Omdömen om Moderna Pensionsvalet AB

2012-05-22

Moderna Pensionsvalet AB

SYnd att detta skall hända när man tror att allt är jättebra! Faktura med påminnelseavigft 50 kronor till finansbolag då jag påstås ej ha betalt faktura som jag aldrig ens fått, har ej heller kunnat diskutera konstigheterna på det enda telefonnummer man hänvisas till av Er då det är tekniska problem som omöjliggör kontakt med Er

2012-05-16

Sara

Varning! Mycket oseriöst företag!!!

Företaget lovade att kontakta mig inför byte av fonder, men jag fick endast ett SMS under hela året: "Glad midsommar önskar moderna fondvalet" (numera moderna pensionsvalet). Tekniken fungerar alltså bevisligen, men de levererade inget annat under hela året.

När jag klagade hävdar de att de har uppfyllt sitt avtal. SKRATTRETANDE!

Ni som jobbar där, snälla sluta lura folk! Hur kan ni se er själva i spegeln varje morgon?

2012-05-15

Moderna Skitvalet

Ettriktigt skitföretag

Det här är ett blufföretag som uppenbart livnär sig på att lura folk. När man bestrider deras felaktigt utsända fakturor så hotar de direkt med rättegång.

De har absolut ingen som helst önskan att ha nöjda kunder utan kör över dig så fort de får chansen. Ringer de upp dig så se för guds skull till att inte säga något annat än NEJ, annars kommer det garanterat dimpa ner en faktura som du tvingas betala.

Att det är ett oseriöst företag bevisas även tydligt på den här sidan där de inte bemöter några kommentarer. De vet att de bedriver ett oseriöst företag med oetiska säljmetoder men skiter helt enkelt i det. Alla som kontaktats av de här skojarna borde anmäla dem direkt till konsumentverket.

2012-05-01

EJKUNDOKOMMERALDRIGATTBLI

Moderna Pensionsvalet AB

Moderna Pensionsvalet sägs vara godkända av Finansinspektionen. Vilka kretierier går de på? Försäljarna som ringer säger att tjänsten är GRATIS
men strax kommer en räkning på 795 kr om PPM fonden går dåligt och 995 kr om den går bra. Hutlösapriser och oseriösa försäljare, tyvärr säkert de även unga o lättlurade. Deras affärsidé går ut på att lura så många som möjligt, särskilt unga o funktionshindrade o själva tjäna pengar. De borde skämmas. Alla positiva kommentarer kommer från dem som jobbar där glöm inte det. Lögnare är vad de är. Det går att läsa om dem på DI och där framgår det att de bytt ägare o namn på företaget ett otal gånger. Tänk mer än en gång innan du tackar ja. De får inget betyg alls av mig...

2012-04-18

Fredrik

Kund

Jag känner totalt lurad. En tjänst som inte håller vad den lovar är okummunikativ. Noll värde.

2012-04-12

Sofia Johansson

Tack för hjälpen!

Att klandra ett bolag så som många gör på denna sida är skamligt!
Jag blev uppringd för ca 6 månader sen gällande förvaltning av mitt PPM.
En annan som bara slänger brevet fick sig en tankeställare när dom förklarade läget.
Säljaren förklarade tjänsten mycket bra!
Har förlitat mig på dom och är nöjd med resultatet så långt!
Smått överraskad när dom ringde igen och sa att dom nu även kan hjälpa mig med hela pensionen.
Ännu mer positivt enligt mig!
795:- för att få hjälp med hela sin pension är en summa jag anser är perfekt för den lata!!
Även om man avskyr försäljare så finns det seriösa saker där ute och det skadar aldrig att lyssna!
Avvaktar med 5* tills jag vet mer om hur det går med hela pensionen!

2012-04-02

Lurendrejeri!

Osanolika jävla skojare som verkar hitta på och göra om regler för sina avtal som de behagar. Uppmanar alla att anmäla dem till KV med mera och göra så mycket väsen av de som möjligt.

