Omdömen om Volvia Försäkringar
2011-06-27
Andreas Sundvist
Min sambo gled in i en bil som stannade i en rondell för att lämna företräde för bilar som skulle in i rondellen. Polisrapporten konstaterade att det inte hade skett något trafikbrott då man inte kan förvänta sig att någon pallnitar i en rondell.
Skadan som blev till följd av kollisionen som skedde i ca 2 km/h var att den andres avgasrör hoppade lös från en gummibustning.
Nu kommer ett krav från hans försäkringsbolag på 18 000 SEK. I det inkluderas lackning av bilen. Vi har bildbevis på att det inte fanns några lackskador på bilen. Detta skiter Volvia fullständigt i och ger honom ersättning för skadan. Dessutom kräver dom oss på 1000 SEK i självrisk, sänker bonusklassen 1 steg och höjer premien med 600 SEK per månad i 2 år.
Jag trodde att ett försäkringsbolag skulle stå på försäkringstagarens sida vid en incident och inte hjälpa den andra parten att få igenom ett uppenbart försäkringsbedrägeri
2011-05-12
Erik
Volvia, försäkringsbolaget där du betalar både premie och skadorna själv.
Jag blev påbackad av en 72 årig dam som erkände att hon inte såg mig, ett vittne stod 2 meter bort och såg allt, hon lämnade också sina kontaktuppgifter så jag trodde allt var klappat och klart men när utredningen var klar så ansåg Volvia att vi båda hade lika mycket skuld till olyckan.
Aldrig mer Volvo eller Volvia
2010-12-10
Robert
Jag fick ett fantastiskt bemötande och en mycket bra handläggning av mitt ärende. Så länge jag kör Volvo finns inget annat försäkringsbolag.
2010-11-15
gunn
IF som tillhör samma concern är 1000 kr billagare på samma försäkring. Dåligt
2009-06-11
MrVolvo
Svar till Sebbe:
Du säger att allt är dåligt och att du aldrig får tag i någon handläggare, vet inte vilket nummer du ringer till men dom har ju för tusan aldrig köer, alltid trevliga och hjälpsamma (inte minst vid skador på bilen)!! Skulle aldrig lägga Volvon någon annanstans än hos Volvia!! Börjar ju nästan undra om du jobbar på något konkurerande bolag kanske...? =)
2009-04-24
MVH ÅKRE
EN STOR ELOGE TILL KENNET FORSBERG SOM
SKÖTT TLLÄGG TILL SKADAN PÅ ETT FÖREDÖMLIGT SÄTT
ETT STOR TACK
2009-03-16
Niclas L.
Utan tvekan det bästa bolaget om du äger en Volvo,
Krockade förra året med min S40 -04,
det tog 5 dagar så hade jag en ny bil i mina ägor!!
Kanon Volvia!
plus, deras kundtjänst är suverän! trevliga, snabba och fixar allt!
2008-12-23
Sebbe
Så långsamma, går aldrig att få tag på handläggare, allt är dåligt.... duger knappt till min leksakbil
2008-11-18
nicke
volvia har dom bästa försäkringar och alltid bra hjälp via kundservice
2008-11-17
Leif G
Varje gång jag kontaktat försäkringsbolaget i olika frågor, har jag kommit fram utan väntan och mötts av trevligaste och mest tillmötesgående personal. Jag har aldrig behövt vänta i telefonkö och alltid fått raka svar.
2008-10-25
ACH
Kostar kanske lite mer, men oj så smidigt då det hände en skada. Tack för trevligt och snabbt bemötande
2007-09-24
Petter
Kommer aldrig försäkra i Volvia igen, trots att enligt lag har rätt, dömer volvia till motpartens fördel. Kommer att gå vidare med detta till rätten.
2007-08-22
Sofia
De svarar inte alls på brev. Det gäller deras "vållande part" som de vägrar att betala för.
2007-01-17
kenwjn
När jag läser era omdömen om Volvia försäkringar blir jag inte förvånad. Köpte en ny Volvo Turbo 1983. En månad senare blev bilen stulen och delvis demolerad invändigt. Blev anklagad av en mycket snorkig handläggare för att ha ställt bilen på fel ställe. Dessutom försökte dom komma undan en buckla som tjuven orsakat. Glömmer aldrig den handläggaren. Har haft andra bilmärken sedan dess, men köpte nyligen en Volvo igen. Jag skulle dock inte drömma om att ha den försäkrad i Volvia.
2007-01-16
Johan
Jag har haft sån otur att jag först hade inbrott i bilen och blev av med massa stereo saker ur min bil och en vecka senare så blev bilen stulen. Eftersom jag har helförsäkring på bilen som är ganska dyr och även haft flera bilar innan denna försäkrade hos dom utan några problem så tycker man att det inte borde vara något problem. Men givetvis så försöker de hitta på alla möjliga sett att slippa betala ut några pengar eller laga min bil. Just nu är min bil under utredning på grund av speciella omständigheter... Kommer inte att försäkra någon bil hos dem igen när man blir misstänkt för bedrägeri så fort man behöver använda sin försäkring. Sen är min handläggare som jag antagligen inte får skriva namnet på här nåt av det otrevligaste jag haft kontakt med.
2006-12-11
FB
Fick mycket god service och trevligt bemötande trots mina "jobbiga frågor" .
En tjej vid namn Anna hjälpte mig få svar på mina frågor! Stor tack.
2006-10-05
CC
Körde av vägen med min bil på en söndag och de hade öppet med trevlig personal som hjälpte mig komma hem och bärga min bil
2006-09-24
Ronnie
Min sambo blev påbackad och det resulterade i att hon smällde i en annan bil bakom, den flörsta bilen smet, men eftersom det kom in ett " expertvittne" som INTE sett den smitande bilen så fick vi en förhöjd premie och bervet vi fick av den inkompetenta personalen var att " Man kollar att man har fri sikt bakom innan man backar "
Spydig kommentar från personen som inte fattade att man blir förbannad av det personen skrev.
Etik skola.
Min bil brann upp på Sturup och Volvia letade reda på mitt mobilnummer och informerade mig med SMS. Jag ringde då upp Volvia en fredag kl 17:15 och fick svar direkt. De ordnade en hyrbil som väntade på mig när jag kom till flygplatsen. Mindre än en vecka senare fick jag ett inlösenförslag som jag accepterade och pengarna kom in på kontot.