsammans med orderbekräftelsen till kunder som köper sponsrade länkar. Det är svårt för oss att uttala oss om ett enskilt fall men vi beklagar att du blivit missnöjd. Kontakta oss gärna om du har några andra frågor eller kommentarer på 08-55331520.

2011-03-23

Benjamin

Ingen kontakt!

När man söker olika personer o säljare på företaget så svarar dom inte!!! Dålig stil!

2011-03-30

Hej Benjamin! Tråkigt att du inte fått tag på oss. Vi strävar alltid efter att svara så snabbt som möjligt. Jag vet inte vad ditt ärende gäller men ring gärna vår växel 08-55331500 eller vår kundservice för Företag 020-615 615, eller Kundservice Privat 020-88 12 00.
Erika

2011-03-15

Regiondata AB

Bluff-företag

Ville ändra/samordna företagets telefonnummer så att de ligger under samma företag. Hitta fixade deetta galant utan problem. Eniro ville sälja en tjänst, jag bad om en offert. När offerten anlände så såg det ut som en beställning, varpå jag direkt svarade att jag inte på något sätt har beställt en tjänst utav dom. Får svar att det var noterat. Jag fick nu en faktura och ska kontakta Eniro och be dom ta bort all information de har om mig och företaget. Ett enda stort bluff-företag.

2011-03-30

Hej, Vad tråkigt att höra att du fått faktura utan att ha beställt något. Kanske hade den redan skickats ut när du ringde oss. Om du har frågor. Kontakta gärna vår kundservice för företag på 020-615 615 eller vår kundombudsman på kundombudsman@eniro.com
Erika, Eniro

2011-03-10

KL

bra online

duger online, inte förstahandsvalet, men lägg ner telefonkatalogen.. För guds skull

2011-03-08

Lennart

De bekräftar överenskommelser som aldrig ägt rum

Tvivelaktiga försäljningsmetoder. En försäljare talade med en person här på företaget, Personen ifråga ville veta vem han hade att göra med eftersom det finns så många oseriösa företag i branchen. De kom överens om att försäljaren (Eniro) skulle skicka ett prisförslag och uppgift om vad som ingår. Inget avtal ingicks.
Sen kom fakturan som hänvisar till en bekräftelse av en affärsuppgörelse som aldrig ägt rum! Uruselt.- Nu kämpar vi med att få Eniro att backa från kravet.

2011-03-07

Småföretagare

GAMMELDAGS BONDFÅNGERIFASONER

Rena bondfångerifasoner! VARNING!!
Säljaren ringer upp, frågar om någon uppgift har ändrats mm. Ska maila över lite besöksstatistik mm innan vi går vidare. Mailet kommer, sk noreply med bekräftelse mm samt 8000kr att betala. säljaren går ej att få tag i, dessutom uppgett fel tel nr. Sen följer en följetång med telefonköer mm för att få rättelse, och det är jag som måste bestrida detta inom 10dagar, fast inget är beställt eller överrenskommet.
detta är nu 3:e gången med olika säljare, och jag kommer nu att avstå annonsering där och lägga pengarna på andra. Rek starkt detta till alla tills de ändrar sitt bluffsäljande

2011-03-03

Oseriösa

Jag driver ett litet företag och fick helt plötsligt en bekräftelse om att jag hade beställt tjänster av dom. Vilket jag inte hade gjort.

Efter telefonsamtal och mailskickande så får jag till slut tag på en person som tar tillbaka min påhittade beställning men detta kändes som det var endast för att jag hotade med att polisanmäla dom som dom tog tillbaka beställningen.

2011-02-23

Inga-Maj

Kartan

Jag tycker att kartan var bättre förr, för ett drygt år sedan fungerade det bättre

2011-02-23

Ante

Eniro, bluffbolag

Utöver annons i telekatalogen, kom plötsligt faktura på annons på eniro.se, fast jag inte beställt. När jag inte betalade kom inkasso. Riktiga skojare på Eniro.
Var kan man anmäla sådant?

2011-02-19

Hans

Företagarens bästa vän!

Jag är verkligen helnöjd med att vara kund hos Eniro. Alltid bra bemötande och vilket lyft de senaste uppdateringarna är! De nya tjänsterna, mobilapparna och den nya fräscha designen lär säkra Eniro position som det enda seriösa katalogalternativet en lång tid framöver.

Helt obegripligt med de negativa omdömena man kan läsa nedan. Vi kan inte mena samma företag! Lite misstänker jag att det är konkurrenterna som försöker baktala Eniro. Det har ju varit mycket skriverier om oseriösa internetsökföretag som försöker få det att se ut som att de är Eniro (t.ex. var det väl något som kallade sig Yellow någonting och gränsade till kriminell verksamhet. Även mer etablerade företag som hitta.se har ju gjort sig kända för märkliga knep att sno åt sig kunder (de förlorade även nyligen för andra gången en rättegång då deras marknadsföring faktiskt t.o.m. varit olaglig).

Eniro är helt fantastiskt på att skapa kundrelationer och vi företagare ska vara glada att det finns och ständigt utvecklas.

2011-02-18

Mice

Synd...

...att folk som skriver bra saker glömer bort att man ska betygsätta med stjärnorna med.

2011-02-18

Askim

Super

Just exakt. Går bra med eniro app

2011-02-13

nils

Snyggt jobbat

Bra söksida!!

2011-02-12

Ledsen Företagare

Till Eniros ledning, LÄS vad folk tycker om er och ta till er av kritiken. Hur kan ni låta ett så stort företag gå under? För det är vad som kommer hända om Ni fortsätter på samma spår. Själv är jag drabbad som många andra företagare. Den röda tråden är ju SÅ TYDLIG!! Det är ju vi företagare som har problem med er och ger er kritik. De som är positiva är ju användare av er tjänst men slipper betala notan. Själv har jag lagt hundratusentals kronor på Eniro och ALDRIG fått vad jag betalt för. I vissa fall har det tagit månader att fixa till småsaker som varit felaktiga på mina införanden. Jag skulle faktiskt kunna skriva en hel avhandling på alla turer med Eniro och era kundansvariga säljare. Mitt företag har också många inlägg på rejta och vi läser dom dagligen för att få feedback från våra kunder. Man blir bara ledsen när man ser vart Ni är på väg...

