Ownit Broadband AB

Omdömen om Ownit Broadband AB

2012-05-24

Hampus

krånglar med fakturorna

Slarvas med faktura-utskick, helt plötsligt har man påminnelseavgifter man inte vill veta av.

2012-05-02

Yammo

Professionella och snabba

Har 100/100Mbit och ligger oftast runt 80/80 (+/- 20/20)
Haft ett par ärenden hos deras support,(mest via mail men per telefon ett par gånger), som alltid avhjälpt problemet när det varit möjligt.

Antar att jag kommer framstå som en mullvad när jag säger att om Ownit fortsätter i samma stil som dom gjort det senaste året, kommer jag nog aldrig se mig om efter någon annan leverantör.
..jag känner inte ens någon som jobbar på Ownit och hade inte hört talas om dem för ett år sedan.

2012-04-12

Tori S Tori S

Otroligt oprofissionellt.

När dosan slutar fungera efter bara 4 dagar kontaktar jag kundtjänst och får till svar att de ska titta på ärendet samt har antecknat mitt problem. Jag återkommer när inget händer utan blir upplyst det jag redan vet att dosan inte fungerar. Efter ett antal telefon samtal med olika telefonister blir jag tvungen att uttrycka mig i klartext/ argt..irriterat. Då skickar de mig en ny dosa men det har gått så lång tid så jag sa upp avtalet innan. Jag skickar tillbaka dosan och betalar min faktura för hela resterande året. ( som de sa jag har bundit upp mig på).....Nu har jag fått en faktura för att de inte har en retur för dosan!!?? Vad ska man säga om detta?

2012-04-16

Hej Tori,

Efter att ha läst din post kände jag min manad att gå igenom dit tidigare ärende hos oss för att se hur detta missförstånd kan ha uppstått - och jag tror nu mig veta var någonstans det gick fel i det här fallet. Därav kommer jag inom kort att försöka kontakta dig för att reda ut detta.

Har du några ytterligare funderingar eller frågor är du varmt välkommen att återkomma till oss, det kan du göra antingen till vår kundservice eller direkt till mig.
Du når oss på telefonnummer 08-525 073 00 samt genom mail; info@ownit.se

Jonas Elfving
Ownit Kundservice
jonas.elfving@ownit.se
Tel Direkt: 08 - 525 029 76

2012-04-10

Stefan

Otroligt missnöjd

Har haft Ownit i min förening under 2 år tid. Deras kundtjänst och support är otroligt spydiga och otrevliga. Att de köper in sina tjänster från andra bolag gör inte saken bättre. De skyller på varandra när saker inte fungerar vilket jag tycker är idiotiskt.

Håll er borta från Ownit.

2012-04-11

Hej Stefan,

Självfallet finner vi det ytterst besynnerligt att du upplevt dig illa bemött av vår kundtjänst. Vårt mål är naturligtvis att bedriva en tillmötesgående och trevlig support.

Om du fortfarande har något du vill få uträttat, eller på annat sätt behöver kontakta oss - gör du detta lättast via info@ownit.se eller genom telefonnummer 08-525 073 00.

2012-02-23

Lasse

Riktigt dåligt

Det ser ju bara löjligt ut med alla dessa "helnöjda" kunder som dyker upp direkt efter ett negativt inlägg. Vi har inte haft en ordentligt fungerande tv, telefon eller internet på nästan två år. Telefon har inte funkat alls dom sista två månaderna, Alla skyller på alla, att ringa ownits support är som att prata med en papegoja - samma sak varje gång - "Starta om dosan mm" inget blir bättre. Vi får även rådet att själva kontakta o betala privat tekniker. När man talar med Tele2, Canal Digitals support, vänner o grannar etc så är det inga höga betyg till Ownit.
Lasse

2012-03-14

Hej Lasse,

Naturligtvis vill vi beklaga när du nu känner att dina tjänster genom oss inte fungerat till din tillfredställelse under en längre tid - detta är absolut inte vår ambition och vi skulle självfallet vilja bevisa detta för dig.

Därför skulle jag väldigt gärna se att du kontaktade oss, för att få bukt på dina problem en gång för alla. Hör gärna av dig - antingen direkt till mig eller till vår kundservice.

Jonas Elfving (jonas.elfving@ownit.se)
Ownit Kundservice 08-525 073 00

2012-01-31

Birgitta Nyblom

Bästa bredbandet!

Supporten utklassar alla andra bredbandaoperatörer! Igår fick jag hjälp på 23 sekunder. Ni som är negativa,vilket annat företag slår det?!

2012-01-31

Lars

Sveriges bästa Kundtjänst!

