Omdömen om Mechanum
2012-03-23
Karin
Bromsarna på bilen började bli dåliga. Tyckte bilen krängde och bad dem kolla stötdämpningen samtidigt vidfelsökning (för 295:- !!!). Fick besked om att bromsskivor och belägg helt slut både bak och fram. Samt att de inte hittade något fel på stötdämpningen men att jag skulle börja med att byta dem (för att se om felet försvann). Totalt 10 000:-. Min bil är 13 år gammal och har gått 25 000 mil. SAAB Kungsbacka föreslog byte bromsskivor+belägg bak. Tyckte resten var onödigt. Billigare än Mechanum. Tom med 40% rabatt på arbetskostnade var Mechanum dyrare. Sedan erbjuder de sig att sänka priset om jag visar skriftlig offert från SAAB. OSERIÖST ÄR BARA FÖRNAMNET!!!!!
2012-03-20
Carl
Har tidigare lämnat min Ford på CMS Biskopsgården och Bilia eklanda och varit mycket missnöjd med båda; ointresserade, överprisade, utförde extraarbete utan att kontrollera att det var OK, inbrott(!) etc etc.
Bytte hastighetssensor på Mechanum och testade även en Bilvård Mellan. Mycket nöjd med bemötande och kvaliteten i arbetet. De är kanske inte billigast på allt men priset är inte allt.
Kommer fortsätta använda Mechanum framöver.
2012-03-13
Christian
Ville ge Mechanum en chans efter blivit besviken på BMW i Malmö ett par ggr och är väldigt glatt överraskad av bemötande och service där, och sen att dom låg 2000 kr under på en vanlig service jämnte BMW Malmö och fri lånebil är ett plus bara.
Rekommenderas verkligen!
2012-03-05
Har lämnat in min bil på Mechanum i Mölndal vid ett par tillfällen (service resp reparation) och är mycket nöjd med den serviceinriktade personalen samt hur snabbt och smidigt det går att lämna in bilen och få en lånebil. Fast det jag är mest nöjd med är förklaringen på vad allt kostar och varför. Dessutom fick jag möjligheten att vara med och övervaka jobbet (även om jag inte har kunskapen att verkligen fatta vad de gör kunde jag ju tagit med mig någon som hade den kompetensen). Toppen!
2012-02-02
kalle
Rentav helt skit!
Har gått vidare med mitt ärende till konsumentverket nu.. så ska vi se vad dem gör åt saken!
2012-01-30
Michael
Använde en lånebil vid servicen. Hade med en liten fransk bulldog 1 mil, åkande på plastmattan på golvet. Fick en utskällning ! och var tvungen att betala en sannering av bilen. Hur tänker de? Varför inte upplyst mig att det var fel och jag skulle inte gjort det igen. Hur är det med mina hundiga kläder? De innehåller massa hundpartiklar! Slutservat mina biler hos dem. De vårdar inte sina kunder.
2012-01-23
Peter
Överpris...
12000milsservice
Ca-pris: 5720 kr (inkl. moms och eventuella rabatter)
Ringde en kompis som jobbar på ett annat stort bolag dom hade ett fast pris på 4586kr...
Sen har även jag råkat utför som vissa redan skrivit om... Dom vill byta alla bromsskivor runt om och dom påpekade att den rullar max 500mil till med dom... Nu nästan 3000mil efter så är det bara bromspackarna bak som behöver bytas... Säljer dom beg. Bromsskivor vid sidan av?
2012-01-16
Fredrik
Ville ha en prisuppgift för en reparation, som mechanum inte kunde se i sin dator, så dom lovade att återkomma när dom kollat med volvo, Men ingen hörde av sig.
Om ni inte vill ha kunder så säg det med en gång.
2012-01-08
Janne Audi förare
Vill verkligen passa på att säga att det var nått utöver det vanliga att lämna in bilen på Mechanum/Mölndal
Otroligt bra bemötande redan vid bokningen. Att personalen ute vid incheckningen sen var så pigga och glada kl 07 en måndags morgon är inte att förakta. Arbetet på min bil blev bra gjort och man löste det samma dag fast man informerade om vid bokning att det ev kan bli ett besök till efter att man kollat på vad felet kunde vara.
Det ända som man kan ge lite feedback på är att man skulle vilja ha fler lånebilar i samma storlek med den som man lämnar in...
10 starka poäng till Mechanum. Hela vägen från bokning till utlämnande! PROFFSIGT!!
2011-12-10
96% nöjda kunder?Det verkar inte så direkt när man läser på de olika omdömen. Min erfarenhet är att ganska ok. Prismässigt kan ni göra bättre. Skulle dock föredra att man blir bemöt med lite värme och inte som om man går till banken och vädja efter pengar då man redan har konkat ett antal gånger.
