Omdömen om Stenungsundshem AB
2012-01-02
Emma
Man får höra att de inte har någon kö, men de går efter hur länge man bott där. Men man skall ändå anmäla sitt intresse på deras hemsida för de lediga bostäder som de lägger ut. Sedan kan man se på vilken plats man hamnar, jag hamnade på plats 1-5, och hos alla andra hyresvärdar i Västragötaland så innebär det att man får ett erbjudande om en visning OM man uppfyller de vanligaste kraven som inkomst, inga betalningsanmärkningar osv.
Men inte hos Stenungsundshem, utan ringer man kvinnorna som har hand om uthyrningen får man alltid höra, " Det spelar ingen roll om du står som nummer ett, för vi har ingen kö, utan vi går på alla som någonsin skrivit upp sitt intresse hos oss så vi måpste kolla alla dem först och sedan går vi efter uthyrningstiden, har man bott hä ri tio år och du i 5 år så får ju den personen bostaden".
Okej kan man tycka, men den här personen kan ju ha flyttat till en bostad i ett mer attraktivt område 4 gånger senaste tio åren, borde inte de hamna sist i kön då, så att de inte alltid har en fördel jäntemot en annan som aldrig flyttat inom bolaget.
Men nej, så fungerar det inte.
En som bott länge har ALLTID förtur framför en som bott kortare, även om det så bara är en dag. De har en spärr som gör att man inte kan flytta inom ett år om man fått en ny bostad, men sedan kan man söka en mer attraktiv lägenhet och få den, framför de som står i samma obefintliga kö, trots att den personen inte flyttat under åren.
Varför skall man då anmöla sitt in
2011-04-11
Mexx
Behandlar sina hyresgäster som om man var skräp under deras matta... Otrevlig kundtjänst.
2010-10-15
Leo
Otrolig i telefon, för mig som ung och inte kan förklara deras regler så behandlar de mig som rent utsagt skit. Berätta om min systers situation som hon hade med Stenungsundshem tioll dom. Vad sa dom om det? Nej det stämmer inte. Ok, jag vet väl bäst själv hur det gick till.
2008-05-12
I.Andersso
Fantastiskt bra att stenungsundshem ordnar skulpturutställningar och köper in till sina bostadsområden. Det ger en mycket fin kulturmiljö.
2007-03-13
hyresgäst
Har fina hus men frågan är hur länge, nivån på reparationer och underhåll är pinsamt låg. Jag förstår att man måste spara om man skall kunna hålla uppe nivån på koncernbidragen till kommunen men ibland blir det löjligt. Om det fanns något alternativ till ST-hem skulle jag välja att bo där. Som hyresgäst hos ST-hem känner man sig inte särskilt värdefull, utan snarare ganska utbytbar!
Bara för att jag är under 25 så lyssnar det inte på en. Men när jag tog det min mamma så börjar de lyssna helt plötsligt. Känns jättebra att mamma måste följa med sin 24 åring för att prata med sthem.