If Skadeförsäkring AB (Publ)

0771 - 655 655, Nya Boulevarden 10, 291 31 Kristianstad

Kategori: Försäkringar

Omdömen om If Skadeförsäkring AB (Publ)

2012-02-09

Emil

Fick ingen ersättning alls

Lyckades klanta till det rejält och tappade min iPhone 4S i golvet på en fest. Fick inte ett öre för telefonen eftersom att dom tydligen har "friskrivit" som från att täcka skador på iPhones eftersom att dom är för vanliga?! Hur fan kan man göra så?

2012-02-08

kikan

de gör mer skada än nytta

man undrar i fall de 4 stjärnorna är från if själv

2012-02-08

mia karlsson

if rena bluffmakare

man betalar men man får inget ut när man väl behöver dem........stäng bolaget de vill bara tjäna pengar

2012-01-26

Aldrig mer If

Vilseledande

Det är intressant att mitt omdöme tydligen inte godkänts eftersom att det direkt tar upp det faktum att i det finstilta villkoren så står det en massa undantag och aktsamhetskrav när det gäller deras "Stor Villahem". Vår familj fick betalade ca 300 000 kr för en vattenskada som hade uppkommit till följd av att vatten hade trängt in igenom taket. Förklaringen jag fick var; "så länge du underhållet taket så ska inte en sådan skada ske, så det är på ditt eget ansvar att se till så att taket är i gott skick". Taket var 6 år gammalt men vår familj befann sig utomlands när vi fick en snötrycksskada på taket, varpå vatten rann in i bostaden. Vi fick 25 000 kr i ersättning. Det är FAKTA.

2012-01-11

sandra

S

Bra skadehantering, bra villkor

2012-01-09

Magnus L

Handläggning av Byggfelförsäkring

Vi har drabbats av dolda fel i vår villa. Handläggaren på If har skött sitt arbete på ett mycket bra sätt. Snabbt, effektivt och korrekt.
Tack!

2011-12-19

Anders W

Ersätter med del från skroten

Har en begagnatförsäkring hos IF men när min generator gick sönder vägrar dem ersätta med en ny generator, men dem betalar bara för en begagnad. Trots att jag ska betala 2500kr+ 30% av överstigande belopp. Vilket betyder att dem betalar ca 1500kr av summan och jag resten.
Borde man inte ersätta med en ny del med garanti?!
Enligt dem gör dem alltid så.?

2011-12-18

Michael

IF är en fullkomlig kata-fucking-strof!!

Har en byggfelsförsäkring sedan vi byggde huset. Tyvärr byggdes huset med en enstegsfasad och hela huset är fullt med fukt.
IF medger att det är fel på fasaden, men man visste inte att det var ett kasst sätt att bygga på 2003. IFs svar är att de inte betalar ut någon ersättning eftersom de inte anser att något fel har gjorts.
Den hjälpsamme skaderegleraren erbjöd oss en överklagan och vi var sååå välkomna att ta det till domstol. Konstigt att IF ska göra sin egna tolkning av reglerna när de andra försäkringsbolagen betalar ut. IF suger!!! och vi kommer få lägga ut nästan 600 000kr för något som IF tagit på sig ansvaret för.

2011-12-12

Trevlig service och bra priser

Har precis bytt till If, riktig tbra sevice

2011-12-07

Max

Gummibåt

Min gummibåt/dinge blev stulen på vintern då jag förvarade den inne i segelbåten. Jag anmälde det och fick en mkt trevlig handläggare. Till slut fick jag mer än jag förväntat mig eftersom han la till ersättning för en enkel skada på luckan som jag inte hade begärt något för.

2011-11-30

Bengt

Ett otroligt bra försäkringsbolag

Har samtliga försäkringar hos If och har alltid fått ett korrekt bemötande vid problem. Det är många som gnäller här utan av vara särskilt specificerade. Jag tror det till stor del beror på att de inte känner till hur försäkringar fungerar i stort och att de hade fått samma utfall oavsett bolag. När det väl kommer till kritan så skiljer det väldigt lite villkorsmässigt mellan de olika bolagen. Den stora skillnaden hittar man i täckningsgraden och där ligger If i topp med bland annat sin Stora VillaHem försäkring.

2011-10-18

Matilda

Fy faan vilket ruttet bolag!

