Ekslingan 9, 254 67 Helsingborg

Omdömen om Resurs Bank

2012-05-25

Joel

Skumma avgifter - undvik Resursbank!

Mycket märkliga avgifter på Resursbanks fakturor.

Vad är tex "avdraggillting ränta innevarande månad" ?

Min fråga här är : varför skall ni ha betalt för avdraggilltig lånesumma?

Det är ju något som skatteverket drar av vid deklarationen.

Varför tar ni samma avgift på autogiro och utan autogiro?

Nej, för er konsumenter där ute så är tipset undvik Resursbank och skulle ni någonsin handla på kredit så är det mycket billigare att köpa på kredit via storbankerna för där kan ni betala via autogiro utan avgift och ni slipper skumma avgifter från små kreditgivare.

Så fixa er ett kreditkort från en storbank!

2012-05-23

Vanja

STYR UNDAN!!!

Betalade i rett tid, och ville fortsättningsvis betala med autogiro. Det gick inte eftersom OCR-nummeret plötsligt var ogiltigt! Försökte flera gonger, utan att lyckas. Sen skriver de aldrig datum på sina brev, då kan vi kunder ju inte veta när räkningen skickades ut! VARNING!! DU BLIR ALDRIG SKULDFRI MED RESURS BANK!!! De skickar fakturor för sent (medvetna) så att du inte får en chans att betala i tid. Sen blir det tilläggsavgifter i massor. KRIMINELL VERKSAMHET!

Diskriminering?

Köpte för 307:- på Netonnet och ville betala med faktura. Blev nekad av Rrsurs bank, som adrimistrerar faktura betalningen,jag var inte kreditvärdig. På förfrågan om orsaken svarar både Netonet och Resursbank att det var sekretess och kunde inte upplysas om och hänvisade till UC. Vid
kontakt med UC kunde dom inte förstå motiveringen då inga anmärkningar fanns på mig
och för övrigt fanns inte någon förfrågan rörande mitt ärende. Då jag på nytt kontaktade Resursbank upplyste dom om att det fanns ök. mellan Resurs bank och Netonnet som var under sekretess.Vid ytterliggare kontakt med Netonnet kundtjänst fick jag till svar att ett nytt datasystem höll på att upprättas, så på måndag kunde nog mitt köp godkännas, vilket inte kunde bekräftas av Resursbank. Misstänker att en åldersgräns håller på att upprättas, vilket finns hos en del banker.Diskriminering anser jag.
Om så är fallet förlorar Netonnet en kund och hoppas på att flera sympatiserar med mig.Dom som sysslar med dyligt bör bojkottas.
Känner mig orättvist behandlad.

2012-04-18

Sandra

Värsta skitbanken jag varit med om!

Jag blir helt förskräckt när jag läser alla dessa omdömen. Jag tog i januari i år ett lån på 15.000 kronor där det på 24 månaders betalning skulle vara helt räntefritt. Jag fick i information av både kundtjänst och bilskolan som erbjöd mig lånet att det kan dröja ett tag innan man får några papper med avbetalningsalternativ. Så i mars hade jag ännu inte fått några räkningar och ringer då till resursbank och får då veta att jag inte skulle betala något utan första inbetalningen ska göras i slutet på april och att fakturan skulle skickas ut 15 april. Men så för någon dag sedan får jag ett papper med påminnelseavgift och information om att jag har en obetald faktura hos resurs bank trots att dom själv sagt att jag inte skulle betala förrän i april. Nu säger dom att jag måste betala nästan 1400 konor i slutet på april för att det ska funka med min 24 månaders avbetalningsplan. Detta trots att det är dom som har gjort fel och lurat mig.
Jag har ringt och ringt och dom vidhåller att jag måste betala nästan 1400 nu i april. Jag utbildar mig själv till jurist och vet att detta inte följer de lagtexter som finns för banklån så därför har jag kontaktat en advokat som kommer se till att resurs bank får stå tills svars för att dom lurat mig och då kommer dem också få stå för alla rättskostnader. Det blir en utdragen process men förhoppningsvis så lär dem sig att man inte ska lura sina kunder för i slutändan så har kunden alltid rätt!
Man är tvungen att sätta ett betyg men skulle

Hej Sandra.
Tack för ditt inlägg.
Din beskrivning av vad som hänt låter förskräcklig och är ingenting som Resurs Bank vill stå för.
Jag vill gärna komma i kontakt med dig för att kunna reda eventuella brister.
Du kan nå mig på alexandra.andersson@resurs.se eller på 0736 - 443391.

Vänliga Hälsningar

Kommunikatör

2012-04-07

Sten-Åke Tjärnlund

Fenomenal ränta på sparkonto

Att få garanterat minst 3,25% i ränta på sparkonto under 2012 tycker jag är världsklass! Lönekontot på "storbanken" ger 0,000%.
Tack Resurs!

2012-04-02

Mattias

Många missar gällande fakturering

Jag har ett Cheapy-kort som jag använder flitigt. Dock händer ofta att Resurs "glömmer" att skicka faktura. Men några veckor senare kommer en påminnelse med div. extra avgifter. Detta händer ett antal gånger per år. Samtidigt spärras ju även kortet fram tills att man betalt påminnelsefakuran. Ett plus är att jag alltid har fått prata med bra folk på kundtjänst som har fixat att jag slipper extraavgifterna. Men det är struligt att man måste hålla på med sånt. Att skicka ut en första faktura innan man skickar iväg påminnelser är inte svårt.

2012-03-29

Hanna

Fullständigt värdelös "bank"

Jag och min man köpte en soffa från Mio på 10 månaders räntefri avbetalning. Vilket visade sig inte alls vara räntefri avbetalning.
På 3500 inbetalda kronor gick 900 (!!!!!) till avbetalning på soffan och resterande 2600 kronor gick till PÅHITTADE avgifter, så som administrationsavgift, ränteavdrag mm.

Jag har ALDRIG varit så missnöjd med ett företag som jag är med Resurs "Bank". Historien slutar med att vi betalade av resterande belopp direkt, enbart för att bli av med problemet.

ANVÄND ALDRIG RESURS "BANK".

2012-03-28

Isa

mom

Resurs bank är verkligen ett skrämande bank som har anstäld folk att förvirra sina kunder! jag är verkligen emot när det gäller kredit men resurs bank tar priset. unvik detta bolag inget å rekomendera! jag känner mig väldigt blåst av detta oseriösa företag! usch

Hej Isa.
Vad tråkigt att höra att du haft en dålig upplevelse vid användning av våra tjänster.
Om du inte redan har löst ditt problem är du varmt välkommet att ta kontakt med mig på alexandra.andersson@resurs.se

Hälsningar

2012-03-22

Johan S

Reklam och åter reklam

Får ca var och varannan månad reklamutskick från Resurs bank, slänger de direkt. Hade det varit på mailen hade det räknats som spam, alternativt scam...
Vill jag ta ett lån har jag en riktig bank att använda mig utav. Jag ser endast er meningslösa reklam som en kostnad för vår värld (energiåtgång, utsläpp och kostnader för: papper, transport, hantering etc).

