Omdömen om Mäklarfirma Jan af Ekenstam
2012-01-11
Nils
Jag skulle köpa ett fritidshus i Skåne av Mäklarfirma Jan af Ekenstam för några år sedan. Jag tittade på huset två gånger, dock var det mycket svårt att komma till att se undersidan av huset utan rejäla arbetskläder och verktyg för att få upp inspektionsluckor etc. Enligt mäklaren var huset felfritt.
Jag betalade en handpenning på 50.000:- och skrev på ett kontrakt med en klausul som medgav att häva köpet efter en noggrann besiktning. EFTER det att kontraktet var tecknat fick jag en bunt papper i förbigående med följande ord: "?Det här var visst några papper som hörde till, nåt gammalt från säljarna." En snabb genombläddring av ett besiktningsprotokoll som bara var ett halvt år gammalt gav minst sagt dåliga utsikter.
Min egen besiktning som gjordes av en besiktningsman visade att HELA bjälklaget (på torpargrund) var fuktskadat och täckta av mögel, många balkar var helt genomruttna och så svårt skadade att det var farligt att vistas i vissa delar av huset. Hela bjälklaget skulle behöva bytas ut. Det skulle kosta mellan hälften av eller lika mycket som köpeskillingen ca 500.000:-.
Jag ville häva köpet och få tillbaks pengarna, 5000:-, för min besiktning. Under två veckor ignorerades detta och min handpenning betalades inte tillbaks. Då kopplade jag in en jurist och efter det kom pengarna tillbaks på mitt konto.
Jag lyckades häva köpet efter mycket arbete och genom att koppla in en jurist, men jag fick aldrig tillbaks pengarna för besiktningen och juristarv
Jag sålde mitt hus genom Emma Stenkvist på mäklarfirman Ekenstam. Allt hanterades snabbt, proffsigt och med stor hänsyn till mina behov. Jag rekommenderar henne varmt till alla som vill ha en bra, proffsig och personlig mäklare.