2011-02-11

Företagare

Eniro lurar småföretagare

Fick en faktura av Eniro för att vara med i telefonkatalogen. Dubbel så dyr som förra gången och uppgifterna stämde inte. Kontaktade dem genom deras formulär på hemsidan (som det stod i bekräftelsen att man kunde göra) och sade att vi inte vill ha detta. Idag kom inkassokravet.

2011-02-06

Malmö

"det var bättre förr"

Kartorna verkar inte fungera som dom ska.. Fixa, vore toppen

2011-01-20

Oseriösa säljmetoder!

Mycket oseriöst! Eniro skickade ordererkännande och faktura till företagets gamla adress som ändrades för 16 mån sedan. När breven slutligen hittat fram till rätt adress så sa vi omedelbart upp avtalet eftersom verksamheten upphört. På grund av att de skickat fel så hann tiden för uppsägning gå ut och de kräver betalning för uppgifter om en verksamhet som inte finns längre. En av Eniros konkurrenter som vi också köpt tjänster av ringde upp och ville stämma av uppgifterna som i hade i deras register. De fick då veta att vi upphört med verksamheten och vi la samarbetet på is tills det blir dags att starta nya verksamheten. Kommer däremot aldrig att vara kund hos Eniro igen om de behandlar sina kunder på detta viset!

2011-01-14

Nick

Dåligt

Eniro är oerhört oorganiserade. Säljarna är aldrig tillgängliga och de ringer inte tillbaka oavsett hur många meddelande man lämnar. Har du fått en faktura som är fel så ligger du inte bra till.

2011-01-06

Roine

Varning alla företag!

Har annoserat på gula sidorna under ett antal år men det är bara problem hela tiden, eniro kräver 20% av annonskostnaden utan att man fått se ett korrektur, när sen allt blir fel,kan man varken få tillbaka pengar eller bli kompenserad, istället hotas med inkasso od. Hade man kunnat ge minus i betyg hade vi gjort detta.

2011-01-01

Tycker Eniro är en hyfsat bra söksida

Men här verkar det tydligen vara ett eller fem i betyg. Rådet till Eniro är att spela in avtal med kunden om man kommer till en deal. Bra för kund och bra för företaget..alla nöjda.

Peter

Vill varna för säljmetoderna!

Har under mina 4 år som liten företagare varit i tvist med Eniro minst 10 ggr. Deras säljare ringer upp och pratar om deras tjänster och sedan skickar dem en faktura på det fast att man inte har beställt. Det går vidare till inkasso och där bestrider jag fakturan. Det går aldrig att få tag på en fakturaavdelning på Eniro heller eftersom att det inte finns något telefon till dem enligt kundtjänst. Under dessa år har Eniro dessutom lagt upp oss på två kundnummer och fakturerat dubbelt. Jag trodde inte det här om Eniro och jag förstår verkligen varför dem går med förlust om dem har den här kundservicen.

Hasse

Oseriöst värre

Helt sjukt oseriöst säljande.
Värre än de stora callcenter som finns.
Sluddrar om att man allaredan har uppgifter och avtal hos dom.
Sedan dimper det ner en faktura på en tusenlapp.
Vem faan vill ha ett sånt företag som stöd för sin verksamhet.
Eniro är ute.
Misstänker att många positiva rejt är samma skumma taktik

Robert

Underbart bra service

Eniro räddade bokstavligt talat mitt liv förra veckan!
Tack Eniro för era tjänster och bra service.

2010-12-24

JG

Jonathan Gustavsson

Vad kan man säga. +++++ På deras tjänster och det trrevliga bemötande mna alltid får. VÄRLDSKLASS

2010-12-22

Småföretagare i Stockholm

Jävlas med småföretagare

Trots ett tydligt NEJ TACK kom en bekräftelse...Sedan ett inkasso. Maffiametoder.
Bojkotta detta företag som jävlas med småföretagare. Om du ändå låter dig luras av en väldigt trevlig säljare så ska du veta att detta trevliga tillmötesgående sätt och all service upphör när du betalt den svindyra fakturan. Då behandlas man som luft och får inte hjälp med någonting, även när uppgifterna inte stämmer. Detta är det värsta företag jag varit i kontakt med.

2010-12-16

TL

Eniro använder skumma metoder

Blev uppringd av en säljare för Eniro angående abbonemang, sade efter ett tags samtal ifrån allt.
Det kom sen hem en bekräftelse på ett avtal, eftersom inget avtal fanns slängde jag denna. Fick sen en faktura från Eniro på beloppet av abbonamanget som inte har beställts. När jag sen ringde in för att ifrågasätta allt säger de att jag har fått en bekräftelse och inte svarat vilket då ska vara samma sak som att bekräfta avtalet.

Kommer att bestrida detta sjävklart men att eniro kör med dessa "skumma trix" trodde jag inte.

2010-12-14

CH

Dåligt företag

Har ringt till er många gånger och frågat efter nummer/adresser till både privatpersoner och företag. Ni frågar alltid om man vill ha numret i ett SMS och så kopplas man efter två signaler så kommer en röst in och säger: Numret stämmer inte, Abonenten har upphört etc.
Uppdaterar ni någonsin eran databas mot skatteverket, telefonkataloger etc? Svårt att tro eftersom man får betala för gammal och värdelös information.

2010-12-14

Dåligt.

kundservice via mejl värdelöst!