2011-12-01
Magnus
Var inne på ett Quickstop då jag hade känt att bromsen på höger fram hade satt sig. Fick beskedet att jag behövde byta ok, skivor och klossar. Mekanikern sa att han egentligen inte ville släppa iväg mig i min bil. - Du vet, hjullager och liknande kan gå sönder och då blir det inte billigt, sa han. Jag fick bokat en tid ett par dagar senare eftersom jag inte ville att skadorna skulle bli värre och kostnaderna ännu högre. Det skulle kosta 12300:-. Offerten kunde jag inte få utskriven heller så jag kunde inte se de specificerade priserna. Jag åkte till en annan verkstad som höll med om att oken behövde bytas, men knappast klossar och skivor som var i bra skick. Snacka om att lura och skrämma upp potentiella kunder. Aldrig mer Mechanum i Malmö. Får se vad jag ska göra med de 8000:- jag sparade på att inte anlita dessa skojare.
2011-12-01
Carina
Hej Markus och tack för ditt svar! Det jag undrade över var reservdelar som inte är märkesrelaterade, alltså inte en märkesrep el märkesgaranti, utan reservdelar som bromsklossar etc o arbete för byten av detsamma. Ett annat pris fö byten via garanti såklart o om man debiterar ett försäkringsbolag, men jag syftar alltså på privatpers. Netto då förstås;-). Tack på förhand! Mvh Carina
2011-11-30
Carina
Vad använder ni på Mechanum för databas för prissättning av reservdelar och arbete? För ev riktpriser etc menar jag. Får sätta ett betyg fast det är en fråga, hm... Betyg utifrån hopp om svar då;)
Tack på förhand!
Hej Carina!
Våra priser följer de rekommenderande priser som generalagenterna (=biltillverkarna) har satt. Dock kan vissa lokala avvikelser förekomma på grund av konkurrensen med andra verkstäder. Är det någon särskild del du undrar över får du väldigt gärna kontakta mig så ska jag hjälpa dig vidare.
Markus Lehikoinen
Reservdelschef
markus.lehikoinen@mechanum.com
2011-11-30
Hur bra som helst! Hade inne min v50 på bilia två gånger för diverse garantiärenden. De hittade inte felen och påstod att det inte ens fanns några. Lämnade den till Mechanum och allt var fixat på en gång! Sjukt nöjd med bemötandet och servicen!
2011-11-22
Sören
För det första tycker jag att man får ett bra bemötande redan på parkeringen av ungdomarna
som är väldigt trevliga och hjälpsamma
för det andra kan jag inte förstå hur man kan klaga på inbokningen mycket bra,ta en nummerlapp,kaffe bulle och kolla på tv,
trevligt bemötande,vad gäller priser på reservdelar så är ju originaldelar svindyra,men man kan ju åka till biltema valet är fritt.
Roligt att höra att du är nöjd med ditt besök.
2011-11-20
Lasse
Hade min bil inne på försäkringsärende pga allvarliga motorproblem. Det tog 4 veckor innan allt var klart men jag fick fortlöpande information och all kommunikation med försäkringsbolaget sköttes utmärkt. Minsta strul och synpunkter från min sida följdes upp utan gnäll och slutresultatet blev perfekt. En firma som jag verkligen kan rekommendera för både service och reparationer.
Roligt att höra att du är nöjd med ditt besök.
2011-11-09
Rune
Jag skrev ett inlägg igår, men det passade tydligen inte. Jag tycker fortfarande att gå tillbaka till kund och påstå att bromsskivorna på en bil som gått mindre än 8000 mil är så slut att de inte kommer att hålla mer än 300-500 mil till är rent bedrägeri. I synnerhet som man måste byta bromsklossarna eftersom de var helt slut. Dessa var bytta 2011-09-05, om nu bara teknikern hade brytt sig om att gå in på bilen och kolla vilka servicar som var gjorda på auktoriserad verkstad hade han ju sett detta. Förmodligen hade påpekandet om skivorna kommit redan då ...... Mechanum, Malmö - nej tack, jag vill inte bli rånad
2011-11-08
Rune
Var inne på Mechanum i Malmö med min V70N igår. Bilen köptes för 4 månader sedan hos en av de största Volvohandlarna i skåne, naturligtvis VDN-deklarerad. Efter köpet så har den varit inne hos säljaren för diverse 'småfix'.
Nu var det dags för den årliga servicen och tyvärr valde jag Mechanum. Resultatet av servicen blev:
Skivor fram+bromsklossar fram måste bytas, håller högst 500 mil.
Skivor bak+bromsklossar bak måste bytas håller högst 400 mil.
Nu hör det till historien att klossar fram byttes för en månad sedan. Bilen är 4 år gammal och har gått 7800 mil, så jag tror inte att bromsskvorna är slutkörda.
Vidare har teknikern justerat ljusbilden enligt protokoll. Det har han defenitivt inte gjort, eftersom höger halvljus fortfarande står för högt.
