Omdömen om Sjölands Bilservice AB
2012-12-10
Odd
Ringde verkstaden den 28/11 för prisuppgift på ev.byte kattalysator,idag den 10/12 alltså 13 dagar senare har man inte återkommit med något svar.. :-((
2012-12-02
Fg
Lämnade in en Mercedes 190 för ett väldigt enkelt byte av ett kärvande fläktreglage. Tre gånger försökte vi hämta bilen och kunde konstatera att det fortfarande inte fungerade som det skulle, den fjärde (efter en månad på verkstan) fungerade det hjälpligt (bortsett från belysningen i panelen som de hade sabbat, men man orkar till sist inte gnälla mer). Gud vet hur de utför arbetena under motorhuven som man inte kan kontrollera själv.
2012-11-27
Nillan
Lämnade in min SAAB på en stor service och när jag åkte därifrån tändes service lampan igen. Fick åka dit en extra gång utan att få någon ursäkt eller ersättning. Blev också lovad att ta servicen på räntefri avbetalning vid bokningen, men när jag skulle betala gick inte det. Nästa gång blir det en proffsigare verkstad!
2012-11-15
Patrik
Sämsta verkstaden jag varit på tyvärr, för dom ligger ju nära där jag bor.
2012-11-04
stefan
Lämnade in min SAAB i mölndal för ett lättare arbete vill bara tacka den trevliga och kunniga personalen för snabb hjälp och ett bra bemötande
2012-10-26
Viktor
Lämade in min Mercedes för en lättare lackskada. 1 månad senare hämtar jag min bil och ser då att det är fel nyans. Dom skyller på solblekning jatjena... 1 år gammal bil. Fullt med lackrinn och tejprester. Jag hade gjort det bättre själv med en spreyburk från biltema.... Aldrig mer sjölands.
Hej Viktor!
Tråkigt att höra. Jag vill gärna ta tag i ditt problem.
Vänligen maila mig så jag får dina kontaktuppgifter.
Jag tar tag i detta omgående.
Med vänlig hälsning
Rikard Blixt
Servicemarknadschef
Rikard.Blixt@sjolandsbilservice.se
2012-10-11
Pär Egonsson
Ny kund med Saab. Bra Service och bra bemötande.
Verkstaden informerade hela förloppen och i mittfall kan rekommendera dem.
2012-09-21
jag fick inbrot i mars2012 lämnade bilen till den här jävla verkstaden fick jag tillbaka september(6månader) en skrott bil. jag är arg på deras idiotiska förklaringar.
2012-09-11
Klagade i en tidigare kommentar om att jag inte fick kontakt med Sjölands. Tar tillbaka detta då jag blev uppringd och fick ett väldigt tydligt och bra svar på min fråga om byte av AC-pump :-)
2012-09-11
Efter att ha läst kommentarerna nedan får det nog bli något annat företag för mitt AC-byte. Mailade kundservicen för prisuppgift men de verkar inte svara vilja svara, konstigt...
2012-09-04
Transporter
Hej ansvariga på Sjölands Bilservice!
Då har ni en stor renovering att göra, hoppas ni börjar att renovera på rätt ställe, högt upp, annars blir det inget resultat som vi som kunder kommer att märka, ni förstår nog vad jag menar.
2012-08-31
Sjölands Bilservice
Har läst vad som skrivs här och det är riktigt tråkig läsning. Det ni ska veta är att vi håller på att renovera vårt kundomhändertagande. Vi är på god väg och ni kommer märka stor skillnad vid ert besök hos oss !!
Bästa Hälsningar!!
2012-07-12
patrik
Sämre företag får man leta efter. Länade in min Mb för plåt oack lack skada på höger bak dörr. När jag hämtade den så var det en annan nyans nu pratar vi om skilnaden mellan silve och blå. Då säger dom att dom ska fixa detta får en ny tid 1 månad senare. Hämtar då bilen då har idioterna lackat hela sidan i fel nyans. Skyller på lackverkstaden och dom skyller på solblekning på en ny bil. ingen har frågat mig om att lacka om bilen. får sedan hem räkning på hyrbil av dom som dom vill jag ska betala för att dom har gjort fel. Den stora massa pratar en om här inne och det kan jag lova är sjöland själva som skriver detta. vad ni än gör lämna inte in bilen till dom. Och sprid detta så mycket ni kan för det gör jag..
2012-06-07
Mats Popiel
Otroligt dålig service desutom fantastisk otrevliga,väntat 1 månad utan att det hänt något
2012-06-05
Svempa
Kul att komma till en verkstad där man har full koll på vad man gör. Extra plus för killen som titta på bilen. Trevlig och kompetent inom sitt område.
2012-05-22
Peter
Var tvungen att göra ett ARN-ärende 2011 (plåtskador, försäkringsärende), eftersom Sjölands på alla sätt försökte komma från sitt ansvar.