Hej Johan.
Tack för ditt inlägg.
Om du inte är intresserad av att få erbjudanden från oss är du välkommen att ta kontakt med vår kundtjänst på 042 - 38 20 93 så hjälper de dig att lägga en reklamspärr på din adress.

Hälsningar,

2012-03-18

Daniel

No problems

inga problem. betala i tid med korrekt antal slantar o allt går väl.

2012-02-27

Per-Erik

Byter kort

Illa nog att få en förseningsavgift på 125:- för en skuld på 99:-. Det kan man ta.

Men när resurs tar sig rätten att utan föregående varning spärra kortet trots att de skickat ut en ny faktura med både förseningsavgift och nytt datum passerades min gräns för god service.

Jag vill att mitt kort skall fungera när jag vill använda det och jag vill veta när det slutar ett fungera. Jag vill även ha en support som tar ansvar för RB's misstag.

2012-02-27

Pernilla

Känner oss grundlurade!

Köpte Hästensängar i Malmö i aug 2010. Vi köpte sängarna med villkor räntefritt 36 månader, det skulle bli ca 1500 i månaden(1516 enligt vår uträkning idag). Nu 2012 får vi en påminnelse om att senaste betalning inte gjorts. Vi har inte fått ngt inbetalningskort och givetvis med massor av räkningar i januari tänkte vi helt enkelt inte på den(korkat javisst). Jag tittar på påminnelsen och ser till min fasa att krediten vi tog på 54.000 för 1,5 år sedan vuxit till nästan 58.000!!!!??? Vi har alltså inte betalat av något utan skulden har ökat!? Vi betalar 1438 kr(då vi givetvis trodde att det var den summan "runt" 1500 vi skulle betala varje månad enligt försäljaren)...Man får inte utdrag varje månad på hur mycket skulden är på(en gång om året verkar det som ELLER när man får påminnelse, vad vet jag?) Så det verkar som om tack vare Resursbanks sätt att försvåra för kunderna och helt enkelt sätta i system att förvilla kunden att de betalar räntefritt så har vi helt plötsligt köpt en säng för 90.000(OM vi NU betalar in mellanskillnaden på 12.000 drygt annars kommer den aldrig att bli betald...) Så tack Resursbank, ni vet hur man döljer och lurar era kunder!

2012-02-26

Stefan Bergström

Försäkring

Påsmugen försäkring, ringa kundtjänst, eller hur.
Skriver man och klagar direkt, så fungerar det dock! Men vad hände nu då? Ny inbetalning och nytt försök att få in försäkringen på samma sätt. ResursBank har nog framtiden bakom sig!

Niklas

Skitföretag - UNDVIK!

Fakturor omöjliga att förstå, orimliga förseningsavgifter m.m. Fick faktura för att jag glömde betala den förra (3 dagar för sen, köp från SIBA - undvik det skitföretaget också när ni ändå håller på!). Där stod att om man betalat, men för sent, kunde man betala mellanskillnaden. Gjorde det (nu var TVn plötsligt 600kr dyrare) men fick ändå en ny faktura två månader senare på ytterligare nära 500 kr varav avgifter nära 200 kr.

Jag har lärt mig läxan den hårda vägen: Handla aldrig på SIBA, om de inte är extremt mycket billigare än alla alternativ, och OM de nu är mycket billigare, skaffa ALDRIG SIBA-kortet!

Magnus Johnsson

Betalning via Resurs Bank

Jag köpte glasögon på delbetalning via Resurs Bank. Första fakturan uteblev och när den för mig första fakturan kom var där en massa extraavgifter för föera hundra. Klart man blir irriterad. Jag ringde till deras kundtjänst som utan några diskussioner tog bort alla avgifter. Har fungerat bra sedan dess.

2012-02-09

Kim

Bedragare

Fick hem ett brev med hot om inkasso och att pengar skulle föras in på ett konto. Trodde det var någon typ av Nigeria brev... så seriös kändes det. Visade sig att jag inte hade betalt en faktura som dem hade skickat ut flera brev om. Lustigt nog har jag inte fått ett enda. Frågade brevbäraren om han kunde missat något men han var övertygad om att jag inte fått någon brev skörd från resurs bank. Efter att läst inläggen här så förstår jag att detta inte är en seriös bank utan verkar mer vara någon typ av nya nigeria brev. Ska givetvis bestrida fakturan och e.v. plisanmäla men vill ändå varna folk för resursbank.

Hej Kim.

Vad tråkigt att läsa att du haft problem med dina faktura som kommer från oss. Självklart ska du inte gå till inkasso eller behöva betala extra avgifter om du inte fått din faktura och varit i kontakt med oss. Om du inte fått ditt ärende löst ännu är du varmt välkommen att ta kontakt med mig på alexandra.andersson@resurs.se så att vi kan lösa ditt ärende.

Alexandra Andersson, Kommunikatör Resurs Bank

2012-02-09

Camilla

Supreme Card från Resursbank gillar jag!

Jag har ett jättebra kort från Resursbank som är för tjejer och heter Supremecardwomen. Varje gång jag handlar får jag poäng som jag kan köpa saker för på hemsidan och sen bidrar jag med pengar till rosabandet varje månad när jag använder kortet, det tycker jag känns bra! Jag har inte haft några problem med räkningarna som kommer från Resursbank - allt har kommit som det ska och det här kortet är mycket bättre än mitt kort från Swedbank som jag hade innan.

2012-02-13

Tack för dina fina ord om vårt generösa betal- och kreditkort Supreme Card Woman Camilla!

2012-01-30

Karl

Förjävligt med "Dark pattern"

Helt plötsligt upptäcker man att "Försäkringspremie" smugit sig in i räkningen. Något som jag absolut inte bett om. Hur många månader har jag betalt för detta??? Fyfan att man ska behöva ringa och klara upp det här. Googla på "dark pattern", ett vanligt knep vid bondfångeri. Jag kommer sky resurs bank som elden hädanefter.

2012-01-23

stefan bergström

Fiffigt försäkringstrick

1.Första inbetalningen med ett inbetalningskort längst ned
2.Andra inbetalningen smyger man in en försäkring på den normala platsen för ett inbetalningskort.
Den annars normalt placerade avin sätts högst upp, så att försäkringen bara ska slinka med.
3.På resterande avier är man med i försäkringssvängen.

Vilken blåsning!

Hej Stefan!

Precis som du skriver skickar vi ut ett erbjudande på inbetalningskortet vid månad två. Om man inte är intresserad av försäkringspremien använder man det andra inbetalningskortet.

Om man av misstag råkat teckna sig för en försäkring man inte är intresserad av kan man ringa till vår kundtjänst på 042-382093 och be om att få försäkringen borttagen.

