Omdömen om Avanza Bank AB
2011-09-22
Claes
Missade tydligen att markera för 5 stjärnor i tidigare inlägg.
2011-09-22
Claes Olofsson
Har varit aktiv kund i 5 år utan större missöden. Det mesta fungerar riktigt bra med en trevlig kundtjänst
och kunnig personal. Ni får 5 stjärnor av mig.
2011-09-02
Roofie
Intradagstrading fungerar inte tillfredställande på Avanza. Webinterfacet är 10 år äldre än tex FXCM eller IGTrader. Ofta slutar deras servrar att fungera och kurserna fryser. Man kan också hamna i ett läge då man tvingas ringa upp citibank/commerzbank m fl för att deras instrument inte ungerar. Alla gånger har de sagt att det är Avanas fel och att andra handlar utan problem på andra plattformar. Nä se upp för denna bank. Lika dålig moral som kursade moderbolaget HQbank.
Hej Roofie!
Vi håller just nu på att ta fram en ny webbsida, detta gör vi tillsammans med våra kunder för att ta fram det vi tror kommer blir världens bästa verktyg för sparare. Innan årskiftet har vi planerat att släppa en första Beta-version. Vill man vara med och påverka utvecklingen får man hemskt gärna lämna sina synpukter i vår idéfabrik Labs - http://bit.ly/ru6u4s
Vad gäller våra hänvisningar till emittenter (t.ex Commerzbank och Citifirst) så sker detta när kurser inte ställs i instrumenten. Detta är något som emittenten gör och vi kan endast påverka detta genom att ringa och uppmärksamma att kurser saknas.
Det nummret som vi ringer är precis samma nummer som en privatperson vänder sig till. För att det ska gå snabbare att få fram priser nästa gång ett fel inträffar brukar vi därför tipsa kunden om att de kan ringa direkt till emittenten. Givetvis ringer vi om en kund ber oss göra detta.
Hälsningar,
David
Avanza Bank
2011-06-28
Kristina
Mycket hög och krånglig tröskel att få bli kund och börja med aktiehandel. Dålig information.
Hej Kristina!
Vi beklagar naturligtvis att ni känner att det är en hög tröskel för att handla med aktier och fonder hos oss på Avanza Bank. Vi jobbar kontinuerligt med att göra det lättare att bli kund hos oss och har sedan ni skrev ert inlägg skapat en ny bättre ?nykunds-process?.
Dessutom kan jag lova att den nya hemsidan som vi kommer att börja lansera i slutet av året, kommer att göra det lättare. Vi håller tillsammans med nya och gamla kunder på och utvecklar sidan så att den ska vara så enkel som möjlig.
Ni kan alltid ringa oss på 08-562 250 00 om ni upplever problem eller önskar guidning på hemsidan.
Vänliga Hälsningar
Tommy, Avanza Bank
2011-03-27
Gertrud
Maken till dåligt fungerande hemsida som den Avanza Bank har får man nog leta efter. Nog inte bara jag som råkat ut för att att sidan loggar ur sig när man trycker på vissa menyalternativt. Ingen som helst synk mellan konton i samma bank utan man måste alltid gå via den fysiska pappersbyrokratin för en så enkel sak som att öppna ett nytt konto.
Det mest allvarliga av allt är att man lätt kan förlora pengar genom att värdet av en säljorder kan både öka och minska under själva köp/säljprocessen.
Hej Gertrud!
Vi hade tidigare under året problem med en viss webbläsare, ett problem som idag är korrigerat. Sedan finns det en funktion som gör att man loggas ut om man är inaktiv en viss tid, något som man kan ändra på hemsidan.
För att öppna det första kontot i ens eget namn behöver vi en fysisk signatur på avtalet, något som vi är tvungna till av juridiska skäl. Därefter kan man öppna nya konton direkt genom hemsidan som blir kopplade till det första.
När man trycker på köp- eller säljknappen så förtrycks aktuellt pris från marknaden automatiskt in i orderläggningsfönstret. Ibland kan det då ske att priset på marknaden hinner ändras tills det att du bekräftar din order och skickar iväg den. Detta leder då mycket riktigt till att en affär eventuellt inte genomförs på direkte, vill man då inte placeras i orderdjupet går det att uppdatera sin order och ändra den till aktuellt marknadspris.
