Øresundsbro Konsortiet

Omdömen om Øresundsbro Konsortiet

2009-05-21

Räven

Monopolbron är dyr

Bron är alldeles för dyr både för dem som åker bil över och än mer för dem som tar tåget . I en internationell jämförelse med andra betalmotorvägar så är tarifferna mycket höga. Varför skall den betalas av så snabbt? Historiskt långvarigt låga räntor ger utrymme att sänka tariffen, istället väljer man att skandalöst utnyttja den uppkomna valutadifferansen att skruva upp priserna än mer. För att vi skall få det billigare sedan, eller att de skall tjäna mer nu kan man undra?
Man är också dumsnåla i det att man som monopolist inte ger någon priskompensation de gånger förbindelsen är hindrad eller helt avstängd så att pendlare för vänta eller anpassa sina tider till bron. Man tar extra betalt för att skicka en ordentlig faktura till pendlare man redan taxerar ett överpris.

Tågbiljetten mellan Hyllie St och Kastrup bör kosta 1 krona, som det var på båtarnas tid! Bron borde investera i vindkraftturbiner på bron och på Pepparholm för att bli klimatneutral och självförsörjande på el.

Industri och transport
R1000672;Båtlinjer, färjelinjer