Maria Elementarskola

Omdömen om Maria Elementarskola

2012-04-26

E.A.

Fina betyg.

Rapport från ME: Skolmaten är stum och trist. Lokalerna trånga, mörka och slitna. Stiftelsen är ett pengaslukande svart hål. Rikemansbarn kan primeras och gullas med, medan förortsbarn med kryddiga efternamn idiotförklaras och trampas på. Elever hunsas generellt likt hundar till underkastelse och lydnad istället för att entusiasmeras och inspireras. De anställda som inte tycker om det de ser vågar inte påtala skolans brister. Många bland personalen saknar utbildning, skulle därmed inte få en liknande tjänst någon annanstans. Men eleverna får iallafall riktigt fina inflations betyg på ME nuförtiden ? ja, det är alltid något!

2012-04-26

Klarsynt mamma

Penalism, javisst!

De kommentarer nedan där man uppmanar andra att lämna skolan om man inte sväljer allt med hull och hår samt rätar sig i ledet talar för sig själv och visar den nakna sanningen som många av oss är medvetna om - skolan är en otäck sekt. Tänk att man låter sig bli så ingeggad i det ihåliga mantrat om skolans överlägsenhet att man inte märker att man snubblat långt före mållinjen. Pinsamt OCH illustrativt på samma gång. Visst kan man värdera saker på olika sätt - gillar man penalism är ME helt rätt för en, där ÄR skolan verkligen något utöver det vanliga. Verksamheten är troligtvis bortom all räddning!

2012-04-23

Elev på ME!

Vår skola är något utöver det vanliga!

Hej, som elev på MariaElementarskola så anser jag att vår skola är något utöver det vanliga. Jag har själv gått på Björngårdsskolan innan och anser att min nuvarande skola, ME är den bästa och mest lärorika skolan på söder! Skolan drivs utav en stiftelse som gör så att skolan drivs på ett annorlunda sett men du, du som är missnöjd med vår skola, vad är egentligen ert problem? Om ni nu är missnöjda så är det ju ert eget ansvar att ta ert barn och byta skola. Tryggheten på ME är jättebra! Så du som inte trivs, sluta sprida dåliga rykten om våran skola. Ta ert ansvar och byt istället! Majoriteten av eleverna på ME är väldigt nöjda!

2012-02-13

Mamma till barn i ME

Skolan är något utöver det vanliga

Förutom den höga standarden på utbildning, tryggheten och att lärarna verkligen lägger ner omsorg i varje barn så lär skolan ut sunda värderingar. Vi har (tyvärr) erfarenhet från andra skolor och skillnaden är milsvid.

2011-11-30

Marie

Skolan är jättebra!

Jag är förälder till en elev i ME och vi är väldigt nöjda med skolan! Vår son har gått i skolan från 4:e klass till klass 9 som han går i nu. Det är klart att det är speciellt med att en stiftelse driver skolan. Men man har som förälder valt den här skolformen - stiftelseformen - då kan man inte begära att den ska vara som en kommunal skola. Varken föräldrar eller anställda på skolan. Skolan har absolut försklassiga lärare och jag är förvånad över att man inte lyfter fram dem i den här debatten! Det är viktigt att man sätter sig in i och förstår på vilket sätt skolan bedrivs. Det är en friskola med en huvudman som är en stiftelse. Om man är missnöjd så får man väl byta skola då! Förstör inte skolans rykte med att sprida ert missnöje på det här sättet! Skolan har fler nöjda än missnöjda och det är det som är viktigt att komma ihåg!

2010-07-02

Den trista sanningen!

ME = en besvikelse!

Skolan och dess bakomliggande organisation får en osökt att tänka på HC Andersens saga Kejsarens nya kläder. Den är full av brister och det pyr ett stort missnöje med att skolan uppenbart inte fokuserar på elevernas bästa utan att det finns en helt annan agenda, för huvudmannens bästa, som ligger bakom hela verksamheten. Istället för att ta till sig de iakttagelser som görs för att förbättra kryddar man starkt med klyschor om skolans förträfflighet. Det är i ärlighetens namn rent genant!

2010-06-09

/A

Det kan ej bli mycket sämre än på Maria Elementar!

Tyvärr håller inte Maria Elementarskola miniminivån av vad man kan förvänta sig från en skola efter 1958. Skolan samt dess fritidsverksamhet är en fruktansvärd besvikelse.

Jobb och utbildning
R1001307;Skolor