2012-04-01

Alexander

Aldrig mera Moderna Pensionsvalet AB!!! Är ett skit företag som lurar folk. Kommer vara med på programmet Plus.

De lovade att man skulle få mejl ifrån dem varje gång som jag skulle byta fond. Fick bara två mejl. Fonderna i sig har väldigt höga avgifter som äter upp din pensionspengar, inget jag tänkte på till en början. Mitt pensionssparande har nästan gått -20 000kr på ett år. För jävligt rent ur sagt.

Har skickat in att jag inte vill vara medlem. Fick helt oväntat en betalningspåminnelse att jag inte har betalat fakturan på 620kr. Hur fan kan man få det när man inte ens fått en vanlig faktura innan? Har försökt ringa till kundtjänst, men kommer inte fram... Fått prata med en telefonpassar som inte kan något. Hon lovade att de skulle ringa mig. De har fortfarande inte ringt.

Jag är 31 år och precis färdig med mina studierna. Känner igen mig i de andra inläggen. Väldigt pådrivande telefonförsäljare som säger att det inte är några problem att säga upp sitt medlemskap. Skit snack!!

Tycker det är konstigt att man ska bli tvungen att betala för ett helt år om man inte säger upp sitt medlemskap 30 dagar innan faktura period...?
Det kan inte vara juridiskt rätt...?

Pratade med min bankman för någon vecka sedan, där denne berättade att de driver en tvist mot detta företag för en kunds räkning. Moderna Pensionsvalet har många brister och att man sedan ska lämna ut sitt Ppm användarnamn och lösen är absolut inte rätt!

S

2012-03-29

Håkan

VARNING!!!!

VÄGRAR SÄGA UPP AVTAL TROTS ATT MAN I ENIGHET MED HEM OCH DISTANSFÖRSÄLJNINGSLAGEN ÅNGRAT SIG.

MITT BREV KOM EN DAG FÖRSENT MED EN DATERING. HAR BETT OM LJUDFIL - FÅR INGEN. HAR BETT OM KOPIA ÖVER MIN UPPSÄGNING - FÅR INGEN.

HAR BETT ATT FÅ PRATA MED EN ANSVARIG - KUNDTJÄNST GER MIG INGET DIREKT NUMMER. KUNDTJÄNST GER INGA NAMN PÅ PERSONER.

LJUGER OCH SÄGER ATT MAN INTE KAN FRYSA FAKTURAN OM MAN INTE FÅR BREV. ETT BESTRIDANDE KAN ALLTID GÖRAS MUNTLIGT! HAR SPELAT IN MITT SAMTAL MED DERAS USLA KUNDTJÄNST DÄR JAG PERSONLIGEN FÅR BEKRÄFTAT FÖR MIG ATT DE VÄGRAR TA EMOT MUNTLIGA BESTRIDANDE OCH ATT INGEN KAN FÖRETRÄDA NÅGON ANNAN UTAN FULLMAKT VILKET ÄR BULLSHIT!!!

OM NÅGON ÄR INTRESSERAD ÖVER ATT HÖRA MIN EGEN INSPELNING ÖVER DETTA SKOJARBOLAG ÅTERKOPPLA TILL MIG PÅ DENNA TRÅD SÅ MAILAR JAG ÖVER SAMTALET!!!

2012-03-28

Malin

De har ringt mig ett par gånger nu och det verkar som att de har samlat alla otrevliga människor på ett och samma ställe!! Den senaste personen ringde mig alldeles nyss och totalt idiotförklarade mig och påstod att jag inte hade koll på något som gäller min pension. När jag fortsätter säga att jag inte är intresserad så blir han arg och säger att jag inte lyssnar. Jag säger då att jag inte har tid och då säger han "Jaha så det var det som var problemet" och så lägger han bara på!!! Han sitter och pratar non-stop, är otroligt oförskämd och sen bara lägger på. När jag ringer till deras kundservice för att framföra mina klagomål så frågar personen efter mitt personnr, och jag säger att jag inte är kund, då snäser hon "Jaha men vad är det du ska klaga på då!". Jag berättar och hon säger "Då tar jag bort dig ur våra listor" och sen inget mer. Tänk att man aldrig slutar häpnas över människor!

