Kategori: Bredbandsleverantörer, -operatörer Elförsäljning Energiförsäljning, energiproduktion, energimäklare
Läs mer på Lägg till Rejta på din hemsidaOmdömen om Umeå Energi AB
2009-09-29
Hugo
Har varit kund i över 15 år och är väldigt nöjd med Umeå Energi. Det känns ruskigt tryggt och det är i princip aldrig elavbrott, måste vara ett av Sveriges säkraste elnät.
Kundsidorna på webben är bra för att kolla upp fakturor, förbrukning etc och har blivit ännu bättre nu med fjärravläsning.
Själva fakturorna kan vara lite krångliga att tyda, speciellt när man som jag även köper vindkraft.
Jag har bara el från Umeå Energi, så jag kan inte uttala mig om fjärrvärme, bredband eller kabel-tv.
Hej Hugo,
Vad roligt med positiv respons från dig.
Vi har jobbat med att förbättra våra Kundsidor så det är trevligt att höra att de nya funktionerna uppskattas. Att fakturorna känns krångliga kan bero på att det är många olika avgifter som ska specificeras. Om du önskar träffa oss för en fakturagenomgång är du välkommen att besöka vårt kontor på Storgatan i Umeå, alternativt kontakta oss på Kundservice, tfn: 090-16 00 20 eller e-post: kundservice@umeaenergi.se.
2007-09-12
Carl
Flyttade från Umeå, meddelade var jag flyttade, fick två och en halv månad senare ett inkassokrav från Intrum Justitia för den avslutningsfaktura de inte lyckats skicka till mig. Självklart har jag inget bevis för att jag lämnat min nya adress, jag brukar inte spela in telefonsamtal i smyg. Jag hade också eftersändning, men fick ändå ingen faktura.
Hej Carl,
Vi beklagar att det uppstod problem med din sista faktura. Det verkar konstigt att varken faktura eller påminnelse har nått fram till dig, trots att du meddelat oss din nya adress samt ordnat eftersändning. I normala fall ska det fungera med att ange sin nya adress i samband med flyttanmälan.
Det är svårt att svara på exakt vad som har skett i ditt ärende utan dina kunduppgifter. Du är varmt välkommen att kontakta oss på Kundservice, tfn: 090-16 00 20 eller e-post: kundservice@umeaenergi.se om du önskar vidare utredning.
2007-07-09
flyttade från en lägenhet till en annan, ringde då och sa upp mitt abonnemang, efter några månader kommer räkningen på den ny OCH den gammla lägenheten. Dom menade att jag inte utrycklingen hade sagt att jag inte skulle ha två abonnemang, efter mucket tjafsande fick jag mitt abon. uppsagt, men då passar dom på att skicka en ny faktura, för att det tydligen var uppsäggningstid! fick göra upp med den nya hyresägaren i godo.....
Hej Anonym,
Det är olyckligt att du upplevde vårt bemötande på det sättet som du beskriver. Enligt våra regler gäller 30 dagars uppsägningstid vid flytt. (Mer info finner du här: http://www.umeaenergi.se/kundsidor/publik/flyttanmaelan.ept)
Det är inte ovanligt att ha två eller flera abonnemang, därför är det viktigt att du som kund tydligt förklarar för oss vad som gäller så att vi kan undvika felaktigheter. Det är svårt att förklara exakt vad som har skett i ditt ärende utan dina kunduppgifter.
Du är välkommen att kontakta oss på Kundservice, tfn: 090-16 00 20 eller e-post: kundservice@umeaenergi.se om du önskar vidare utredning.
Har flyttat omkring i Sverige , och vill verkligen ge
Umeå energi en eloge för god kundkontakt. Tydliga fakturor och bra priser. Hade mer krångel med andra
energibolag.
Hej Gösta
För oss är det viktigt att kunderna känner sig omhändertagna och det är mycket roligt att du upplever att vi kan ge dig den service du behöver.
Du är altid välkommen att kontakta oss på Kundservice, tfn: 090-16 00 20 eller e-post: kundservice@umeaenergi.se om du har några funderingar i framtiden