Omdömen om Myrorna, Frälsningsarmén
2010-07-13
En som verkligen vet
Kan ingen sätta stopp för detta "myrornamygel ??? folk skänker med hjärtat i tron att de gör en gärning !!! kyss mej nånstans !!! jag har arbetat hos dessa SAMLARE UTAV BLA ANTIKVITETER, slutade då jag såg hur det fungerade !!! fina grejer hamnar hos personal med butikschefer i spetsen, grejer skickas till antikvitetsuppköpare, där pengar delas mellan korrupta chefer och handlare.
FYYY FAAAN för detta bedrägliga beteende som pågår, för att inte snacka om pengarna som upphovsmännen till myrorna stoppar i sina sedan länge redan fyllda fickor.
JAAA svenska folket är nå dumma jävlar som inte kan inse hur det förhåller sej.
Dessutom så ska myrorna ha gratis arbetskraft i form utav praktikanter, (löftet som ges ska leda till arbete) så sker ALDRIG !!! tacka faaan för det då listan med prakikanter är hur lång som helst !!!
Jag ska förbanne mej göra samma sak....HÄNGA PÅ MEJ ETT STORT KORS Å SÄGA ATT JAG ÄR TROENDE, DÅ KAN MAN BÄRA SEJ ÅT PRECIS HUR MAN VILL,,, utan represalier
Tråkigt att du upplever det så. Våra personalköpsregler är emellertid hårda och innebär att en vara måste vara ute i butik i minst tre dagar innan personalen får köpa dem. Inga varor får heller tas hem gratis, då är det stöld! Vi kan inte lova arbete till alla våra praktikanter, som vi kallar samarbetare, utan vi kan lova en väg till egen försörjning. Det innebär att vi kan erbjuda arbetslivserfarenhet, träning i kassa eller lageruppgifter etc. Även om många av våra samarbetare idag arbetar som enhetschefer, säljare eller handledare hos oss.
Inte heller är Myrorna i sig en kristen organisation. Hos oss finns alla sorters religioner representerade och vi tror på mångfald.
2010-01-15
Ej kund
Synd att personalen på Myrorna i Jönköping är nonchalanta besserwisser med en mycket nedlåtande framtoning mot kunderna.
Det finns finns så många andra secondhand i Jönköping att välja mellan där personalen är ödmjuka och trevliga.
Nu ett år senare har vi gjort en del personalförändringar på Myrorna i Jönköping. Personalstyrkan där är ett positivt och engagerat gäng som vi hoppas kan ge våra kunder en bra upplevelse. Välkommen!
2009-11-20
Stefan
Varför kan inte personal vara tydlig i vad som gäller vid upphämtning hos givare. I vårt fall fick vi extra kostnader samt extra arbete.
Nästa gång åker vi direkt till återvinningen!!!
2009-03-03
Mia
Fick en lapp i brevlådan att de skulle hämta i vårt område, perfekt eftersom vi rensar hemma! Tog en dag åt att rensa ut kläder, skor, jackor och böcker. La i säckar och lådor, märke och satte enl anvisning utanför dörren på utsatt dag. Kommer hem från arbetet och hittar sakerna som står kvar.. Allt jobb för ingenting..
2009-01-29
samariten
Hur kan man direkt per telefon, avsäga sig att få skänkta möbler etc för att sälja så att man får in pengar till sin verksamhet. Telefonisten frågade bara vart och fick uppgiften ca 3 mil och till min förvåning fick jag beskedet att de hämtar ingenting som är längre bort än 2 mil.
Jag anser att detta var höjden av otacksamhet, när man inte vet vad man kan få skänkt!! Dvs kvalitetsmöbler, konst etc
2008-12-16
Förbannad
Håller med de flesta härinne som tycker att Myrorna har lite väl mycket storhetsvansinne.
Alltså kläder som dom har fått in är GRATIS.
Om man nu inte ens kan tänka sig att sänka priset för männsikor som kanske inte har råd med ett företagsmässigt redan "Bra" pris så kan ju börja fundera. Är det inte meningen att kläder och varor från myrorna ska gå till behövande människor?
Ta och skärp till er förf-n.
Om de så kallade second hand affärerna skulle sluta tänka så mycket på vinster så kanske vi inte skulle ha hemlösa som går omkring och fryser.
Sedan många år tillbaka, och alltså även 2008 så har vi såklart ett ordentligt samarbete med härbärgen och dagcenter som får dels kläder direkt, men också kan lämna ut rekvisitioner för att hämta ut kläder i våra butiker. I övrigt säljer vi kläder till ett så bra pris som möjligt. För oss är det viktigt att respektera de gåvor vi får och se till att de alla bidrar till det överskott som är livsnödvändigt för de människor som får hjälp genom Frälsningsarméns sociala verksamhet, som vi till en avgörande del finansierar sedan hundra år tillbaka.