Vänligen,

2012-01-11

Erik B

Pådyvlad avbetalning

Resurs Bank lade upp en avbetalningsplan på 295 kr utan att kontakta mig. "De flesta kunder vill ha det så", svarade Resurs Bank.
En missad betalning på 3100 kr skulle kosta mig över 600 kr i avgifter.
Rena bondfångeriet. Se upp!!!
Läge för en anmälan?

2012-01-19

Hej Erik.
Vad tråkigt att höra att du fått en negativ upplevelse när du använde vår tjänst. Jag hoppas att problemet har löst sig för dig, men om du fortfarande upplever att du är missnöjd är du välkommen att ta kontakt med mig på alexandra.andersson@resurs.se

Vänligen,

Alexandra Andersson, Kommunikatör

2012-01-09

maja

Betala i tid.

De flesta som skriver och ger dåliga kommentarer medger ju att de inte betalat sina räkningar i tid eller inte alls? Uppenbarligen har de inte ringt utan bara skitit i att de faktiskt är betalningsskyldiga. Så blir man förvånad över att man får avgifter för att man inte ringer och säger till, lite löjligt.

Jag blev ett par dagar sen pga. strul med bankdosan, men självklart RINGDE jag och meddelade detta i tid, och fick därmed inga avgifter.

2012-01-19

Hej Maja!

Tack för ditt inlägg. Vad roligt att höra att du upplevde att du fick bra hjälp av vår kundtjänst när du hade problem med din bankdosa.

MVH,

2011-12-29

Markus Jonsson

betala tillbaka skuld är ett problem

Hej

under den 23/12 råka jag betala in min skuld till Resursbank med fel OCR oj det skulle jag aldrig har gjort.... jag är nu fast i Support träsket där kunskap nivån hos de anställd snittar med en efterbliven apa....

Jag har skickat dom precis all information en då kan dom inte flytta MINA pengar till rätt OCR trots att dom kan se att pengarna kommer från mitt konto och som ska till en skuld hos dom som står i mitt namn helt sjukt...

Det som är mest skratt retande är att jag säkert kommer få en inkasso krav då det här har tagit över en vecka och vi snart väntar på 2012....

Så jag är lite les på denna bank...

mitt nyårs löfte är aldrig mer handla på kredit på SIBA eller någon av deras medarbetare.

2012-01-05

Hej Markus.

Vad tråkigt att höra att du haft problem med din inbetalning. Jag hoppas att problemet har löst sig för dig, men om det inte har det är du välkommen att ta kontakt med mig på alexandra.andersson@resurs.se

Mvh

2011-12-21

Irriterad kund

Pålurad försäkringspremie

Resurs Bank har uppfunnnit en betalskyddsförsäkring som de lurar på kunder genom att ibland placera ett annat inbetalningskort nederst på fakturan där det vanliga inbetalningskortet brukar sitta. Har man bråttom när man betalar sin räkning har man helt ofrivillit tecknat denna försäkring. Mycket missvisande och fult gjort. Vill man ha en försäkring skall man väl aktivt välja det?

För övrigt blir man som kund överöst med utskick om att teckna deras privatlån eller kreditkort. Alla dessa utskick får man givetvis indirekt betala, de tänker inte på miljön där inte.

Hej.
Om du upptäcker att du tecknat en försäkring som du inte vill ha så är du varmt välkommen att ringa till vår kundtjänst på 042 - 38 20 93 så kommer de hjälpa dig att ta bort den. Du kan även be om att få en reklamspärr om du inte är intresserad av att få utskick från oss.

2011-12-16

Aldrig mer Bauhaus 2

Blev lurad en andra gång mer avgifter m.m nu slängde jag bonusen också bara jag blir av med Resursbankkortet en gång för alla de är värre än heroinlangare.

2011-12-16

Ann-Charlotte

Resurs bank

Jag fick ingen första räkning på en räntefri avbetalning på möbler och började undra varför. Innan jag hinner ringa och kolla får jag en påminnelseräkning med ett pålägg på 5-600 kr. Personalen är helt digital och vägrar lyssna på kunden. Det skulle inte förvåna mig om de medvetet struntar i att skicka ut en räkning så de kan lägga på avgifter.

Hej Ann-Charlotte.

Självklart ska du inte få påminnelseräkning om du inte fått den första räkningen. Om du vill kontakta mig på alexandra.andersson@resurs.se så ska jag försöka att hjälpa dig med ditt ärende.

2011-12-06

Aldrig mer bauhaus

Vågar man spara hos Resurs Bank?

De flesta omdömen handlar om krediter, men hur är det att spara hos RB?
Har själv blivit illa behandlad av RB efter en betalningsmiss på bauhauskortet

2011-12-06

Bauhaus kort

Åkte på massa avgifter för fakturor och försenad betalning för att jag helt enkelt missade fakturorna (trodde det var reklam). Mitt fel förståss och en dyrköpt bonuskort fick 50 spänn i bonus o betala 400 i avgifter. Ska utnyttja de 50 kronorna och sedan blir det att göra sig av med kortet och sedan bojkotta Bauhaus för att de använder sig av ett utsugarsystem.

2011-12-01

Jonny Hansson

Skumt

Vi har ett MECA-kort med kredit hos RB. Vi hade en skuld på runt 3k som vi håller på att betala av. Nu tvingades vi reparera bilen igen och ytterligare en skuld påfördes. Vårt totala skuldsaldo är nu runt 5k. Nu visar det sig också att detta är två separata skulder med skilda amorteringsplaner och merkostnader/adminkostnader. Är detta rimligt?
Borde inte det nya köpet bara öka den totala skulden?

Hej Jonny.

För att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att enkelt kunna hålla isär sina olika inköp har vi valt att tilldela ett nytt konto till varje nytt köp som görs en ny månad. Det gör att du som kund alltid kan välja om du vill delbetala köpet räntefritt eller lägga upp betalningen på en längre tid.
Exempel:
1. Du gör ett eller flera köp på ditt kort under t.ex. juni månad.
2. I juli månad får du en avi med en tabell där du kan välja din betalplan genom att betala in beloppet som gäller för juni, t.ex. kan du välja 12 månader räntefritt. Då hamnar dina juniköp ett separat kontonummer.
3. Om du istället väljer att betala på längre tid med ränta, så hamnar din delbetalning för juni på ett räntebärande konto.
4. I september gör du ett nytt köp som du vill dela upp räntefritt. Detta gör att det i oktober skapas ett nytt konto avsett endast för septemberköpet. På detta sätt blandas inte dina betalningar och du kan enkelt hålla koll på hur mycket pengar du ska avsätta för dina olika inköp. Du kan delbetala din TV på 48 månader med ränta, samtidigt som du delbetalar din soffa på 12 månader räntefritt.

Hoppas du fick svar på din fråga.

