Soliditet

2012-05-14

Greger

faktafel från Soliditet

Svar till Soliditet:

Enligt er hemsida räcker det inte att bli pålurad ett pappersark i ram för 1645:- (svenskt trä, dvs mkt exklusivt...) för att få använda varumärket i sin marknadsföring. Man måste då även betala 2995:- för rating logo.

Vad är då fulsälj? Överambitiösa säljare som ringer om och om igen och försöker övertala en trots att man tydligt visar att man inte är intresserad. En säljare från Soliditet ringde och sökte mig i veckor när jag var otillgänglig. Mina kollegor gjorde klart för säljaren att detta inte var av intresse. Till sist gav han sken av att detta samtal var verksamhetskritiskt så att mina kollegor skulle koppla samtalet till mig när jag var bortrest. Jag sa tydligt att jag inte var intresserad, men samtalet tog andå 10 minuter då säljaren började pruta med sig själv och ville sälja till vilket pris som helst. Jag skulle ha lagt på efter att jag gjort klart att jag inte var intresserad, men det gjorde jag tyvärr inte.

Vore intressant att höra vilka företagare som uppskattar denna typ av fulsälj? Att ni inte har kritiserats av konsumentverket är väl knappast något positivt då konsumentverket sköter frågor som rör konsumenter och inte affärer mellan företag. Endast aktiebolag kan få AAA-rating. Man hade ju hoppats att ett kreditvärderingsföretag som Soliditet kände till skillnaden på försäljning till konsument och företag.

När det gäller er prissättning så är den självfallet fri för er att bestämma. Min åsikt är dock

2012-04-25

Greger

Soliditet nya kungar av fulsälj

Soliditet har tagit över Eniros jumboplats över bästa fulsäljbolag. Envisa säljare ringer företagare och gratulerar till AAA-rating och vill sälja på en ett diplom för 1995:-. Då ingår både papper, en billig ram från Kina samt porto. Är man snål och tackar nej så kan man om man har tur få ett "specialerbjudande", endast 795:-, men då utan ram. Driver ni med mig? 795:- exkl moms för ett ni skriver ut ett papper på er skrivaren och postar till mig. Även om ert diplom är folierat eller präglat så kostar det under 2:- att producera. Jag har inget emot att man säljer diplom, men att försöka lura på framgångsrika företag på en billig kinaram med ett papper för 1995:- exkl moms är ocker. Tveksamt om vi förlänger vårt abonnemang på kreditupplysningar hos Soliditet efter detta.

Svar från Soliditet
2012-05-14

Hej Greger!

Vi strävar efter att hela tiden bli bättre och välkomnar därför alla former av feedback. Men det finns ett flertal faktafel i din kritik, bland annat priset. Korrekt pris är 1 645 kr exkl. moms. Utan ram kostar diplomet 995 kr exkl. moms. I priset ingår dessutom Postens avgifter för att frakta diplomet till våra kunder.

Vad får man då för pengarna? Själva diplomet är tryckt med offsettryck och ramen är tillverkad av svenskt trä. Hög kvalitet, med andra ord. Men våra kunder betalar i första hand inte för diplomet i sig, utan för möjligheten att använda Soliditets varumärke som garant att företaget är tryggt, stabilt och tillförlitligt.

Vad menar du med ?fulsälj? och ?envisa säljare?? Vi har aldrig kritiserats av Konsumentverket eller liknande. Tvärtom brukar våra kunder ge våra säljare beröm för deras trevliga bemötande och goda produktkunskaper.

När man skalat bort de rena felaktigheterna från ditt inlägg kvarstår enbart kritiken mot vår prisnivå. Vi har satt det pris som vi anser är rimligt. Vi har idag tiotusentals kunder som insett värdet av att kunna kommunicera sin kreditvärdighet med hjälp av vårt ratingdiplom ? för att inte tala om alla kunder som använder våra ratinglogotyper på sina fakturor, webbsidor, firmabilar och så vidare.

2011-02-23

TC

Företagare

Vi tycker att de verkar som om de ändrar i sin bedömning utan anledning ? Om det gäller ett handelsbolag baseras deras rating/limit enbart på den LÖN som ägaren uppgett i sin deklaration ???
Detta får dock beställaren av kreditupplysningen INTE reda på utan tror att det gäller företaget ?
Alla/de flesta känner nog till att just sin egen lön håller man igen på då det är det dyraste sättet att ta ut pengar i företaget. Det faktum att företaget under många år skött sig prickfrit gentemot både myndigheter och kreditgivare samt inte i övrigt har betalningsanmärkningar, skulder osv (detta är saker som är ofentliga hos tex kronofogden) tar de ingen hänsyn till ?
Då man påpekar detta så har de ingen förståelse för detta utan väljer att enkelt nog påstå att det är det enda de har tillgång till ock kan basera sig på.
Då kan man kanske med fog också ifrågasätta vad deras kunder år för sina pengar ?
En rättvis kreditbedömning ?

Svar från Soliditet
2012-05-23

Vi ändrar inte på ett kreditbetyg utan anledning. Betyget ändras i och med att informationen om företagen förändras, och detta sker ofta dagligen.

Vad gäller då för handelsbolag? Vi får enligt lagen bara använda offentlig information som grund för vår kreditbedömning. Och till skillnad från andra bolagsformer behöver majoriteten av handelsbolagen inte offentliggöra sin årsredovisning till Bolagsverket. Därför är den taxerade förvärvsinkomsten hos delägarna av stor vikt i vår kreditbedömning av ett handelsbolag. Det är logiskt eftersom det är delägarna som blir ansvariga om ett handelsbolag är på obestånd och går i konkurs. Och statistiken visar att ett handelsbolag där delägarna har låga inkomster löper högre risk att försättas i konkurs.

Men vårt kreditvärderingssystem bygger även på andra variabler hos företaget, till exempel eventuella betalningsanmärkningar, skuldsaldon och konkursengagemang. Vi tittar även på bolagets storleksklass och hur pass väletablerat företaget är.

Slutligen vill vi tillägga att cirka tre av fyra företag är kreditvärdiga, enligt vår bedömning.

2010-08-23

Nisse

Suveränt enkel och bra kreditrating

Trippel A är det bästa värderingssystemet på marknaden

2009-12-15

PL

EDIG

Ett mycket bra företag att samarbeta med.

R1000530;Adressregister
R1001017;Kreditupplysningsföretag