Omdömen om EuroPark Svenska AB
2012-01-12
Judit
Jag sökte regler som gäller för handikapps-parkering på en av Europark bevakad område. Fösta svaret var att:"Du kan stå på avgiftsbelagd område i 4 timmar utan betal-ning. När jag ville läsa om detta, hänvisades jag till hemsidan, där inget sådant står.
Efter 15 minuters undersökning kom 2 ra svaret: "Du kan står där 3 timmar". När jag envisades med att kunna läsa detta, blev den tredje uppgiften att "vi är snälla, du får stå där" Min ytterligare fråga var om någon som inte är snäll och botfäller mig "kan jag hänvisa till detta samtal?" Det sista svaret blev, om du vill vara säker "betala avgift".
Enhetliga regler utan snällhet är att föredra.
2012-01-06
Har idag varit i Täby centrum och parkerat i garaget.
Kom ut efter 2,5 timmar ( gratis parkering i 3 timmar ).Satt en p-bot på 300:- eftersom det låg 2 st p-skivor på instrumentbrädan.Den ena med rätt tid låg fullt synlig och prydligt lagt på instrumentbrädans vänstra sida.Den andra låg "slarvigt" på snedden på höger sida( låg där av misstag=har en bil med mkt djup instrumenbräda,och inte sett att det låg nåt där).
För mig ett helt obekant "förbud".Jag kan förstå att det blir vilseledande med 2 p-skivor,så boten är väl kanske befogad till viss del.Men det jag stör mig på är att ett flertal ggr jag parkerat i Täby centrum har jag själv och andra fått dessa nitiska p-lisor efter mig.Dom går och väntar ut utgångna p-tider som små äckliga soldater,även fast det nästan är tomt på parkeringsplaterna.
Kan inte vara lätt att jobba som p-nazist.Men antagligen får dom inga andra jobb,eller så har dom sadistiska böjelser.
2011-12-22
Andreas
Jag jämnför EuroPark Svenska AB med de som vred på gasduscharna i Auswitch. Har blivit, så dåligt behandlat. Inte mitt fel, de tar inget ansvar! På deras hemsida kan man läsa om Europarks vision.. rena skämtet som inte uppfylls. Bojkotta deras anläggningar..
2011-10-14
Parkerade i solna centrum en söndag.
Gratis de första två timmarna, därefter vardags taxa. Det var allts om stog på skylten.
Kommer tillbaka efter en timme, med en bot.
Ringer dem på måndag, då de säger att man måste ta en biljett i automaten????
Överklagar skriftligen till dem, men de vägrar trotts att de har fotograferat ankomsten.
Ett bluff bolag, har kontaktat europark och centrum ledningen.
2011-05-18
Ledsen o arg parkerare
Parkerade idag och hade 2 st p-skivor i bilen. En som endast avser parkering i Södertälje och en "vanlig". Tyckte det var bäst att ta det säkra före det osäkra och använde den vanliga. Hade just varit i Södertälje och den stationära stod på 9.30 och hade giltighetstid till 12.30. Ställde in den "vanliga" på 10.30 med giltighetstid till 13.30. Men vad hände, fick p-böter på 400 kr, kl 11.14, för att jag använt 2 p-skivor, hade inte en aning om att det var fel. Dessutom var ju tiden på båda inom 3 timmar. Vad är problemet? Skärpning. Jag kommer att bestrida detta. Dessutom fick jag ingen förståelse vare sig av "lapplisan" eller kundtjänst. Jag fick skylla mig själv, borde minnsann vetat bättre. Alla regler står ju på baksidan!!?? Dåligt, lättförtjänta pengar och maktmissbruk är bara förnamnet.
2011-02-09
Mandrake
Har uppdrag av bl a bostadsföretag, kostnaderna läggs på hyrorna antar jag. Ett bekvämt jobb. Åker inte ut på uppmaning eller tips.