Går inte att radera uppgifter via deras mejlfunktion "kontakta oss."

Jag har mejlat ett flertal gånger och inte ens fått ett svar och inga uppgifter har heller tagits bort. Det finns heller ingen möjlighet att ta bort uppgifterna via egen uppdatering av uppgifter vilket finns hos konkurrenterna.

Ringa och stå i telefonkö är ett krav eftersom kundservice via mejl inte verkar prioriteras. Samma dåliga tjänst som innan men i ny skepnad.

2010-11-30

Zeratul

Pinsamma företagare!

Haha, läste nedan. En företagare som inte kan lägga 3000:- på att finnas med på Sveriges största söksajt måste vara helt väck. Jag säger som så att du kan ju du ta och hänga upp en jävla banderoll utanför din butik så vi kunder får tag på dig.

2010-11-19

Bengt

ceo

Karttjänsten är hopplös att anväda. Svårt att få i den skala man vill ha, men framför allt svårt att printa ut. Att inget händer när man klickar på "skriv ut" har inte hänt mig de senaste tio åren, minst.

2010-11-14

Gustav

Var stolta över Eniro!

Varför så negativa till Eniro? De har ju alldeles utmärkta sökmotorer och tjänster och det är väl trevligt att någon står upp mot amerikanska jättar som Google som försöker ta över totalt.

I vilket annat land som helst hade man varit stolt över en sådan egen fin produkt som Eniro. Titta bara på Eniros nya köpsökmotor och de nya apparna. De har ju verkligen utvecklat katalogkonceptet!

Istället så försöker man alltså smutskasta Eniro och gynna norska Hitta.se eller amerikanska Google?

4000 personer sysselsätts i Norden av Eniro. Detta är väl jättebra? Eniro ägs dessutom framförallt av svenska pensionsfonder och den här smutskastningskampanjen av Eniro som ju drivits i medierna senaste året (av egenintresse eftersom Eniro är en konkurrent om annonspengar) har ju redan kostat flera miljarder i minskat värde på våra egna pensioner. Är detta positivt?

Nej, var glada över att vi fortfarande har ett svenskägt katalogföretag i Sverige och tänk efter om ni verkligen önskar ett Googlemonopol.

2010-11-12

Rekord i inkompetens?

Pinsamt

Eniro har ställt en box på Sergels torg.
När man söker på eniro eller box och sergels torg får man ingen träff.
Ridå.

2010-11-10

OL

Usel lanseringa av ny sida

Lansera inte en ny sida när det finns oräkneliga buggar på sidan. Sökfunktionen fungerar mycket dåligt, som tidigare skrev söker du på privatpersoner kommer företag upp. Kartfunktionen går inte att använda. När du trycker på skriv ut så ändras storleken på kartan och det går inte att göra något åt det när man väl är där. Varför gå ifrån en produkt som fungerade, det gick att flytta och zooma på utskiftsfönstret innan ni bytte. Har tyvärr fått använda Hitta.se kartfunktion nu. Skärpning!!

2010-11-05

BESVIKEN!

"Svar på allt"

Nu är de fan sista gången jag använder NÅN tjänst mer av eniro.

- Sökningarna på deras sida blir alltid fel.
- De skit dyrt att vara med + att de blir dyrare ju längre du vill vara med. Borde det inte vara tvärtom?
- Deras SMS tjänst "Svar på allt" Får man alltid fel svar på, (om man ens får något svar, men pengar ska dom dra)
- Säljarna är otrevliga och man kan ju undra vad dom tar in för slags ÅF till företaget. Pratade med en kille som satt på nått kontor i västerås, SKANDAL! Jag kunde mer om företaget än vad den personen kunde.

2010-10-28

Botten!

Detta är den sämsta skepnad som eniro.se har funnits i under alla dessa år. Sökningarna är ett skämt. Söker jag på ett 'efternamn' (alltså privatperson), så får jag upp 'efter namn' som förslag, plus olika företagssidor som absolut inte har med saken att göra. Väldigt frustrerande och helt undermåligt.

2010-10-26

Aerosol

När kommer utsiktsbilderna?

På eniros blogg stod det i somras att bytet till nya utsiktsbilder skulle ta en månad, snart har det gått ett halvår.
Varför kunde Ni inte behållit de gamla bilderna tills de nya var klara att publiceras??

2010-10-26

Nya eniro

+ Den nya loggan är tilltalande.
Bra och en väldigt bred sökmotor. Bra kartor

- popup fönsterna vid kartan känns inte så strukturerade, även alla alternativ som kommer upp när man söker känns lite rörigt. Förstasidan känns lite tom alldeles för vit. Försöka att ändra det.

Tycker om det nya alternativet ni har tagit, även marknadsföringen har varit bra. Se bara till att strukturera upp sidan och dess alternativ. Samt göra sidan mer varm och tilltalande.

2010-10-23

Bra jobbat

Eniro, kanonlätt att söka efter produkter.

Tack

2010-10-19

/Nett

Skiiit!

Först får man att man ska vänta en minut i telefonkö, vilket i verkligheten visar sig vara 40 min! Man hinner reta upp sig när hela ens lunchrast går åt...
När man fått en tidigare makulerad faktura, kommer det sen en ny med påminnelseavgift för nåt titeltillägg från 2008. Det framgick inte att det kostade extra att ha varsin titel inlagd i katalogen. (vem bryr sig om det?) Jag bara fyllde i alla uppgifter. Så första kundservicemedarbetaren, sa sig makulera fakturan och ta bort titlarna och nu ska vi ändå betala!!! Är det inte Eniro som har gjort fel nu?! Tänker aldrig gå in och använda mig av Eniro! Bojkott! Verkligt dålig "service"!!!!!

2010-10-17

PP

Knepigt

Tycker nya Eniro har blivit ganska bra. Klart att man fortfarande kan få lite knepiga sökträffar men istället för att gnälla så finns det en oj oj funktion som går att använda för att tipsa Eniro....