Han har också kotrollerat att "växelreglage automat" är OK. Bilen har manuell växellåda.....
Torkarbladen behövdes naturligtvis bytas, rent nys det också.
Han har också kontrollerat ringtrycket i däcken. Hade han gjort det hade jag inte blivit så smutsig om fingrarna som jag blev när jag kände på ventilhattarna.
Det enda den här gossen har varit ute efter är att sälja reservdelar. En service som skulle gå på 2840 kronor skulle sluta på över 15000 kronor, varav allt över 2840 är ren bluff.
Kort sagt: Mechanum har gjort sitt, agerandet i detta fallet undrar jag om inte detta skulle kunna falla inom katergorin bedrägeri. Man tar betalt för en service,
2011-11-05
Conny Grönlund
Passa er för denna firma om ni inte vill bli ruinerade.
Hade in min frus SAAB 900 av 95-års modell och gjorde en service på MölndahlsMechanum.
Eftersom att jag kan en del om bilar själv har jag efter lite koll funnit en del som inte utförts bra.
Servicen gjordes inför bilbesiktningen.
Fick ombesiktning på att styrleden i styrledsstaget glappade. Mechanum hade bytt stabilisatorstaget men inte kollat styrleden. Kostade ombesiktning och byte av styrledsstag.
Byrte av stabilisatorstag tog Mechanum 525 kr för vilka finns hos Biltema för 100 kr. Att Mechanums identiskt lika skulle var 500% dyrare är skam.
För jobbet tog man 412 kr. Det tar max 10 minuter för en bilmekaniker att utföra detta i samband med service.
Vi efterkontorl av servooljenivån visade det sig att behållaren var tom fastän mekanikern hade kryssat i att han kollat detta.
Mechanun är en mycket dyr anläggning att anlita. Receptionen liknar ett hotells och massor av folk springer omkring där.
Skall kolla vidare på vad som är gjort och inte gjort
SAAB 900 med reg nr JKM038
2011-11-02
Emil
För det första så tycker jag att dom har ett väldigt smidigt boknings-system. De kändes väldigt proffsiga och tillmötesgående när jag gjorde en prisförfrågan för ett hjullager byte på min Opel Omega. Jag har tyvärr ingen vidare erfarenhet kring deras kompetens då jag valde att lämna in bilen hos MekoPartner som, allt som allt, tog 2000:- för jobb och material istället för 4800:- som Mechanum ville ha.
Men erbjuder Mechanum gratis hyrbil kanske de bakar in den kostnaden i priset för jobbet istället? Jag skulle trots allt kunna tänka mig att lämna in min bil hos dem om omständigheterna kräver det, då dom känns väldigt yrkesmässiga och tydliga.
Tack, det var roligt att höra att du gillar vårt bokningssystem.
Vi har konkurrenskraftiga priser jämfört med övriga auktoriserade verkstäder. MekoPartner är inte auktoriserade och våra priser blir därför tyvärr inte jämförbara.
Vi hoppas att du vill besöka oss nästa gång istället
2011-10-28
Jonas
Jag vart lite skeptisk efter ha läst alla kommentarer om att lämna in bilen till Mechanum Mölndal! Men tog mig i kragen och gjorde detta, tur nog! Bemötandet och servicen var nästintill kunglig. Då till det huvudsaklika, mina reparationer.
Kostnaden blev hög men de vart då inte Mechanums arbetskostnad utan BMW själva som tar såna priser. Riktigt nöjd med arbetet!
Tack återigen!
Trevligt att du vågade prova oss ändå! Vi är glada att vi lyckades överträffa dina förväntningar.
2011-10-09
Randen
Fin mottagningsdel och vänlig personal.
Själva jobbet? Halvslarvigt och dålig info. Dvs precis som på andra ställen.
2011-10-06
Anders M
Lämnade in bilen för att byta min framruta på min audi, då hade man även rengjort mina paneler och instegslister samt dammsugit bilen samt putsat mina sidorutor fram flitigt gjort.
Mycket trevligt att dom är såpass serviceminded, i vanliga fall hade det kostat mig säkerligen skjortan att lämna in bilen för en invändig rengöring! MYCKET NÖJD KUND REKOMENDERAS STARKT.
2011-09-20
Gurra
Har haft min Saab 9-3 vector inne ett par gånger och är helt nöjd. Som tur var hade vi SvenskBilgaranti som löste de flesta problemen. Många fel på -03:orna dock. De upptäckte fel med balansaxeln senast på en vårkontroll. Men den såg de ej på den "stora servicen". Lite konstigt tyckte jag.
2011-09-03
De kunde inte laga min bil , lämnade in bilen för service men åtgärdade inte felen som var på bilen
DESSUTOM SÅ VAR DE DYRA
Det var tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök. Kontakta gärna mig så ska vi försöka lösa det.