ARN beslutet, Sjölands fälls på samtliga punkter. Eftersom det är ett öppet dokument, finns all information på ARN hemsida.
2012-05-07
Peter
Anlitat Sjölands under 10 år för mina Jeepar. Någon enstaka gång har jag haft anledning att anmärka på utfört arbete. Då har Sjölands stått på huvudet för att ställa allt tillrätta. Så jobbar en seriös och proffsig verkstad. Rekommenderas oförbehållsamt!
2012-04-19
Martin
Haft min bil på service i 8månader, lovar alltid att ringa upp, ringer ALDRIG, detta går vidare till Motormännen! Lämna aldrig in din bil på detta värdelösa ställe!
2012-04-10
Ralf Andersson
Som alltid är den stora massan som nöjd som inte skriver....
Har en Chrysler 300. Servad sen 2008 på Sjölands. Har lite problem med bilen men alltid ett proffsigt bemötande och vilja lösa på bästa och billigaste sätt. Så var det för mig,
Nöjd Kund!
2012-03-26
Mf
Lämnade in bilen för oljeläckage - då felsöker de bilen och lagar något som inte är paj och sen när man kör tillbaks igen för att det läcker som ett såll så får man betala för en "ytterligare" reparation.
2012-03-14
Glenn
Bilen har varit inne för enkel plåtskada. Trots påstådd ISO 9000-certifiering är bilen trasig då den månader senare återlämnas kund. För varje backreparation har bilen nya fel. Sista gången säger de rent ut att de inte kan alt. vill reparera felet (att det viner från rutan på den reparerade dörren) och kör "jag vet ingenting, jag jobbar bara här"-bemötandet. De skyller ibland också på en påstådd underleverantör som påstås göra deras plåtjobb (att de bara är ombud framgick inte ursprungligen). På fråga om vem som "auktoriserat" dem för bilmärket (Rover/MG) svarar de att de nu slutat kalla sig auktoriserade samt att vemsomhelst får lov att kalla sig auktoriserad utan ackreditering e dyl.
Sjölands koncept verkar vara vänlig kundtjänst i representabla fasader som ska skyla kvaliteten på kärnverksamheten vilken är betydligt lägre. Ingen verkar ha jobbat där längre än ett halvår så något verkar ruttet på Sjölands.
2012-03-05
Egon Petterson
Min bil har varit på 3 olika firmor och ingen kunde lösa elfelet utom Sjölands BilService.
Tack
2011-11-07
Pelle
Proffsklass
Har anlitat en antal verkstäder i vårt avlånga land men bra o dåliga erfarenheter. Men Sjölands är absolut en de allra bästa. Rekomenderas med glädje.
2011-11-07
janne
tror inte dom är seriösa
1.dom skulle hitta felet och ringa tillbaka inom 1 dag men dom ringde aldrig.2.dom kunde inte hitta felet heller.3. när jag ringde så fråga dom vem som skulle betala,försäkringen eller jag?(tror dom har olika pris för privat och försäkring?!)4.när jag ringer igen(dom ringer aldrig tillbaka som dom säger)så säger dom att dom inte kan fixa felet..bortkastad tid..aldrig mer sjölands
2011-07-22
Johan Höglund
Jag lämnade in min Chrysler 300c HEMI på service samt felsökning av bla. knack i motorn, surr från drivlinan etc. Servicen ordnades snabbt och felsökningen ordnade dom otroligt fort. Alla problem blev lösta. Även sänkning kommer utföras av Sjölands. Tyvärr var det något rötägg som hade backat in i bilen på parkeringen, men Sjölands tar på sig allt och löser det utan snack (fastän det inte var deras fel) Ska du serva din bil, kör på Sjölands.
2011-07-22
Simon Höglund
Vi beställde bla. service, byte av framruta, ny list till framrutan etc. Allt genomfördes smidigt (fruktansvärt fort) och Dime gav ett ytterst bra bemötande och löste allt snabbt. Det är svårt att hitta bra firmor som servar amerikanska bilar men här får du det förväntar dig och mer. Testa så får ni se.
2011-07-12
Mathias Björk
Enda anledningen till att de får en två:a är att Lena vid receptionen är trevlig och bra att göra med resten av personalstyrkan är jag mer tveksam till om deras kompetens. Lämnade in min chevrolet corvette (1973 stingray). hos dom sommaren 2009. Den var hos dom i ca fyra veckor. De lät den stå ute på parkeringen (alla som har en veteran bil vet att en sådan bil ska antingen vara täckt eller stå innomhus). När jag kom för att hämta den så var det fullt med rostmärken på bakre kofångaren. Trodde inte jag skulle behöva förklara det för dom men uppenbarligen så förstår dom inte att man inte kan lämna en corvette 73 ute i regnet.
skulle sälja min blazer sommaren 2009. Beställde en ny manual till den, skulle få den efter två veckor men ännu till dags datum så har den inte kommit. Nu är bilen såld så ni behöver inte besvära er med att skicka den två år för sent.