Har haft många leverantörer i mina dagar, men Ownit står i en klass för sig. Fick hem en Router för några dagar sedan och fick inte igång den. Då ringde jag in till kundtjänsten och fick prata med en mycket trevlig kille, som hjälpte mig att starta igång Routern. Nu funkar den kanon! När det gäller bredbandet, så har det fungerat klockrent i alla år. Vill varmt rekommendera Ownit!

2012-01-30

Nöjd surfare!

Tack Ownit!

Äntligen ett schysst bredband! Snabbt både upp och ner samt en kundtjänst som snabbt hjälpte till när jag behövde hjälp för att komma igång. Aldrig mer Com hem.

2012-01-23

Urdålig kundtjänst!

Jag har skickat flera mail till Ownit utan att få svar. Då ringde jag till kundtjänst men de kunde inte hjälpa mig utan bad att få återkomma om en kvart. De ringde aldrig upp mig igen som avtalat. Då jag för andra gången ringde Kundtjänst kunde de återigen inte hjälpa mig utan bad att få ringa upp mig nästa dag. Ingen från Ownit ringde.

2012-03-14

Hej,

Under Januari månad hade vi en väldigt stark kundtillströmning vilket gjorde att våra svarstider var högre än normalt. Detta är vi naturligtvis missnöjda med då vi bevisligen inte hållit den servicegrad vi normalt stoltserar med.

Skulle Ni fortfarande erfara problem ber vi er vänligen kontakta oss för att få rätsida på era problem.

Jonas Elfving (jonas.elfving@ownit.se)
08-525 073 00

Ownit's Kundservice

2012-01-17

Stefan

Hobbyarbetare

Hela företaget är ett skämt, deras underentreprenörer ett ännu större skämt.
Deras installatörer håller inte tidsplanen, kundservice tar 2 veckor på sig att besvara mail och allt de tar i blir till skit. Inte ens en uppsägning av ett abonnemang klarar de av att hantera. Hade det gått att ge ett lägre betyg hade jag gjort det.

2012-01-11

lurar äldre

Ownit ringde hem till mig och jag beställde IP-telefoni. När sedan lådan med alla tekniska saker skickades till mig förstod jag att jag aldrig klarar att koppla ihop dem. Jag försökte reklamera tjänsten, men Ownit vägrar. Jag visste inte hur tekniskt krävande det var att sätta ihop IP-telefonin förrän jag fått hem alla tekniska ting. Hade Ownit informerat om vad jag behövde göra som konsument hade jag aldrig beställt IP-telefoni. Genom att mörka de tekniska krav som ställs på konsumenten och i stället ge sken av att tjänsten är enkel får de många nya kunder. En av mina väninnor har råkat ut för samma sak, och sitter nu och betalar ett abonnemang som hon inte använder, i väntan på att bindningstiden ska gå ut.
uselt Ownit!

2012-01-09

Emil Johannisson

Toppen, kanon och världsklass

99,999% tillförlitlighet och den gången det inte var uppe så berodde det på ett strömavbrott. Snabbt fick man svar på detta från kundtjänst.

Kostar en bråkdel av vår tidigare leverantör!

Enkelt att installera om man kan ställa in fast ip (dock har jag fått hjälpa en äldre granne med detta!)

Och trevliga och tillmötesgående är de när man ringer... Ingenting känns omöjligt.

2012-01-07

Vår brf har tyvärr bredband via Ownit. Jag har haft stora problem att få igång detta (har hört samma sak från mina grannar). Satt senast idag i en timme i telefon med support för att försöka få hjälp med detta och samtalet slutar med att supporten säger åt mig att själv lösa problemet och sedan slänger på luren i örat på mig. Helt oacceptabelt beteende från ett bolag som själva påstår att de har Sveriges bästa kundsupport.

Väntetiden till support sägs ska vara max 60 sekunder - jag har aldrig kommit fram på under 10 minuter.

När jag väl (på egen hand) lyckades få igång bredbandet visar det sig att jag endast får 10 mbit i stället för det utlovade 100 mbit som är vad Ownit tar betalt för.

Ett totalt oseriöst företag som ingen borde anlita.

2011-12-26

Eva

Snyggt Ownit Broadband AB

Ownit rockar!
Det är nog den bästa bredbandsoperatör jag kommit i kontak. Supporten svarar direkt och man får bra och vänlig service. Tillråga på allt levererar de vad lovar. Jag får ut 99mbit/s i båda riktningarna! Jag har bara positivt att säga om detta bolag. Suveränt!

2011-12-12

Therése

Ownit låter kunderna betala för deras misstag

Mina föräldrars brf ska gå från Telia till Ownit (bredband, telefoni, datatrafik). I samband med det har Ownit nu lyckats stänga av mina föräldrars + flera grannars fasta telefon ca 1 månad innan den nya lösningen går i drift = mina föräldrar står nu utan telefon.

