Omdömen om SAS
2012-04-24
Per Norrman
Det gick inte att ändra ett felstavat namn på bokningen. Den måste därför cancelleras och en ny bokning måste göras. Varför???? SAS kunde inte åtgärda/ändra i bokningen på grund av att det var singapore airlines som skulle utföra flygningen och Singapore airlines kunde inte ändra/åtgärda felet för bokningen var gjord via SAS. Var därför tvungen att boka om resan. Några pengar i retur har jag ännu inte sett på bokningen som gjordes för en vecka sedan. Vad beror det på att pengar som transfereras till SAS blir gjort på några sekunder men pengar som ska betalas tillbaka behöver mer en en vecka att komma tillbaka till kunden.
Tyvärr är inte SAS ensamma om detta förfarande.
Man håller inne stora summor pengar helt utan anledning. Skärpning!!!!!!
2012-03-31
Lyudmyla
Jag reste med SAS för första och sista gången, behöver inte ha deras bonusar som de erbjuder pga. oacceptabel personal beteende och dålig mottagning av SAS. Flygplanet var gammal, smutsig och personalen otrevlig. Jag hade beställt mat via internet sida. SAS erbjöd sådan servis men på flyget visade sig plötsligt att SAS serverar ingen mat de senaste fyra år. Varför erbjuder då SAS mat via internet sidan om det inte finns sådan på flyget? För att ser ut bättre än de är? Mat som jag fick att köpa på flyget var fruktansvärd, det kan man inte äta sådan (rostbiff salat)! Aldrig mer i livet kommer jag att flyga med SAS.
2012-01-08
Läser om dig som fått en jättebra ersättning och dessutom haft en bra mailkontakt med SAS, känner mig mycket avundsjuk och även besviken på hur jag behandlades då jag hade detta problem med försvunnet bagage.
Jag skrev om mina problem 2011-08-18 och kan bara konstatera att antagligen har SAS personal på kundrelationer mycket olika syn på hur man behandlar kunder. Det bemötande man får hos ett bolag formar ens omdöme, fel kan uppstå men hur problemen löses är det viktiga.
2011-11-14
Jättenöjd med sas,blev uppgraderad på planet från ekonomi till buisness,mat,dryck,kaffe,glass,dvdskärm i stolen,trevlig personal.Dock kom ej bagaget från arlanda,svårt att få hjälp från Vegas på telefonen,bagaget kom fram dagen innan hemfärd och fick handla alla kläder till bröllopet till både mig och min man.
Det var varmt 45 grader och man skulle legat i poolen istället för att handla i två dagar.
Däremot när vi kom hem fick vi bra mailkontakt via sas hemsida och fick jättebra kompensation för detta missöde.
Jag är jättenöjd och flyger min nästa resa med sas buisnessclass till Usa,det är värt varenda krona för den dyrare platsen.
2011-10-15
Matt
Har lagt flera timmar på att registrera Eurobonuspoäng som sedan visat sig blivit blivit registrerade!? Därefter försökt felsöka och slutligen suttit ett par timmar i telefon med diverse sas-anställda som kopplat runt mig och har gång på gång knappat in mitt Eurobonusnummer (ca 10 gånger), ändå fick jag uppge numret lika många gånger när jag pratade med "service-folket". Blev helt matt! Varför klarar SAS inte av att hantera e-post? Skärpning!
2011-08-18
Ja detta med kundrelationer är ett skämt. Förlorade mitt väska vid en resa där de bokade om mig efter incheckning med SAS till ett annat bolag. Jag gjorde allt för att få min väska till rätta men de svarar inte på mail,att så ringa från utlandet ger heller inget genomslag. Väskan hade under hela min resa funnits hos SAS och skickades då hem till mig. Nu fortsätter krångelt med Kundrelationer.... de hävdr nu att jag inte skickat in mitt krav om ersättning. Här är de också duktiga på att hela tiden skjuta över allt på någon annan som skall ringa mig. Mitt brev var desssutom märkt med namn på en av de anställda och ett ärendenr. Att jag sedan får sitta i telefonkö under de få timmar de har öppet gör inte saken bättre. Här har SAS mycket att jobba med då det gäller sina Kundrelationer
2011-07-01
Anders
Idag skulle en av mina bästa vänner resa en SAS inrikeslinje för att delta i min mors hundraårsfirande. Tidsmarginalen var fem timmar och SAS ständiga förseningar gör att vännen inte hinner fram till uppvaktningen. Jag kommer aldrig mer att flyga med SAS. Idag har jag bett bolaget att ta bort mitt Euro Bonus konto och kasta insamlade poäng. Om du har tid att passa och tänker flyga med SAS MÅSTE du åka dagen före. Ska också be Konsumentverket att kolla om bolagets reklam om punktlighet har saklig grund. Om inte anser jag att den reklamen ska förbjudas.
