Omdömen om Ballongflyg Upp & Ner AB
2012-04-21
I ert svar säger ni att ni tar ansvar men det är totalt nonsens. Visst kan man läsa om biljettens giltighetstid när man bokar, men när det gäller inställda flyg står det enbart följande på den websida där alla läser innan de beslutar sig för att boka hos er: "...vi flyger dig vid ett senare tillfälle". Giltighetstid är tydligt 3 mån, ja, men vilka kunder vet att de ofta måste försöka 5-10 gånger innan de verkligen får flyga? Hur många har den möjligheten med tanke på jobb och andra åtaganden? Eller om man bor i utlandet som vi gör. För att fortsätta er egen jämförelse med ekonomiklass hos ett vanligt flybolag så har sådana bolag faktiskt ett system för att man ska få flyga så fort som möjligt efter ett inställt flyg. Har ni det? Inte alls, utan man hamnar sist i kön bland alla andra som vill boka! Good luck! Om detta är att ta ANSVAR då har ni inte förstått ordets innebörd! Ni vet själva att inställda flyg är vanligt och ändå har ni inget system för att hantera det, utan ni är ett löpande-band företag utan hänsyn till hur kunder drabbas. Jag förstår till 100% anledningen till att flygningar ställs in och jag har aldrigt klagat på det till er, men ni kommer som vanligt med ert standardsvar... Det är NI som är experterna och det är NI som borde se till att kunder får det de betalat för! Med ert system behöver alla som ska flyga redan vara 100% insatta i hur allting fungerar, men då ni vet att de flesta INTE är det så är det minsann lättförtjänta pengar från lättlurade kunder ni
2012-04-20
Hur kan man beté sig så
Du svarar med nonsens på det jag skriver. Jag förstår att du inte kan minnas vårt fall, så här långt efter med tanke på alla missnöjda kunder jag hört om så här i efterhand. Jag hade 2 mån kvar tills vår inbokade ballongfärd och hade just bokat när ni påstod att den var förbrukad för att vi inte dykt upp på ert påhittade datum. Jag hade gott om tid att se till att få bekräftelse. I mejladressen ni skickat till hade ni missat en bokstav och det var vårt fel. Skurkföretag!
2011-09-01
Inge Bursell
Upp&Ner's affärside är lättförtjänta pengar från lättlurade kunder! Vi bor utomlands och reste till Sverige för att uppleva skärgård m.m. samt en ballongfärd över Stockholm. Upp&Ner har ett lågt pris men då inställda flygningar är vanligt pga av väder och vind, och biljettens giltighet är mycket begränsad, så betalar man i slutändan lika mycket som man skulle ha gjort till deras konkurrenter. Vi kunde bevisa genom dokumentation att vi bor utomlands (Malaysia). Trots det, efter 2 inställda flygningar i Aug och vårt Sverige-besök närmande sig sista dagen, och utan möjlighet för oss att 'pricka in' ett nytt Sverige-besök precis under de 2 futtiga veckor i Maj 2012 vi nu blivit hänvisade till, så ville Upp&Ner inte visa ens den minsta lilla flexibilitet. Jag har en gång tidigare flugit med ett mindre bolag och de var mycket flexiblare vad gäller ombokningar efter inställda flygningar. De tog ansvar och agerade professionellt, vilket Upp&Ner inte gör. Undvik Upp&Ner!!
Vi tar ansvar, och det gör vi i förhållande till de vilkor som är för den biljett du har köpt. Vi har olika klasser på biljetter och därmed olika flexibilitet, beroende på pris. Precis som vilket flygbolag som helst. Vi har t ex biljetter med giltighetstid på 3 flygmånader upp till 5 år. Som kund väljer man detta och betalar därefter. Vi talar om att ballongflygning är en väderberoende aktivitet. Vi talar även om vilka förutsättningar som krävs för att genomföra en säker flygning. Alla våra kunder vill flyga och vi tar emot bokning från våra passagerare i den ordning de inkommer. Vi försöker vara rättvisa och leverera flygningen i enlighet med våra vilkor. Önskar man längre giltighetstid så kan man alltid kan uppgradera sin biljett när som helst under giltighetstiden. Biljetter förlängs automatiskt och utan kostnadom den håller på att förfalla och flygning har blivit inställd pga vädret. Ta del av våra vilkor som är generösa i jämförelse med många andra flygbolag. Vi har biljetter från 1100 till 1900 kronor. Högre pris ger generösare vilkor vilket är möjligt att erbjuda vid en högre intäkt, service kostar pengar, Vi vill leverera en upplevelse med högsta säkerhet till alla oavsett pris, men servisgraden varierar beroende på biljettens pris.
2011-07-29
Peter
Efter 4 försök att flyga och efter ett antal telefon samtal och handskandes med otrevlig personal trodde vi att vi skulle flyga ballong igår! Nix, trotts vindstilla tyckte de att vi skulle åka in! och det gjorde vi för att 3 timmar senare inte få flyga och ta en taxi hem igen! Jag har tröttnat och ville ha mina pengar tillbaka men det får jag inte!! "Många få åka in 15-20 gånger innan de får flyga" får jag som svar!
Värdelöst!