2011-11-29

Manne

Manne

Läser alla omömmen om RB och blir verkligen mycket rädd för hur RB behandlar sina kunder. har precis tecknat en räntefritt avbetalnings kontrakt där RB är medparten, försöker att hitta en e-faktura att pengarna betalas direkt till RB utan dröjsmål men hittar inga sådant? kan RB rådgöra vad kan man göra? pappåers tiden är förbi, jag vill ha e-faktura eller autogiro. tacksamt för svar.
PS! mina 2 stjärnor är pga oydligt hemsida på RB om e-faktura

2011-11-18

Oönskad reklam

Har nu fått "erbjudande" om lån utan säkerhet vid ett flertal tillfällen, utan att det anges varifrån man fått min adress. Kommer omedelbart att avsluta de eventuella kundkort eller medlemsskap som ligger bakom denna reklam, så fort jag får reda på vilka de är.

2011-11-23

Hej!
Vi skickar endast ut erbjudande till personer som finns i vår kunddatabas. Precis som du själv säger har du troligtvis vid något tillfälle tecknat ett kundkort hos någon av våra partners. Om du inte är intresserad av att ta emot mer reklam från oss kan du ta kontakt med vår kundtjänst på 042 -38 20 93 och be om en reklamspärr. MVH, Resurs Bank

2011-11-15

Magdalena

Kan någon vänlig själ förklara vad detta är för skit. Ursäkta mitt språk men får hem faktura efter faktura. Jag är student och de ruinerar mig. Köpte en dator för tre år sen ca det är det enda. Den är liksom betald för längesen. Hur mycket ska den liksom kosta? Har inte råd o kommer strunta i att betala mer nu. Vad kan hända liksom? Har knappt råd till mat, vilket är hundra ggr viktigare än lägga pengar på något man inte vet vad.

2011-11-23

Hej Magdalena!

Vad tråkigt att höra att du haft problem med ditt köp. För att se över vad som gått fel skulle det bästa vara om du tog kontakt med vår kundtjänst på 042 -38 20 93. MVH, Resurs Bank

2011-11-10

christer

Bauhaus i maskopi

Bauhaus erbjuder sina kunder Bonus, ju mer du handlar på ett år, desto högre Bonus. Men bonus kan endast ges till dem siom handlar på kredit hos Resursbank.
Hur mycket av räntorna får Bauhaus tillbaka för att kunna ge bonus??
När man frågar Bauhaus varför kontantkunder inte får samla bonus Svarar RESURSBANK på brevet att så är upplägget mellan Bauhaus och Resursbank.
Är detta bondfångeri ens lagligt??

2011-10-23

Linda

Lån.

Jag har redan tagit ett lån hos resursbank och inte hunnit göra min första autogiro betalning innan min brevlåda bombaderas med ytterligare brev med ansökningshandlingar om lån. Enligt resursbanks policy måste en låntagare ha betalat in 3 månader innan de kan ansöka om högre lånebelopp, men det verkar inte vara några problem och ha flera lån hos dem...varför skickar de annars ut låneansökningar till någon som redan har ett lån hos dem? Har aldrig vart med om det här tidigare..

2011-10-06

Göran Sandberg

Låneansökan

Tre gånger har Resursbank på en korttid bombaderat mig och min fru med samma ansöknings. Totalt sex lika brev. Senaste gången skrev jag till dem och sa att jag tyckte synd om de som blivit kunder hos dom och som måste betala en massa onödiga porton. De måste ju röra sig fler bortkastade brev än sådan som någon velat ha. Nu när de skickat ut till oss båda två på samma adress engång till bestämde jag mig för att kolla upp på nätet var det är för ett sopigt företag. Aldrig förr har jag sett ett företag med så många dåliga omdömen! Av 58 var kanske 10% bra vem som nu skrivit dom.

2011-09-14

Patrique

Som alla andra....

Jämförelser emellan Resursbank o andra banker/kreditgivare blir nog odd-even....Varken sämre eller bättre.
Har själv nyttjat deras tjänster i många år o anser att allt fungerat tillfredsställande.
Däremot tror jag det åligger Siba o andra samarbetspartners att bättre upplysa kunden om funktionen i samarbetet med RB.
Vid mina kontakter med kundtjänst har alltid konkreta svar givits på mina frågor.

2011-09-02

SIBA-kort

Jag fick inte fakturan och så la de på 200 kronor även fast jag ringde och sa att den inte hade kommit när det var flera dagar kvar innan det var dags att betala. De skickade helt enkelt ut en ny faktura med förseningsavgift.

2011-08-31

Orolig

vad har jag nu gett mig in på...

Handlade för en månad sedan en kamera på NetOnNet. Kan inte säga att jag blev pålurad ett kort i butiken utav det var ett byte av bank/tjänst när man ville betala på avbetalningen. Har fått 2 "lustiga" fakturor som ser ut som erbjudande om försäkring men jag betalade in det belopp jag gjorde första gången. Nu sitter jag här och läser allt och blir rent utav skitnervös. Jag är ALLTID noga med att räkningar skall betals i tid och lämnar INGET åt slumpen...men hur blir det nu?

2011-08-05

Olof

Blufföretag?

Resurs bank är inte ett dugg bättre än de företag som skickar bluffakturor på ej beställda tjänster. Jag hoppas verkligen att vi konsumenter ser till att företag som resurs försvinner och ersätts av ärliga alternativ.
Det ÄR faktiskt väldigt tydligt att resurs utnyttjar sina kunders okunskap, jag har aldrig hört talas om att andra företag lägger på närmare tusen kronor i avgifter UTÖVER räntan vid för sen betalning, exempelvis.
Nej, bort med s***en och använd ICA bankkort plus istället.

2011-07-28

Olof S

Konstigt att de inte förbjuds!

Varför skickar man ut massreklam i brev som ser precis ut som fakturan.. jo för att man ska tro att fakturan är reklam o slänga den. har åkt dit på deras fakturafiffel efter köp på bauhaus, har inte ens sett nån faktura o verkar ju som de "missar" o skicka ibland så de får sätta igång avgiftsprocessen. avråder alla att använda denna bank, finns seriösa banker istället

2011-07-28

Björn Sjögren

Skumbank!!

Deras affärsmodell går ut på att man inte ska förstå fakturan o betala för lite eller försent. på nästa faktura la de plötsligt på 6 olika avgifter! på tillsammans 550kr, hade gjort ett inköp på 1363 kr. nu struntar jag i bonusar, kommer aldrig o ta i nåt det står resurs bank på mer

2011-06-18

Magnus Eriksson

Noll förtroende för deras fakturaavdelning!

"Oj, ännu en faktura från Resurs Bank, trots att jag har betalat skulden och avslutat mitt konto (?!)." Jag vet inte vilket faktura i ordningen det här är, men varje gång jag mottager en faktura får jag ringa deras kundtjänst och reda ut situationen, varpå jag får svaret "det låg på ett annat konto, men vi ordnar till det med en gång, ni har 0 SEK i skuld hos oss". Det konstiga är att jag efterföljande månad får en ny faktura, trots att det skulle vara "ordnat", dock inte med samma belopp, eftersom adminstrativa avgifter och dylikt tillförts. Jag är fan det totala oförståelsen personifierad med hur de kan misslyckas så fatalt, om och om igen! Aldrig i hela mitt liv kommer jag bli kund hos den här skitbanken igen, för jag vill gärna kunna lita på att en finansiell instans har koll på debet och kredit, vilket de bevisligen inte har.