2011-06-11
Jakob Mård
SAS slarvade bort mitt bagage från Düsseldorf till Arlanda och lyckligtvis kom bagaget fram till Arlanda lite senare samma dag, en fredag. Vad skönt tänkte jag och i dokumenten vi fick stod det att SAS skulle göra sitt yttersta för att jag skulle få mitt bagage så snabbt som möjligt, bor i Norrköping skall tilläggas. Problemet är bara att SAS vägrar att skicka bagaget förrän måndag morgon, eftersom de påstår att de inte kan skicka en väska åt gången. Fruktansvärt dålig service tycker jag, aldrig mera SAS!
2011-05-23
Elsemarie
Anledningen till att det går så illa för SAS är att det är snart när omöjligt att boka en resa via deras hemsida! Så har det varit i flera år. Hur kan det få fortgå utan åtgärder? Jag bokar många resor via internet och den här sidan är i särklass usel.
2011-03-01
Anders
Kundrelationer är fullständigt omöjlig att få kontakt med inom rimlig tid. Har man något ärende som berör denna avdelning är det troligtvis så att man är något irriterad när man ringer.Skall man vänta i ytterligare 40 min innan man kommer fram blir inte min tanke mer positiv till SAS som ett företag som månar på sina kunder
2011-02-01
Emma Jonsson
Jag är så förbannad! Jag har en flight i morgon och måste boka om den. Jag satt i nästan en hel timme i telefon, och efter 50 minuter när jag äntligen kom fram till kundtjänst fick jag bara höra "klick" och så var jag bortkopplad. Skärpning! Så kan inte SAS göra med folk!
2011-01-23
Toby
Flyger mycket med SAS, både privat och i jobbet. De har en bra webbsida som fungerar och inga dolda avgifter som andra skojarbolag (e.x. Norwegiean, EasyJet osv...) Kundtjänsten kan nås via telefon, mail och onlinechat. De gånger jag haft något problem, tex missad anslutning osv... har de alltid lyckats hjälpa till på ett bra sätt.
Även om de kanske inte alltid är billigast är det värt de extra kronorna för jag vet att det kommer blir en bra resa.
2011-01-21
geu
Flyger med SAS lite då och då, både inrikes, inom europa och long-haul och förutom att det bara är de och några bolag i tredje världen som fortfarande flyger MD-80 så är jag nöjd med dem. De är oftast i tid och service mm är ofta vad man kan förvänta sig för de pengarna, ett stressat leende och helt ok köpe-macka på korta flighter, moderna A340 med bra underhållning och mat på interkontinentala.
2011-01-11
Linda
Väljer alltid SAS i första hand pga världens bästa säkerhetstänkande, omhändertagande vid strul- tex askmolnet, god service, supergod mat på internationella flygningar och PUNKTLIGHETEN.
2011-01-08
Har aldrig varti med om maken till dålig service. Hur kan Sveriges största flygbolag ha så usel hjälp vid bokning! Nog borde de väl ha råd att anställa några fler som kan ta emot bokning via telefon, det borde ju ändå löna sig i längden att få sälja resor i ställer för att kunden hinner tröttna som nr 44 i kön...efter 35 min...
2010-12-29
Martin
SAS bedriver en verksamhet som på många sätt liknar SJs.
Hur kan det komma sig att SAS trots en (marginellt) mer väl fungerande verksamhet inte kan hålla en servicenivå som är ens i närheten av den som SJ håller.
2010-12-27
Big T
om jag är nr 56 i kön och det tar 5 minuter för att hoppa fram en platts skulle jag alltså behöva stå i telefon kö i 56 gånger 5 minuter. ( Krasst räknat)
Vilket skulle ta mig 280 minuter 4 och en halv timme.
Är det här rimligt ?