Ni är på rätt väg...jag kommer fortsätta enira mig fram hos er.

Är inte företagare men konsument...ni företagare har ett val....vill ni inte synas smidigt och lokalt för konsumenten så strunta i det.

2010-10-10

Mikael Z Mikael Z

Eniro suger...

42000 förra året blir 47000 detta året. Samma material och samma funktioner. Vilket företag har denna ökning ??? Så har det vart länge 500kr upp/år.
Den "nya sidan" helt vansinnigt dålig. Söker man på ett företagsnam en Eniro så kommer en massa byggföretag bensinstationer etc med. Söker man ett nummer till ett företag så ska fa.inte mer än detta visas. Jag ser detta som egenföretagare som ett sätt att tappa kunder, då konkurerande bolag visas under i sökningen, trots att man skriver sitt eget företagsnamn.

2010-10-07

småsparare

kom igen nu!

Hur går det med låneförhandlingarna?

2010-10-06

Caroline

kartor

i mitt arbete brukar jag använda eniro för att kolla gatuvy. nu när den nya sidan är klar och jag trycker på kartans position så visar den två-tre kvarter därifrån plus attden lilla bilden/karta i vänster hörn kan jag inte zomma med så jag har ingen anning vart jag är på gatuvykartan. otroligt ofta hänger sig eniros hemsida så att alla flikar jag har uppe låser sig. sedan sitter jag och väntar på att utsiktsvyn ska komma tillbaka, vart tog den vägen? eniro har på några månader blivit väldigt dåligt vilket gör att jag får använda hitta.se istället..

2010-10-01

Nöjd

Äntligen Eniro

... En söksajt som verkligen uppfyller alla kriterier som vi vill ha! Enkelhet, relevans och massa häftiga funktioner. Hitta.se får verkligen se upp nu!
Snyggt!

2010-09-30

Cujo

Suveränt!

Nya sidan och designen är helt suverän! Tack Eniro!

2010-09-30

Nya siten suger kanelpung!

På deras nya site är ju sökningen helt sjukt dålig!! Söker du på konstiga saker som Bulle, Napoleon eller Katastrof, så får du helt sjukt konstiga resultat, helt irrellevanta. Dessvärre gäller inte detta bara konstiga sökord! :S

2010-10-05

Hej!
Vi håller fortfarande på att trimma in sökmotorn, så det finns en risk att det kan bli lite skakigt de kommande dagarna.
Att du får konstiga träffar beror på att vi i första hand söker efter företag, produkter och tjänster med just ditt sökord. Resultaten kommer från de sökord och infomration som företagen själva lämnar till oss samt deras hemsidor. En sökning på Bulle ger alltså träffar på dvd:n En bulle i ugnen och företag med ordet bulle i namnet.

Vårt mål är att vara bäst på lokalt sök. När du vet vad du ska köpa ? då hittar du det på eniro.se. De sökningar du har gjort känns lite vaga, prova igen med mer specifika sökord.

2010-09-28

Uselt

Eniro ändrar hela tiden förutsättningarna under året, dvs man får som annonsör inte det som man betalat för.
T ex inför sökmotor som hänvisar inte till annonser som man betalat för, utan till icke-annonsörer på nätet? Idiotisk. I övrigt dyrt och okunniga säljare.
Nummerupplysningen är också dålig, då det är olika priser beroende på vad den som ringer upp har för abonnemnag.

2010-09-22

Hutlösa priser

Att vara med på eniro.se kostade mitt företag i fjol 900:-
I år höjde de plötsligt priset till 3 000:-
På hitta.se är det gratis...
Gissa vilket vi väljer.

2010-09-14

Johanna

Pinsamt dåligt

Har haft kontakt med en säljare om vårt införande på eniro.se och i katalogen under 3 månaders tid. Fel uppgifter har lagts upp varje gång och när jag faxar tillbaka för att rätta blir det fel igen. Vi får en faktura som jag säger till min säljare att jag inte kommer betala förens det blir rätt uppgifter, han säger att han drar tillbaka den. Får påminnelse, säger till säljaren igen som lovar att den är stoppad, sen kommer delgivning från Kronofogden som innebär att vi får en betalningsanmärkning!! Vi har inte ens godkännt uppgifterna och de är fortfarande fel. Jag förstår inte hur ett företag kan jobba på det här viset, jag kommer aldrig mer att annonsera på eniro igen!

2010-09-09

FD kund hos Eniro

Inte kloka

Eniro är inte kloka och de börjar mer och mer likna andra bluffbolag på katalogsidan.
För ca 6 månader sedan ringer de mig och vill uppdatera mina uppgifter jag har lärt mig att detta egentligen betyder förnya min beställning.
Jag sa nej ändå kom de en faktura. (bestred)
De ringde igen för en vecka sedan jag sa NEJ så tydligt det går idag kom det en bekräftelse på att ja tackat ja!!!! Fyy faan.

2010-09-01

Bäst på lokalsök

Vi har fått väldigt bra genomslag genom vår profilsida hos er tackar!!

2010-08-18

TO

Ändra texten om eniro på eniro

Eniro är det ledande sökföretaget på den nordiska mediemarknaden. Inte i Sverige längre. Finns andra bättre katalogtjänster på nätet som dessutom har betydligt högre användarfrekvens

2010-08-04

Besviken

Besviken

Har bestridit deras faktura två ggr. Handläggaren ringer inte ens upp och frågar vad som hänt? Helt otroligt hur man kan behandla kunder på detta sätt. Utan de svara det finns ett avtal men är det ok att en fältsäljare ger vilseledande info? Men börjar man inte undra på reklamations avd när man får fakturan reklamerad två ggr? Ringer man inte kunden och frågar vad är det som hänt vad har gått fel? Vi alla som har annonser på Eniro är generellt egna företagare vet att om vi skulle behandla våra kunder som betalar stora fakturor på likande sätt vet att vi inte får tillbaka den kunden. Jag tycker det är mycket sorgligt att handläggare inte ringer och ifrågasätter vågar man inte ha kundvård? När man ringer och söker personen så har den inte ens en telefon att kopplas till är inte det lite anmärkningsvärt att en handläggare med så stort ansvar inte har en telefon att kopplas till eller en gemensam anknytnig att svara på. Kan bara önska Eniro lycka till

2010-08-02

Sliparn

Eniro har oseriösa säljare.