2011-06-17

Joakim

Avgifter?

Härligt med några pretto inlägg från nån som vet hur man sköter ekonomin. Men ni har förmodligen aldrig betalat en räkning för sent. Hade ni haft lite mer att göra i vardagen hade det kanske hänt. Och då hade ni också insett att Resurs bank är jäkligt mycket mer ambitiösa, än andra företag, att lägga på avgifter. Som t ex administrations avgift, avgift sen betalning, skriftlig påminelse och förs premie (vad är nu det då?). Och varför skickar man ut en faktura månaden efter med dessa avgifter och i mitten på månaden en "skriftlig påminelse" som jag får dessutom ska betala för. Tveksam affärsidé.

2011-05-17

FreddeGrädde

Använd Resurs Bank rätt

Läser en hel del negativa omdömen, och det finns nog en del i detta att betänka. Själv har jag Resurs kort, och betalar in på högst 2- 3 betalningar oavsett vilken summa jag tagit ut. ( 10 000 ) Då tillkommer ingen ränta, bara aviavgift samt uttagsavgift. OCH betala direkt via Resurs bankgiro via internetbank. Skall man delbetala 6 månader el längre så börjar det kosta, och andra avgifter tillkommer. Som ett snabbt hjälpmedel till att behöva lösa ett köp tycker jag ivartfall Resurs Bank fungerar bra, man kan också sätta in extra medel fallifall, så se till att alltid ligga på plus. så:maximera avbetalningsmånaderna till 3, och Resurs Bank blir verkligen en resurs.

2011-05-20

Fredde
Tack för ditt tydliggörande. De absolut flesta av våra kunder har som du mycket god kontroll över sina räkningar och betalningar. Kul att du sällar dig till skaran som förstått vitsen med att dela upp betalningen hos Resurs Bank. Dessutom är det många som lånar pengar helt kostnadsfritt hos oss i upp till 60 dagar och inte får några avgifter eller räntor alls. Mvh, Resurs Bank

2011-05-11

Lingonben

Jag har fått en betalningpåminnelse från denna bank, där det inte står vad fakturan avser. Jag har aldrig hört talas om dem och dessutom har de aviserat brevet till mig med mitt efternamn jag gifte mig ifrån för 4,5 år sedan. Förstår verkligen ingenting.

2011-05-20

Hej. Detta låter märkligt och beklagligt. Om du vill ringa oss på 042-382093 vill vi förstås reda ut eventuella oklarheter. Mvh, Resurs Bank

2011-04-13

tomwas

Tummen ner

Vi råkade tydligen betala en vecka försent på Bahaus kort och påfördes ca 800kr (ja!) i administrativa avgifter, aviavgifter, räntor. Jag trodde jag skulle svimma!

2011-04-09

McTeith

Oseriösa

Efter att ha blivit illa behandlad av företaget vid ett flertal tillfällen ombads jag ta kontakt med en person i högre ställning på företaget för att reda ut frågan. Efter vi haft vår inledande kontakt får jag löftet att personen ska gräva i fallet. Efter tre veckors tystnad frågar jag hur utredningen fortskrider och jag får då ett svar där personen i fråga ansett utredningen som avslutad trots att jag varken fått någon förklaring, någon upprättelse eller ens en ursäkt.

En varning utfärdas för detta företaget; det föreligger en oseriös kundhantering som löper högt upp i hierarkin. Det finns så vitt jag kan bedöma många vettigare banker att anlita, med bättre villkor, bättre bonussystem, färre dolda kostnader, och, viktigast av allt, en kundtjänst som faktiskt bryr sig och engagerar sig i sina kunders ärenden.

2011-03-30

Medvetet otydliga

Tyvärr väljer Resurs Bank en approach mot sina kunder som välkomnar missförstånd och omedvetna val som får oväntade konsekvenser. Ett ojuste sätt att göra affärer där man avsäger sig ansvar som näringsidkare och beskyller sina kunder för de "fel" som uppstår. Resurs Bank hävdar sig tycka att kundernas synpunkter är viktiga, ändå ändrar man inte sin information kring villkor etc. Jag har varit i kontakt med http://bankforsakring.konsumenternas.se/ som bekräftar om att många fall kommer in från kunder gällande denna typ av "missförstånd" och de kommer att lägga ärende till konsumentverket kring detta. Vore mkt intressant att se en dokumentär på TV kring Resurs Bank och deras verksamhet. Omoraliskt och fräckt!!

2011-04-04

Jonas
Den absoluta majoriteten av våra kunder och samarbetspartners är mycket nöjda med våra tjänster, visar en nylig och heltäckande kundundersökning. Om du upplever brister i vårt erbjudande skulle det vara värdefullt att lyssna till dina tankar och, dina tvivel till trots, ta intryck av dina synpunkter. Mvh, Olof Engvall, Kommunikationschef Resurs Bank.

2011-03-20

Olof

Tydliga fakturor

Ett helt okej kort faktiskt. Ni som tycker fakturorna är otydliga - hur klarar ni er i det dagliga livet? Betala allt på en gång så tillkommer inga avgifter, man får enbart sin bonus. Vill man dela upp sin betalning är villkoren glasklara. Att ni glömmer betala era fakturor får ju stå för er själva, eller hur?

2011-03-23

Hej Olof. Tack för ditt positiva omdöme.Roligt att stöta p. en namne i en värld med alldeles för f. Olofar.

2011-03-15

Micke

Otydliga fakturor

Skaffade ett Siba MasterCard. Jag har fått lite rabatt, vilket är bra. Dock är de fakturor man får hem från Resurs Bank under all kritik. För det första så är det svårt att hitta att man är skyldig nåt överhuvudtaget, ser ut som ett kontoutdrag. Det är först på sidan två det står att en skuld skall betalas. Har det gått nån månad från inköpstillfället så man har ofta glömt bort att man köpt nåt överhuvudtaget. För det andra så står det inte vad det är för produkt/er som man skall betala för. Det är till att leta upp kvittot från Siba för att få reda på det. I mitt fall åts hela rabatten upp + att det lades på nån hundralapp för räntor. Nej, jag skall ta och skippa den skiten, man blir bara lurad som vanligt!!!

2011-02-27

Anders S

Oseriös personal

De som satt 5/5 i betyg är garanterat anställda hos banken, det är helt omöjligt för en vanlig kund att vara nöjd med det lurendrejeri de håller på med.
Banken bygger hela sin affärsidé på att kunden antingen ska glömma betala i tid eller att "systemet inte funkar". Olagligt? Nej. Omoraliskt? Ja.