2008-12-02
Fredric
Denna butik har inte bara kläder för vardagsbruk. Jag och mina studentkompisar har haft obeskrivlig nytta av det blandade utbudet som myrorna erbjuder. Vid sittningar, maskerader och liknande finner man det bästa av det bästa här, och dessutom till studentvänliga priser. Så ett stort tack från mig och mina vänner! Keep up the good work!
2008-11-23
Andree
Dom kan få mig som gillar att spendera pengar för att få något bra, jag testade myrorna och det var billigt och bra grejer
2008-11-19
Mandrake
Sökte efter några vinylrariterer på Myrorna, men hittade några tuffa 70-tals skjortor. Lite retro.lite coolt. Dessutom fann jag Ulf Lundells böcker, plus vem vet vad om allt. Hittade några märkesjeans till grabben för vrakpris och till slut fick jag tag i mina rariterer. Jag tycker Myrorna, är en schysst butik där man själv söker och oftast finner annat man inte hade räknat med. Personalen finns i bakgrunden, om det är något folk undrar över.Det är skönt att slippa, dom där påflugna försäljarna.Som ibland kan vara lika irriterande som getingar runt bålen. Och framför allt blir ofast både jag och de behövande riktigt nöjda efteråt.
2008-11-11
Musslan
(Omdömet avser Myrorna, Frälsningsarmén)
Har både skänkt och handlat hos Myrorna och har alltid möts av trevlig personal som alltid har hjälp till på bästa sätt. Att sedan överskottet går till behövande värmer ju lite extra.
2008-11-06
Reservera
(Omdömet avser Myrorna, Frälsningsarmén)
Jag är en flitig besökare till denna butik. Genom åren har jag märkt att personalens kunskap inom design och dyrare märken har ökat drastiskt. Det har då även priserna på vissa saker. Javisst, det kan ändå vara billigt, men det innbär också att det är svårare att göra dom där riktigt goa fynden. Priset kan variera tex på jackor från ungefär 85 kr upp till flera hundra. Jag förstår tanken, men det är så frustrerande. Sedan så fick jag till min stora förvåning och besvikelse svaret att dom inte reserverar saker längre. Dvs om jag hittar ett klädesplagg som skulle tilltala någon annan än mig, så måste jag köpa grisen i säcken. Jag får ju inte lämna åter det jag har köpt heller, om jag har förtstått allt rätt. Svårt med möbler också om jag måste ta måtten osv. Nä, låt folk reservera men kräv att dom får meddela om dom inte vill köpa, eller sätt en tydlig tidsgräns. Det krävs ändå lite av personalen om det ska fungera. Jag som alltid älskat Myrornas är så besviken!
2008-11-02
Kaxe
Skamligt med de som prutar eller gnäller över priserna. Inte nog med att detta är en plats att göra fynd av saker man inte ens visste fanns. Pengarna går till en god sak också!
2008-10-26
sämst!
Nonchalant personal, verkligen! Förhållandevis dyrt och mycket medvetet. Det går inte längre att göra fynd på Myrorna. Alltid jobbig musik på alldeles för hög volym. Luktar alltid ofräscht. Fin och säkert jättedyr lokal med bra läge...men nej, Myrorna går bort. Skänker nu mina kläder och prylar till andra.
2008-02-16
Petra
Visst kan man göra fynd men de tär på tok för dyrt. De sätter högre priser än vad ord priser är tex på IKEA saker sist. Det händer tyvärr för ofta, och överlag tycker jag de sätter höga priser när de tändå handlar om begagnade saker. Visst något i fint skick och märkessak är väl n sak att ta en slant för men.... När man säger till att de tar överpris mot ord pris på tex IKEA så får man såna snäfsiga svar så det är inte klokt. Näeh, begränsad handling är det för mig på Myrorna för visst gör man fynd men... Sänk priserna så tror jag ni skulle å in me rpengar till välgörenhet, för det är väl dit de ska??? Eller?
2008-01-13
Golddigger
Sympatiserar att en del av vinsten går till ett gott ändamål. Tyvärr är priserna tokhöga för att vara second hand. Man kan hitta nya kläder betydligt billigare på rea, än på myrorna. Tar ner hela ide´en med second hand. Sänk priserna!