2012-03-22

Alexandra

Håll er ifrån!

För ett år sedan blev jag kontaktad av Moderna Fondvalet och satt på jobbet och tackade ja i all hast. Räkningen kom och helt plötsligt var det 620 kronor och inte dom 476 dom sa på telefon, vilket tjejen på kundtjänst förklarade med att det var moms på summan. Betalade och har aldrig använt mig av tjänsten, inte ens fått ett brev hem och dom har inte heller ringt = 620 kr i sjön då jag ändå överlåtit min pensionsförvaltning till min bank. Idag kom en ny faktura på 620 kr från Moderna Pensionsvalet som tagit över Moderna Fondvalet. Ringer igen och säger att jag vill avsluta och att jag inte fått veta att detta var en tillsvidaretjänst men tjejen i luren säger att det visst är det och att allt har stått i brevet jag fick hem förra året. Jag är nu alltså tvungen att betala fakturan eftersom jag har fått hem den. Riktigt dåligt att man inte får samtal/brev om man vill fortsätta använda tjänsten öht. Går med detsamma till brevlådan och skickar ett skriftligt avtal där jag väljer att säga upp världens sämsta tjänst. Mycket förbannad.

2012-03-15

Dennis

Lurendrejeri

Jag blev uppringd av en väldigt påträngande telefonförsäljare från Moderna Pensionsvalet som insisterade på att få skicka ett kuvert med information om företagets tjänster. Som hon uttryckte sig så var det verkligen svårt att urskilja om det rörde sig om ett avtal som jag var tvungen att säga upp eller inte. Säljaren svarade också mycket undvikande på frågor om detta. Jag tackade nej och lade till slut på luren men jag insåg hur lätt det faktiskt är att gå på en sån här sak. Jag tycker att det är lurendrejeri att ens föreslå premiepensionsförvaltning till en student som har minimalt med kapital att förvalta. Att sedan också försöka få det att verka som att det bara är information som kommer att skickas hem när det faktiskt är ett avtal man ger sig in i är rent bedrägligt i mina ögon. Jag hoppas att finansinspektionen sätter stopp för detta bolag!

2012-03-15

martin

lurad

dom holler inte vad dom låvar
skulle ringan till mig efter ett år och kolla om jag ville forsätta eller inte
det gorde dom inte utan bara förlängde ett år till

2012-03-10

Martin

Känner mig lurad

Jag tog emot ett samtal från Moderna Pensionsvalet i mitten av december någon gång, varpå jag var virrig nog att ens lyssna igenom och dum nog att tacka JA till erbjudandet för att på två veckor få läsa igenom i lugn och ro till erbjudandet och "sen" tacka Ja. Jag tänkte inte på att jag var skriven hos föräldrarna på annan ort och pluggade på Örebro Universitet, så posten gick alltså dit, så jag hann aldrig läsa det.

Tiden gick och två veckor passerade varpå jag blev alltså "bunden" till Moderna Pensionsvalet för att jag dels tackade JA i telefonen och INTE hade tackat nej via "post" efter dessa två veckor. Jag fick även hem en ppm-kod ifrån pensionsmyndigheten där jag alltså skulle låta M-P få kontrollen. Sedan går det en tid och jag får en massa samtal ifrån vad jag tror är M-P efter lite research, men ingen verkar va där på andra sidan när jag svarade första gången. De ringer och ringer en hel del i en period på två veckor. Sen ringer de ifrån ett annat nr, ett Göteborgsnummer. Då svarar jag, och personen är ifrån M-P och vill hjälpa mig att komma igång med min pension, varpå jag säger att jag vill säga upp avtalet. Personen säger såklart att han inte kan det i hans "datorsystem", och säger att jag måste ringa deras "kundtjänst". Så jävla typiskt eller hur?