If är inget annat än bedragare. De borde få fängelse för förskingring. Vi har hållit på med vattenskada i ett halvår som fortfarande inte är färdig. Man får alltid själv ringa upp för de som jobbar där vill helt enkelt inte göra sitt jobb. Vi fick agera medlare mellan IF och byggbolaget, fick hela semestern förstörd bara för att de inte vet hur man sköter sitt jobb.Ljuger gör de också. De sa att vi skulle få 20% i ersättning på material då det ansågs som avskrivet pga 80-talsstandard. Däremot lovade de att vi skulle få hela arbetskostnaden betald. Men efter semestern så skulle vi bara få 20% på det med. 300000kr kommer skadan att kosta. Skitbolaget IF ersätter endast 35000kr. Dessutom räknar de med att en målare tar 2200kr för att måla 30m2. Vilken målare gör det idag? Det priset må ha varit rimligt 1975. Sedan ska de göra prisavdrag så den enda ersättning vi får är 440kr på de 30m2. Vi hatar IF och den maktlöshet som de får kunderna att känna. Varför ska man ha en försäkring när den ändå inte gäller? Politiker borde lagstifta om bättre villkor för konsumenten. Det borde finnas en domstol där man kan dra försäkringsbolaget inför rätta utan att behöva betala flera hundratusen i rättegångskostnader om man förlorar. Så är det ju i arbetsdomstolen.
Deras reklam är ju rena skämtet. Don`t you worry about a thing. Det är ju precis det man får göra med IF. Undrar hur man gör för att vara med i sanningslinjen? Borde heta ljuglinjen. Ska genast byta till bättre bolag. Finns det? Tips mottages tacksamt!

2011-10-13

hl

ett skämt if

if försäkringsbolag är ett skämt bolag!
Alltid otrevliga när man ringer och man får inte den hjälpen dom lovar.
ångra mig djupt att jag bytte försäkring till if!
tur att att jag inte fick hela min familj att gå över till if! jag kommer avråda alla som ens fundera på if försäkring. återigen, ett jävla skämt bolag!
när man sen ber om att få prata med kundombuds man så lägger dom bara på, dom säger att jag inte har rätt till det!

2011-10-05

Tommy

Bedrövliga

Bedrövligt försäkringsbolag som drar pengar även om fordonet är avställt eller om det bytt ägare,man måste själv ringa och sitta i låång kö för att medela dessa ev ägarbyte. Ett tipps är ta omg bort autogiro medgivandet när du sålt ditt fordon för annars dras det från era konton ..vem vet hur länge? Kanske folk även behöver ta bort detta vid avställning.

2011-08-23

Bra hantering vid mindre skador!

Riktigt bra hantering vid mindre skador. Önskvärt att dom behandlat större skador smidigare.

2011-08-21

Missnöjd

Brandskada

Huset brann ner, har väntat tre månader på semestrande poliser, enda frågan jag fick ifrån if var om jag hade kläder och någonstans att ta vägen. Inte ett korvöre i ersättning fram tills den dag polisen kommit hem ifrån semestern och lyckats ta reda på vad som hänt. Skall tilläggas att jag fortfarande betalar försäkring på såväl byggnad och lösöre. Ska de vara såhär? Deras reklam är ju rena skämtet btw.

2011-06-10

Martina

Psykolog

Bemötandet var under all kritik. Bl a så ifrågasatte handläggaren mitt val av boende och rekommenderade mig hyresrätt för då är det mindre krångliga regler kring hemförsäkringen.

2011-06-09

Lina

Bästa försäkringsbolaget!!

Ni som klagar är ofta felförsäkrade eller har inte läst villkoren alltså vad ni betalar för. En vän till mig pappas hus brann ner han var oförsäkrad av misstag ,flyttat många ggr etc. han hade varit kund på if några år före branden och ringde och talade med sin gamla kontaktman vad som hade hänt . fick 50000 i goodwill för bolaget kände med den förra kunden . därför har jag tecknat dom på mitt första hus och det har funkat kanon !

2011-05-28

T.S

Bästa skadehanteringen

Har aldrig haft problem med dom. Kamkejdan på min Alpina gick sönder och maskingarantin täckte + ersättning för hyrbil, assistans m.m. Snabb service och långa öppettider ett stort plus.

2011-05-24

Thomas S Thomas S

Uppmaning! Byt försäkringsbolag!!!