2011-08-16
Erik
Utförde jobbet bra. Tog 5500 för ett bränslepumpbyte på min ditbärgade saab. Fick prisuppgift på 2600 från en annan saabauktoriserad verkstad. Högsta pris jag lyckades hitta på annat ställe var 3800. Utnyttjade dom möjligen att jag inte hade möjlighet att bärga den till annat ställe?
2011-08-16
Jag skulle in för service på min Opel, hade 3 v tidigare besiktigat den utan anmärkning. De ringer och säger att bromsskivorna är helt slut och behöver bytas omgående. Jag hade knappt kört bilen emellan dessa två tillfällen och visste att bromsskivorna var ok. Snacka om att vilja lura pengar av folk.
Det var tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök. Du får gärna kontakta mig så ska vi försöka lösa det.
marknadschef
2011-08-13
Möjlig kund
Det är inte utsidan som räknas, det är de som görs innanför, Om man läser komentarerna på omdömen så får man en känsla av oro, är det värkligen detta man ska känna när man ska gå och lämna in sin bil på en auktoriserad verkstad? Som desutom påstår sig vara framtidens bilverkstad! Jag har en tid bokad hos er, men just nu käns det inte om man vill gå till er iallafall om man ska gå på magkänslan. Man vill ju kunna lita på att man får det man betalar för.
ps: skrev ett helt jävla omdöme i morse men tydligen har ni raderat den.. Jävlig dålig stil
2011-08-12
Mikael
Fick bytt båda mina glödlampor till halvljusen för totalt 240 kr (alltså inkl båda glödlamporna OCH bytet). Finns ingen ursäkt att åka med trasiga glödlampor.....
2011-08-03
T.N
Lämnade bilen på miniservice över dagen. Mycket trevlig personal, bra service, snabbt och förklarat så att jag förstod. Grymt bra med fri lånebil också. Tack för att ni servar bmw.
Härligt att höra att du är nöjd med ditt besök!
2011-06-04
Anders
Lämnade min Audi på deras anläggning i Mölndal. Proffsigt rakt igenom. I deras marknadsföring säger de att de är framtidens bilverkstad, jag håller med!
Vad roligt att du är nöjd med ditt besök!
Välkommen åter
2011-05-31
Fredrik
Lämnade in min bil för plåtskador. Trevligt bemötande. Det skulle ta 8 dagar sa de. Nu har det gått 13 , Jag har ringt, ingen som jag blir kopplad till svarar. Ingen ringer tillbaka. Väntar på den rafflande fortsättningen.
Det var tråkigt att höra att du inte är nöjd med ditt besök. Du får gärna kontakta mig så ska vi försöka lösa ditt problem.
2011-05-30
Eva
Det fungerade väldigt bra med kontakt under dagen trots att jag inte ens hade mobil. Istället ringde de min man och diskuterade vad som skulle göras, bra att man får vara delaktig i besluten. Lätt att boka! Fick mycket hjälp, det verkade vara mycket extra personal på plats
Vad roligt att du är nöjd med ditt besök! Välkommen åter
2011-05-19
Rafid Owaz
Köpte en Passat av en bilhandlare. Bilen läckte in avgaser i kupén. Bilhandlaren tog sitt ansvar och bad mig välja en verkstad för att laga bilen. Jag valde Mechanum Malmö. Stort misstag. Rekommenderar inte någon att laga sin bil där. Var inne med bilen minst 3 gånger och fortfarande läcker det in avgaser i kupén. De första gångerna bytte de en del komponenter. När inget fungerade skyllde man på att i diesel bilar finns en tillsatsvärmare som släpper ut avgaser vid luftintaget till kupén. Det är sant. Jag let mig nöjas med svaret tills idag då jag får reda på att tillsatsvärmaren inte går igång när ute temperaturen är över 5oC. Nu när temperaturen är på ca 15 oC+ går aldrig tillsatsvärmaren igång. Avgaserna läcker fortfarande in. Håll er borta från denna verkstad. Trevlig yta men men.
2011-05-10
Peter S
Jag lämnade min Skoda för att få fixat en punktering på ett av framhjulen. Mechanum Mölndal tog hand om mitt ärende på ett proffsigt sätt och motsvarade mina förväntningar mer än väl när det gäller bemötande. Om det finns något jag önskar utöver den service som gavs är det att de kunde kontaktat mig om den leveransförsening av det nya däcket som det blev...då hade jag varit till 100 % nöjd. Sammanfattningsvis gäller att Mechanum Mölndal kan man räkna med när det gäller service - mycket bra.
Vad roligt att höra att du är nöjd med ditt besök! Välkommen åter!
2011-04-26
Fredrik
Lämnade in min SAAB 900 på 11000 milsservice. Det första som gjordes var att de ryckte ur kabeln till ett dimljus och hävdade att "stor felsökning krävs". Vidare insisterade de på att byta en fullt fungerande tändkassett, vilket de fick göra, och den har nu rasat.