Jag tog inte tag i det direkt utan sköt upp på det och veckan efter kom det en påminnelsefaktura/inkasso på 845 kr, alltså 795 + 50 kr. Detta inkassoföretag hette "J&I Finance Sweden AB". Bra sätt

2012-03-10

Martin

Känner mig lurad

2012-03-08

Markus

Varning!

Tog just emot det sjätte samtalet från Moderna Pensionsvalet/Moderna fondvalet på drygt ett halvår. Påträngande, otrevliga säljare som inte förstår ett nej. Dom försöker få en att tacka ja till information som dom skickar hem, men som enligt många andra innebär att man får en hem en faktura och därefter blir dom skitsvåra att bli av med.

Tacka aldrig ja till nåt, och avsluta samtalet så fort som möjligt.

2012-03-02

Martin Berg

Kund

Förstår inte alla som gnäller att Moderna Pensionsvalet skulle vara oseriösa. Det känns som om många hänger upp sig på att de använder sig av telemarketing. Jag hatar också telefonförsäljare som försöker luras, men det borde väl inte påverka den produkt som faktiskt säljs?? Någon gång måste man kanske se till produkten/tjänsten och inte till hur försäljningen sker? Hur som, jag är nöjd med tjänsten, faktiskt skönt att låta en oberoende aktör hjälpa mig med den krångliga pensionen!!

2012-02-16

Filip

Verkar oseriöst!

Blev uppringd av en säljare som sade sig företräda Moderna Pensionsvalet (men som såklart ringer från ett callcenter som tillhör en sk "återförsäljare" med detta nr: 019-554 09 56). Han frågade om jag gjort aktiva val, jag sa ngt i stil med "vad sa du?" och han säger: "Moderna Pensionvalet kan förvalta din premiepension", varpå jag säger "ja, det är intressant..." men blir avbruten med "det här samtalet leder ingenstans, jag måste avsluta det" och ett klick.

När jag sedan försöker ringa upp numret (ovan) flera gånger under samma dag säger en inspelad röst att "det är svårt att komma fram just nu, var vänlig försök lite senare"...

Det luktar oseriöst långa vägar. När jag sedan ringer till Moderna Pensionsvalet och ber att få reda på varför de ringt mig (har ingen kundrelation och har inget minne av att jag bett de kontakta mig) vill killen i kundtjänst inte hjälpa mig, för att han inte tror att jag kommer få något svar och att han inte förstår syftet med frågan.

Hur kan företag som agerar så tvetydigt och otrevligt fortsätta existera?!

Jag instämmer med andras råd: Håll er undan och säg "nej, nej, nej" på deras frågor.

2012-02-08

Patrik

Oseriöst skitföretag!

De ringer upp en och drar en vals om hur dyrt det är att förvalta pensionspengarna i andra företag.
Håll er undan!

2012-01-31

Den gamle.

OSERIÖSA SKURKAR LÅT ER INTE LURAS.

De ringer och ringer på min mobiltelefon men jag svarar aldrig längre när det är för mig okända telefonnummer jag vill inte ens befatta mig med dom och be dom fara och flyga. Man får faktiskt inte ens ringa upp folk på mobilen när det gäller rådgivning eller försäljningssamtal det står så på NIX hemsida. Och jag tycker att om man inte följer detta så är man inte seriös. KLART SLUT.

2012-01-25

Martin Berglund

Skurkar

Passa dig! Helt oseriöst sk "finansiell rådgivning". De är bara ute efter att blåsa dig på dina surt förvärvade pengar och de är bra på det. De visar en fin fasad, men är allt annat än det de visar. Gissar att alla solar de fått här på Rejta har de lagt dit själva.

2012-01-22

Evalisa

Förra årets avkastning 8%

Min PPM växte med 8% förra året via Moderna och jag måste säga att jag är väldigt nöjd.