Svarar inte på mail telefonköer på över 30 min. Handläggningstider som är evigheter, snorkiga. Gör allt för att slippa betala, jag kommer att byta till vad som helst, Falska försäljare som är trevliga i telefon, deras ord är inte värt ett rött öre. Deras TV-reklam "skadehantering som den borde vara" är en stor fet hycklande bluff.

2011-05-18

weronica Lindholm

VARNING VARNING!!!!

jag har/hade ett antal olika försäkringar hos IF. jag säger bara ALDRIG mer! skulle inte ens försäkra en guldfisk hos dem. betalt kan de ta men när det skall betalas ut.... AJAJAJ. för att inte tala om deras vidriga handläggare... nä fy fan. jag har bytt bolag. jag ångrar vart enda korvöre jag betalt till dem...

2011-05-12

Schuster Angered

MC förar sen 1956

Först et väldigt bra bemötande i frågan om en MC försäkring via veteranbilsklubben 499 kr. pr. år.
Var lite tvivelsam till villkoren i försäkringen och frågade IF, blev efter mycket besvär med kontakt arrogant bemött, med besked om att man i stort set inte får använda Motorcykeln, och på semester absolut inte da skal man ha en försäkring som kostar 22000 kr. pr. år hos IF och jag måste förstå att IF inte är intresserad av att försäkra Motorcyklar, Tack för sången IF! jag försäkrar min Motorcykel där jag brukar, hos Sport och MC i Växjö 1698 kr. pr. År helförsäkring, och kommer aldrig att ta någon form av försäkring hos IF

2011-05-04

BJ

grymt bra

Fick min MC stulen och IF skötte allt galant! plus i kanten för det trevliga bemötandet

2011-03-29

MK

Ella

Dålig service, lovar mycket men inget blir gjort, välj aldrig IF.

2011-02-25

Tobbe

Bra hjälp vid trafikolycka

Jag råkade ut för en trafikolycka med plastskador och bärgning som följd. Allt funkade perfekt och jag fick låna en bil under tiden min var på verkstaden

2011-02-25

ER

IF är bra

if har hanterat de skador jag haft helt perfekt. Lär er att läsa villkor istället för att snacka shit om if och se till att vara rätt försäkrad. Stor skillnad mellan vanlig hem försäkring eller stor hemförsäkring. Betala lite mer och va bättre försäkrad.

2011-01-24

Leopold

Byggfusk efter IF insats!

Jag har råkat ut för olyckan att vara tvingad att nyttja IF som bostadsföreingen valt som försäringsbolag, detta efter totalbrand av lägenhet.

De vägrade att komma och ta del av alla problem (68 st) tom. när det var som värst och man kunde se ut genom glipor mellan fönster och ram, så stora at det snöade in på köksgolvet!

Givetvis bakfall i badrum, där företaget IF anlitat ansåg att det var ok om en 5-krona rullar mot brunnen från en vägg, men vem duschar med 5-kronor som rullar av farten över lågpunkten mitt på golvet och vidare.

Man blir helt rådlös!

2010-12-29

Missnöjd

lika besviken som tidigare talare.

Jag har aldrig med dom försäkringar jag haft i IF varit nöjd. Dom vill bara slingra sig så att dom skall betala så lite det bara går. Det är sit dåligt när skadan väl är framme. Skärpning IF. det funkar inte att göra så i längden. Kanske därför man bytte namn för ett antal årsedan vad vet jag.

2010-12-29

Besviken

IF borde inte få sälja försäkringar

Hur kan man få sälja försäkringar när man inte kan eller vill möta kunden på ett proffsigt sätt jag undrar om det kan finnas ngt sämmre försäkringsbolag.tyvärr kan man inte välja försäkringsbolag när man har vagnskadegaranti på en bil köp därför aldrig en VW eller annan bil som har IF vagnskade jag kan lova att det inte fungerar som på reklamen. Jag blev på kör när min bil var 1,5 dygn gammal det tog två dagar med en massa jobb och advokater innan jag fick ett skade nr katastrof. sedan lagades bilen på ett sätt som man gör me en tio år gammal bil. Har aldrig varit med om ngt liknande innan. alla andra skador jag haft med andra försäkringsbolag har funkat väldigt bra. Ett gott råd undvik IF det är som HIV du blir aldrig av med plågan efter skadan.