Någon månad senare insåg jag även att de inte hade bytt bromsvätska på korrekt sätt och det är luft i bomsslangarna.
Nu vägrar den ansvariga på SAAB-delen svara i telefon dessutom...
Att inte kunna serva en 12 år gammal bil på en "auktoriserad" verkstad är under all kritik! Skämmes!
2011-04-26
Magnus nzb572
Hej jag har varit inne 4 gånger, då det läcker från mitt kylsystem på en helt ny Audi A6. Ni bytte en del till en kostnad på sek 6000 (gick på garantin), och när jag hämtade bilen, så upptäckte jag att det läckte under bilen och påtalade detta samt frågade även om delen var utbytt, vilket den var. Det tog ca 3 veckor innan varningslampan blinkade igen och då ringde jag till Mechanum för åtgärd och fick till svar kom in på Torsdag så undersöker vi detta, Jag kom in på Torsdag och fick då till svar att det inte fanns någon lånebil, men de fyllde på vätska så att lampan slocknade.
Detta kallar jag ingen bra service, men bra betald det kan ni ta.
Mvh
Magnus
2011-04-01
christer
Bokat tid på internet för däckbyte idag den 1 april -11 i Malmö När jag kom dit fanns ingen bokning ??? Aprilskämt eran tidsbokning eller???
Det var tråkigt att vi missat den bokningen. Vi jobbar hela tiden med att förbättra våra system och vi ska nu titta extra noga på hjulskiftesbokningen. Jag hoppas att du ändå fick den hjälp du behövde.
2011-03-02
Tina
Lämnade bilen på Mechanum för att byta mina bromsar fram.Två dagar efter börjar ett skrapljud låta när jag bromsar,ringer och ber Mechanum återigen titta på detta.Får då besked att mina bromsar bak är helt slut och att jag även måste byta skivorna,jag ifrågasätter varför man inte såg detta när bilen var inne för bromsbyte.Svaret jag får är att jag då bytte bromsar fram och då tittade man inte där bak.Jag får ett kostnadsförslag somlyder på 3177:-.Jag anlitar en annan verkstad och ber dom titta.Beskedet från dom är att endast bromsbeläggen behöver bytas, alltså inget fel på skivorna.Dom åtgärdar detta till en kostnad av 854:-.Viss skillnad mot Mechanums förslag!Vaed sysslar Mechanum med?Föreslår man kunder att byta ut delar som ej behöver bytas?
2011-01-05
SSO
Snabb bra service. Hittade även ett fel som jag inte kände till (läckte lite från avgas). Blev också upplyst om att detta inte var något akut fel, utan kunde kontrolleras igen vid nästa sevice. Service var en 6000 mila och var mer än 1000kr billigare än Audis egna service. Att kostnaden dessutom blev lägre än den jag fått via telefon kändes som en bonus.
Vad roligt att höra att du är nöjd med ditt besök! Välkommen åter! mvh Elsa Blomster elsa.blomster@mechanum.com
2010-12-01
Erik
Precis gjort stor service på min Polo som gått 5400mil hos Mechanum Tagene. Väldigt bra bemötande och servicen håller världsklass. Känns mycket seriöst och det är inget krångel. Har även servat bilen i Mölndal och där är bemötandet lika fantastiskt. Trevlig överraskning att få bilen handtvättad gratis! Undrar verkligen hur många av de anonyma negativa kommentarerna här på Rejta om Mechanum som verkligen är "äkta". Kanske nån på Din Bil verkstad som börjar darra? :)
2010-11-09
Dags och byta till vinterdäck men M hade slarvat bort mina däck i flytten till det nya däckhotellet. Blev erbjuden att följa med ut i lagret för att se om det fanns några likvärdiga däck. Motvilligt gick jag med på detta eftersom de inte erbjöd ngn annan lösning. Så här i efterhand känner jag mig ännu mer blåst och missnöjd än vid själva däckbytet. För det första vet jag inte vad det är för däck som sitter på min bil nu - vilken kondition är de i så att säga. För det andra så var dessa däck ngn annan kunds däck- som M ger bort utan några som helst problem. För det tredje så klagade jag per telefon i efterhand och blev lovad att ngn från företaget skulle ringa upp mig. Men så har inte skett. Ska bli ett sant nöje att avsluta vidare affärer med detta sk företag. (Fick gratis hjulskifte och däckbyte så jag hänger kvar en säsong till) Ungefär lika bitter eftersmak hade jag efter servicen som jag gjorde där tidigare i år. Mechanum står för polerad yta och jävligt lite innehåll !!! UNDVIK!!