Enligt samtal med Telia är det inga som helst problem för Ownit att ta tillbaka avstängningen men enligt Ownit själva är detta fullständigt omöjligt och måste i så fall göras av mina föräldrar själva - de får alltså ta på sig ansvaret för att lösa Ownits misstag.

Vid första samtalet med Ownit fick min pappa som förslag att de kunde skicka biocheckar (!!!) som kompensation. De står alltså utan telefon i en månad och Ownit föreslår att de ska gå på bio??!!?

Ownit har porterat mina föräldrars fasta telefonnummer till min pappas mobil, men eftersom min mamma inte äger någon mobil har hon med andra ord ingen telefon alls, om inte min pappa är hemma och har sin telefon tillgänglig. Min mamma är sjuk och håller sig nästan alltid hemma så hon är beroende av den fasta telefonen (också av den anledningen hon inte har skaffat mobil), men det är något som Ownit inte verkar särskilt intresserade av.

Ownit har efter oerhört mycket diskussion med diverse personer på supporten (Jonas, Tom, Mattias) erbjudit max 900 kronor i ringpott som kompensation för misstaget, och enligt min pappas mobiltaxa skulle den summan täcka mindre än tio minuters samtal per dag, eftersom det nu är hans befintliga

2011-11-30

Jenny

Ekonomiavdelning över huvud taget?

Helt omöjligt att få en felfakturering korrigerad. Efter otaliga samtal (där allt löst sig enligt supporten) har nu ärendet skickats vidare till Inkasso, trots att Ownit själva medger att fakturan skulle ha krediterats. Oacceptabelt och vansinnigt inkompetent.

2011-11-06

Joe Thornton

Suveräna!

Fick Ownit 10/10 under hösten -05 och hade det tills företaget utan förvarning höjde hastigheten till 100/100 och sänkte månadskostnaden. Enda gången jag behövt ringa dem, var vid det tillfället då jag missade att räkningen var för kvartalet istället för som tidigare, per månad (fick svar omedelbart). I början hade vi kortare driftsstörningar för uppdateringar, men efter första året tror jag inte där var några problem under de återstående fyra åren jag bodde i den lägenheten. Idag saknar jag mitt billiga, sjukt snabba bredband från Ownit, då jag sitter och försöker hitta ett vettigt adsl-alternativ till min nya, bredbandslösa lgh. *suck*

2011-09-03

Daniel Skagerö

Stabil bredbandsleverantör

Vi har haft Ownit som bredbandsleverantör i vår Brf sedan 2005 och det har i alla år fungerat utmärkt. Under dessa år har uppkopplingen, mig veterligen, aldrig legat nere av någon anledning som står under Ownits kontroll (däremot pga att vår jordfelsbrytare släckte switcharna, men det är inte deras fel). Hastigheten är mycket god, ping likaså (viktigt för er som spelar online).

Jag var tidigare tekniskt ansvarig i styrelsen och de få gånger jag fick anledning att ringa kundtjänsten så fick jag svar mycket snabbt och intrycket är att den är trevlig, kunnig och engagerad.

Vad gäller en del "gnäll" här på Rejta så är det bara att konstatera att så snart en leverantör börjar leverera paket med routers osv så blir det krångel, det tror jag gäller -alla- leverantörer, t.ex. att en trådlös router inte klarar att täcka hela hemmet oavsett placering och om man gömmer undan den i ett skåp.

Vi använder oss fortfarande av Comhem för TV, så jag kan inte uttala mig om Ownit's prestation där.

2011-05-07

Hammarb sjöstad

Fungerar det överhuvudtaget

får man se det som en bonus! Har bott i en Ownit 8 veckor. Nu är det andra gången tv och bredband ligger helt nere under den tiden. Kan åtgärdas i bästa fall först på måndag. (Idag är det lördag.) Har också haft synpunkter på att det trådlösa bredbandet är otroligt slött. Ska det överhuvudtaget fungera så måste luckan till el skåpet stå på vid gavel. När jag påpekade det till Ownig fick jag veta att deras router inte är anpassad för trådlöst. Utan att jag måste sätta en extra router inne i rummet för att det ska fungera. Till saken är att lgh är 100 kvm stor!
Hoppsan det är år 2011, utrustningen är ny, behöver man säga mer? Hade jag kunnat byta så hade jag tveklöst gjort det. Det enda possitiva jag kan säga är att när man ringer är dom flesta i varje fall trevliga. Det är inte minnst viktigt med tanke på hur mycket kontakt man måste ha med dom!

