Omdömen om Ikano Bank
2011-11-12
Ansökte om billån via webben men får beskedet att jag inte är kreditvänlig. Jag har inga andra lån eller krediter utan detta var min första ansökan. IKANO lockade eftersom de inte har uppläggningsavgift eller avi-avgifter. Dessutom är man ju smålänning :) I vilket fall som helst tyckte jag att det var konstigt så jag ringde kundtjänst. Damen på andra sidan luren sa att hon bara såg helheten av ansökan och "den såg bra ut", men att "eftersom jag inte har tidigare lån eller krediter, så är återbetalningsförmågan ifrågasatt" - okej.. sure.. tack och hej leverpastej
2011-10-10
Sparhawk
Vi hade lånelöfte till det huset vi köpte. Några månader innan tillträdet ringer de och säger att vi inte har lån längre för de har ändrat reglerna. Så där stod vi med ett köpt hus för några miljoner men inget lån...
2011-09-21
Karolin
Jag skulle hämta mina glasögon idag och ansökte samtidigt om delbetalning.Specsavers använder Ikano bank i fråga om delbetalningar.Döm om min förvåning när jag fick avslag på delbetalningen från Ikano bank.Jag har aldrig fått avslag på delbetalningar förut,oavsett vart jag handlat.Jag har heller aldrig haft eller fått en enda bet.anmärkning.Jag fick prata med en kvinna på telefon från Ikano banken.Hon säger då att min års inkomst är för liten.Jag betalar då glasögonen och väl hemma så ser jag att gränsen för årsinkomsten är mycket mindre än det jag tjänar per år.Så jag hade alltså tillräcklig årsinkomst men fick ändå avslag.
Kvinnan från Ikano banken ljög alltså för mej.
Men varför jag fick avslag? Damen från Ikano hade säkert en dålig dag och ville väl jävlas lite.
Jag bojkottar härmed Ikano banken och kommer ge dåligt omdöme via internet och avråda folk att ha någonting med Ikano banken att göra.
2011-09-08
Johan
Kundservicen på mejl är troligtvis den sämsta jag varit med om. De lovar ett svar inom en snar framtid, nu har det tagit 2 månader och ett antal påminnelser från min sida utan något som helst svar.
Som tidigare nämnts är Ikano inget att rekommendera.
2011-08-04
Herregud...Efter tre försök och ett lånelöfte blev det ändå fel. Fyra handläggare senare kanske det blir rätt, men varför ska det ta en sådan tid??? Tre dagar efter samtalet kommer skuldebrevet som är fel och tre dagar senare igen kommer ett nytt. Ska det ta två veckor att få ut pengarna på ett beviljat lån - då tycker jag att ni ska välja en annan bank. Och häromdagen gick det inte att komma fram överhuvudtaget - under två timmar. Dåligt, sämre - sämst.
2011-06-09
Peter
Fick samma lånebelopp hos lokala bankontoret på 5.95%. Ikano skulle ha 13.20%.
Snacka om ockerränta.
Varningens finger till er lånare.
2011-05-01
asd
De blåser ju medvetet sina kunder genom att erbjuda betalfria månader och sen visar det sig att om man tar till vara på dessa betalfria månader så får man ränta på hela lånet á 145 kr i månaden extra ( i mitt fall)
Så otroligt jävla kasst. Okej om man hade fördelat det obetalda beloppet på de månaderna som var kvar. men lånet som helhet har väl ingenting med en gratismånad att göra... idioter
2011-03-16
bhw
om man ringer borde man åt minstone få ett svar!
2010-11-24
Aldrig mer ikanobanken
Telefonkö som är millång, tar över 20 min innan de svarar, sen sitter en sommarvikarie som inte kan hjälpa till. Får numret till klagomålsansvarig - hennes telefon funkar inte? Det är ju fundamentalt på en stor bank att man har en FUNGERANDE telefon! Bad om att få ut pengar på mitt Ikea handla kort (dessutom är beloppet inom min kreditgräns). Döm om min förvåning att de har tagit en kreditupplysning på mig?! Varför? Vilka jävla puckon. Ska bli skönt att göra sista betalningen snart o sen hälsa puckade smålänningarna på Ikanobankens kontor - ALDRIG MER KUND HOS ER! Och be Kamprad köpa en ny telefonväxel till er.
Ikea ok - Ikanobanken NOT OK
Och, nej jag vill inte höra något svar från Ikanobanken
2010-10-09
Tea
vi skaffade visakort hos IKANO för att ha delvis gemensam ekonomi. Döm av vår förvåning när vi upptäcker att det inte går att få ett saldobesked efter varje transaktion utan det är helt omöjligt att veta hur mycket pengar du verkligen har på kortet. Transaktionerna har skett lång tid efter att vi har handlat med korte, upp till flera veckor efteråt vilket lett till att vi råkat dra över på krediten (som obs ej går att ta bort). De lurar medvetet sina kunder om saldobeskedet och vi känner oss maktlösa. Vi vågar knappt använda vårt kort längre och måste spara alla kvitton och dubbelkontrollera. På måndags stängs konton (om ens det nu går) och så blir det av att öppna konto på en riktig bank. Jag är tveksam till ett ikano verkligen får kalla sig bank med den usla servicen de ger. Nej låneinstitut vore en bättre stämpel.
2010-06-23
qwerty
Komplicerat, otrevliga, korkade. Inget framgångsrecept på en bank.
2010-02-22
Patrik
med hemtexkortet får du ingen rabatt - istället får du betala dyra avgifter och ränta.