Mitt företag blev uppringt av en enirosäljare som ville sälja annonsplats. Någon stor annonsering var inte aktuellt, men att finnas med på gula sidorna kom vi överens om att man ändå borde vara, så hon gjorde ett "kanonpris" för mej, 2995 +m, skulle hon kunna släppa det för. Men efter att jag fått fakturen så ringde jag och sade upp avtalet. några veckor senare så ringer en annan enirosäljare upp och erbjuder samma paket för "listpriset" 995 +m? Vissa enirosäljare sitter alltså och skinnar kundererna. Har dom inget fungerande system som förhindrar att säljarna överdebiterar?

2010-08-02

RA

Bra katalog

När man väl hajar katalogen så är den kalas! Borde användas mera...

2010-07-29

John

Android satsning

Seriöst bättre kan ni, era tjänster för Android måste vara ett skämt?

2010-07-18

Thai H Thai H

EN STOR FIRMA SOM BETTER SIG SOM EN BLUFF-FAKTURFI

Kontaktad av en säljare som övertalade oss att ha en A4 färgannons på dindel.
Vi berättade att pengarna inte räckte. Han påstod att vi skulle kunna dela betalningen i tre. Annonsen skulle publiceras bland restaurangerna.
Annonsen kom i stället i sista sidan.
Att det skulle delas i tre delar innebörde i praktiken att två tredje delar skulle betalas under samma period då den ursprungliga betalningen skulle ske och att en tredje del skulle betalas senare. Alltså, under den period då man skulle betala allt, fick man betala nästan allt ändå.
Vi var noggranna med att berätta att vi annars inte kunde betala. Eftersom vi ej kunde betala och de inte respekterade det överenskommet, skickade de oss till inkasso. Vilket var det vi ville undvika när vi i början tackade nej till annonsen.
Annonsen hamnade inte heller bland restaurangerna, utom i sista sidan av katalogen.
Trodde aldrig att en så stor firma som eniro skulle hålla med sånt, men nu vet vi.

2010-06-23

Gustav B Gustav B

Hemnet på kartan

Grym integration med hemnets objekt på enirokartan. Spöar hemnet sajten rejält. Onödigt många klick för att se bilder på objektet dock.

2010-06-18

Fusk faktura

Fick en faktura på tjänster jag inte beställt... Inte förens efter MASSA bråk gav dom sig... Inte särskillt proffsigt...

2010-06-09

Kass

Telefonkö

26 minuter telefonkö bara för att få prata med någon som inte kan hjälpa en.. kasst

HL

Oseriös

Efter bytt teleleverantör, försvann jag från eniro. Skickade mail och fick svar att jag skulle bli införd igen, men två veckeor senare var jag inte inlagd. Ringer 118.118 och får felaktigt nr till dom, skulle bli kopplad men blev bortkopplad. Fick ringa om kom fram fick besked att Telia har annulerat abonnemanget och min nya telefonlev inte har anmält detta till Enior (konstigt både Hitta.se och 118100) har fått uppgifterna. Fick nästan tvinga på mig att få in uppgifterna Eniro krävde att operatören skall kontaka eniro). MYCKET DÅLIGT

Hej HL

Vet inte varför dina uppgifter inte har blivit korrekta. Skicka mig ett mail på kundombudsman@eniro.com så lovar jag att se till att dina uppgifter blir sökbara igen på Eniros tjänster. Hälsningar, Eniro Kundombudsman.

2010-05-18

Jf

joakim

Skickar fakturor även fast man per telefon 2 gånger avbeställt deras tjänst.

Hej Joakim

Att du har fått fakturor på något du inte beställt är inte acceptabelt. Vi vill enbart erbjuda annonsering till företag enligt deras önskemål och behov. Mail mig så ska jag se över vad som hänt. kundombudsman@eniro.com. Hälsningar Catharina, Eniros kundombudsman.

2010-04-30

Richardsson

Otroligt oseriöst!

Har iefterhand upptäkt att vi fick en faktura i november på något vi avbokade i mars. Sistnämnda afkturan kom utan underlag och bekräftelse! Eniro använder sig av samma fula metoder som alla andra katalogföretag.
De har dessutom slagit ihop katalog och nätinförande och kommer med "Paketpriser" som är betydligt högre än tidigare.
Det mest allvarliga är ändå att de inte har något gratisinförande vilket innebär att varken katalog eller nättjänst är helteckande då de inte får med alla företag. Hur ska de då kunna "Svara på allting" på 118 118???????

Hej Richardsson

Hoppas du har fått hjälp med fakturan då fått trots att du har avbokat. Ska självklart inte vara så. När det gäller kostnadsfria införanden så har Eniro det. Att finnas sökbar på www.eniro.se och 118 118 på företagsnamn är kostnadsfritt. Så ...118 118 kan fortfarande svara på "nästan" allt. Hälsningar, Eniro kundombudsman

2010-04-27

Fredrik

Oseriöst

Oseriöst att publicera omdömen från anonyma uppgiftslämnare.