Det var väldigt tråkigt att höra att du inte var nöjd med ditt besök. Vi har i snitt 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. Kontakta gärna mig så ska vi försöka komma fram till en lösning. mvh Elsa Blomster Marknadskoordinator 031-340 01 03 elsa.blomster@mechanum.com
2010-11-09
Missnöjd kund
Jag har servat min bil och tidigare gjort två däckskiften på Mechanum.När jag sedan lämnar in bilen för att nu skifta däcken igen så, (döm av min förvåning) ringer de mig och säger att hylsan till låsbulten inte går att använda längre. Mechanum hävdar att detta är ett mycket vanligt fel för just denna hylsa, den är utsliten. Jag ringer Bilia som säger att denna inte kan slitas ut utan att man använder den på ett felaktikgt sätt. Då mina två senaste hjulskiften utfördes av just Mechanum, kan jag inte förstå hur de kan mena att jag ska köpa mig en ny hylsa. Inga stora pengar iofs, men det är en ren principsak....Ynkligt!!!!
2010-10-22
GP
Hade bilen inne på service som blev utökad med byte av bromsskivor och avgassystem. På väg till jobbet dagen efter börjar bilen gå på tre cylindrar och avgasreningslampan lyser. Får rådet av Mechanum att ringa bärgaren och åka tillbaka med bilen. Blir hyrbil till jobbet. Mekanikern ringer tillbaka och säger att det är en tändspole som gått sönder och medger att det med största sannolikhet inträffat i samband med tändstiftsbytet. Han skyller dock på att VW:s tändspolar är så dåliga så det får man räkna med. Får iofs rabatt på reparationen som landar på billiga 920 kr. Tycker ändå att jag inte borde betalat något alls. Hade mobilitetsgaranti som betalade bärgare och hyrbil som tur var. Goodwill vad är det kan man undra när man kan snika åt sig 920 kr? Lite bitter eftersmak från detta verkstadsbesök.
Det var tråkigt att höra att du inte var nöjd med ditt besök. Vi har i snitt 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. Kontakta gärna mig så ska vi försöka komma fram till en lösning.
2010-10-19
Saabish
Mina två första erfarenheter av Mechanum var goda ( har en Saab 9-5). Jag har fått servicetid snabbt och felen fixades till ok kostnad (inte billigt men inget överpris). Sedan känns det som om servicenivån blivit sämre - kanske har de vuxit för snabbt? Har mina däck på förvaring där. I våras bokade jag tid för hjulbyte. Jag fick en tid under min egen lunchrast. Väl hos Mechanum fick jag vänta och vänta. Först 45 minuter efter avtalad tid körde de in bilen och började byta hjul. När allt var klart efter en dryg timme fick jag besked om att en lyft var trasig. Den informationen borde kommit när jag lämnade in bilnycklarna. Synd också att priset på däckförvaring tog ett steg åt fel håll, från 550 kr till 600 kr. Fortfarande tycker jag ändå att Mechanum är en bilverkstad som är bättre än genomsnittet.
Det var tråkigt att höra att du tycker servicen blivit sämre. Vi jobbar hela tiden på att förbättra oss så vi tar till oss dina synpunkter. Vi har i snitt 96% nöjda kunder och vill även att du ska bli nöjd. Kontakta gärna mig så ska vi försöka komma fram till en lösning.
2010-08-15
AW
Lämnade in en bil för kopplingsbyte mitt under semestertiden. Det var akut och redan två dagar senare påbörjades arbetet och dagen efter det var bilen klar, nytvättad och fungerade felfritt igen. Varenda en vi varit i kontakt med har varit trevlig, tillmötesgående och med stor känsla för service. Absolut perfekt!!!
Vad roligt att höra att du är nöjd med ditt besök hos oss! Välkommen åter!
2010-06-21
Förra året fick jag åka in ett antal extra gånger för att byta en backvarnare (trots att jag i god tid innan servicen hade påpekat att detta skulle göras). När jag sedan skulle åka tillbaka och byta den så var den antingen felaktigt lackad, en gång hittade de den inte överhuvudtaget och en sedan var det trassel med bokningen så att de inte kunde utföra det då. I år gav jag dem ändå en chans till och då hade de lyckats "slarva bort" min bokning. Aldrig mer Mechanum!
Det var väldigt tråkigt att höra att du inte varit nöjd med dina besök hos oss och vi ber om ursäkt för de problem du haft. Kontakta gärna mig så ska vi försöka arbeta fram en lösning tillsammans.
2010-05-29
Bosse
Din Bil måste darra. Mechanum är i en klass för sig bättre service och bättre priser. Personalen fantastiskt trevlig. Måste vara Sveriges bästa bilverkstad.
Vi är inte rädda för någon konkurrent sedan vi har den bästa personalen samt utbildning. Vi har alltid mest nöjda kunder sedan länge. Vi ser det som en utmaning här i Malmö.
