Omdömen om Skanörs Gästgivaregård
2011-09-16
Åsa & Daniel
Vi hade bröllopsmiddag/fest på Gästis och maten var helt underbar, tack till Jacob för en fantastisk meny. Johanna som stod för arrangemanget var snabb, serviceminded och uthållig (mailbombad, minst sagt...) Vi är jättenöjda
2011-04-11
Lars
Vi provade deras tre rätters söndagslunch och kunde bara konstatera att det var riktigt, riktigt gott. Spännade recepet, utan att vara avant garde och alltsammans inramat i en mysig miljö och klanderfri service.
2010-02-01
jb
På Skanörs Gästis döljer ett kulinariskt nyfiket kök med den tävlingssugne köksmästaren Martin Hansen som inspiratör. Vill man äta så kan man välja mellan den lite rustikt eleganta Matsalen eller den betydligt enklare pålitliga Bistron. Hela året erbjuder Matsalen oftast mycket prisvärda avsmakningsmenyer men även elaborerad à la carte. Köksmästarens stil är nyfiken och lekfull, han ryggar inte för att framgångsrikt omtolka klassiker en smula, som när en inlagd makrill med perfekt fast konsistens får mycket smakfullt sällskap av smör gjort på pepparrot och en crème gjord på citron. Råvarorna är alltid förstklassiga och så gott som uteslutande från skånska gårdar. Desserterna brukar vara mångfacetterade vilket märks när lokalt plockade fläderblommor blir till en sötsyrlig emulsion, toppad av en perfekt besk harsyra som balanseras utmärkt av en glass gjord på te. Servisen är alltid varmt välkomnande och ytterst påläst.
Vi har både varit nere på sommaren och njutit av stämningen, maten och servicen som så många andra. Under vinterhalvåret har vi återkommit flera gånger till söndagsluncherna som är en gastronomisk upplevelse värt en egen resa dit. Deras hemmabakade bröd är en njutning, smakkompositionerna i rätterna, råvarorna och ett kök som verkligen kan tillfredställa alla smaker. Utsökt och värt en resa i sig själv!