2010-04-06

gunnar

Bra tjänster

Använder eniros tjänster dagligen, bra tycker jag

2010-04-06

Mats

Inte så bra - ni kan uppenbarligen INTE bättre

Instämmer med nedastående kommentarer kring otrevliga säljare, tveksamma säljmetoder, fakturor som är otydliga, en kundtjänst som är omöjlig att komma i kontakt med. Förvånande att ett bolag med så fint yttre är så ruttet internt. Förvånande att Inkasso vill jobba med er - det sätter ju dem i ruskigt dålig dager. Ungefär som att jobba med maffian. Genom era arbetsmetoder suger ni musten och den positiva andan ur vanligt vettigt folk som har ett jobb att sköta. Oerhört tacksam för att ni slutat ringa mig. Men det kanske har att göra med att jag ger er samma bemötande som ni ger mig.

2010-03-31

magz

bluff faktura

Självklart att jag har kontaktat kundservice och skickade två brev också. Jag begärde kopia på kvitton av försändelsen av bekräftelsen och ljudfilen om ordern men inte fått något. Bara ett hotbrev till (efter drygt 3 månader!) om att Eniro efter noga övervägande bla bla bla kommer fordran skickas till inkassobolag om jag inte betalar. Det är under all kritik! Jag har varken godkänt eller undertecknat någon avtalssvillkor som jag har aldrig sett!

2010-03-23

jonas

Bluff-fakturerare

Jag kontaktade eniro för ca fyra v sedan för att UPPDATERA det uppgifter som adress, telefonnr och få lite uppgifter på vad det KOSTAR att annonsera hos dem. Nu tre veckor senare dimper det in tre fakturor á 1995kr på BESTÄLLNINGAR som jag inte gjort.
Nåväl tänkte jag och ringer Eniros kundtjänst och ber snällt och vänligt att vi makulerar dessa då vi inte har löst alla tekniska bitar med adresserna, kontaktpersoner och telefonnummer. För det kan ju inte vara några problem? Men det var det jag blir bemött som om jag var pestsmittad, och får veta att dom inte hjälper mig med reklamationer utan jag blir förpassad till ett internetformulär. Sagt och gjort jag börjar fylla i formuläret och bifogar fakturor. Klickar på skicka och väntar mig ett kvitto på att ärendet är mottaget men icke. Jag har heller inte mottagit några skriftliga bekräftelser som jag också efterfrågar nu 1½ vecka senare.

2010-03-22

Jonas

Klåpare och Banditer

Ringde för ca. tre veckor sedan för att korrigera lite uppgifter, få prisförlag på annonsering. Nu tre veckor senare dimper tre fakturor á 1995. Nåväl tänkte jag och ringer och säger att det måste röra sig om ett missförstånd, jag har trotts allt inte beställt något. Kundtjänst bemötte mig som om jag vore förståndshandikappad och leprasmittad. Efter detta vart jag förpassad till deras webbformulär som inte ens skickar ett motagetkvitto när man sänder in ärenden.
Nu ska jag ringa Svensk Handels för att se vad de har att säga om dessa tjuvar.
Nu när jag försöker skriva detta får jag "Något gick fel" och jag får börja om och skriva det!

2010-03-21

Carolina

Kundservice fungerar perfekt

Tycker inte bara Eniros tjänster passar mitt företag perfekt. Vet faktiskt inte vad jag hade gjort utan.

Har inte samma uppfattning av nedan skribenter med kundservice. Den fungerar som den skall. Mitt företag hade ett problem med vår info. Läste DNs artiklar. Läste om ombudsman och krävde det och blev då relativt omgående kontaktat om en Eniro ombundsman. Varpå ombudsmannen ringde upp. Verkligen inget bondfångeri.

2010-03-21

Carolina

Kundservice

2010-03-20

20% av kunder genom Eniro

Efter kundundersökning visar det sig att vår antikhandel får 20% av sina kunder genom att annonsera på Eniro. Mycket tillbaka på investering. Toppen!

2010-03-18

Alltid fel

Som företagare har vi använt oss av Eniro, alltid måste man skicka in ändringar gällande annons. Räcker inte med en gång, utan flera ggr. Ändå lyckas Eniro aldrig att göra rätt. Trött på att behöva kontrollera att de lägger ut rätt uppgifter på webben, är det inte fel adress utlagt är det något annat... Suck!

2010-03-18

Cecilia

Eniro slår in på samma väg som blufföretagen

Något har hänt på Eniro de senaste åren. Säljkåren har gått kurs i hur man bondfångar genom att ge skyhöga offerter och sätta tidspress på stressade egenföretagare. Funkar det ändå inte kan man börja ge rabatt. Vad sägs om ...20%. Dåligt Eniro! För intresserade läs DNs artiklar från september -09 om skojjeriet på Eniro.

2010-03-17

Henrik

Beroende

Jag har i flera år annonserat både i katalog och på senare år även på internet. Mitt företag är helt beroende av den intäktsström som genereras utifrån Eniro. Förvisso, jag betalar dyra pengar, närmare 100000 per år, men jag tillbaka det med åtminstone en kund per dag.

Obs. Cateringföretag.

2010-03-14

missnöjd finansiär

Vilseledande marknadsföring

Tog tidigt i höstas kontakt med Eniro för jag ville bli sökbar på min titel och erbjöds ett paket för x kr som jag betalade. Nu ett halvår senare är jag fortfarande inte sökbar på titeln och har fått reda på att med det paket jag erbjödits inte ens kan bli sökbar på titel. Reklamerade detta skriftligt för 4 månader sen eftersom jag anser att jag blivit vilseledd av säljaren och erbjudits/betalat för en tjänst som inte motsvarar mitt önskemål. Häromdagen (dvs 4 mån senare) fick jag ett svar där jag erbjuds ett avdrag för att införandet av den felaktiga tjänsten blivit lite fördröjd i starten. Det fanns ingen antydan om att man alls noterat att jag reklamerat en felaktig tjänst. Jag blir bara trött...Några tusen fattigare är jag fortfarande inte sökbar som sjukgymnast och jag kommer naturligtvis aldrig att anlita Eniro igen. Företag med ett sånt bemötande av sina finasiärer brukar tack och lov per automatik saneras från marknaden.