2010-05-19
Joakim
Service i toppklass och priset okej. I jämförelse med Bilia är detta natt och dag. Det här var väldigt imponerande. Ser att folk klagar på priset men jag vet inte vad de förväntar sig riktigt. Jag betalar gärna ett okej pris om jag dessutom får dialog, service och lite jävla anamma mentalitet.
2010-04-27
Ivar
Underbart med en verkstad som tar hand om hela processen. Snabbt, smidigt, enkelt och bekvämt. Mechanum gör allt för att man ska trivas och personalen är verkligen något utöver det vanliga. Trevliga, hjälpsamma och professionella!
2010-04-27
Fantastiskt bemötande från bokningstillfälle till att jag hämtade ut bilen nytvättad. Mechanum känns verkligen nytänkande vad gäller service. Direkt när man rullar in på parkeringen blir man hälsad välkommen och dirigerad vart man ska parkera och sedan ta vägen. Tre minuter senare sitter man i en schysst lånebil och blir sedan uppringd när bilen är klar. Att de har öppet till klockan 18 är också en stor fördel då jag har svårt att komma ifrån jobbet tidigare.
Jag är mycket nöjd med arbetet på bilen och de var dessutom billigare än konkurrenterna. Bästa verkstaden jag har varit på.
2010-04-13
Besviken
lämnade in min bil, dyrt blev det och otrevliga var de. Håller inte vad de lovar
Vi har 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. Skicka ett mail till elsa.nordh@mechanum.com och beskriv vad som hände så ska vi hitta en lösning. Din åsikt är viktig för oss.
2010-03-21
Thomas
Har säkert 5-6 gånger meddelat att jag EJ vill ha ert reklamerbjudande i brevlådan. nonchaleras och de fortsätter skicka skiten... Blir bara mer och mer förbannad och säger till alla i min omgivning att passa sig för dem. har anlitat dem en gång och aldrig mer säger jag... vill därför inte ha med deras reklamerbjudande att göra.
Vi har 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. Skicka ett mail till elsa.nordh@mechanum.com med ditt registreringsnummer så tar vi bort dig från utskickslistan.
2010-03-21
Christel
Lovkades av erbjudande men ågrar mig djupt... jag går tillbaka med glädje till Min skoda verkstad som ´på ett personligt sätt fixar min bil. Mechanum kan inte leverer, för stort och opersonligt OCH dyrt.
2010-02-23
Markus
Här är en bilverkstad som äntligen förstått vad jag som kund är intresserad av. Ett problemfritt bilägande! Lånebil, tvätt, snabb inlämning på parkeringen osv.. Bara att rekommendera!
2009-11-18
Nöjd trogen kund
Klart bästa verkstaden jag har varit på! Har alltid hjälpt mig med mitt bilägande och är alltid trevliga och tillmötesgående. Tycker det är synd att så många smutskastar dem, framförallt när man läser att de uppenbarligen inte kan något om bilar. Har jobbat mycket med bilar innan. För att svara på Jonnys kommentar: Kamkedjan ger inga felkoder, det kräver att det skall finnas en givare som känner av när något är fel (exempel tankmätare). För att sammanfatta: Kommer aldrig anlita en annan verkstad än Mechanum!
2009-11-17
EVA
När man har två barn i barnbilstol är man beroende av "sin bil". När det tog 2 dar för en enkel service ställde det till med massa problem trots lånebil.
2009-11-16
Calle
Mycket trevliga men alldeles för dyra för att ha så dålig koll på vad som är fel.
2009-11-03
Bosse
Lampbytet på min v70 klart på några minuter. Behövde bara betala priset på lampan. Arbetet fritt. Bra service som jag inte upplevt i branschen på väldigt länge. Tack Mechanum.
2009-10-14
Jonny
Mycket trevlig personal, men de kan ingenting om Saab. De påstod att både turbo och kamkedja var slut, men inspektion på annan verkstad visade att turbon var felfri och kamkedjan kostade hälften så mycket att fixa. Öppna gärna motorhuven, istället för att bara läsa av felkoder.
2009-09-17
Jennie
Krockade min bil i november 2008 och tog den då till Argongatan för besiktning. Tyvärr var skadorna så svåra att försäkringsbolaget inte gick med på att betala för reparationerna utan löste in bilen. Jag var i upplösningstillstånd, men blev mycket bra bemött av alla på Argongatan!
Kul att höra att du var nöjd med ditt besök! Välkommen åter!
2009-08-18
Saabish
Att göra en 6000 mila service på en SAAB 9-5 kostar nästan 7000 kr på Mechanum.
På Enander några 100 meter bort kostar samma service 4200....