2012-01-20

Martin K

Fy fan blir aldrig av med den här jävla skiten.

Fick en faktura idag på 620kr eftersom jag tydligen varit kund på "Moderna Fondvalet" tidigare. Det stämmer att en person från Moderna Fondvalet kontaktade mig för ca ett år sedan och skickade hem lite "information" som jag var tvungen att ångra, vilket jag gjorde. Men nu verkar det som att Moderna Pensionsvalet använder samma kundlistor som moderna Fondvalet och gör ett försök till. Kom igen! Måste man bli kriminell idag för att kunna göra rätt för sig.

2012-01-02

Bengan

Duktiga Förvaltare

Min pension har dom då lyckats göra något bra av. Jag är däremot ganska gammal och således har jag en del slantar i min PPM som visar positivt!

2011-12-29

Mårten

Tar betalt för ingenting!

Har fått en faktura från dessa på 795 kr sista betalningsdag på nyårsaftonen. Säljaren måste glömt nämna någonting om priset. Jag har dessutom inte fått några inloggningsuppgifter så det är svårt att se om vad som händer. Kundtjänst är heller inte helt enkla att få tag i så här i juletid. Det kommer säkert ett inkassokrav vad det lider...Man borde se vad de gör innan de tar betalt!
Känns som man har blivit lurad!

2011-12-29

Lurad från GBG

Lurad och anmäld hos KO

Jag är tyvärr inte den första som har blivit lurad av Moderna pensionsvalet, jag är 20år, och säljaren påstår att statliga pensionsmyndigheten tar ut ca1000:-/år för förvalta detta, jag själv anade att de låter fel men på nåt höger får jag hem en faktura på 795:- för nåt jag inte äns använder, VÄLDIGT lågt av er att ge er på oss unga. Ni är anmälda hos KO och titta gärna på Plus i SVT till våren, jag har tipsat dom om era elaka sätt att lura unga!

2011-12-23

Lasse L

Tar bra betalt för

Som jag förstår det tar detta företag betalt för att flytta dina PPM-pengar till en av Independent Investmenst Group's fonder. Du väljer risknivå och så flyttar dom dina pengar inom PPM-systemet till en av dessa fonder. Samma sak kan du göra själv på max en minut om du har ordning på din PPM-kod (den vill de ju ändå ha av dig, så då kan du lika gärna göra samma fondbyte själv, och lägga dessa sparade hundralappar på en trevlig julklapp istälet!)

Svar från Moderna Pensionsvalet AB
2011-12-25

Hej! Det är dessvärre ett missförstånd att Moderna Pensionsvalet endast ombesörjer förvaltning av din Premiepension. Som kund hos Moderna Pensionsvalet ingår allt detta:
En personlig pensionsrådgivare
En personlig pensionsprognos
Förvaltning av fondförsäkring
Förvaltning av premiepension
Efterlevandeskyddsförsäkring
Unika erbjudanden om privat sparande
Unika liv- och sjukvårdsförsäkringar
Nyhetsbrev varje månad
Rådgivning och analys av marknadsläget
Nöjd-kund-garanti

Hoppas vi därmed har rett ut eventuella missförstånd kring vad Moderna Pensionsvalet erbjuder sina kunder.

Med vänlig hälsning

Moderna Pensionsvalet

2011-12-22

Henry D

Den slöa

Tack att någon tar tag i all min pension, jag kan det inte själv och det känns bra att någon annan gör det åt mig!

2011-12-21

Ulf Gunnarsson

Inget annat än bodfångeri = lurendrejeri

17 anmälningar till Konsumentverket säger en hel del. Det känns inte seriöst att kontakta personer i 20-22-årsåldern som inte haft mycket i inkomst, än mindre i PPM-avsättningar. Avgiften på 780 kr/år (som dessutom inte ens nämns på hemsidan) är mer än hela PPM-kapitalet för unga människor. Jag är övertygad om att affärsidén är att lura så många som möjligt så fort som möjligt, för de flesta drar sig ur när de väl fattat att de blev grundlurade. Det blev en stjärna i min bedömning, men det beror tyvärr bara på att det inte gick att skriva detta utan stjärnor, för uselt lurendrejeri är mitt betyg.