2011-02-28

Enligt en helt nyligen genomförd kundundersökning är den absoluta majoriteten av våra kunder mycket nöjda med våra tjänster. Beroende på produkt (delbetalning, kreditkort, lån, factoring, sparande) är mellan 60-75% av våra nuvarande kunder mycket positiva till Resurs Bank. Det betyder inte att det inte finns missnöjda kunder förstås. Det är just de missnöjda kunderna som kan hjälpa oss bli bättre. Så tack för dina åsikter - vi arbetar på att få alltfler att tycka som majoriteten och kämpar dagligen med att vinna våra kunders förtroende. Olof Engvall - kommunikationschef Resurs Bank

2011-02-23

xandra

Trevliga och flexibla

Mycket trevliga och vänliga i sitt kundbemötande.

2011-02-28

Tack för den generösa kommentaren. Precis min bild av vår kundtjänst. Olof Engvall

2011-02-09

McTeith

Värdelösa

Noll och ingen kundservice. När jag för fjärde gången ringde och bad dem sluta skicka papper tog de en kreditupplysning på mig. Oseriösa är bara förnamnet!

2011-02-28

Detta kan inte stämma. Jag ber dig kontakta mig för att reda ut vad som hänt. Mvh kommunikationschef olof.engvall@resurs.se

2010-12-30

Eva

Alltid dyrare!!

Undvik i allra högsta grad!! Det blir ALLTID dyrare i slutändan än vad man själv räknar ut. Aldrig mer säger jag!

2011-02-17

Kostnaden för våra krediter anges tydligt i vårt och våra partners informationsmaterial. Om man som kund följer informationen kring krediterna blir det INTE dyrare än vad som angivits. Att använda en kredit/låna pengar har ett värde och kostar pengar. Förutom om du exempelvis väljer att betala av ditt delbetalningsköp direkt på första fakturan. Då har du faktiskt lånat pengar helt kostnadsfritt från Resurs Bank i uppemot 55 dagar.

2010-12-15

Emma

kriminella

Får om och om igen faktura på ett SIBA kort som skulle varit gratis och jag vill ha svar på varför. Jag får inget svar från vare sig SIBA eller Resurs bank sedan drygt en veckas ringande och mailande. Jag har hittills betalat 350 kr för ett kort som skulle vara gratis. De pengarna hade jag hellre gett till välgörenhet än två rika tjuvföretag som SIBA och resurs bank. Har inte ens fått svar på sammmanlagt 6 mail och tänker allvarligt på att polisanmäla dem.

2010-12-20

Emma
Det låter som att vi misslyckats med att hjälpa dig och jag beklagar det. Om du vill höra av dig till mig går det bra. Mvh, Olof Engvall, kommunikationschef Resurs Bank. 0736-612043

2010-11-27

Niklas

Vilka jävlar

Jag får för 3dje gången hem ett brev där det står "Vi är galada att ha dig som kund..."
Jag är inte kund hos den banken och kommer aldrig bli det.

2010-12-06

Det är tråkigt att höra att du är frustrerad över våra utskick. Det är verkligen inte vår mening och något vi beklagar. Du finns i våra register eftersom du vid något tillfälle valt att handla hos någon av våra ombud i detaljhandeln. Det är en enkel sak för oss att plocka bort dig från våra utskick så att du framöver undviker fler erbjudanden från oss. Kontakta vår kundtjänst på 042-382093 eller maila mig direkt på olof.engvall@resurs.se så hjälper vi/jag dig. Mvh Olof Engvall, kommunikationschef Resurs Bank

2010-11-10

Besviken och lurad!

Oförskämt och oseriöst!

Jag har precis fått ett hotbrev från detta oseriösa företag - om jag inte betalar för deras kort så ska de se till att min privatekonomi bli ohållbar genom jag inte ska få några krediter hos andra banker.
Jag blev inte förvånad då jag ser att listan över kunder som känner sig lurade är stor och hade jag varit representant för Resurs Bank så hade jag förstått att nåt var fel. Ni lurar ju på kunderna ert kreditkort. Hoppas innerligt att er smutsiga verksamhet går i konkurs!
ps. Att ge detta företag en etta i betyg är missvisande och på tok för generöst! Jag kan bara anta att de som gett fler en ett plus är anställda på ResursBank.

2010-12-06

Det stämmer (tyvärr) att vi ibland tvingas skicka betalningspåminnelser som påminner om kundens ansvar att betala sina räkningar. Om du fått ett hotbrev från oss vill jag hemskt gärna att du kontaktar mig eftersom det inte är i linje med vår policy. Samma sak gäller för din andra kritik. Att Resurs Bank skulle lura på kunder kreditkort är även det självklart ett brott mot vår policy. Faktum är att Resurs Banks betalkort Supreme Card just utsetts till Sveriges bästa betalkort av de oberoende rådgivarna på Söderberg & Partners! Jag skulle uppskatta att du tar chansen att direkt till mig framföra din kritik för att reda ut vad som blivit galet i din uppfattning av Resurs Bank. Mvh Olof.engvall@resurs.se, kommunikationschef Resurs Bank.

2010-10-20

BCSTH

Helt onödigt banktrassel

Jag köpte dataskärm på Computer City -blev pålurad ett kort -visste inte att det handlade om en bank.

Efter en vecka kom brev med "Välkommen till Resursbank"... Vad i hela friden -det räcker ju med de två banker jag redan umgås med. Så följde en faktura med -betalade den naturligtvis -utan att förstå/minnas att jag redan betalat i butiken.

Efter några månader ville jag gå ur banken -det var ganska krångligt att få kontakt men till slut efter några månader fick jag tag på en iofs vänlig flicka som hjälpte mig att avsluta (jag har dock inte fått en skriftlig bekräftelse på det).

Så sa hon - vad ska vi göra med pengarna på Ditt konto? Vadå?? tänkte jag -jo där stod över 4000 kr - jag hade betalt in dubbelt pga fakturan Resursbank skickat ut. Inte med ett knäpp meddelade de mig den saken. Jag har fått tillbaka pengarna men de drog (om jag minns rätt) 45 kr för besväret (de borde väl snarare betalat mig 45 kr för "lånet"?).

En massa onödiga papper (reklam mm) tillkom givetvis.

2010-10-21

Hej

Det var tråkigt att höra att Computer City och Resurs Bank skapat omak för dig men samtidigt glädjande att höra ditt positiva intryck av vår kvinliga kundtjänstmedarbetare som hjälpte dig. Att det skulle vara krångligt att nå vår kundtjänst är dock inte sant då vi endast i sällsynta fall har speciellt långa väntetider. Allt som oftast svarar vi inom ett par minuter och är alltid angelägna om att hjälpa våra kunder lösa sina frågeställningar.
Vi hoppas att vi i framtiden får chans att förbättra ditt intryck av vårt företag. Mvh, Olof Engvall, kommunikationschef Resurs Bank,

2010-09-19

Aldrig mer kund.

Katastrof

Den här (banken) är en av dom få som kan bevilja dig kredit hos en försäljare, få dig att tro att köpet är avklarat, för att sedan tala om för dig att krediten finns inte på grund av felbedömning i deras så kallade uppdaterade datas system. Patetiskt räcker inte för att ge en korrekt uppfattning av Resursbank, faktiskt synd att det inte går att ge dom under en sol. Rekommenderas INTE.