2010-02-25

K.L

Illa

Kundtjänsten är en katastrof. Svarar inte på e-post, långa väntetider.

2010-02-19

bra

bäst

2010-02-19

Eniro är Sämst!

Försökte få en prisuppgift på vad det skulle kosta att finnas sökbar på bransch + 2 ytterligare sökord på eniro.se. Jag kunde inte få detta utan var tvungen att ge all min företagsinfo till dem först, inte lätt att göra eftersom firman inte är uppstartad än. Jag skulle lägga upp en budget för firman och tänkte ha eniro som samarbetspartner - så blir det dock icke.

2010-02-18

Lägg era marknadsföringspengar någon annanstans!

Efter flera år med Eniro har jag nu via en stor enkätstudie utvärderat resultatet. Utfallet var inte bara mager utan rent utsagt pinsamt dåligt, i praktiken obefintligt. Mitt företag har de senaste tre åren spenderat omkring 200 0000 kronor på en fullständigt onödig medverkan på eniro.se. Mitt råd... Fly medan ni har pengarna kvar och investera i marknadsföring med MÄTBARA RESULTAT!!!

2010-02-18

Hanz

Sämst

Det blir inte sämre. Kundservicen är under all kritik. Betalar över 10 000 kr ändå syns jag bättre på Hitta.se där jag inte betalar något. Kommer aldrig lägga en krona till hos Eniro.

2010-02-15

Mikael Andersson

Det tar sig eniro!

Tycker att ni iom sjökorten och en hel del andra tjänster lyft er kontra hitta.se. Ni har även tagit ett stort kliv rent utseendemässigt och gränssnittet har även det förbättrats. Rock on!

2010-02-08

funderaren

adr till eniro 118118

varför får man bara upp eniro på gustav III.....när man vill ha adr till ett kontor som inte är i stockholm?

2010-02-07

D

Lurande säljare

Säljarna som ringer ljuger en rakt i ansiktet. Den ena påstår att man måste betala extra för att få vara med på nätet. Tre dagar senare ringer en annan säljare och säger nej, det ingår redan i ditt pris. Här har jag betalat extra i tre år pga. första säljarens ljug!! Hur kan man bedriva en verksamhet på detta sättet??

2010-02-11

Får ett par år sedan delade Eniro upp sin säljkår, en för katalog och en för Internet. För att förenkla för alla kunder har Eniro från och med 1 januari 2010 endast en säljkår för Gula Sidorna och eniro.se. Eniro ska erbjuda annonsering enligt kundens önskemål och behov. Hälsningar, Eniro Kundsombudsman

2010-02-03

irreterad

företagare

ett värdelöst företag som har folk som säjer men absolut ingen support!!

2010-01-31

Irriterad

Låter privat personer skriva vad som helst

Låter privat personer göra bedömningar på företag, bra som dåliga utan att de får reda på det. Denna funktion kan vara förödande om det får ligga kvar utan att det kommenteras. Eftersom ni tar bra betalt tycker vi inte det är orimligt att ni lägger in en funktion att företaget blir informerat omgående vid en bedömning så att detta kan omenteras.

2010-01-19

Lilly

Gula Sidorna

Jag är nöjd med Eniro och det är genom Gula Sidorna som jag får helt klart flest kunder (jobbar som frisör). Jag har haft turen och haft bra och trevlig säljare och lägger hela min budget på Eniro

2010-01-15

HC

Företagare -använd fötterna

I höstas gick jag ur eniro och annonserar i stället hos hitta.se.
Hos hitta svarar ex.vis kundservice direkt.
Efter att ett antal år ha retat upp mig på oseriösa försäljare och urusel kundservice och oanmälda prisökningar gick jag helt enkelt ur.
Det är bara en tidsfråga när eniro är utkonkurerat.

2010-01-12

Lotta

oseriöst!

Den otroligt låga nivån på Eniro Sverige AB service som jag har blivit bemött med är mycket förvånansvärd. Ett så stort företag som betecknar sig själv som ledande inom sitt område måste ha tappat något på vägen, för inte kan de ha nått en sådan storlek på den usla hanteringen av sina kunder. Mitt omdöme baserar sig på att jag trots försök till kontakt per e-post och fax har inte min kontakt,avbeställning och uppsägning av kontrakt hörsammats. Om kunden efterlever sina krav gentemot beställaren men motparten fullständigt ignorerar densamma, vad säger det om företaget?

2010-01-04

RO

oärliga försäljare

Vi blev lurade av en av försäljarna på Eniro att han var den enda kontakten vi skulle ha med Eniro numera och att våra befintliga uppgifter skulle ingå i paketet han sålde oss. Några veckor senare ringer en ny försäljare från Eniro upp och vill ha 4000:- till för införandet på nätet, som jag förklarade för säljare nr 1 var det enda som var av vikt för oss. Det slutade med att vi fick en tjänst vi ej är nöjda med till onödiga pengar.

Säljarna pratade skit om varandra och jag fick uppfattningen att dessa säljare inte är ett dugg bättre än de hemska telefonförsäljare som ringer om kvällarna. Jag har som företag tyvärr tappat förtroendet helt för Eniro.