Fy faan -
2009-06-04
Grovsnusen
Jag tycker att det är bra att det finns en bank som inte rullar ut miljonbonusar till toppchefer. Jag tar hellre en bra ränta på mitt sparkonto än få träffa en kamrer på ett flådigt kontor.
2009-04-29
malin
kundtjänst felinformerade mig ang upplägg av avbetalning på lånen mellanchefer och chefer är knappt läskunniga svarar inte på en rak fråga stoppar huvudet isanden och vbill rädda sitt eget skinn banken borde stå under uppsikt Klart sämst!
2009-04-12
Besviken
Mycket otrevligt bemötande i kundtjänst när man äntligen kommer fram.
Även om det finns pengar på kontot när pengarna ska dras så påstår de att det har varit underskott och man får betala förseningsavgift.
Kommer aldrig att använda Ikanobanken mer
2009-03-25
Grovsnusen
Min bredbandskoppling låg nere precis när en drömbilen Golf GTi var till salu... Det var dock enkelt att få hjälp hos Ikanobanken med både att kolla rimligt pris och att få billån (jag hade inte ens till kontantinsatsen för tillfället och det visade sig senare att Ikanobanken var den enda som kunde finansiera bilen fullt ut)! Tack för det bank-verket!
2009-03-25
Grovsnusen
Busenkelt att ansöka - knappade bara mina uppgifter via webben och fick besked om beviljat lån direkt. Var bara tvungen att skriva på ett skuldebrev som kom via posten - sedan hade jag pengarna!
2009-01-08
Segaste banken. Lång väntekö och dålig service
2008-08-20
ME
Ikanobanken gav lånelöfte och allt skulle vara klart - trodde vi... Senare ringer de och säger att huset inte var värt tillräckligt. Med andra ord har de ingen lokalkännedom och koll på hur det förhåller sig. De följer bara schabloner och kontaktade inte ens mäklaren för att kolla. De hade läst i objektsbeskrivningen att det fanns "renoveringsbehov", men inte sett bilder och som sagt inte frågat mäklaren.
2008-07-03
Sawyer
Ansökte om ett lån för ett 2-familjshus. Men Ikanobanken kunde inte räkna med hyresintäckter från hyresgäst i sin kalkyl. Handläggaren jag pratade med höll med om att det var dåligt men kunde inte göra något åt saken.
2008-05-13
BE
Har varit kund i många år och bl a betalat räkningar via nätet. Nu är det borttaget men "gamla" autogirotjänsten finns kvar. När mitt bensinbolag skulle dra för april, meddelade banken att det inte fanns täckning, vilket det gjorde och mycket mer därtill. Fick vänta 20 min i tel efter att ha provat alla alternativ på menyn. De skyllde på bensin-bolaget. Jag tror jag lämnar banken
2008-04-24
GIS
Problem 1: Haft konto hos Ikano i många år. Tänkte höra om att få ett banklån. Då ser jag att Ikano kör med åldersdiskriminering. Är du 70 år blir det nobben. Överväger nu flytta till annan bank med pensionen. Och skulle Kamprad själv behöva ett lån hoppas jag han blir behandlad på samma sätt, tror han är minst 70. Pr 2: Sen tog det ganska lång tid i telefonkö, sådär 12-15 minuter, de e för mycket tycker jag -öka kapaciteten! Pr 3: Vanliga tfnnumret för in/uttag på mitt konto fungerade inte idag. Ringde 5 gånger och fick höra "Var god kontrollera numret och försök igen". Förhoppningsvis ett tillfälligt problem eller ett mindre smart sätt att styra över kunderna till Ikanos internetavd?
2008-01-23
Svarar i telefon utan väntan och åtgärdar snabbt
2008-01-21
RH
Försök inte få någon service efter kontorstid. Trodde att om man har bank på nätet så borde man få hjälp om deras hemsida inte fungerar även kvällstid (åtmistone till 19:00) men ack vad jag bedrog mig. Ringer först växelnumret som står på www.ikanobanken.se och en telefonsvarare drar igång med en kvinna som talar med den bästa brittiska accenten vilket efter en stund endast leder till att samtalet kopplas ner utan någon info ang. Ikanobanken. Ringer istället någon annan avdelning på direktnummer som hänvisar mig till en kundtjänst som är stängd. Tack för det! Ringer igen och ber att få tala med internetsupporten och de svarar: "Hur menar du då? Jaha, näe de har bara öppet på dagen fram till 17:00". Borde vara "Sämsta bank- och finanssajt 2007" istället. De borde lära sig av sina konkurrenter , t.ex. Handelsbanken, där snackar vi service.
2007-07-11
GB
fråga inte om lån här. Du måste spara själv i minst 5år. Sedan får du nej . Inteseriöst
2007-05-23
Gunnar Lar
Katastrof! Efter att få vänta i mer än 20 minter Valde jag tjänsten "gratis" där man skrev att innom några sekunder ringer vi upp. Nu har det gått en halvtimme och inget har hänt.
2007-05-10
Brodde
En bra bankkontakt via telefon eller nätet, har kunnig personal att tala med, bästa hemsidan ochh dessutom riktigt bra ränta !
Varit i kontakt med banken vid två tillfällen ang. frågor om billån. Maken till oengagerad och likgiltig personal. Avmätta svar som kan trigga den mest lugna person, vill ni ha kunder? Har nu tre år kvar på ett lån hos er därefter goodbye. Inget jag kan rekommendera för er som söker lån.