2010-09-08

Linnéa S Linnéa S

Välj en annan bank!

Man ska inte behöva ringa minst en gång i månaden, pga av att Resurs Bank inte uppfyller det de säger.
Telefonsamtal 1) Andra månaden drogs inget autogiro = jag fick betala föreseningsavgift + admi.avg. Lovades att autogiro skulle vara igång igen då jag betalt in dessa avgifter plus månadskostnaden.
Telefonsamtal 2) Tredje månaden drogs fortfarande inget autogiro. Jag blev upplyst om att autogirot är igång igen, när jag fått hem en makulerad faktura.
Telefonsamtal 3) Jag kontaktar Resurs Bank, då ingen makulerad faktura kommit, alltså betalade jag in manuellt även denna månad. Men några dagar senare dras samma summa igen, från autogiro! Jag lovas att ena inbetalningen ska återbetalas.
Telefonsamtal 4) Kommer jag att jag att göra i morgon, då jag inte fått den lovade återbetalningen, trots att det gått flera dagar.

2010-09-10

Linneá
Jag beklagar att du har behövt kontakta oss så många gånger för att lösa ett så enkelt ärende. Vårt autogiro fungerar exakt likadant som alla andra bankers autogiro där vissa villkor som medgivande, täckning mm måste vara uppfyllt för att det ska fungera. Om det visar sig vara så att banken har begått ett misstag så ska vi göra vårt yttersta att rätta till ärendet, ta bort eventuella avgifter och göra allting för att du som kund ska vara nöjd.
Vår kundtjänst hanterar tiotusentals kundärenden i månaden och vår senaste mätning visar på att hela 86% upplever mycket hög service och problemlösningsvilja. Kunden är allt för oss och om du som kund upplever dålig service, otydlighet i villkoren eller har annan negativ uppfattning är du alltid välkommen att framföra dina klagomål på klagomalsansvarig@resurs.se. Du har självfallet alltid en möjlighet att vända dig till allmänna reklamationsnämnden eller konsumentbankbyrån.
MVH
Adnan, Kundtjänstchef Resurs Bank, adnan.krso@resurs.se

2010-07-26

Anders

Dålig kundtjänst samt omotiverade avgifter

Resurs bank skickar ut fakturor utan att det nödvändigtvis finns något underlag.
Sedan vägrar de att betala tillbaka överskjutande pengar.
Resurs Banks upplägg är att om någon faktura skulle betalas försent så ska kunden luras att ligga kvar och betala ränta och avgifter. Resurs Bank mörkar hur stor skuld man har vilket gör det omöjligt att bli av med skulden utan att betala in för mycket pengar, som de sedan vägrar att betala tillbaka.
Aldrig mer Bauhaus eller Resurs Bank. Som väl är finns det riktiga byggmarknader och riktiga banker att använda istället.

2010-06-25

lol

Sämsta skit

Jag blev pålurad ett kreditkort från resursbank på bauhaus. Det var utan tvekan det sämsta skitkort jag någonsin haft. Otydliga betalningsplaner, förseningsavgifter utan att någon inbetalningsavi skickats ut, löjliga uppläggningsavgifter, administrationsavgifter och annan skit gjorde att skulden var densamma hela tiden trots att jag betalade varje månad lol. Jag har nu betalt av hela summan direkt och hoppas jag slipper att ha mer med detta företag att göra. Aldrig mer Bauhaus eller Resurs bank för min del. Grattis till att ni lyckades sno 1600 spänn av mig.

2010-05-14

Amir A Amir A

Aldrig mer Kund!

Någon annan har handlat på min Supreme Card 14 476 kr och nu vill Resurs bank att jag ska betala för alla kostnader och Resurs bank och hela tiden letar efter en anledning att anklaga mig för skuld, även om det är uppenbart att Jag med detta har jag ingenting att göra! Jag måste göra polisanmälan om det eftersom deras beteende är kriminellt.

2010-05-20

Amir. Det är tråkigt att du känner dig felaktigt behandlad i detta ärende. Vi gör vårt yttersta för att bedöma dessa ärenden enligt lag och precis som för kontanta pengar så är kreditkort också en värdehandling där det finns regler och villkor för hur man får lov att hantera dem. Om du känner dig missnöjd med vår hantering så vill vi gärna att du kontaktar oss igen via kundtjänst för att överklaga ärendet. Helst ser vi att vi i samförstånd kan komma fram till en lösning. Givetvis kan du också vända dig till Allmänna reklamationsnämnden för objektiv bedömning. Med vänlig hälsning, Olof Engvall, Kommunikationschef Resurs Bank.

2010-04-07

För kännedom

Kundtjänst

Jag har vid flera tillfällen under 2010 -02 . 2010-03 bett personal på kundtjänst att avsluta mitt konto och att skicka en bekräfftelse per post till mig.
Det går dock inte att bevisa via min telefonräkning att jag har ringt kundtjänst på 042 -38 20 93.

Jag vill därför informera alla andra kunder att Ni inte har möjlighet att bevisa att Ni har tagit kontakt med Resurs Bank via deras kundtjänst per telefon.

Ni har därmed inga bevis att framställa i en eventuell konflikt där Ni åberopar att Ni har per telefon har tagit kontakt med kundtjänst på 042-38 20 93.

2010-03-26

klipper mitt kort

Äckligt dyrt

Jag var in på SIBA och skulle köpa ett SD-kort till kameran och någon annan småpryl. I kassan blev jag "pålurad" ett mastercard och summan jag skulle betala för mina varor skulle komma på faktura månaden efter. När fakturan kom betalade jag via min bank på nätet, trodde jag. Jag hade inte varit riktigt observant när det gällde inbetalningsdag och lönedag. När pengarna skulle dras fanns det inga pengar på kontot. Vad jag dock blev upprörd på var att Resursbank tog 60% i olika avgifter för försenad betalning. Nu blir det byte av bank och elektronikföretag.

2010-03-26

Hej,
Jag beklagar att du känner dig dåligt behandlad. Vänligen ge mig dina kontaktuppgifter så kommer jag eller vår kundtjänst att kontakta dig och gå igenom vad som hänt. Om vi brustit i vårt agerande vill vi reda ut det. Mvh, Olof Engvall, kommunikationschef Resurs Bank.042-382043

2010-03-17

Martina

Ofrivillig reklam

Jag får hem brev med reklam från detta företag titt som tätt! Då jag har "INGEN REKLAM" på min brevlåda och deras brev är adresserade direkt till mig, så slipper jag inte undan deras brev och blir enormt irriterad. Ringde då upp deras kundtjänst och bad dem ta sluta skicka brev till mig då jag inte är intresserad av deras kreditkort. Fick då till svar att detta ej går, då de har betalat ett annat företag för att få ett visst antal adresser och jag finns tyvärr inte i deras system, så de kan inte göra något!?? Hur idiotiskt låter inte det?
Jag bli alltså påtvingad deras reklambrev mot min vilja. Personen jag pratade med från företaget försökte dessutom "lura" på mig ett kreditkort när jag ringde...! Detta EFTER att jag sagt att jag INTE vill ha något med dem att göra...