2010-12-16

krister

Undvik IF

Vi fick en vattenskada i vårat hus som vi inte fick någon ersättning för,och dom skickade inte ens hit någon besiktningsman för att ta reda på var läckan kom ifrån eller hur den hade uppstått.
Katastrof!

2010-12-09

JonasEA

UNDVIK IF!!!!!!

Ringer och tecknar försäkring på min MC över telefon. Dom slår in Registreringsnummer och presenterar villkoren för försäkringen till detta fordon.
Vagnskadesjälvrisk: 6000:-
Stöld: 5000:-
osv..
Systematiskt genomgånget, kanonbra - TRODDE JAG!

De villkoren som presenterades var inte de villkoren som gällde utan min MC har i själva verket en självrisk på 25 000:- och inte nog med det, då man är under 25, vilket jag är utgår självrisken med det dubbla.
Dagen efter tecknandet är olyckan framme och dom skickar en faktura på 50 000:-

Jag berättar vad som sagts, dom utreder internt (detta tar ca 3 veckor inklusive försöken att få tag på någon chef) och sen ringer dom upp och hävdar att DET HAR VI ALDRIG SAGT.
Jag tycker ni är ett packe idioter som bör lägga ner eran verksamhet

2010-12-07

Ålen

UNDVIK IF!

Under loppet av ca 1,5 år har min flickvän bestulen två ggr. Första gången på en restaurang då hela väskan stals, och nyligen då mobilen stals i en butik/café.
Trots att hon har en hemförsäkring så har IF inte betalat en en krona!

Anledningen till detta är enligt IF att stölderna begicks utan våld eller hot.

Hos IF är du alltså inte försäkrad mot stöld, utan bara mot rån.

2010-11-23

sur

Vattenskada=sur

Stora problem att nå skadereglerare + att hemsidans rubrik kontakta oss inte fungerar. Anmälde vattenskadan den 27/9 och det händer ingenting. Skriver detta den 23/11, är detta bra kundservice?

2010-09-24

J

IF- Ni är precis tvärtemot er reklam!!!!

Har idag sagt upp samtliga försäkringar hos IF då de saknar fullständigt viljan att hjälpa till. När olyckan väl är där hittar de ett kryphål för att slippa ersätta kunden. Akta er och välj ett bättre bolag.

2010-08-08

nekad ersättning och urkass kundservice

jag har alltid varit ärlig men i kontakt medd if känner man att man bemöts med tveksamhet. till slut efter utredning trodde dom på mig gällande en skada. och miljardvinster gör dom...

2010-08-03

Gustav

If Reseförsäkring -stulen mobiltelefon

Trevligt bemötande och snabb o enkel handläggning. En mobiltfn som knappt var använd blev stulen. Tack för er förståelse o snabba handläggning!

2010-07-12

Robert

Snabb och enkel handöläggning!!

Jag var på resa i USA och var tvungen att uppsöka läkare akut. Anmälde skadan på Ifs hemsida direkt och pengarna för mina utlägg fanns på mitt konto inom ett par bankdagar!
Det tycker jag är snabb och bra service!!

2010-04-19

EM

Tappat bagage

Jag blev av med mitt bagage när jag var på semester i Thailand.
if-skadeförsäkring satte inom 12 timmar in de pengar jag begärde på mitt konto så jag kunde köpa nya kläder, tandborste & lite parfym.

Dom önskade mig lycka till på resten av semestern & var väldigt hjälpsamma & förstående

2010-04-19

DB

Man får alltid bra service på if-skadeförsäkring

Jag ringde till if-skadeförsäkrings kundtjänst & pratade med en trevlig människa som hjälpte mig. sedan fick jag ett direktnummer till en säljare på företag som var kanonbra!

2010-03-23

Mikael

Lurar kunder till köp

IF lurar kunder att byta försäkring till dem med ett pris som de sedan höjer med 30 procent år 2, utan att meddela att det första priset vid insäljningen endast kommer att gälla en viss tid. När man ringer upp o klagar blir man tillsagd att man ska bli uppringd av någon annan, men sen ringer ingen tillbaka. Personer som har slutat sina anställningar hos IF skäms över de metoder de använder för att lura till sig nyförsäljningar. Ber man att få tala med en chef, blir man nekad. Riktigt dåligt. IF kanske står för 'Igentligen Falskt'.