2011-12-17

Ulla W

Riktigt bra tjänst

Jag är väldigt skeptisk när jag blir uppringd och en person försöker pracka på mig något som jag inte har frågat efter. Dock har jag själv en gång i tiden faktiskt jobbat med försäljning så jag lyssnar faktiskt på försäljare. Det jag fick veta när Moderna Pensionsvalet ringde mig var att jag hade möjlighet att placera en del av min pension vilket jag inte hade en aning om att jag kunde. Så den informationen fick mig nyfiken och jag bad om att få återkomma efter att jag hade kollat upp dessa aspekter. Det visade sig att det stämde så jag skrev ett mail till säljaren och han ringde upp mig dagen efter och jag har varit nöjd kund sedan dess. Kan rekommendera företaget!

2011-12-15

Ante

Perfekt tjänst!

Jag kan bara säga TACK till Moderna Pensionsvalet för att dom har lyckats ge mig avkastning på min PPM vilket har visat sig vara extremt svårt. Jag har väldigt många gånger försökt men utan framgång! Så jättenöjd Moderna Pensionsvalet kund

Erik Carlsson

Snabb kundtjänst

har dem verkligen på moderna pensionsvalet, vilket är ett stort plus för mig som kund. Utvecklingen av min portfölj har inte växt super mycket men jag har inte tappat ngt i värde heller. Så jag är en nöjd kund helt klart. Ökar värdeutvecklingen snabbare kommer jag ge dem en 5:a.

Bertil Bengtsson

Sol badaren

Har varit kund sedan i september 2011, jag kan inte säga att jag varken är nöjd eller missnöjd. de har väl gjort sitt jobb tycker jag. Men döm om min förvåning, när en trevlig tjej ringer upp mig och erbjuder att Moderna Pensionsvalet kan se över hela min pension och hur mina försäkringar ser ut. Jag återkommer med besked om de håller vad de lovar!

Lennard Andersson

Riktigt bra tjänst

Jag har haft Moderna Pensionsvalet nu i 3 månader och hittils har jag riktigt bra erfarenheter, bra support, bra rådgivning och framförallt bra avkastning!

Daniel Olsen

Hur bra som helst!

Jag kan verkligen rekommendera Moderna Pensionsvalet, dom har hjälpt mig till en bättre pension via deras analysverktyg. Jag har tidigare varit ihopkopplad med många andra företag gällande pension men Moderna Pensionsvalet har gjort det bästa valet hittills!

Rolf Marklund

Nöjd kund garanti på Moderna Pensionsvalet

Var det som jag gick igång på, hade ej hört talas om dem innan, va inne och kolla på deras sida. Enkelt och snyggt förklarat, plus att man får pengarna tillbaka via deras nöjd-kund-garanti om inte tjänsten håller vad man lovar, vilket måste tyda på en tjänst som fungerar.Så resonerade både jag och frugan. Kan va värt att utvärdera efter ett år.Därför blir det endast en fyra just nu.

2011-12-13

Gustav Selander

Bästa ppm förvaltaren hittils

Jag är en person som har haft en extrem otur med min pension tidigare med diverse bolag. Jag kom i kontakt med företaget för en tid sedan och måste säga att jag är fantastiskt nöjd över att jag bytte, äntligen en fast avgift som man ser och inte massa courtage som går rakt ut. Hittils är jag upp och jag hoppas att det fortsätter

2011-12-13

Melina

För oss som inte kan eller har tid

Visst blir man uppringd ,men ibland är det bra att stanna upp i livet och vara lyhörd.Det här är en tjänst som passar mig då jag är kvinna och ganska okunnig när det gäller det här svenska systemet som de flesta spyyyyyr över.Jag förlitar mig helt o fullt att de kan sina saker.....tack för att ni finns!

