2008-12-17
Sigtunaskolan är definitivt en utav de absolut trivsammaste och bästa skolorna jag har gått på (utav sammanlagt 9 skolor, inkluderat högskolor). Jag är nu inne på 3e året av högskolan, men går fortfarande tillbaka till anteckningar från lektionerna på Sigtuna emellanåt eftersom jag utan att överdriva lärde mig otroligt mycket värdefullt och användbart. Lärarna var engagerade, extremt kunniga och brydde sig om varje individuell elev. Tidigare omdöme om denna skolan är enligt mig helt fel.
2008-12-17
Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket är en underbar skola med enligt mig världens bästa lärare. Utbildningen håller mycket bra kvalité och trots tidigare omdöme på Eniro.se ("endast överklassare") ang. att utbildningen enligt tidigare forskning skulle vara sämre skulle jag isåfall vilja ha källa på detta, då jag anser att denna utbildning är fantastiskt bra enligt mina erfarenheter. Jag har studerat där i tre år (gymnasiet) och efter detta studerat 4 år på Universitet (vid tre olika universitet totalt pga av utlandsstudier) och anser att utbildningen vid SSHL är av den bästa kvalité. Lärarna är engagerade och mycket hjälpsamma och här blir alla uppmuntrade oavsett "hur duktig man är i skolan". Om det nu är av intresse hur mycket pengar man har, är inte jag speciellt välbärgad utan kommer från en "vanlig familj" utan guccikläder och häst, har heller aldrig känt mig utanför pga detta. Att komma hel och ren till skolan borde däremot vara en regel oavsett vilken skola man går på.
2008-11-16
Fattig
SigtunaSkolanHumanistiskaLäroverket(SSHL) är en skola där rika människor tar in sina ungar för att de ska få en bra utbildning. Men det enda som är bra med den skolan är maten. Lärarna hjälper inte med arbetet och slår ner på dem som är lite annorlunda, det vill säga om man har något hål på byxan eller lite för mycket smink. Eleverna är inte heller bättre, en fras om skolan: "är man inte rik, får man inga vänner" även fast lärarna på skolan säger att mobbing inte förekommer. Jag vet, för jag gick på den skolan i sjuan till åttan, ja, självklart hoppade jag av. Mina klasskamrater fick reda på att jag endast hade råd att gå på skolan för att mina föräldrar jobbade i köket, annars bodde jag i en liten lägenhet, utan häst! Lärarna skickade hem mig för att byta kläder ifall jag hade något hål i byxan. Jag hade ju inte råd att köpa nya gucci-kläder varje dag. Så SSHL får ett dåligt omdöme av mig. Utbildningen är förresten sämre där än på andra skolor, det har gjorts efterforskningar om det.
Efter flera år av stökiga skolor med byte av lärare och bristfälllig undervisning valde min son själv att börja på internatskola. Efter två år kan jag konstatera att han inte bara får en fantastisk utbildning utan även härliga kompisar. Kan verkligen rekommendera SSHL för de elever som har ambition med sina studier och som vill ha en givande gymnasietid.