Som alltid är ni välkommen att höra av er till oss så ska vi göra vårt bästa för att göra er nöjd. Ni når oss enklast på 08-562 250 00.
Vänliga Hälsningar
Tommy, Avanza Bank
2011-03-11
Storspararen
Jag är helnöjd med Avanza därför att det är både enkelt och smidigt. All information om till exempel skatter är tydligt och är tranparent. Jag känner mig trygg med Avanza.
2010-08-30
Div
Jag kan hålla med om att Avanza är billigt men inte värdelöst. Eftersom banken riktar sig till dem som själva vill ta hand om sitt sparande så passar det en medveten konsument ypperligt.
2010-03-09
AH
Tyvär verkar att alla inom finnans branchen tagit över banditernas moral!!!!!!
Äkta dig för sådana företag.
Billigt=värdelös, inga kvalite alls. Men ändå bättre änn Nordnet!!!!!!
2010-01-27
Tidigare kund
Intressant spridning på omdömena nedan. De första två är uppenbarligen någon från företaget som skrivit. De senare speglar kundernas syn på avanza och jag kan bara hålla med dem.
2010-01-07
småsparare vill bli stor
Jag har varit kund hos avanza i snart ett år. Det har verkligen tärt på mitt tålamod. Vid tre tillfällen har deras teknik gjort att jag förlorat pengar. Jag börjar fråga mig skälv om jag kanske kan polisanmäla dem. När man sedan ber dom förklara vad som gått snett får man en gissning på vad i tekniken som felat och nöjer man sig inte med det så skapas ett ärende. Detta har skett i två av de tre nämnda fallen. Men ärendena besvaras aldrig. Jag har förlorat tillräkligt mkt på att vara kund där nu så jag gogglade för att se om andra var missnöjda och fann "storkunds" inlägg. Så jag tänkte passa på att varna andra utifrån mina erfarenheter. Men det är bara vad jag tycker förstås!
Happy trading
2009-02-12
Storkund
Jag har varit kund hos Avanza i flera år deras nonchalans är häpnadsväckande - efter att de orsakat en förlust för mig på 175.000 Kr. väljer jag att avsluta mina affärer och anmäla Avanza för Allmänna Reklamationsnämnden
2008-11-24
Robban
Det är lätt att komma igång på Avanzas sajt. Tydlig information gör det enkelt att spara. Jag brukar rekommendera Avanza till alla mina vänner.
2008-11-04
Ingeborg
Avanza har en utomordentligt tydlig, informativ och intresseväckande hemsida med bra länkar till artiklar, diagram och översikter över aktier, fonder, analyser mm, allt mycket överskådligt och användarvänligt. Avanza inbjuder också till bra informationsträffar där man även får tillfälle att ställa frågor och känner sig väl omhändertagen som kund. Därtill måste Avanzas sätt att pressa priserna ju också uppskattas!
Jag har använt Avanza i ca ett år för aktiehandel mm, och det har funkat bra, och till ett konkurrenskraftigt pris. Och även om siten inte kommer upp i toppbetyg, så tycker jag den fungerar okej i det stora hela (är betydligt mer orolig för den nya som är på gång). Där hade det kunnat bli 4 stjärnor, men allt brukar ju vara bra när man inte behöver assistans...
Efter att inte kunnat handla ett visst värdepapper under några dagar kontaktade jag kundtjänst via "internmailen". Jag fick snabbt ett svar, men ingen förklaring utan bara rekommendationen att jag skulle ringa för att lägga order. När jag blev lite sur på det, så fick jag dock ett svar där dom förklarade felet och att dom trodde det skulle vara avhjälpt dagen efter. Så även om man hade uppskattat om förklaringen kommit redan innan man blev sur, så var betyget fortfarande ganska bra, så långt.
Men det fungerade inte dagen efter heller. Och när det efter en vecka fortfarande inte funkade, och ingen hört av sig så kontaktade jag dom igen, igår, och undrade om status på felet.
Men nu har halva dagen passerat och jag har fortfarande inte fått något svar på det mailet heller, och då är jag ändå s.k. platinumkund, som dom säger ska ha prioriterad mailsupport.
Så nu är jag helt klart missnöjd, därför får ni, för er så kallade prioriterade email-support, bara två stjärnor.
Skärpning!