2011-02-05
Förundrad över beteende
Min gubbe fick igår (den 4e februari) en P-bot av detta "underbara" bolag pga att han påstods ha för många P-skivor i bilen! Viktigt är att veta det att han helt enligt anvisning hade lagt en skiva med rätt inställd tid väl synligt framme i rutan framför förarplatsen! Den andra skivan låg på trekvart vid och under ett antal kassetter som han har ovanför sitt handskfack! Det vill till att verkligen snoka som fasen i bilen för att kunna se den andra skivans tider!
Han hade varit borta i en kvart när han kom ut och såg att han hade fått en böter! Vad i helsike sysselsätter ni er med egentligen?? Ska ni jaga faktiska felparkerare eller ska ni driva in pengar till bolaget till vilket pris som helst och med vilka medel som helst? Det är ju precis hur skamligt som helst att ni ens får hålla på med parkeringsövervakning när ni inte jobbar på ett korrekt sätt!
Inte konstigt att parkeringsvakter blir mer och mer hatade med ett sådant tillvägagångssätt som ni använder er av!
2011-01-31
Skit arg
Vi fick böta 1 000 kr för en sk felparkering då vi ställde oss på en parkeringsficka som enligt Europark inte var en riktig parkeringsplats. Det var 5 st platser som var plogad och vi ställde oss i den sista rutan. Vid 22 tiden ställde vi oss där, betalade 40 kr för platsen som räkte 24 H. Morgonen efter när vi kom ut hade vi 2 st botar. En på 500:- för att vi stog felparkerad och en till på 500:- då klockan blev 00:00. Så 1 000 kr i böter för något som vi redan betalat för. Då vi ringde dit fick vi bara ett otrevlig bemötande av en kvinna som sa att det var bara till att betala.
2010-12-22
Henrik
Ja, de var ju mycket snabba att lappa vårt privata garage på jobbet. Lapplisan satte boten på rutan efter 4 minuter. Jag hann inte ens åka upp till receptionen för att hämta ett parkeringstillstånd förren boten satt på rutan, det tog nog 6-8 minuter. Men Lisan bara log och sa, "Inget tillstånd i bilen, bara och betala..." Man blir ju vansinnig, 550 kr åt skogen. Tack europark för den julklappen...
2010-11-14
Marcus
Vid Älta Centrum finns en gratisparkering förutsatt att p-skiva används. Om man glömmer denna p-skiva tar det max 5 minuter för Europark att lappa bilen alla dagar i veckan. Efter att ha varit obevakad under lång tid har Europark här hittat en riktig guldgruva och uppenbarligen satt någon provisionsbaserad anställd att heltidsbevaka området. Det kommer väl ta ytterligare någon månad innan samtliga i Älta åkt på en p-bot, varefter det är dags för Europark att fokusera på en annan gratisparkering.
Stort tack Europark till värdeskapande service för oss Ältabor!
2010-09-10
ML
så lack på detta, jobbar i malmö och parkerar ibland utanför mitt jobb där Europark har sina parkeringar, kom hem kolla mitt kontoutdrag för månaden och såg då till min förvåning att dom dragit 40kr i avgift 3ggr vid 3 olika tillfällen dvs 120 kr/gången då det endast skall kosta 40 för en s.k heldag.Ringt flera ggr, aldrig att man kan nå dem, så j-a tråkigt. Men vad är det för skitapparater dom har?
Hej!
För att snabbare få svar, kan du maila till kundtjanst@europark.se
För information:
Vissa inlösenbolag får inte med köpdatumet när kontokortsfiler skickas till bank för debitering. Det som då anges som transaktionsdatum på ditt konto, är datumet som banken dragit beloppet.
Detta innebär att flera kortköp tätt inpå varandra kan få samma datum. Det du ser på ditt kontoutdrag kan alltså röra sig om tre olika parkeringsdagar som du debiterats för samtidigt.
Debitering sker inom 1-7 dagar efter att man parkerat, beroende på när automaten töms på kontokortbetalningar.