2010-11-05
Globetrotter
Kl är 17:30 på fredag. Försöker ringa SAS från jobbet angående en bokning till England på söndag. "Allhelgonahelgen har vi öppet 7-17, trevlig helg" får man till svar av en automatisk svarare. Helt otroligt. Ska man inte kunna få kontakt med en levande person på SAS angående sin utlandsflight bara för att det är helg?? Det är ju för sorgligt. Vilken värld lever ni i? Kan meddela att 9-5-världen avskaffades för länge sedan för många av oss - och att flyget faktiskt går på helgen. Vad menar ni att behandla oss kunder så här? Ska vi behöva åka ut till Arlanda för att få TALA med någon som representerar SAS?? SKÄRPNING! 24h kundtjänst borde vara en självklarhet.
2010-10-28
Besviken Jojje
Ringer om att få hjälp och information om mitt flight, men då de inte kan söka i sina system på varken namn, personnr, mail, eller mobnr står man där lika frågande som innan. Nä riktigt dåligt SAS, inte konstigt att folk väljer andra bolag. Jag är nu en av dem!
2010-10-24
Nils
SAS samarbetar med WWte (vilket är expedia för man kommer till Expedias kundservice om man ringer dom) för att låta kunder boka hotell. Men tyvärr ger dom sämre avbokningsmöjligheter än om du bokar direkt med hotellet, men till samma pris! I mitt fall så blev en hotellbokning inte avbokningsbar, medans den var fullt avbokningsbar om jag hade bokat direkt via hotellet (samma pris). Dom tjänar väl pengar på att behålla kundernas pengar om någon skulle behöva boka av. Uselt! Varning för att boka hotell via SAS.
2010-10-06
jp
helt knäppt att endast SAS åker mellan de flesta destinationer i Sverige, man tvingas använda detta dåliga bolag. Dyrt är det, ska det kosta 9000kr att flyga inrikes för två personer??? man tar ju sig en vecka utomlands för de pengarna!! dessutom är det alltid för lite flyg under tider då folk flyger mycket såsom julen. jag önskar det fanns andra bolag som åkte mellan sthlm - luleå
2010-09-13
Trött
Det går inte att hitta ett telefonnummer på SAS hemsida. Försökte maila lika svårt. Till slut hittade jag ett telnr via Eniro. Men då kommer nästa problem, obegripligt långa kötider. Jag försöker nå Eurobonus då jag flyttat från Sverige till Frankrike. Hur ska man kunna vara trogen SAS med service som inte funkar?
2010-09-09
Besviken
Min flight blev inställd, omöjligt att få veta vad jag är ombokad till, borde vara en självklarhet att sas ska meddela MIG, jag ska väl inte behöva jaga i telefon en hel em.
2010-09-07
Nisse
SAS har suttit på mina pengar sen askutbrottet. Det är nu snart ett halvår sen. Vad är det som är så svårt SAS?
2010-08-16
Jörgen
Har fått presentkort på SAS på min födelsedag och fösröker boka en resa. Det går inte på nätet, men per telefon. Det är bara så att det inte går att komma fram till företaget på telefon! Så lätt kan man lura sina kunder och företaget tror att de är smarta, men jag vet att de förlorar massor i prestige och därmed passagerare. Undra på att det är krisdrabbat. De borde se över sina kundrelationer.
2010-07-27
Arg
2 timmars telfonkö för att få veta att de inte kan hjälpa till utan hänvisar till en annan avdelning som det visar sig bara har öppet 3 fm i veckan.
Det går inte att nå dem via mail och det går inte heller att ringa växeln, det finns bara ett nummer in och det har 2 timmars telefonkö...
Kundservice?!?
Och när man ej kan maila så kan man inte heller få något som bevisar vad som har sagts i samtalet.
Varför jag ringde? De har debiterat mig felaktigt... Undrar om man får ränta på de pengarna, eller de behöver väl alla pengar de kan få.
2010-06-24
Oerhört missnöjd
Hur avbokar man en resa om SAS onlinetjänst inte fungerar? Ringa? Har suttit i över två timmar i kö! Detta är under all kritik!
2010-06-08
Mycket besviken
Absolut det sämsta företaget på att skapa tillgänglighet i hela resebranchen. Flyg ställs in utan att man får reda på hur man tar sig vidare. Telefon kön är alltid minst 30 min. Väldigt uppskatta på mobil från utlandet, när flyget ställts in. På chatten kommer man oftast in som 15-20 person= lång väntetid. Det är helt kass när jag bara vill göra affärer med er, så fruktansvärt dålig service! Har väntat i två månader på ett nytt sas kort. Alla skyller på alla ingen tar ansvar.