2011-12-12

Zarah

Trevliga säljare som vet sin sak

Blev kund på Moderna Pensionsvalet för ett tag sedan och är helt nöjd. Förväntar mig inte 500% i avkastning, litar på att fondförvaltarna sköter detta bättre än lilla mig. Trevlig säljare som ingav kunskap och trygghet. Nice välkomst brev och tydliga villkor. So far so good ;)

2011-12-08

Martin M Martin M

Lurendrejare

Vad ni än gör håll er från detta företag.
Jag är mitt i en förhandling och då slänger de plötsligt in inkasso.
De har inte gjort ett enda dugg, men det kostar ändå mig 958 kr. Varna alla ni känner.

2011-12-05

Karin

Bra service

Förklarar och ger mig bra information. Bättre avkastning om man jämför. Glad att de lärt mig även det, hur man gör.

2011-11-28

Leif

Tvivelaktiga metoder

Min dotter 24 år, blev uppringd och var osäker på om detta var något för henne. Enligt säljaren var det såklart en bra tjänst och inga problem att ångra sig. Efter en snabb huvudräkning kom vi i familjen fram till att detta inte var något för oss och ville häva köpet. Det var inte lätt trots att vi var inom 14 dagars gränsen. Trots mail och telefonkontakt kom det ena kravet efter det andra. Mitt råd till alla andra - undvik detta företag och företag med liknande metoder.

2011-11-10

Therese

Bra tjänst!

Jag blev uppringd utav en säljare för ca en vecka sedan från detta bolag. Säljaren presenterade tjänsten bra och jag nappade på erbjudandet. Bra förvaltningstjänst för en som inte orkar eller vill sätta sig in i premiepensions djungeln. Bra också med efterlevandeskydd. Avtal gjordes klart och tydligt via telefonen. Dock kan jag anse att säljaren pratade väldigt fort så att jag fick fråga om saker som jag inte uppfattade.

2011-11-09

Eric Michelsen

Förakt

Ännu ett i raden (?) av bolag som nyttjar ouppmärksamhet och viss naivitet vid telefonförsäljning. Min dotter (20år nyutflyttad) blev uppringd av dessa pajaser på Moderna Pensionsvalet där det beskriver rådgivning, spelar in samtalet och inlindat talar om att tjänsten kostar pengar men inget om du säger upp den inom 14 dagar (från när kan man undra?). Papper kommer och eftersom man inte insett att man ingått ett avtal kommer naturligtvis fakturan (750kr) som en stor överraskning. Eftersom uppsägning är gjord kommer de dessutom aldrig att behöva leverera ngn tjänst! Sålunda tvingas hon betala för en tjänst hon redan sagt upp! Bolaget har sedan på sin hemsida mage att ha all kontaktdata till ARN och konsumentvägledning. Sicket hyckleri! Den här typen av upplägg förtjänar inget annat än förakt - oavsett juridisk korrekthet.

2011-10-14

Emelie

Otrevliga och påträngade

Blivit uppringd med brus i andra änden flera gånger och när det väl var ett svar var det en otrevlig telefonförsäljare som pressade mig att bli kund hos dom. Sa upp mig så snabbt jag kunde efteråt.

2011-09-15

Patrik

Skojarföretag med otrevliga säljare

Har blivit uppringd nu i flera veckor från nr 0139919316. Idag tog jag samtalet för att bli av med dem. Ytterst otrevlig säljartyp. Helst vill man klicka överkryssad stjärna.

Svar från Moderna Pensionsvalet AB
2011-09-26

Hej Patrik!

Vi anser det ytterst allvarligt om någon säljare varit otrevlig i samtalet till dig. Vi hoppas att du har möjlighet att att kontakta kundtjänst på 0200 589 400 så vi får en möjlighet att reda ut det inträffade.

Med vänlig hälsning

Kundtjänst Moderna Pensionsvalet