Mvh
EuroPark
2010-04-09
Fick en p-bot som av någon anledning inte satt på rutan, visste själv inte om att jag fått den. Jag blev alltså medveten om p-boten först när jag fick en påminnelseavgift, i mitt tycke, från ingenstans. Jag öppnade brevet en fredagseftermiddag och läste något i stil med att - kontakta fodringsägaren vid frågor osv. Det var ganska sent och jag gick då in på fodringsägarens -Europarks hemsida och drog iväg ett mejl till kundtjänst och tänkte inte mer på det. Efter någon dryg vecka kom jag att tänka på det igen... konstigt att jag inte fått svar... så jag gjorde ett nytt försök på både mejl och telefon. Det roliga är att det går att läsa exakt detta på Europarks hemsida: "För snabbast handläggning gällande kundtjänstärenden vänligen kontakta oss via mail." Tiden gick ytterligare men inget svar. Då rätt som det är dyker det ner ett brev i lådan där det går att läsa att ärenden går vidare till inkasso om jag inte betalar... Jag gjorde nya försök men inga svar... Välkommen till 2000-talet!
Hej Christian. Vi beklagar att du inte fått svar från oss. Kontrollavgiften "p-boten" som sätts i rutan kan antingen vara en elektroniskt utskrivet kvitto eller en manuellt skriven avi. På denna står det att man ska vända sig till vår samarbetspartner Hojab Parkeringsservice för frågor och överklagan. Har den flugit bort är det såklart inte lätt att veta vart man ska vända sig. Information om att det är Hojab man vänder sig till samt tips och råd kring parkering och övrig information, finns även att läsa på vår hemsida. I det fall du råkar ut för en kontrollavgift, vänd dig direk till Hojab. Självklart ska du får svar när du ställer din fråga direkt till EuroPark och vi ber om ursäkt att svaret uteblivit. Med vänlig hälsning EuroPark Svenska AB
2009-05-12
Nöjd kund
Jag blev bemött på ett trevligt och korrekt sätt när jag ringde till Malmö. De hjälpte mig med det problem jag hade.
Lever man efter filosofin, "så man bemöter folk blir man bemöt tillbaks."
2009-01-12
Argbiggan
Parkeringsvakterna får säkert provosion på p-böterna de sätter ut! De lappar så fort de kan och om man kommer springande med två barn och berättar att ett toalettbesök med barnen drog ut på tiden... så säger dem bara att "lappat är lappat" och "då får du väl ha lite bättre marginaler"! Helt okänsliga, otrevliga och omänskliga! Jag skulle aldrig kunna jobba på Europark och jag undviker i det längsta att parkera på deras p-platser!
2007-11-15
Mercan
Fick både korrekt och vänligt bemötande, både i växel och av handläggare. Fick dock vänta en stund innan växeln svarde
2007-11-12
TRÖTTARE
Väldigt snorkiga, dåligt bemötande. Taskrig service och inge vidare underhåll i deras garage. Svåra att få tag på per telefon i Malmö
2007-01-09
TRÖTT
Otrevligt bemötande och svåra att få tag på i Göteborgs området. Har stora problem med att sköta sina p-områden.
Bilar kan stå i flera dagar på vändzoner mm utan att de kommer ut och lappar, även då man ringt om det.

helt dumma i huvudet, detta företag är blacklistad i hela sverige, fick p böter i kristinehamn när deras automat vägra ta 5-10kr , utan enbart kronor, stoppa i minst 20spänn i en kronor men automaten vägra ta mer än 5-6kronor sen börja man om, till slut fick jag 8 lappar. fick böter 2 min över tiden för att apoteket hade en kärring som skulle räkna pengarna, 2 jävla minuter. Dom är dryga och vissa gånger helt borta, otrevliga och har hört att många får b bot under tiden dom betalat. Uppmanar alla företag anlita inte, pga av ditt ryckte med! Rätt ska vara rätt,. har jag parkerat fel är jag värd böter, men inte under tiden ja betalat.