2011-04-24

Nöjd!

Riktigt bra!

100/100Mbps - får ut 96Mbit på bredbandskollen. Riktigt bra kundservice som svarar riktigt snabbt. aldrig suttit mer än 30 sekunder i kö då jag ringt dem!

2011-02-21

Glider pilot

Extremt bra service

I lördags jag hjälp av Ownit (Ludvig) med en installation (Firefox) som egentligen inte ingår i Ownits service. Jag blev mycket glad då jag annars skulle bli utan dator under helgen. Av olika skäl har jag vid ett flertal tillfällen varit i kontakt med Ownit. Företaget har alltid lämnat extremt bra, kunnig, snabb och vänlig service. (I jämförelse med många andra företag i branschen)

2011-02-04

sh

Dålig av Ownit

Efter felanmän till Ownit konstaterades att det inte gick någon signal in i lägenheten,rådet var att jag skulle ta en ny kabel till internet dosan(fast instalation) Detta hjälpe ej. Efter många samtal och bortförklaringar av(Tom) fick jag efter åtta ((8) dagar en tekniker hit som konstaterade kortslutning i swtichen ? ute centralen.TEKNIKERN fick bytta port ute i centralen.
Teknikern kom från wireless konsultin i Malmö.
Fick en räkning från OWNIT på 995 kr som jag bestred men enligt OWNIT bytte teknikern sladd inne hos mig??? Så jag måste betala.

Eftersom jag bor i en bostadrätt får jag betala en bredbansavgift varje månad till OWNIT, vill jag inte betala till två operatörer om jag byter.

Om ni funderar på OWNITS tjänster så fundera noga.
Jag kan inte komma på något positivt om varken kundtjänst eller företget.

2011-01-26

Beckomberga

tv via bredband på tittarnas vilkor?

Om ni är en BRF och funderar på att välja Ownit ta en rejäl funderare. De erbjuder enbart canal digital som ej erbjuder tv6, viasat etc ni kan alltså glömma engelska ligan.

2011-04-18

Hej

Vi ser just nu över våra möjligheter att leverera IP-TV från Viasat i våra fiber-lan.

Detta är en efterfrågad produkt hos våra kunder och därför så känns det såklart extra roligt att avslöja att vi siktar på att ha en lösning på plats under slutet av av kvartal 2.

Med vänlig hälsning
Ownit Broadband

2011-01-03

trött på samtal

Sämre support än comhem!

5 samtal till supporten under en förmiddag, och en fullständig vägran att anmäla ett tekniskt fel. Ingen av de två svaranden bemödade sig om att gå igenom mina inställningar, och noterade trött att "jag har pratat med min kollega, och förmodligen är det fel på din nya dator"...tele2s support löste problemet på 15 min, och noterade att jag följt instruktioner för installation (från Ownit), men att de inte tänkt på att ta med telefonidosa i beräkningen. För övrigt erbjuder Ownit telefoni genom Tele2.....

2011-04-18

Hej

Vi har alltid en ambition att svara inom 60 sekunder och givetvis avhjälpa våra kunders problem på första samtalet.

Gällande Tele2:s telefonidosa så är detta inget vi kan kontrollera eller felsöka. Vi har idag inget samarbete med Tele2 utan tillhandahåller vår egen telefonitjänst som vi supporterar fullt ut.

Att vi ej kommit till bukt med ditt problem är givetvis beklagligt och jag hoppas att vi får en ny chans att bevisa att vi gör allt för att hjälpa våra kunder. Om du fortfarande har problem är du välkommen att höra av dig till support@ownit.se

Med Vänlig Hälsning
Ownit Broadband

2010-09-15

Mycket nöjd kund

Helt klart den bästa leverantören!

Jag har haft ett antal olika leverantörer av bredband under åren som jag betalat dyra pengar för halvtaskig kvalitet och mördande dålig kundservice (när den väl behövs) Har sedan en tid tillbaka Ownit som leverantör och det fungerar FANTASTISKT bra! Suverän kundtjänst som svarar i princip direkt när man ringer, otroligt hjälpsamma och lysande kvalitet på bredbandet! Dessutom är det hittills det billigaste bredband jag haft!
Tusen tack Ownit för att ni gör ert bästa att sätta press på de stora drakarna och erbjuder oss konsumenter ett riktigt vettigt alternativ. Fortsätter det i samma stil kommer jag aldrig byta tillbaka till Bredbandsbolaget eller någon annan av mina tidigare leverantörer!

2010-04-14

Sandra

Nej tack!

Dålig kundtjänst, dålig service.
Tar mycket lång tid på sig efter felanmälan.
Verkar inte veta vad de sysslar med.
Ta någon annan!

IT och media