Vi gör med jämna mellanrum undersökningar för att säkerställa att våra priser är i nivå eller under våra konkurrenter, vilket är auktoriserade verkstäder i Göteborg som företeträder samma märken som vi har. När vi gör dessa undersökningar visar de att vi har en prissättning som i de flesta fall är under våra konkurrenters. Verkstäder som inte är auktoriserade har inte krav på att kunna genomföra alla förekommande service- och reparationsarbeten, de behöver inte ha alla de specialverktyg det finns krav på att en auktoriserad verkstad har, deras mekaniker behöver inte vara specialistutbildade på just det bilmärke de jobbar med. Dessa faktorer bidrar till att vi i vissa fall tyvärr inte ligger på samma prisnivå som oauktoriserade verkstäder.?
2009-08-12
Helen
Efter 2 tillfällen med Mechanum är jag supernöjd. En mycket tålmodig och hjälpsam ( tror det var Fredrik i Partille) servicerådgivare diagnosticerade problemet mer eller mindre per telefon - för att han ville vara hjälpsam. När jag sedan besökta verkstan fanns där ett pris som de lyckades placera sig under. Kommer alltid att anlita Mechanum.
Kul att höra att du var nöjd med ditt besök! Välkommen åter!
2009-07-27
F-bannad
Begärde offert på en helt ordinär 1000-mila service
på min V-70. Jag hade fått erbjudande om 50 % rabatt på bl. a. service.
Man hittade då på extra arbeten, som inte skall ingå. Offerten blev dubbelt upp mot en vanlig verkstad trots rabatten. Aldrig mer!
2009-07-26
F-bannad
Kan ej bedöma kvaliteten på arbetet.
Det tog stopp redan i kundmottagningen då jag begärde offert på 1000-milaservice.
Offerten stannade på högre belopp än hos Bilia trots erbjudande om 50 % rabatt på arbetet (massutskick). Man hittade även på åtgärder som inte ingår i märkesservicen. Passa Er!
2009-04-26
Besviken
(Omdömet avser Mechanum Göteborg AB)
Min dotter lämnade in sin Skodia Fabia på Mechanum i Partille i slutet av april 2009 för oljeläckage. Efter felsökning och motortvätt så fick hon beskedet att det var växellådan som läckte olja och att denna dessutom var helt defekt. En reparation och byte av växellåda skulle kosta ca 30 000 kr. Min dotter blev naturligtvis förtvivlad över detta besked. För säkerhets skull så visade hon upp bilen på en liten lokal verkstad i Partille och efter 10 minuters undersökning så fick hon beskedet att det var pumpen till styrservon som läckte olja. Reparationskostnad ca 1000 kr! Vi kommer aldrig mer att anlita Mechanum då deras mekaniker tydligen är så dåligt utbildade att de inte kan se skillnad på en växellåda och en servopump.
Det var tråkigt att höra att ni inte är nöjda med ert besök hos oss. Vi har 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. Kontakta gärna mig på elsa.blomster@mechanum.com så kan vi diskutera hur vi kan kompensera er.
2009-02-10
THF 743
Är ägare till en Golf2007 och harsevat den hos er de två senaste gångerna och kommer med glädje tillbaka. Detta är det bästa som hänt i bilvärlden de senaste året.
Ni som startade företaget måste ha läst The Toyota Way. Tror nästan att ni slår dom. Har haft Toyota tidigare.
2009-01-26
Sara
Företaget har skickat flera reklambrev att de önskar mig som kund, men efter idag så snälla sluta. Otrevliga mannen tvingade mig att uppge min däckdimension, det måste ju ni ändå kunna förutse jag kan ju inte vara den första Polo som kommer till er å jag hade kunnar förstå om det nu hade blivit fel. Frågade om det fanns tider idag det var inget snack om saken att det var nästa vecka som gällde. Hade nog kunnat lagt en hel del pengar för att få det gjort idag faktiskt. Synd verkar ju seriöst med kundundersökningar å så!
Vi har 96% nöjda kunder och vill även lösa ditt problem. För att kunna sälja nya däck måste vi fråga om dimensionen på däcken eftersom alla bilar inte levereras med däck av samma dimension. Det kan även vara olika dimension på bilar av samma märke eller så kan det fälgarna ha bytts ut sedan bilen köptes och därför ha en annan dimension.
Det var väldigt tråkigt att du inte kunde få en tid samma dag, tyvärr går det inte alltid att erbjuda en tid samma dag.
2009-01-17
Anton D
Trodde inte man kunde lämna in bilen på verkstad och efteråt nästan längt till nästa service. Under 20 år med bil har jag aldrig varit med om att bli så härligt bemött. Jag åkte tillbaka och bjöd på tårta veckan efter.
- Den här verkstaden måste provas!
Roligt att höra att du är nöjda med ditt besök. Välkommen åter!
Var på mechanum november 2010 och fick bytat alla bromsbelägg runt om hela bilen efter inrådan av mechanum. Nu så är beläggen helt slut bak men fram så ser de ut som nya fortfarande. Känns lite skumt detta.