Kungsportskyrkan i Huskvarna

Omdömen om Kungsportskyrkan i Huskvarna

2010-05-29

Lina

Sektvarning

Går man till Kungsportskyrkan blir man utsatt för en förödande "flirtyfishing" tills du tillägnat dig deras värderingar. Därefter vill de att du ska bryta kontakten med nära och kära och ett ifrågasättande av läran innebär att du inte "är sann i tron" och riskerar utfrysning från dina tidigare "vänner". Så se upp om du vill ha kvar din egen själ och dina fria tankar!

Svar från Kungsportskyrkan i Huskvarna
2010-11-14

Lina! Vi uppmärksammades på den här kommentaren först idag och vill kort besvara den. Vi beklagar verkligen om du har upplevt det som du beskriver i omdömet. Som församling uppmanar vi aldrig människor att bryta med sina anhöriga. Tvärtom tror vi att det är riktigt, utifrån både kristna och allmänmänskliga aspekter, att vara rädd om relationen till familj och vänner oavsett om man delar samma tro eller inte. Vi uppmuntrar också människor till att tänka självständigt och skulle aldrig vilja kväva människors fria tankar. Våra möten och aktiviteter är offentliga och alla är välkomna att själva bilda sig en egen uppfattning. Och Lina du får gärna ta en kontakt med oss så vi kan få föröska reda ut missförständet.
Med vänlig hälsning
Hans Jansson /Föreståndare i Kungsportskyrkan/