2007-12-31
Givare
Sura ogina slöa dessvärre är tyvärr bara början, storhetsvansinne med parad mindervärdeskomplex. Bortkastade AMS-pengar
2007-12-27
Besviken
I sorgens stund av nära anhörig möts man av en medelålders man från Myrorna, Sundsvall med ytterst otrevligt bemötande.Högt kritiserande av både nya och begagnade saker som man skänker bort. Men saker som de tydligen skulle "ta hand om" själva, enl.diskussion togs emot med glädje .Vårdslösa uttalanden om den bortgågne i dotterns närvaro höjer ej betyget.
2007-12-18
TFO
Myrorna skall vara ideelt, ändå har man råd med toppenlokaler, gärna mycket centralt.. Hur mycket hjälper dom Frälsningsarme´n med pengar egentligen? Tycker bara att dom utnyttjar deras namn för att dra in pengar till en säkerligen mycket välbetald ledning.
2007-12-04
Alex
...men det är inte alltid MYRORNA sätter rimliga priser på sina plagg. En sunkig jacka som råkar vara "märkes" kan kosta hur mycket som helst. MYRORNA överskattar oftar sina plaggs kvaliteter. I Stockholm kan man undvika MYRORNAS som ligger på populära gator, där är det oftast snordyrt.
2007-10-12
mamma
På Myrorna i Umeå håller man minsann hellre på principer, än behåller kunder. För tro inte att en nödig liten fyraåring får låna toaletten! Om man får ge sig iväg med bil och leta toalett, inte tusan återvänder man efter toabesöket!?
2007-10-09
Sussi
visst kan man göra fynd men sänk priserna, då skulle fler shoppa lite mer på skoj. Era knökfyllda butiker skulle då bli lättar att handla i .
2007-06-04
hellokitty
myrorna är en skattkammare med fynd från hela världen! jag har hittat massor som jag velat ha. alltid lika roligt att hitta nya fynd!
2007-05-22
FridaLinné
Människor ser så grymt klonade ut i Göteborg. Alla går runt med sina HM kläder och ser likadana ut. Överallt, utom på Myrorna. På Myrorna hittar du aldrig två saker som är likadana, och du kan känna dig helt egen och 100% oklonad. Du kan hitta riktiga vintagepärlor tillsammans med helt nya kläder på samma galge. Dessutom är personalen helt underbar, inte bara med tanke på service, de är också ursnygga. Varje gång man kommer ut från Myrorna har man händerna fulla med Myrorna-påsar och man känner sig 100% oklonad.
2007-05-11
Linn
fredageftermiddag. jag har haft tre tentor. skall på sittning ikväll.inga pengar på kontot.det har gått till litteratur.. men vill,verkligen VILL piffa till det ikväll.slinker in på myrornas..en affär med secondhandkläder och prylar. bar priser tänker jag. det passar mig. roliga kläder tänker jag, så jag inte ser ut som många andra med dräkt från HM,det passar mig tänker jag. avslappnad stämning med provrum utan köer,tre sorters belysningar och påträngande expediter. NU är jag hemma tänker jag.resultatet blev. en svart kjol. ett blått linne med brodyr.. ett hårband med valar på..ett par höga skor..klackar ska det vara på sittning! till det en liten svart skinnväska som matchar skorna. Jag känner mig ganska fullkomlig. från student till stjärna..på 25 minuter... och inte ens ekonomin har tagit stryk 221kr, från topp till tå..
2007-05-07
andreas
Myrorna i Jönköping är en bra affär. Om man jämför med andra second hand butiker i Jönköping tycker jag dock att de har blivit dyrare. De där riktiga fynden kan man inte göra längre. Däremot ett stort plus för att de har vanliga butikstider vilket många av de andra second hand butikerna inte har.
2007-03-30
bongo
Synd att hela konceptet dras ned av gnällig personal. För övrigt bra utbud. Byt personal tack Är inte myrornas personal utstämplade arbetslösa? Om så är fallet är det dax för denna dam att gå vidare...
2007-03-22
Monika
Det bästa här finns allt, superbiligt..jag älskar myrorna
2006-11-04
Paula
Sortimentet är stort och butiken i sig är trevlig men det är lite för dyrt.
2006-09-18
andm
En perfekt fyndhörna med trevlig personal och kalasbra service!
2006-09-08
humlan
Stort utbud, speciell avdelning med 40-70 talskläder...roligt med kunnig personal..tveksamt med stud.rabatt..från andra städer/universitet....?!
2006-06-29
noella
Jag har fyndat gamla Dior väskor, stövlar, och hittat märken som inte säljs i någon butik i Sverige utan som man ofta måste beställa från usa, Myrorna är min fantastiska :)
Jättesnygga kläder, snygg inredning och supertrevlig personal.
Vi tackar ödmjukt för detta fina omdöme.
Alla vi som arbetar på Myrorna i Skövde är tacksamma att det arbete vi gör uppskattas!