Att det är vindstilla på marken innebär inte att det är så högre upp i luften. Vi baserar våra beslut från speciellt framtagna prognoser från SMHI som vi köper, bland har de fel. Ingen behöver boka in sig 15-20 gånger. Om man har otur och det blir inställt 6 gånger så återbetalar vi 100% av biljettpriset, framgår i våra vilkor. Det är inte möjligt att som lekman utan utbildning i ballongflygning dess förutsättningar och väder. Avgöra om det är möjligt att flyga ballong. Pilotutbildningen är 3-4 år för att bli kommersiell ballongpilot. Vi kallar inte in vare sig passagerare eller personal om vi inte har indikationer på att det ska vara möjligt att flyga. Det är inte gratis att engagera 20 st personal, göra i ordning picknick för 100 personer. Detta gör vi naturligtvis inte om indikationerna i prognoser mm är att det inte kommer att vara lämpligt väder.
2011-07-21
Erik Hemmingsson
Jag fick ballongflygning med Upp & ner av hustrun men det har bara inneburit frustration. Jag har försökt boka flera gånger men att komma fram är svårt, och jag har blivit bortkopplad flera gånger. Till slut gick giltigheten ut, jag betalade för förlängning, sedan gick även den ut (totalt ca 3000 kr och fortfarande ingen flygning). Jag kontaktar företaget för att förlänga utan lust att betala ytterligare men utan framgång. Efter flera uppmaningar får jag kontakt med VD Casbar Anderson, och då tappade jag definitivt sugen på att flyga med Upp & Ner.
Jag bad dem därför att donera pengarna till Cancerfonden, men icke. Casbar Anderson skrev bl a följande apropå att förlängningstiden gått ut: "Man köper inte en ekonomi biljett på flyget och sedan får en plats i första klass för att man önskar detta." Det tycker jag säger en hel del om Upp & Ner. Det var länge sedan jag blev så upprörd på ett företag. Undvik Upp & Ner.
2011-07-12
Sara
Våra flygningar blev inställda pga dåligt väder. Nästa sommar försökte jag boka igen men fick höra att giltighetstiden hade gått ut. Så räkna inte med att kunna nyttja biljetten! Som sagt - bra affärsidé att ta betalt men inte leverera tjänsten.
Vi har biljetter med en giltighetstid på 3 flygmånader upp till 5 år. Giltighetstiden framgår tydligt på biljetten. Giltighetstiden går att förlänga, biljettyper går även att uppgradera när som helst under giltighetstiden. Vi tror på att var och en av våra kunder ska bära sin kostnad efter önskemål om service och flexibilitet.
2010-12-09
Hur kan man beté sig så?
Vill dela med mig av mina erfarenheter av Ballongflyg UppoNer.Inför julen 09 köpte jag 4 boxar m ballongfärder till mig och min familj för att få en trevlig upplevelse tillsammans.Barnen mkt glada.Jag bokade i mycket god tid,rädd att väder och fullbokningar skulle stoppa vår upplevelse samt för att vi skulle vara bortresta en tid under sommaren.Noga med att bekräfta att de 4000 SEK jag betalat i förskott inte skulle frysa inne pga väder el annat.Lugnades med att de alltid ordnar och annars skulle vi få använda nästa säsong.Det kändes tryggt.Tyvärr var verkligheten en annan.När vi var på semester hade vi fått ett meddelande att då vi inte hade dykt upp,så var nu biljetterna förbrukade.Detta ca 2 mån före den tid vi beställt.Vi har bevisat med melj o allt man kan tänka sig, men företaget vägrar hitta en lösning.Bra affärsidé, få folk att betala i förväg.Påstå att man har bokat en annan dag kort efter bokning.Att vi inte fått ngn bokningsbekräftelse,anser företaget vara vårt fel. 4000SEK!
Detta ärende känner känner jag igen. Ni gjorde en bokning och vårt bokningssystem skickade en bekräftelse på den gjorda bokningen. Där framgick det datum ni var inbokade. Då ni inte hörde av er och framförde att det var fel datum, så kan vi inte veta det. Det framgår tydligt att efter gjord bokning så skickar vi en bekräftelse, och har man inte fått den så ska man återkomma till oss. Vi kan inte veta om den har komit fram. Alla mail som vårt system skickar kan vi se då de lagras med tid och datum då de skickades. Då ni inte hörde av er så flög vi detta datum med era 4 platser tomma. Detta är en kostnad och ni har upptagit 4 platser för de biljetter ni hade. Den mailadress vi skickade bekräftelsen till var samma som tidigare mail som skickats till er. Om ni eventuellt har ändrat adress så behöver vi veta detta. Det är bl a därför man ska höra av sig om man inte får sin bekräftelse.

P.S. glöm vad jag sade om SÄKERHET i mitt senaste inlägg - det är vad som händer när man skriver i upprört tillstånd: man läser för snabbt och misstolkar. Självklart är säkerheten densamma oavsett pris. Allt annat jag skrev står jag för.
Ni behöver inte demöda er med att svar så länge ni inte har något positivt att komma med. Ni vet hur många som är upprörda på det sätt ni tjänar pengar, men det är som vatten på en gås. Ni har säkert mycket intressant statistik på hur många som betalat men inte flugit, men de siffrorna lär väl aldrig läcka ut...