Omdömen om Aktsam, Försäkringsaktiebolaget
2011-10-04
Dom försäkrade min lägenhet fel i ett år, trots att jag ringt och bett dem ändra. Sedan skylde de på mig. När min sambo flyttade in anmälde jag det. Ett år senare var det ändå inte registrerat. Extremt otrevliga och nonchalanta på kundtjänst!
Det enda bra var att när min cykel blev stulen fick jag tillbaka delar av kostnaden hyfsat snabbt. I övrigt tycker jag att de är ONÖDIGT DYRA både hemförsäkring och olycksförsäkring.
2011-09-29
Lasse M
Mycket bra
Varje gång jag har jämfört priser på bilförsäkringar (SAAB 900 och Volvo S80) så har Aktsam varit billigast. Nyligen råkade jag skada min bil i garaget. Inga problem alls. Snabbt och vänligt svar. Aktsam rekommenderade en mycket proffsig verkstad som gjorde ett perfekt jobb. Rekommenderas! Dvs 5 stjärnor!
2011-08-28
Min fru blev nästan ihjälkört av en finsk lastbil hösten 2009. Min fru körte i vänster fil rakt i en stor rondell och en finsk lastbil körte i höger fil och kom på att han skulle till vänster i rondellen. han mosade min frus bil totalt men som tur var hade hon änglavakt!
Aktasam sa att det kunde ta ett tag innan de fick ett beslut om väms fel det var (Det var ingen tvekan om vad räddningstjänsten tyckte --> Lastbilen) Men hur som hällst har jag nu i 2 år ryckt för ett svar utan att få det mindsta ur AKTSAM! Så jag skulle ALLDIG rekomandera dem till någon!
2011-05-07
Anti
Aktsam bilforsikring er det mest useriøse jeg har vært borte i noensinne.
Fikk tilsendt et brev hvor de garanterer en lavere pris på bilforsikringen og at man skulle få tilsendt et trisslott om man ringte dem.
Jeg ringte, fikk svar og ble lovet en forsikring som tilsvarte det samme som jeg hadde, vi snakket dessuten om trisslottet flere ganger.
Forsikringsbrevet kom, pris var som oppgitt (ca 80kr rimeligere), men innholdet var ikke korrekt. Det inneholdt for eksempel kortere kjørelende, gal informasjon om parkering etc.
Prøvde å ringe Aktsam (hjemmesiden aktsam.se har ingen epost????), satt en time i kø, før jeg ble koblet bort. Sendte brev til dem, i den vedlagte svarkonvolutten, hvor jeg avbestilte forsikringen og ba de sende meg det lovte trisslottet. Siden den gang har ingen hørt fra dem. Vil anbefale alle å holde seg borte fra Aktsam.
2011-03-17
Daniel
Brukar kolla försäkringspremier med alla de stora bolagen. Aktsam har hittills varit billigast för mina senaste 5 bilar (Carina, Mondeo, Passat, BMW 2002, Yeti). Man blir väl bemött i kundtjänst och ett par glasskador har ersatts utan problem. Jag har inte märkt någon skillnad sedan de gick upp i Trygg Hansa. Rekommenderas.
2010-09-05
besviken kund
Har varit nöjd kund hos aktsam i flera år. Då min bilförsäkring skulle upphöra blev jag lovad vid första samtalet att jag skulle få tillbaka från den dagen den blev skrotad. När bilen blivit avregistrerad hos transportstyrelsen så gällde det helt plötsligt från den dagen och jag fick inga pengar tillbaks :-( Det var visserligen bara för en halv månad så jag bryr mig inte men jag är tveksam om jag vill fortsätta att ha alla mina andra försäkringar där. Som bekant brukar det ju alltid va svårt när något ska betalas ut medans det ska gå blixtsnabbt när något ska betalas!
2010-07-02
a
Mycket dåligt de ersätter inte skadan när den vcäl är där -mycket besvärligt att göra skadeanmälan ingen vet något alla bara yrar
2010-06-18
Ger mig inte
Har haft aktsam i flera år och varit nöjd, men nu har det hänt något med bolaget.
Otrevligt bemötande, lovar att återkomma men gör det inte. Dom försöker hitta kryphål för att slippa betala skada. Jag har bytt bolag!