2010-03-16

Fredric Bohm

långa väntetider, dåliga villkår

lätt att få tag på för att skaffa en försäkring, lååååång väntan för att få hjälp. Dessutom ricktigt usla villkår för hjälpen

2010-02-15

Johan Eriksson / Insign.s

höra av sig?

vart kund i många år. Har aldrig behövt nyttja dem. Nu vill jag flytta lite försäkringar inom if samt köpa nytt. Supporten skulle kolla saker och höra av sig men ingen hör av sig. Detta här hänt flera gånger nu så nu fick jag kontakt med en chef som skulle prata med en annan chef som skulle höra av sig. Ingen av dem hörde av sig. Detta har hållt på i ett par månader....

2010-01-28

Skitförbannad

VARNING VARNING VARNING !!!

Allt va bra när mc olyckan hände, dom betalade ut ersättning direkt och det behövde man inte fundera på och det va ju skönt !!
MEN nu efter ett år så gör deras skadeläkare (som inte varit ens i kontakt med mig)bedömningen av kroppskadorna till det lägsta möjliga ersättningen 2% och då har jag slitit av nyckelbensfästen och hela axelpartiet är helt snett.. 2% är ett hånflin... När jag sen skickar ett mail till min handläggare så får jag ett autosvar att hon är på semester.. Behöver jag säga att jag aldrig ska ha mer med IF att göra?? ÄVEN om dom är billigast på sina premier !!

2010-01-12

Fredrik

Sjukt barn på resa!

IF tog hand om hela regleringen mot försäkringskassan och övriga bolag. Pengarna för de utlägg vi haft kom in på kontot inom 3 dagar från att jag ringt och reglerat skadan via telefon. Bra jobbat!

2009-12-15

Folksam är bäst!

Värdelös kundtjänst

Nu när Unionen förhandlat fram ett avtal för medlemsföräkringar ringde jag IF kundtjänst för att ta reda på om det finns några skillnader i försäkringsinnehållet. En ohyggligt oengagerad och arrogant kvinna övertygade mig om att jag absolut INTE vill ha mina försäkringar i IF. Jag fortsätter med Folksam!

2009-12-11

L

Gamla sortens skadereglerare

Otroligt, en skadereglerare som fortfarande tror att ett försäkrinsgbolags affärsidé är att maximera premier och sedan jobba hårt på att undvika att betala ut rättmätiga ersättningar. Nu byter vi försäkringsbolag. IF kommer tvingas betala ut enligt avtal och blir av med en kund.

2009-12-01

Janne

Mycket bra

Korrekt och bra på alla sätt. Jag är i alla fall nöjd med den hjälp jag fått vid skada.

2009-11-19

Anynom

håll koll

Har haft ett flertal bilar och många utav dessa försäkrade hos IF, tyvärr.
Jättetrevliga prickar men när det kommer till sak så håll ögonen och huvudet uppe! Dom försöker smita undan alla kostnader för dom med alla möjliga knep, Den handläggare du får, skriv ner allt han säger, och jämnför med deras regelverk. Dom gör bokstavligen allt för o försöka lura dig att tex. betala in självrisk fast att du inte skall göra det vid vissa extra tillägg, komma undan med utbetalningar som aldrig skickas ut. har varit med om mycket mer men idag ska jag vara snäll. dom får ialf 1 stjärna. av mig.

2009-11-07

Vovvan

Hundförsäkring!

Ta betalt kan dom, men skaffar ni försäkring här, är det till att jycken inte skadar sig på helger, då är det bara är bilägare som kan direktreglera. En regel som försäljaren "glömde" att nämna. Tack och lov för att min mamma kunde låna mig pengar till operationen. Nu byter jag till Agria.

2009-10-28

Synyster

totalt värdelöst

Tänkt att man kan vrida o vända på allt för att slippa betala kunden.

Ahmed

Dålig mycket dålig

Lita alldrig på IF.
Jag ångrar mig djupt att jag var kund hos de ett tag.

Ari

FYYYYYYYYYY säms

Absolut sämsta försäkringen..

Ari

Dåligt

Mycket dåligt försäkring
Den sämsta.
Tror alldring på sina kunder.
Ljuger mycket.

2009-09-04

Nå!

Usch!!

Lita inte på If!

2009-08-20

R4

Snabb service och trevlig personal

Jag är sååå nöjd med ett snabbt avklarat ärende och ett mkt trevligt bemötande.
tummen upp

R1000160;Försäkringar