Både Norwegian och Finnair bemödar sig att höra av sig vid inställda resor. Där har ni något att lära!
2010-06-08
STAR
Ni svarar inte ens på tel nummret. Hur ska man då kunna boka biljetter????
2010-05-28
Haddy
Ett stort företag beroende av nöjda kunder stänger för bokning kl 20. Trodde förstås att servicen var 24 timmar per dygn. Och med tanke på att väntan under dagtid är cirka 45 minuter så är det oförsvarligt dåligt. Är ni ett skandinaviskt företag eller vad? Skulle avboka en flygresa lördag morgon, men planet hinner gå innan jag kan göra avbokningen. Ni hade kunnat sälja den billigt.
2010-04-20
Tusen tack till Maria Sjölander som hjälpte oss på ett fantastiskt sätt med av och ombokning av vår New Yorkresa.Vi är SÅÅ tacksamma.Du är bästa reklamen för SAS!
M.v.h.! Eva-Britt och Åke Andersson,Bua Gård,
51198 Hyssna.
h
2010-04-07
MS
SAS har ett lojalitetsprogram. Enda problemet är att det inte funkar. poäng registreras inte, du tvingas skicka in pappersbiljetter, det funkar ändå inte. du kontaktar kundservice, och får rådet att skicka in dina pappersbiljetter.
2010-04-06
Jag har aldrig varit med om något så dåligt i hela mitt liv. Bojkotta SAS!!!
Knappar snällt in mitt Eurobonus nummer för att få snabb service. Vad händer? Jo, jag blir utslängd 3 ggånger. Ringer igen och får reda på att det är 79 samtal för mig i kö!!! Och allt detta bara för att SAS gjort fel - inte jag.
Jag utser härme SAS till Sveriges sämsta bolag då det gäller kundkontakter. För övrigt har de de surast flygvärdinnorna också. Ja vill inte betala mer skatt för att ni skall överleva!! MVH
Kristina Carlsson
2010-03-09
Greger
Köpte till skidfrakt och då får man ta med 5kg extra utöver de tillåtna 15kg som man får ta med till Innsbruck. Hur ska man få med skidutrustning och övriga kläder när skidor och pjäxor väger drygt 10kg?
2010-02-25
f.d. trogen kund
Suttit i telefonkö hur länge som helst, och lyssnat på samma, samma och samma besked om hur jag skall slippa stå i kö. Men när det man ska boka inte går att göra på webben har man inget val. Senast satt jag i över 1 timme !!?? och till slut blev jag utslängd.
Det är inte så konstigt att planen är tomma när det inte går att boka biljetter!!!
Det är bara att inse, det går inte att sälja detta bolag, förmodligen inte en ge bort till något annat FUNGERANDE flygbolag heller.
LÄGG NER ELÄNDET!
2010-02-13
När jag var under 25 kunde man åka till flygplatsen och i mån av plats flyga inom Sverige för 300kr. När jag sedan blev 26 var jag student, och fick veta att man får flyga för 300 då också.
Åkte upp till Arlanda för att flyga till Luleå. Då säger de:
- Nej, är du under 25 så kan du åka upp och hoppas på ledig plats på planet. Är du student ska du boka dagen innan.
- Va? Vad konstigt...men vad är det ni vill med det systemet? Vill ni inte fylla tomma platser?
- Jag vet inte, så är reglerna.
- Men hallå, jag fyllde 26 för ett par dagarsen, och nu står jag här. Kan inte jag få åka med det där planet då?
- Jo, men det kostar 2680 kr.
Sedan den dagen har jag bojkottat SAS (jag flög med ett annat bolag för 2000 kr samma dag, jag hade inget annat val än att åka just den dagen). Men idag bokade jag just en resa till USA, och är mycket nöjd med telefonkundservicen. Så femman för dagens bokning mot ettan som SAS har haft för mig i flera år ger en trea.
2010-02-11
PB
Efter att ha vänta ca 15 minuter i telefonkö (för att få enkelt besked om detalj angående ifyllning av internetbokning på nätet hade jag avancerat från 25:e till 22:a plats i kön. Efterosm jag inte har möjlighet att vänta i flera timmar bokar jag via annat bolag.