2010-04-16
sq
Vänligt bemötande och klara besked har jag fått idag. Även tidigare vid skada har jag fått snabb hjälp och allt skötts proffsigt. Dessutom billig premie. Rejommenderar verkligen Aktsam!
2010-03-09
Sur
De lovar och lovar. "Innan lunch är det klar". Sedan går det några dagar och man ringer igen. "I början på veckan skall det vara klart". Sedan går det till torsdag...
2010-01-13
arne_anka
Försokte flytta föfallodatum och betala 2 månader pa en gång istället, eftesom glapp mellan akassa och mitt ny jobb uppkommit. Detta gick icke, bara sura och tvära svar. Detta resulterade i en förlorad kund, inga problem att få 60 dagars kredit på mitt nya bolag på första fakturan.
2009-05-26
es
håller med om tidigare inlägg att så länge man ska teckna försäkring och det handlar om det är personalen vänlig och tillmötesgående men när det gäller olycka och ersättning är det otrevlig ton och man känner sig överkörd av snorkig och otrevlig personal som inte lyssnar vad man har att säga.. Har numera bytt försäkringsbolag
2009-04-12
Annika
Nonchalant personal vid skada. Ville inte hjälpa till utan lät mig utreda felet på fakturan! Vi byter snart bil och Aktsam åker naturligtvis ut.
2009-03-11
Ulrika
Ocharmig personal. Inget intresse av att hjälpa till. Ger felaktig information och information som skulle skickas ut till mig uteblev. Jag ska byta bolag när min betalning går ut. Ringde motpartens bolag IF. Där blev jag väldigt trevligt bemött. Kanske där man ska ha sin bilförsäkring istället?
2009-02-21
henriktu
1.Felinformerade mig efter min parkeringsskada att jag inte behövde göra en polisanmälan trots att jag frågade om just detta. Det medförde att jag inte kunde söka stöd hos trafikförsäkringsföreningen och därmed fick en dubbelt så dyr självrisk.
2. Otrevlig kundtjänst med långa väntetider
3. Försäkringar kan se billiga ut vid underskrift men flera klausuler kommer ge dig mkt högre kostnader vid eventuell skada.
2008-11-12
Nöjd kund
Jag har varit kund hos Aktsam i många år. De gånger jag har ringt och haft funderigar på diverse försäkringar, så har jag ALLTID blivit bemött på ett professionellt och trevligt sätt.Dessutom ligger de prismässigt väldigt bra till, i jämförelse med andra försäkringsbolag som jag varit i kontakt med. Aksam rekommenderas därför varmt av mig.
2008-08-28
CM
Tecknade en ny hemförsäkring. Blev mycket trevligt bemött. Fick bra information.
2007-11-22
Besviken
Aktsam är bara bra så länge du inte får någon skada. Först godkände Aktsam skadorna på min bil för att sedan när jag kom till verkstaden för att hämta bilen ha gjort en kovändning och kräva separat självrisk för två skador som uppkom vid samma skadetillfälle. Kan vara värt att tillägga att Aktsam inte brydde sig om att tala om det för mig, istället fick jag upplysas om detta av kundmottagaren.
2007-09-27
Micke H
Kom snabbt fram på telefon och möttes av en hjälpsam och trevlig tjej som hette Jenny. Mitt ärende avklarat på mindre än 3 minuter. Kanon bra.
2007-08-31
Magnus.
Har haft försäkring hos aktsam i 5 år. Första gången jag är i kontakt med dom ang 2 st stenskott i framrutan. Kvinnan i telefonen var mkt trevlig och hjälpsam sist men inte minst effektiv. Stort tack, fortsätter ni så här blir jag en kund för livet.
2006-10-25
Jens
Mycket trevlig & hjälpsam kundtjänst. Att premierna dessutom är skäliga gör ju inte saken sämre :-)
Har varit kund sedan 1999. Alltid tyckt att de har varit bra att ha att göra med. De senaste åren har någonting hänt. Bytte bil och fick betydligt högre premie än tidigare. Halvförsäkring 1000 kr billigare hos LF. De försöker dessutom lura en att teckna en helförsäkring genom att skicka med ett förifyllt inbetalningskort för detta. Dock med halvårsbetalning, så att man inte ska ana någonting. Buffel och båg! Påminner om något företag som säljer rakhyvlar...