Tyvärr måste jag säga att det kändes som man blev lurad varje gång man talade med någon vid kund mottagningen. tråkigt.
2011-01-31
Transsporter
Har haft ett försäkringsärende som pågått i 5månader, som inte är helt slutfört ännu. Nu är ett ARN ärende inskickat för att komma vidare med mitt ärende. Jag tror att dom skäms lite, för dom hotar med en stämmning om mitt ärende kommer ut till pressen. Så mitt råd är undvik den här "bilverkstan", speciellt plåt avdelningen.
2011-01-17
Själv är bäste dräng
Lämnade in min Chevrolet TransSport för felsökning av motorläckage i nov + oljefilter- och rembyte. Fick svaret att det var kylsystemet som läckte, men att de inte kunde hitta felet. För en fullständig felsökning ville de plocka ner hela kylsystemet till en kostnad av 7000-8000 kr utan att för den skull kunna lova att det skulle lösa felet.
Visserligen klarade dom att byta filter och rem, men jag fick köra hem med läckande kylsystem.
Jag kunde dock själv dagen efter med hjälp av ficklampa se att det var ett tydligt läck på en uttjänt gummislang på oljekylaren. Lämnade därefter in bilen till en kylarspecialist i Mölndal som fixade detta för 1800 kr! (byte av två raka slangbitar som sitter lite svårt till)
Sjölands hade alltså bytt oljefiltret som sitter på oljekylaren, men inte lyckats se felet på slangen 3 cm därifrån!
Mycket amatörmässigt och dålig kvalite på den felsökningen.
Tyvärr så kommer våra anställda från fas 3 så därav felet.
2010-12-30
TEK
Har haft min bil på service , fick ett bra mottagande och ett fint arbete. Lämnade in bilen en månad senare för en lackskada och där blev det en helt annan effekt. Kundmottagare som ljög
om stort sett allting, enligt mig försökte dom blåsa både mig och försäkringsbolaget, dom lovade ringa när bilen var klar mm mm jag fick kolla upp det hela själv.
Jobbet skulle ta mellan fem till tio dagar, det blev närmre tre veckor.
Tips, lämna in din bil för det mekaniska men håll dig långt borta från upp kundmottagarna på plåtskador.
Bäste "TEK", så synd att vi inte kan indentifiera dig och det som inte blev bra hos oss. OM vi gjort eller handlat fel på något sätt så vet vi inte vad som kan förändras eller åtgärdas. Det kan ju också vara missförstånd som lett till ditt missnöje.
Hör gärna av dig. Hälsningar Lena Tufvesson/VD
2010-07-08
JF
ringe fredagen den 26 juni, perfekt och vänlig mottagning av lena, mitt problem backvarnaren hade fått spel (chrysler v), "det löser vi på tisdag" Tisdag morgon kl 7.oo åter igen lena proffsig och vänligt "god morgon ta en kopp kaffe därborta och läs en tidning så återkommer jag strax". Lena tog bilnycklarna och jag tog kaffe.
Tisdag morgon 07.35. Fredrik anländer till kaffebordet. "Vi har hittat felet" en sensor har lagt av, "vill du vi ska laga det när du ändå är här?". Gärna sa jag men vad tar det itid? "Ca en halvtimme" sa fredrik. Drack upp mitt kaffe och läste min tidning. Tisdag morgon 08.05 stod fredrik framför mig med bilnycklarna i handen "klart".Så småningom kom ett faktura per post och den var enligt mina mått mätt mycket acceptabel. Kan det bli så mycke bättre??
2010-03-19
Hummer h2
jätte bra kundmotagande och humana priser! annat en hedins snorkiga bemötande!
2009-09-13
F.d. kund
Lämnade bilen. Fick kostnadsförslag 6300:-. Sade OK. Ringde 1,5 v senare. Inget hänt. Reservdelar ej kommit. Ringde upprepade gånger. Efter 2 v. vet de inte längre vad som är felet. Nu skall det kosta över 12000! Vi åker in och skall diskutera. Vi frågar vad som är fel på en av delarna. De tar fram den nya delen och säger: här ser man att lödningen är dålig. "men det är den nya delen", påpekar vi. Oj, då...
Olika mekaniker, ingen vet något. Inget svar när man ringer. De lovar ringa tillbaka, men ringer inte. Nu har vi tagit hem bilen. Vem vågar låta dem fixa den när de inte vet vad som är fel och tänker byta delar som ser hela ut?
Vi har tappat förtroendet för denna verkstad, vilket är synd då de ligger bra till och reparerar Mercedes.

Lämnade bilen in för service idag på Åbro. Men de hade missat detta och tog inte emot bilen och skulle ringa mig med ny tid. Nu kl 15.00 ringde jag tillbaka. Då svarade de att idag har de gått i konkurs!!! Kanske förklarar en del av alla omdöme nedan.