2010-01-03

BLÅST SMÅFÖRETAGARE

LITA INTE PÅ ENIRO

Eniros säljare lockade mej att ha kvar annonsen på gula sidorna med att jag nu också skulle vara sökbar på nätet. Att Eniro glömde lägga ut mitt företag på nätet var inte ersättningsbart, det hade jag fått som MERVÄRDE och det ersätts inte (enligt ENIRO). Alla jag pratat med på Eniro har haft samma åsikt-att detta var för jäv..gt men det var bara ord, ingenting man kunde lita på

2009-12-29

argsin

en som blev lurad

alldrig mera eniro,man får inte all information av dom när dom ringer,så prata inte eller bestämm alldrig något i tel varning.ja blev lurad på 2500 som jag måste betala,fast ja hade 10 dagar kvar till sista betalnings dagen ,dom sa bara tyver du måste betala fast ja inte hade fått den informationen ja frågade om,så alldrig mer för mig eller för mina bekanta o information för mina kunder kommer åckså efterssom jag är frisör tänck va mycket folk man träffar (alldrig mera eniro)

2009-12-22

Eniro luras

De ringer och jag avvisar telefonsamtalet. Skicka info per post säger jag. Ett par dagar senare ringer en annan och får samma besked. Lika förbenat kommer en orderkräftelse på 2730 kr + moms. Affärsmoralen har i alla år varit obefintlig i detta företag. Årets värtsing

2009-12-21

Wille

Dålig eller ingen träffsäkerhet vid sökningar

Eniro har en ökad ambition att svara på allt, men efter att ha använt webbsök i 10 år, ser jag att träffsäkerheten blir bara sämre och sämre. Det står kvar uppgifter till abonemang som upphört (Geschwornergården Falun), uppdatering på adresser från Lantmäteriet verkar inte ske (Bysjövägen 100, Borlänge), hittar man inte uppgifter på Eniro så måste man dubbelkolla på hitta.se (LK rör i Rättvik).
Koncentrera er på att göra sakerna bra innan ni fokuserar på att göra mer. Skärpning!

2009-12-20

Emma

Inget för mig..

rejta saknar helt trovärdighet och är ful, om företag fortfarande kan köpa bort möjligheten till konsumentomdömen är det riktigt tragiskt och går emot hela idén bakom konsumentmakt på nätet, har tidigare inte heller fått publicera kritik på Eniro, så vi får väl se om det här dyker upp. Då kanske det kan få bli en tvåa.
Tycker att Eniro behöver plugga på mer om vad kommunikation innebär 2010 på nätet, det känns så hopplöst omodernt så pass att jag tom måste avreagera mig lite här ;)

2009-12-18

Välldigt besviken

Bluff

Eniro har börjat med samma teknik som andra katalogförsäljare de vill säga bluff. Vilseledande vid samtal de kan bla ringa några månader efter en avbeställning och påstå att de bara ska uppdatera uppgifter men vad de igentligen gör är att binda upp en ett år till. De skickar fakturor man inte blir klok på och lite väl många så man ständigt måste kontakta deras kundtjänst och då löser det sig till slut!

Nä nu har jag fått nog av alla katalogföretag inkl Eniro skäms på er.

2009-12-15

magz

Bluff faktura

Eniro lurade oss med en bluff faktura. De påstår att de har skickat en bekräftelse om en telefonbeställning och den returnerades inte tillbaka till de. Vi har ej beställt något tjäns av Eniro! Varför kan de inte helt enkelt annulera en faktura när en kund protesterar? Är det så lönsamt att hålla på med det här?

2009-12-16

Har du fått en faktura som inte är enligt era önskemål ska ni kontakta Eniros kundservice. Eniro vill ha långsiktiga relationer med sin kunder så att skicka en "bluff faktura" är inget som företaget sysslar med.
Hälsningar, Catharina Wallin. Eniro kundombudsman.

2009-12-11

Kalle

Dålig tjänst

Er tjänst rejta.se är dålig och orättvis. Anonyma personer kan gnälla öppet på företag. Trodde Eniro sysslade med seriös sökverksamhet.

2009-12-16

Fördelen med rejta.se är ju att du som företagare har möjlighet att svara på klagomålen. Bra ställe att fånga upp ris och ros precis som vi på Eniro gör för ta del av eventuella klagomål och kunna svara på det och hitta förbättringsområden.
Catharina Wallin, Eniro kundombudsman

2009-12-07

Oscar

Snygga kartor!

De nya kartorna är riktigt grymma! Gatvyn klår Hittas dito med råge!

2009-12-07

Tommy

Kundtjänst ???

Efter flera fruktlösa försök under några timmar att nå Eniros "Kundtjänst" gav jag upp :(

2009-12-10

Eniros kundservice har under vissa timmar väldigt många som ringer till dem. De Eniro har gjort är att förlängt öppetiderna så nu har kundservice öppet mellan 07-19. Prova att ring innan 10 eller efter 15. Då är det färre som ringer.

Hälsningar
Catharina, Eniro kundsombudsman

2009-12-06

Missnöjd

kontakt formulär

Hur kan ert stort företag som detta inte ha ett fungerande kontakt formulär, och när man ringer till kundtjänst så ber de inte ens om ursäkt för detta, utan ett svar att vi vet att den inte fungerar. Skicka brev.
Otrevliga också, men ta bort formuläret om ni vet att det inte fungerar, det skulle spara mycket tid att slippa sitta i kö till er.

2009-11-20

Magnus

Värre än blufföretagen

Jobbar med att dagligen bestrida bluffakturor från oseriösa företag. Tyvärr har jag märkat att Eniro många gånger har värre försäljningsmetoder än övriga fakturaskojare. Eniro använder sig av otillåten negativ avtalsbildning.

2009-12-10

Eniro har fantastiska tjänster som har hög användning. Här har kunder möjlighet att annonsera enligt deras önskemål och behov. Eniro vill ju självklart ha nöjda kunder så att erbjuda något som kunden inte önskar eller beställt är inte acceptabelt. Kontakta kundservice om något inte stämmer så hjälper de till så det blir enligt era önskemål.

Hälsningar, Catharina Wallin

R1001113;Medieförmedling, -försäljning

Fler medieförmedling, -försäljning i Stockholm

Ladda upp en egen bild Visa alla bilder