2010-03-25

Hej Martina! För det första vill jag be om ursäkt för att du har fått reklam från oss när du inte vill ha det. Jag vill också be om ursäkt för att du har fått felaktig information när du kontaktade oss. Vi spärrar gärna dina uppgifter med hjälp av ett separat register som vi kontrollerar mot vid nästa kampanj. Kontakta mig på direkttelefon 042-382135 så ska jag hjälpa dig med din spärr, eller ring kundtjänst 042-382093! Vi arbetar ständigt med utbildningen av våra medarbetare och har regelbunden information till alla på kundtjänst. Med anledning av ditt inlägg kommer vi att se över vår information igen! Tips: Om du inte vill ha adresserad reklam i din brevlåda, kan du spärra dina uppgifter i ett register som heter Nix Adresserat. Du når dem via telefon: 020-55 70 00, mer information på webben: http://www.swedma.se/site.aspx?id=30. Med vänlig hälsning Pernilla Klein, CRM-ansvarig Resurs Bank

2010-03-02

Oseriöst företag

Jag har klippt mitt kort eftersom bluffbolaget har dyra avgifter och påläggsavgifter och aviavgifter som man åker på att betala och de har väldigt otydliga fakturor. Det som gjorde mig allra mest irriterad var när jag blev pålurad en helt för mig värdelös försäkring, och premierna som du skall betala verkar vara satta procentuellt på varje fakturas inköpssumma. Det blir en del höga avgifter på detta också. Det visade sig senare att inbetalningsavin som man skulle betala in på var identiskt med ett annat avi som man skulle betala in sin faktura på. Tydligen valde jag fel avi vid detta enstaka betalningstillfälle och sedan är man fast i denna märkliga försäkring. När jag försökte göra upp och ville tala med någon ansvarig, fick man bara tala med kundtjänst. De presenterade sig enbart med förnamn eftersom deras efternamn är hemliga. Någon ansvarig kom jag heller inte i kontakt med. Dålig kunskap och hemlighetsmakeri via kundtjänst (bara unga tjejer) - tacka vet jag seriösa kortbolag!

2010-03-05

Hej,
Jag beklagar att du är missnöjd med Resurs Bank. Vi tar till oss av dina tankar och arbetar hela tiden på att bli tydligare, erbjuda bättre produkter och ge högre service. Våra avier utvecklas hela tiden och vi är ledsna om du ändå tycker att de är otydliga. Kunderna är A och O för oss och din kritik hjälper oss att utveckla verksamheten. Vår kundtjänst har en hög servicenivå och kan nås på 042-382093.
Med vänlig hälsning, Adnan Krso, kundservicechef Resurs Bank. Du får gärna ringa mig på 0736-612185 så kanske jag kan hjälpa dig.

2010-02-18

Agge

Ständigt problem

Vår senaste räkning var på 280,02kr. vi betalade 280kr. Deras system spärrade kortet för köp för att de inte fått in de 2 ören.

Roban

Jag fick ett sent räkning!

Jag fick aldrig räkningen hem i mitt brevlåda ändå skulle jag betala förseningsavgiften+ administrationsavgift + föra administrationsavgift. Ja, jag håller med när dem vill ta in på ett väldigt fullt sätt!!!!!!!!!!
Kundjästen är väldiga otrevliga med! Det är upp till er men jag skulle akta mig för!

Pierre

Mycket uselt bank!

Resurs banken är den sämsta banken som jag har varit kontakt också. Jag har blivit lurat av dem med! De är inte alls tydliga när gäller avgifter. De får in pengar med väldig fullt sätt. Jag hade betyg satt dem med -5.

Mickael

Lurat av Resurs Banken,

Resurs banken är den sämsta banken som jag har varit kontakt med. Jag har blivit lurat av dem med. De vill få pengar in med ett väldig fullt sätt!

2010-02-05

Utebliven faktura

Råkade ut för en utebliven faktura från Resurs bank förra året innan jul. Åker bort över jul och när jag kommer hem har jag fortfarande inte fått någon faktura. Jag ringer då Resurs och påtalar felet och blir lovad att inga avgifter räntor ska tas ut. Fakturan som anländer i Januari innehåller, trots löften om annat, flera förseningsavgifter. Jag ringer återigen deras kundtjänst och får svaret "vi tog bort dröjsmålsräntan, avgifterna måste du fortfarande betala". Dröjsmålsräntan hade hamnat på någon tia, avgifterna mångdubbelt mer... När jag förklarar att det inte kan vara mitt fel att fakturan uteblir får jag svaret "du måste ha bättre ordning på din ekonomi". Jag betalade fakturan och klippte mitt kort där och då. Varning för oseriöst företag!

2010-01-18

Hasse

Utbliven faktura 18/1

Jag har aldrig fått en faktura i december. I dag den 18/1 kom det en faktura där det står att jag utnyttjat en betalningsfri månad med detta också en massa avgfter. Jag betalde alltihop direkt 1816.20 inkl alla avgift.Klippte sönder kortet, och kommer aldrig mer att anlita Resurs bank mer, skall även försöka undvika Siba också. Jag tror dom satt det i system.
//Hasse
Ps går inte komma fram på deras telefon

2009-12-20

Ove Johansson Uppsala

Utebliven faktura?

Jag drabbades också att av en ?utebliven? faktura från Resurs Bank trots att det mig veterligen aldrig hänt att en postförsändelse inte nått mig. Påminnelsefakturan kom dock fram en månad senare. Den var då kryddad med dubbla! räntetillägg, förseningsavgift och ?uppläggningskostnad? (för ett lån jag inte ens ville ha). Mina försök att få upprättelse stupade redan på deras hemsida där man förutseende hade slagit fast att det är kundens ansvar att hålla reda på sin skuld även om fakturan uteblir. När jag senare fick höra att en kollega drabbats av samma sak beslut jag att aldrig mer ha med Resurs Bank att göra.

2009-12-10

Robert Malm

Aldrig mer.

För många år sedan betalade jag enorma pengar i avgifter till Resurs, mitt fel att jag var sen, men väl höga avgifter.
Numer räcker tydligen inte detta åt denna giriga bank, utan nu lockas man med rabatter på butikskort om man väljer faktura istället för direktbetalning. Jag gjorde detta via bauhaus och hamnade i en karusell utan dess like även om jag betalade hela beloppet direkt. Jag orkade inte med mer tjaft utan gjorde en alltför hög inbetalning för att slippa få reda på fler dolda avgifter och missade datum, ska bli intressant o se hur lång tid det tar dem att ge tillbaks detta.
Numer frågar jag alltid vilken bank butikerna samarbetar med och gör väldigt klart att jag vägrar ta i ett kort med Resurs namn på.

Fler företag i Helsingborg