2010-02-01
Patrik
Har försökt nå SAS på deras telefonsuport. Det är rena skämtet (och ett dåligt sådant). Man möts av en röst som säger - Vi ger dig service inom 91minuter. En och en halv timme i telefonkö och dom kallar det service. När man se kommer fram så säger tjejen i luran att jag skall kolla reglementet och sen bryter hon samtalet.
Nä aldrig mer SAS om det inte är absolut tvunget.
Mitt råd till alla flyg med någon annan..
2010-01-06
CHB
SAS slarvade (?) bort ett handbagage som tagits ifrån mig vid utresa fr usa, vid gaten, pga 2 kilos övervikt. Hade lagt barnens och mina vinterjackor i väskan, reste ensam m 2 barn Jag vägrades packa om väskan som innehöll alla mina viktiga och värdefulla saker och papper.
Väskan försvann på Arlanda. Väskan värde
56 000 kr (dator m arbete, gps, kamera, smycken etc), helt utan att överdriva. SAS var vidrigt snorkiga och gav mig 3700 kr i ersättning eftersom sakerna ansågs stöldbegärliga och inte borde medhas därför.
Efter anmälan till ARN ringde en vidrigt snorkig människa fr SAS "kundtjänst" och erbjöd mig ersättning upp till 11 000 totalt, alltså 7300 kr till.
Värdet på allt i väskan kunde dokumenteras och jag hade ju inte själv checkat in den, men så här gjorde de mot mig.
Aldrig igen om det inte handlar om liv och död. De är skyldiga mig 45 000 kr.
2009-11-18
Matti
underkänt, kommer alldrig prova ringa igen
2009-10-26
Ewa
Skulle göra en tilläggssbokning för att min son skulle följa med. Går bara att göra över telefon. Eftersom jag inte är guldmedlem hamnade man lääängst bak i kön (plats 68!!!). När jag var på plats 34 (45 min senare) bröts samtalet. SUCK! Hur kan de ha en så dålig support!!
2009-10-02
skulle flyga m SAS till o från NY nu i somras o efter ett inställt flyg, inget bagage, ersättningscheck på 75:-!!, ingen hjälp varken i sthlm eller frankfurt (iom att vi landade mitt i natten) var vi riktigt f-bannade! hade lagt till pengar för att få flyga direkt o bekvämare säten m fick en ersättningsbiljett som va värd halva priset, en mellanlandning, en förlorad dag m tusen tack för checken på 75:- så vi kunde äta en halv räkmacka (som kostar ca 130:-).
När vi efter hemkomst ville ha tillbaka mellanskillnaden hur tror ni det gick? inget svar ens!! det är väl, i min mening i alla fall, bara sunt förnuft att man får tillbaka pengar man betalt men inte fått något för! fattar inget! aldrig mer SAS!
2009-08-19
trogen
väljer oftast att flyga med SAS då jag har ett stort fötroende för deras säkerhetstänkande och om det skulle strula så funkar det alltid med ombokning vilket man inte kan säga om vissa andra bolag. Även mkt nöjd med servicen vid incheckning och på flyget!!
2009-08-02
Otrevliga!
När vi anlände till landvetter flygplats efter mycket strul på vår hemresa, fanns ej vårt bagage. SAS tvingar er att stanna hemma en eller flera dagar om ni vill ha ert bagage hemkört, om det ej anlänt med flyget ni kom med. Är ni inte hemma får ni åka dit bäst ni kan själva och hämta ut det - ingen ersättning! SAS bagageutlämning på Landvetter flygplats försvarar också de flygbolag som är med i alliansen, även om de är svartlistade!! Hör och häpna. Kommenterar ni detta blir de svinarga på er. Också ett sätt att behandla kunder på! Akta er för dem!! SAS bagageutlämning i Stockholm är betydligt vänligare!

Jag har rest med SAS flertalet gånger de senaste åren och måste säga att jag är mycket nöjd. Särskilt Atlantflygningarna har gått mycket smidigt. Mycket bra kundservice, trevlig personal på flygen och punktliga flyg.
Visst har även jag råkat ut för långa telefontider när man ringer kundtjänst men jag har även kommit fram på nolltid. Dessutom tog sig personalen väldigt tålmodig när jag ville utröna möjligheten att ändra min biljett.